![]() |
1 haftadir kokudan eser yok! |
Yanıtla
|
| Yazar | |
king
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: 1 haftadir kokudan eser yok!Gönderildi: 13-Temmuz-2013 tarihinde 21:49 |
|
S.a. kardeslerim, su son bir hafta hari� yaklasik olarak 10 yildir agiz kokusu �ekmekteydim.Bu kokudan kurtulmak i�in inanin �ok �abaladim belki bunu s�ylemek i�in erken ama s�k�rler olsun sonunda kurtuldum bu illetten.Simdi size ge�irdigim tedavi s�recini anlatacagim insallah i�inizden birilerine daha faydasi dokunur da bu illetten kurtulur:)
-Tedavi arama magceram 1 yil �nce kbb doktoruna gitmemle basladi asiri geniz akintim, bogazda s�rekli faranjit, dilimde pas, burun tikanikligi ve mal�m agir bir agiz kokum vardi.Doktor ameliyat olmam gerektigini bu burun tikanikligindan dolayi bu sikayetlerimi yasadigimi s�yledi hopaaaaa d�nyalar benim oldu hemen tamam dedim ameliyat oldum devilasyon d�zeltildi geniz etleri lazerle yakildi.Ameliyat sonrasi nefes alis verisim olduk�a rahatladi fakat koku ge�medi �stelik 1-2 ay sonra yine az da olsa burnum tikanmaya basladi.tekrara ayni doktora gittim alerji ilaci verdi 3-5 g�n kullanip attim faydasi olmadi -Sorun baska bir yerde miydi?Internetten arastirmalara basladim ve mide rahatsizliklarinin �zellikle refl�n�n koku yapabilecegini g�rd�m ki benzer sekilde refl� haftalarindaki belirtiler bende de vardi ki belki de yoktu ��nk� biz agiz kokusu sikayeti olanlar bir sey duysak acaba sundan mi evet evet bende de b�yle b�yle oluyor kesin bundan diye atlayis yapariz neyse gastroloji uzmanina gittim �stelik 3-4 doktor gezdim endoskopi floroskpi ultrason aylarca asit �nleyici ila� kullanimi is refl� ameliyati olmaya kadar gitti taki bir doktor �ikip senin midenle ilgili hi� bir problemin yok yaptirdigin tetkikler sonucu g�r�nt�lerde de d�zeltilecek bir durum yokki d�zeltecek bir ameliyat yapalim sen sorunu burada arama diyene kadar -�zel hastanelerde KBB doktorlarini tek tek gezmeye basladim antibiyotikler penisilinler ardi arkasi kesilmedi 1-2 ayda belki 3-4 kutu antibiyatikle penisilin yedim bogazimdaki franjitte d�zelme olmadi agiz kokusu devam etti son olarak gastreloji uzmanina bir daha ugradim Puridat Fort ilacini verdi Tedavide faydasi oldugunu d�s�nd�g�m etkenler: 1)Disciye gidip dis taslarini temizlettim(kesinlikle agiz kokusu olanlar ilk olarak bunu yaopsinlar) 2)Puridat Fort kullandim 3)Doxafin isimli alerji ilacini kullandim 4)Yemeklerden hemen sonra Sirke+su gargarasi yaptim 5)ara sira Murat Bey'in gargarasini kullaniyorum olduk�a etkili 10 yildir dilimde olusan pas 1 haftadir hi� olusmadi, burun tikanikligi yine var ama geniz akintim neredeyse yok, kokudan eser yok tedavideki en b�y�k etkenin dis�iye gidip dislerimi temizletmem ve alerji ilaci kullanmam oldugunu d�s�n�yorum.Bu arada 1 yil �nce disciye 2-3 kere gittim senin agzinda hi�bir sorun yok demisti fakat bu gidisimde israrla dislerimi temizletmek istiyorum diyerek temizlettim.Parmagimla damagima veya bogazima dokunup kokladigimda igren� kokardi �ok s�k�r artik �yle kokmuyor �ok �ok az bir koku var o da normal:) umarim hepiniz sagliginiza kavusursunuz, herkese selamlar ve hayirli ramazanlar.... |
|
![]() |
|
dinleyici
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 13-Nisan-2013 Konum: �stanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Temmuz-2013 tarihinde 01:02 |
|
Dis taslarindan olacagini pek zannetmiorm , alerji ilaci ise yaramadi attim demisin sonra faydali oldu demisin bu farkli bi alerji ilacimi , birde sirke su ger�ekten ise yariyor s�k�r , Sevindim kardesim
|
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Kayıt Tarihi: 09-Subat-2013 Konum: �zmir Durum: Çevrimdışı Puan: 80 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Temmuz-2013 tarihinde 01:41 |
|
sorun neymis peki? mide ilaci ve alerji ilaci kullanmissin.
