Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Bademcik ameliyati

Yanıtla Yanıtla Sayfa  <12
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Green Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Mart-2019 tarihinde 08:41
Bazenhissediyor ger�ekten haklisin bu hastalik psikoloji birakmiyor Allah yardimcimiz olsun da pes etmemek lazim ya
Hi� bu sebeple doktora gitmedim yeni basliycam randevularim var umarim senin yasadiklarini yasamam insan gibi davranirlar
Başa Dön
Green Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Green Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Mart-2019 tarihinde 08:42
Tesekk�r ederim hocam cevabiniz i�in.
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Mart-2019 tarihinde 10:46
İlk gönderen: Green Green yazdı:

Bende yeni ugrasmaya basladim iste eger iyilesirsem ki kokuyu eskiye oranla azalttim 😊 burda detayli bi yazi paylasicam insallah herkese Allah sifa versin..
Bisey sorabilir miyim ameliyat hakkinda biraz bilgi verir misin ka� g�n yattin ka� g�ne toparlandin kokuda bi azalma oldu mu ?

burun deviasyonu ve bademcigi aynanda oldum ameliyati oldugum g�n bir s�re hastanede bekletildim burnumdaki tampon alindi felan 1 2 saate yakin bekledim ve sonra taburcu oldum evde iyilesme s�reci tam hatirlamiyorum ama ilk 1 2 hafta agrili sizili ge�ti 1 ay sonra rahatlamaya basladim bademcik a�isindan burun zaten sikinti olmamisti bol dondurma yemek g�zel oluyordu orayi iyilestiriyordu ama seker almaktan v�cutta kafayi yiyor aptallasiyorsun resmen yani 1 ay sikinti �ekebilirsin biraz normal ama thermal y�ntemi daha kolay sanirim ama doktor nedense bana bunu yapmadi uzman oldugu y�ntemin bi�ak y�ntemi oldugunu s�yledi
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Mart-2019 tarihinde 10:48
kokuda azalma olmadi ��nk� sanirim sebep o degilmis ama onun sebep olmasini engellemis oldum veya ilerde onunda koku sebepleri arasina girmesini engellemis oldum bir a�idan tek bu ise yaramis oldu , bende �mitliydim b�y�k oranla bunun sebep oldugunu d�s�nerek bi totem yapmistim kendime fakat �yle olmayinca tabiki ilk baslarda hayal kirikligi sonra hayatina devam
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Mart-2019 tarihinde 10:49
benim sorunum �ok enteresan nickim gibi bazen hissediyor yani bazen hi� olmuyor bazende �ok oluyor bazende �ok az oluyor ama ben ne �ok az olsun isterim nede �ok olsun isterim ben isterimki hi� olmasin :D
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Mart-2019 tarihinde 15:03
Murat hocam ben bademcik ameliyati oldum ve iki bademcigimde alinmis vaziyette lakin s�phem bi a�idanda halen bademcik b�lgesinde o b�lgedeki bosluka aynada baktigimda g�rebildigim kadariyla mukus beyaz sari kapli gibi �r�mcek agi gibi bazen kalin bazen ince bi�imde bazen par�a par�a bi�imde bademcik b�lgelerim beyaz renkli s�m�k tarzi geniz akintisi tarzi seylerle kapli vaziyette bunun agiz kokusunda etkisi acaba varmidir? bogaz ve bademcik tarafini su ile gargaladigimda genelde o seyler azaliyor ve kokudada azalma oluyor bunu test ettigimde hissedebiliyorum siz bu konu hakkinda ne d�s�n�yorsunuz ve bu ger�ekten agiz kokusuna etki yapan bir durumsa buna ��z�m ne yapabiliriz s�rekli dakikalarca bogaz gargarasi uygun bir ��z�m gibi durmuyor hem psikolojik a�idan hem zaman a�isindan , tesekk�r ediyorum cevabinizi bekliyorum hocam.

Düzenleyen: aydinmur - 30-Mart-2019 tarihinde 19:57
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Mart-2019 tarihinde 19:58
Karmasik bir tarif oldu.
kesin bir sey s�ylemek zor olabilir
-M
Başa Dön
nyks Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nyks Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Nisan-2019 tarihinde 19:28
İlk gönderen: bazenhissediyor bazenhissediyor yazdı:

Murat hocam ben bademcik ameliyati oldum ve iki bademcigimde alinmis vaziyette lakin s�phem bi a�idanda halen bademcik b�lgesinde o b�lgedeki bosluka aynada baktigimda g�rebildigim kadariyla mukus beyaz sari kapli gibi �r�mcek agi gibi bazen kalin bazen ince bi�imde bazen par�a par�a bi�imde bademcik b�lgelerim beyaz renkli s�m�k tarzi geniz akintisi tarzi seylerle kapli vaziyette bunun agiz kokusunda etkisi acaba varmidir? bogaz ve bademcik tarafini su ile gargaladigimda genelde o seyler azaliyor ve kokudada azalma oluyor bunu test ettigimde hissedebiliyorum siz bu konu hakkinda ne d�s�n�yorsunuz ve bu ger�ekten agiz kokusuna etki yapan bir durumsa buna ��z�m ne yapabiliriz s�rekli dakikalarca bogaz gargarasi uygun bir ��z�m gibi durmuyor hem psikolojik a�idan hem zaman a�isindan , tesekk�r ediyorum cevabinizi bekliyorum hocam.

Gargara azaltiyor mu kokuyu?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Nisan-2019 tarihinde 07:28
Sizin agiz kokunuzun (varsa) kaynaginin bogazinidan mi oldugunu bilemem ama isaret etmek istedigim �nemli bir konu var:

�ok gerekli olmadik�a, sik ateslenip, yataklara d�s�r�p, yilda 3-5 defa tibbi m�dahale g�rmek zorunda birakip, yutkunmayi nefes almayi bozacak kadar sismedik�e bademcikelrin alinmasina sicak bakmiyorum. Bilhassa basit bir ka� kript beyazligi g�r�ld� diye bademciklerin alinmasini isabetsiz buluyorum.