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Temmuz-2013 tarihinde 15:26 |
|
�ncelikle �ok sevindim, insaAllah kokusuz g�nleriniz daim olur. Ama anlayamadigim bir ka� yer var??
Simdi alerji ilaci ve dis tasi temizletmenin en b�y�k etken oldugunu s�ylemissiniz. Ama alerji ilacininda ilk kullandiginizda ise yaramadigindan bahsetmissiniz. Yani ise yarayan alerji ilaci mi?? Bence bir ilacin yada �r�n�n etkisini g�rmek i�in tek basina kuillanilmasi lazim. Misal alerji ilacini kullanirsiniz koku giderse ise yaramistir gitmezse yaramamistir. Ayrica puridat fort ne ilaci, hangi hastaliklari i�in kullaniliyor?? Ve son olarak dis taslariniz fazlamiydi?? Yani agiz i�inizi tamamen kaplayan doktorunuzunda kesinlikle temizletilmesini tavsiye ettigi d�zeydemiydi?? B�yleyse zaten en basinda dis tasi temizliginin yapilmasi gerekmezmiydi?? Misal bende �ok az var sadece alt�n 3 disimde ve az bir kaplama. Doktor hi� gerek yok demisti. Yani bende bu kadar az dis tasinin siddetli bir kokuya neden olmayacagini d�s�n�yorum. Vesselam sizdeki boyutu neydi??? Birde burun tikanikligi ve geniz akintinizin gittigini s�ylemissiniz. Bu neyle oldu peki?? Hangi ila�la. Dis temizletmeye yada alerji ilacina baglayamayiz sanirim. Biktigimiz ve bizi en �ok yoran bu geniz akintisinin nasil ge�tigini �ok merak ediyorum??? |
|
![]() |
|
king
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Temmuz-2013 tarihinde 16:25 |
|
sorunun temel nedenini bulmak biraz zaman alacak arkadaslar ila�lari birlikte kullandigim i�in hangisi faydali oldu bilemiyorum suan i�in, belki sadece sirke+su belkide dislerimi temizletmem vs... bu arada ilk kullandigim alerji ilaci farkliydi hi� faydasini g�rmemistim simdiki kullandigim bogazimdaki takilma hissini ve �ks�r�g�m� kesti yani franjit ortadan kalkti diye d�s�n�yorum(doxafin ile)
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 388 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Temmuz-2013 tarihinde 18:54 |
|
Anlamadim ben yazdiklarindan. Bu ila�lari s�rekli kullaniyor musun yoksa kullandin bitti mi? Sorun ne imis �grendin mi?
|
|
![]() |
|
king
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Temmuz-2013 tarihinde 16:19 |
|
malesef iki haftanin sonunda koku geri geldi
10 yildir bu derdi �ekiyordum ilk kez iki hafta boyunca agiz kokusu sorunu olmamisti ne kadar g�zel bir iki haftaydi su mubarek ramazan g�nlerinde zaten normal insanlarda bile agiz kokusu olurken bizdekinin tarifi yok.