Bademcikler, boagzi �ember gibis aran limf halkasinin sag ve soldaki iki noktasidir. Bademcikler aslinda bir �emberi tamamlayacak sekilde bogazi �epe�evre kusatan bir limf dokudur.

Bu hata yapilirsa (gereksiz bademcik alinirsa)bogazin �evre limf dokulari bademciklerin yapmasi gereken y�k� �zerine alip iltihaplanmaya basliyor. Eskiden saatte 10^5 bakteri ile m�cadele etmek zorunda olan �evre limf dokularinin y�k�, bademcikler alindiktan sonra artiyor diyelimki 10^10 bakteri ilem�cadele etmek zorunda kaliyor.
Siklikla bu bakteri y�k�n� kaldiramayip ka�inilmaz olarak kronik bir infeksiyon basliyor.

Kural sudur:
�ok gerekli olmadik�a sondakikaya kadar Allah'in taktir ettigi fabrika ayarlari ile oynamamak gerekir.
-M

Başa Dön
yasamsikinti Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı yasamsikinti Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Nisan-2019 tarihinde 00:54
bence bademcigin yapisi hemen hemen herkeste aynidir koku yapsa diger insanlarda da yapar. ben agiz kokusu b�y�k ihtimalle sindirm sisteminden kaynaklandigini d�s�n�yorum. neden diyecekseniz agiz �zellikle de dil sindirimin basladigi yer deniyor.
bu arada 1 haftadir unlu mamullere ve paketlenmis �r�nleri kullanmamaya �zen g�steriyorum ve agiz kokum ger�ekten azaldi. nedeni ne olabilir bilmiyorum ancak sindirmden ciddi sekilde s�phe ediyorum.
Başa Dön
Biktimartikkkk Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Biktimartikkkk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Nisan-2019 tarihinde 22:31
Ben de bademciklerimi aldirdim ger�ekten kokuda en az %50 azalma oldu bademcik tasi oldugu i�in agzim ne yesem �yle kokuyordu tamamen ge�ti mi bilmiyorum 2 ay �nce aldirdim insanlarin tepkilerini kontrol ederek almaya �alisacagim ��nk� artik koku alamiyorum ins hepimiz kurtuluruz bu durumdan tek duam bu
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Green Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Mayis-2019 tarihinde 16:21
Murat hocam bu bademcikler sorunluysa bogazda gicik kuruluk yanma kasinti �ks�r�k konusmada zorlanma yapar mi? T�k�r�k bezlerine bi etkisi olur mu bende dehset bi sekilde agiz ve bogaz kurulugu var sebebi bademcikler olabilir mi? Dahiliyede kan testi vs yaptirdim sonu�larini en yakin zamanda alicam ama burdanda bi sorayim dedim merak ediyorum.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Mayis-2019 tarihinde 19:30
Bilmiyorum
Bademciklerin bogazda yapacagi yanma kuruluk kasinti vesaire kulak burun bogaz hekiminin bransina girer
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Green Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Mayis-2019 tarihinde 20:12
Tesekk�r ederim hocam yinede sorayim dedim
Başa Dön
lulupi Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı lulupi Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Eyl�l-2019 tarihinde 12:02
İlk gönderen: yasamsikinti yasamsikinti yazdı:

bence bademcigin yapisi hemen hemen herkeste aynidir koku yapsa diger insanlarda da yapar. ben agiz kokusu b�y�k ihtimalle sindirm sisteminden kaynaklandigini d�s�n�yorum. neden diyecekseniz agiz �zellikle de dil sindirimin basladigi yer deniyor.
bu arada 1 haftadir unlu mamullere ve paketlenmis �r�nleri kullanmamaya �zen g�steriyorum ve agiz kokum ger�ekten azaldi. nedeni ne olabilir bilmiyorum ancak sindirmden ciddi sekilde s�phe ediyorum.

Bu sekilde d�s�n�rsek mide,dis vs. diger organlar da herkes i�in aynidir. Bazi insanlar dislerini ayda yilda bir fir�aliyor, agizlari �uruk dolu ancak sabahlari a� halde bile agizlari kokmuyor. Ben buna �ok sahit oldum. Bu yaklasim bence dogru degil. Bazi insanlarin organlari bu koku durumuna daha elverisli bence.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Mayis-2021 tarihinde 08:42
Agiz kokusu yaptigi �ne s�r�len Tonsil tasi (tonsillolith),
toplumun %10 unda (Stoodley P, 2009), %46.1 sinda (Oda M, 2013) asemptomatik olarak vardir.
===============
326 tonsil tasi vakasi tomografi ile 2 yil s�re boyunca incelenmis.
% 12.1 kadarinin kendiliginden kayboldugu g�r�lm�st�r.

%26.1 kadarinin b�y�kl�g� degismistir.

B�y�me g�sterenler yilda 0.61 � 0.41 mm hizi ile b�y�m�st�r.

%37.3 kadarinin yeri degismistir.
Yeri degisen tonsil taslarinin %92 si bulundugu noktadan solunum yoluna daha yakin olan bir noktaya g�� etmistir.

G�� etme hizi − 1.38 � 1.59 mm /yil dir.

Tonsil taslarinda iki yil izleme boyunca %84.3 oraninda HU (kire�lenme) parametresi arttarken %12.7 kadarinda azaldigi g�r�lm�st�r. (Yamash*ta K, 2021)
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla Sayfa  <12

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.