|
|
![]() |
|
xdemirleydi
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 29-Temmuz-2013 Konum: Eskisehir Durum: Çevrimdışı Puan: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Agustos-2013 tarihinde 01:41 |
AMA DIS TASI COK K�T� KOKUYO |
|
![]() |
|
king
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Agustos-2013 tarihinde 17:14 |
|
evet suan i�in teshisi koymus bulunmaktayim forumda bir arkadas telfast 180 mg lik �nermis (suan allegra olarak �retiliyor) bu ilaci kullandigimda koku ge�ti arkadaslar sikayetleri bana benzerlik g�sterenlere tavsiye ederim. birde hafif burun tikanikligi ve sin�ziti olanlara sin�s renze kit �neririm
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Agustos-2013 tarihinde 12:27 |
|
Tamam ge�ti ama bu ilaca bagimli mi yasayacagiz?? Bu nasil bir ila� antibiyotik mi.. Hele de antibiyotik ise daha k�t� degil mi??
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 388 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Agustos-2013 tarihinde 09:51 |
|
King bu ila� su anda hangi isimle satiliyor ve antibiyotik degil, degil mi?
|
|
![]() |
|
king
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Eyl�l-2013 tarihinde 14:40 |
|
hocam alerji ilaci bu Allegra olarak satiliyor artik
|
|
![]() |
|
Helicobacter
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Eyl�l-2013 tarihinde 20:22 |
|
allerset kullaniyorum 3 haftadir. benzer bi ila� olabilir mi?
|
|
![]() |
|
emrah
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 12-Agustos-2013 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Eyl�l-2013 tarihinde 08:42 |
|
d�n aldim eczaneci arkdasda s�yledi ital glyomus artik.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Mayis-2015 tarihinde 11:43 |
|
@king
doktor bey banada vermis doxafin ve allegra yi bunlar alerjik ilacmis acaba bende tekrar alsam mi? bana bu ilaclari verdgi zmanlar bnmde burnum tikanmiyordu ve agiz kokum 0 di.... onemli bi bilgi bence bu ilcalar guzel sanirim |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Mayis-2015 tarihinde 12:07 |
|
yanlis alarm allegra kullanmamisim ben hic ynalis gormusum
|
|
![]() |
|
Akyildiz
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Mayis-2015 tarihinde 16:55 |
|
arkadaslar bir seye dikkat �ekmek istiyorum. �nemli bir konu oldugu kanatindeyim,mayni s�reci forumda �ogu kisi yasamistir. bende onlardan biriyim. gittigim genel cerrahs doktorunun bana tavsiyesi su oldu : v�cudunun neresinde sorun oldugunu belirlemek i�in bir�ok y�ntem denemen normal fakat ilk yapman gereken 10 g�nlgk test asamasi olarak hakkini vererek dislerini ve dilini nizami bir sekilde temizle, �zellikle yatmadan �nce. dis doktoruna gidip muayene ol ve bu s�ylediklerimi yap dedi. verdigi iki adet ila�la beraber dis doktoruna gittim, dis fir�alama s�remi ve sayimi arttirdim. su an agiz kokusundan eser yok. sorusu olan arkadaslarima yardimci olmak mutluluk olucaktir benim i�in. herkese acil sifalar diliyorum.
|
|
![]() |
|
Reisbey
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 29-Nisan-2017 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Mayis-2017 tarihinde 21:04 |
|
Arkadaslar bana yardimci olmak isteyen varsa Allah i�in yardim etsin ��nk� ben artik biktim bunalimdayim hayatim mahfoldu artik hi� bir seyden zevk aliyorum bu koku y�z�nden allahini seven bana ulassin yardimci olsun.osmanciftel80gmail.com...lutfen ulasin bana
|
|
|
29494929'
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Mayis-2017 tarihinde 21:15 |
|
Forumdaki arkadaslarima sesleniyorum Bademcik taslarinizin var olup olmadiklarin emin olun temizlediginizde kokunun azalip azalmadigini test edin
|
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Mayis-2017 tarihinde 21:50 |
|
forumda bademcikten iyilesenler taniyorum ama aldirip iyilesemeyenlerde tabi bunun sorunun kaynagi olup olmadigini herkesin biraz emin olmasi bulgular bulmasi gereklii , hocam size sesleniyorum bademcigin arasini sikinca o tortunun cikmasi bi problemin oldugunumu g�seriyor yoksa herkes bunu yaparsa herkestemi �ikar o kokulu tas? saygilar
|
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
|
![]() |
|
sifaas
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 01-Agustos-2018 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 10 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Eyl�l-2018 tarihinde 16:53 |
|
hocam merhaba bir sorum olacak nefes kokusu olan kisilerde v�cut kokusuda ortaya �ikiyor neden oluyor b�yle birsey isleyisini anlatirmisiniz
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Eyl�l-2018 tarihinde 20:01 |
Sordugunuz i�in tesekk�r ederim Nefes kokusu kan agzlarindan ortaya �ikar. Eger akciger kanda dolasan kokulu bir maddeyi nefese atiyorsa, ayni kokulu gaz ter, ten, kasik, ayakt, idrar ile de disari atacaktir. Mekanizmasi budur |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Eyl�l-2018 tarihinde 07:54 |
|
Murat hocam tip1 hastalarini ilgilendiren sizin bazi videolarinizi dinledim ve hep dil fir�alamadan bahsettiniz bu dil fir�alama ve diside dahil edelim yani agiz temizligi olayinin mantigi yani g�n� kurtarmak rutin kokuyu engelleme y�ntemlerimi olarak g�r�yorsunuz? yoksa ger�ekten agizdaki zararli bakterilerin gelismesini durdudan ve hatta azaltip yok eden yani hastayi tedavi eden bir y�ntemmidir? ben en �ok bunu merak ediyorum yani bu dis ve dil fir�alamamiz bizi tedavi edermi ve tahminimce bu kisa s�redede olmaz ve tekrar olusmasini engellemek i�in s�rekli yapmaliyiz o konuda bi itirazim yok fakat ger�ekten bu tip 1 hastasi iyilesirmi yoksa sadece masgelemek i�inmi yapiyoruz? �ok merak ettigim i�in sormak istedim saygilar basarilar tesekk�r ederim.
|
|
|
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Eyl�l-2018 tarihinde 20:07 |
Sunu anlamak lazim.: Agiz kokusu kesinlikle ve hi� bir zaman sifir olmaz. Yasadigimiz s�re boyunda agzimizda belirli miktarda agiz kokusu bulunur ve bu miktar dakikalar i�inde deger degistirir. Her dakika koku seviyesi azalir-artar-degisir ve asla sifir olmaz Buraya kadar anlastik mi? Simdi su soruyu cevaplamak lazim "agiz kokusu ne zaman normaldir ne zaman hastaliktir?" yani hastalik ne zaman baslar? Sahis koklamadan agiz kokusu aliyorsa, yakin �evresinden en az 2 kisi sormadan s�zl� olarak agiz kokusu bulundugunu uyariyorsa hastalik tanimina uyar. Bu asilan seviye sosyal seviyedir. Dikkat ediniz agiz kokusunun hastalik anlamina gelmesini tanimlamak amaci ile size aritmetik bir deger vermedim. Artik simdi sizin sorunuzu yanitlayabilirim: Dis ve dil fir�alamak agiz kokusunu 1- belirli bir seviyenin altinda tutar 2- Maske degildir 3- Hastalik olmadigi i�in tedavi degildir. 4- �m�r boyu koku gidermez. ��nk� hi� bir sey �m�r boyu kokuyu gidermez. 5- Iyilesmek sifir koku demek degildir. Agiz kokusu �retim kapasitesinin tolere edilebilen sosyal seviyenin altinda tutmaktir Net oldu mu s�zlerim? -M |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Eyl�l-2018 tarihinde 09:16 |
|
anladim hocam ama daha altini �izip cevabini merak ettigim nokta suydu tip1 agiz kokusunu varsayarak bunu normale indirgemekte dis ve dil g�nl�k fir�aladigimiz i�in bu yaptigimiz islemler tip1 sahibi hastayi belli bir zaman sonra tip1 den kurtarip normal seviyeye getirir mi eger hasta sadece tip1 sahibi ise ve merak ediyorum sadece hocam bu agizdaki kokuya sebep bakterilerden bahsediyoruz hijyeni y�ksek tuttugumuzda bu bakteriletin �remelerine engel olduģumuz kadar bu k�t� kokuyu hastaliga �eviren bakterileri bu hijyen sayesinde yok edebilme asamasina hastalar zamanla ge�ermi ? asil merakim bu �zetle s�yle diyeyim tip1 hasta agiz hijyenini �nemsedi 1. etapta bakteri �remesini azaltti 2. etapta durdurdu 3.etapta varolan zararli bakterileri yok olmasina azalmasina sebep oldu bu gibi birsey varmidir merak ediyorum tesekk�r ederim yanitlariniz i�in iyi g�nler
|
|
|
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Eyl�l-2018 tarihinde 13:50 |
|
Burnumuzda mikroplar s�m�k yapiyor olsaydi. Burnumuzu birinci temizlememizde mikroplar azalinca s�m�k azalirmiydi, ikinci temizlememizde mikroplar daha da azalip s�m�k daha da azalir miydi, ���nc� etapta biz �m�r boyu s�m�ks�z yasar miydik?
Yukardaki sorularin hepsinin cevai "hayir" olurdu Tip1 sahibi bir hastanin agiz temizligi yaparak veya varsa bakteri tutunmasini saglayan odaklari d�zelterek, agzini islah ederek bu hastayi Tip 0 agiz kokusuna d�n�st�rebilirsiniz. Bu iyilik durumu agiz bakimini devam ettirdigi s�re kadar devam eder. |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Eyl�l-2018 tarihinde 20:43 |
anladimm :'( ozaman bu birazda sans kismetmi oluyor hocam? kimi insanlar var hi� b�yle sorunlar yasamiyor agiz bakimi konusuna vakit harcayip �nem bile vermiyor ger�ekten zor birsey yani k�t� kokan birinden herkes ka�ar hocam bizde asosyallesiyoruz bu y�zden inciniyoruz toplumda dogal onlarda hakli bende baskasinin agzi k�t� koksa uzak dururum |
|
|
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Eyl�l-2018 tarihinde 20:45 |
|
benim vakit harcamamda zoruma gitmez ama g�r�yorumki hocam bu normal midir? dediginiz gibi sabah aksam dil temizligimi ve dis temizligimi yaptigim halde misal �glen bisk�vi yiyorum ve agzim hemen k�t� kokuyor? peki ben ne yapacagim bu durumda
|
|
|
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Eyl�l-2018 tarihinde 20:46 |
|
hocam benim dislerimin hepsi sari yani zamaninda hata yaptim dis fir�alamayi ihmal ettim ve sanirim dislerimi hor kullandim peki bunun kokuyla bir alakasi olabilirmi?
|
|
|
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Eyl�l-2018 tarihinde 20:43 |
Agziniz temiz iken Bisk�vi yeyince agzim k�t� kokuyor ne yapabilirim diyorsunuz. Agzinizda besin artigi varken agiz kokusu oluyorsa o halde agzinizi temizleyiniz Dislerinizi hor kullandiniz bunun kokuyla iliskisi olur mu diye soruyrosunuz. Evet olur -M |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |