![]() |
DIL ARKASI BEYAZLIK |
Post Reply
|
| Author | |
MMMM
Yeni �ye
Joined: 06-Nisan-2013 Location: �stanbul Status: Offline Points: 20 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Topic: DIL ARKASI BEYAZLIKPosted: 22-Eyl�l-2013 at 14:18 |
|
Dil arkasi beyazlik hakkinda bir soru sormak istiyorum.
Dil arkasi beyazlik varsa kesinlikle kokacak diye bir kaide yok ama b�y�k ihtimal koku olur mu ? Yani dil arkasinda beyazlik varsa %70 agiz kokusu problemi var diyebilir miyiz? |
|
![]() |
|
nyse_o
�ye
Joined: 04-Haziran-2013 Location: Kocaeli Status: Offline Points: 77 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 23-Eyl�l-2013 at 11:20 |
|
BENCE DIYEMEYIZ. ASLINDA BIZ S�REKLI ARASTIRMA I�ERSINDE OLDUGUMUZ I�IN BIRSEYLER BULUYORUZ. MESALA TOMOGRAFI �EKTIRIYORUZ BURUN DEVISYON VE KONKA �IKIYOR. HALBUKI �OGU INSAN TOMOGRAFI �EKTIRSE �OGUNDA �IKA�AKTIR. BENIM S�LALEMDE BURUNDAN DEVISYON NEDENIYLE AMELIYAT OLAN �OK KISI VAR. AMA AGIZLARI KOKMUYOR.
|
|
![]() |
|
�l�mc�l
Yeni �ye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 26-Eyl�l-2013 at 19:26 |
|
Arkadaslar �zellikle bu kokuyla yeni tanisanlar veya sorununun dilinde oldugunu d�s�n�nenler i�in yaziyorum.
Ben iki senedir bu konuyla ugrasiyorum. Bu iki senenin bir senesini koku kesinlikle dilimden kaynaklaniyor diyerek ge�irdim.Kokumun dilimden geldigini d�s�nmemi saglayan tezler vardi ��nk�.Bende hrkes gibi "dilimi fir�aladigim zaman koku %90 kayboluyor", "parmagimi bogzima s�rtt�g�mde parmagim �ok k�t� kokuyor" diyordum. Elimden gelen b�t�n sa�ma seyleri yaptim. Dilime tuz bastim, Aktarcidan aldigim degisik bitkileri islatip dilimde beklettim ,3 tane naneli sakizi dilime yapistirip uyudum vs... Murat Hocanin "Pharmol Zn"sine kavusana kadar bunlari yaptim.
Bu ikinci senemde kokunun dilimden kaynaklanmadigini anladim.(dilimde hala koku olmasina ragmen). Dilde koku olma olayini kendimce s�yle a�iklayayim: Bu k�t� koku yapan gazlar (midede,burunda,akcigerde vs.)nefesle birlikte agizdan disari atiliyor. S�rekli gelen bu gazlar, olduk�a p�r�zl� bir y�zeyi bulunan dile tutunup yerlesiyorlar. buda dilde koku yapiyor. Dolayisiyla nefesinde koku olan herkesin dilindede koku oluyor. Bogazda biriken o gazlari, sekerli seyler, peynir, �ay vs. azdirdigi i�in, bu gidalar hepimize zararli geliyor. �nemli olan kaynagi bulmak. Bunun i�inde ilgili doktorlar gerek. Bu yazdiklarima ragmen koku dilimde diye tutturoyorsan (benim gibi )Pharmol Zn kullan, dilindeki kokuyu ge�irecektir ama ger�ek koku devam edecektir. Hepinize acil sifalar.
|
|
![]() |
|
nyse_o
�ye
Joined: 04-Haziran-2013 Location: Kocaeli Status: Offline Points: 77 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 27-Eyl�l-2013 at 11:57 |
|
�l�mc�l yazinizi �ok begendim. sizin bu sitede daha aktif olmaniz bizim i�inde sizin i�inde daha iyi olacaktir. s�rekli birseyler yapmaya �alismaniz �ok g�zel. sizden bir ricam olucak murat hocanin bir test yapalim adli baslikta t�k�r�k i�in bir test var ona katilirmisiniz. katilim �ok azda burdan �ikabilecek sonu�lar bizim i�in �ok �nemli. birde sizdede agiz kurulugu varmi? belirtileri Agiz Kurulugu Rahatsizligim Oldugunu Nasil Anlayabilirim?
Herkes zaman zaman agzinda kuruluk hissedebilir. Bu his kaybolmuyorsa, t�k�r�k �retiminde bir problem olabilir. Agiz kurulugu semptomlari sunlari i�erir: Agizda, yapiskanlik ve kuruluk hissi Yutkunma g��l�g� Dilde yanma hissi Bogaz kurulugu Dudaklarda �atlama Tat almada azalma veya agizda metal tadi Aft S�rekli k�t� agiz kokusu �igneme/konusma g��l�g� eczanelerde suni t�k�r�k tabletleri varmis. burda 4-5 eczaneye gittim bulmadim. Agiz kurulugu nelere yol a�ar? t�k�r�g�n az olmasi ciddi problemleri de beraberinde getirebilir. bakteri plagi ve yiyecek artiklari kolayca birikir. bu, diseti hastaliklari ve ��r�g� hizlandirir. t�k�r�g�n kendi basina yikama-temizleme mekanizmasi dis y�zeylerini temiz tutmaya yardimcidir. t�k�r�k ��r�kleri �nler, dis y�zeyini temizler ve asitleri n�tralize eder. b�ylece ��r�k �nlenir. ... gibi gibi. bol bol su i�mek ��z�m gibi gelmedi. bana. tez sunumumda agzim bir kurumustu inanin �l�yordm resmen. bunun �zerindede durulabilir. belki. |
|
![]() |
|
senbence13
Yeni �ye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29-Mayis-2017 at 13:32 |
|
arkadaslar agzimin �st kismi ayni b�yle beyaz ve agiz kokusunun buradan geldigine eminim ne yapmam lazim?
beyazlik: https://i.hizliresim.com/qbg40D.jpg not: rahatsiz olacak insanlar olabilecegi i�in resmi hizliresime y�kledim |
|
![]() |
|
m-emin
Yeni �ye
Joined: 18-Temmuz-2017 Location: Gaziantep Status: Offline Points: 13 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29-Eyl�l-2017 at 16:56 |
|
Arkadaslar, Murat hocam merhaba. Bu kurtulmasi zor kokudan kurtulmak i�in bi �ok sey denedim. Bi d�nya muayene tahlil doktor, bitkisel k�rler vs vs. Neyse artik kabul ettim ki tip 1 im. Ama sorun su ; benim dilimdeki tabaka dilimin �st�n�n sag ve sol kenarlarinda olusuyor. Yani bi �ok kisininki gibi arkada degil. Kokunun kaynaginin burasi oldugunu da parmagimla koklayip hissediyorum. Tabi fir�alama s�rem uzadik�a tabaka da ortalara ve arkaya dogru ilerliyor. Fir�ayip pharmol zn ile gargara yapiyorum. Tabaka gidiyor. Koku da 4 5 saat olmuyor. Bi sitede kenardaki tabakanin karaciger problemlerine isaret ettigi falan yaziyordu. Dogru olabilir mi. Tahlilde bisey �ikmamisti. Bu koku yapan tabaka illa biseye isaret etmek zorunda mi? Bi �ok kiside tabaka var ama koku yok
|
|
![]() |
|
Mnsm
�ye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29-Eyl�l-2017 at 23:48 |
|
Murat hoca kissisel sorulara cevap vermiyor.
Dilin sag ve solu demek siz dilinizi �ikarinca anlasilmaz agiz kapaliyken bafemcige denk gelen yerler. Yani bademcik tasi olusumu basliyor oda dile sirayet ediyor ilk asamada ve sonra t�m bogaza yapisiyor olusumu Dis tasini bile tetikliyo eminim Buda v�c�t kire�lenmeye basliyo demek Dis tasida kire� Bademcik tasida Gargara dis ipi fayda etmez sen temizle arkadan gelir �nce v�c�ttaki kire�lenmeyi kirman gerekir Bende de var ayni sorun kireci kirmanin en dogal yolu ise limon resmen eritiyo ama dikkatli ve kontrollu olmak gerekir Mide rahatsizligi olan limonu yani c vitaminli asitli seyleri yiyemez dolayisiyla v�c�t dengesi bozulur ve sorunlar sorunlar koku olmasa belki farkinda bile olmicaz tas olusumu var sende dikkatli olmalisin |
|
![]() |
|
bikmis
Yeni �ye
Joined: 30-Eyl�l-2017 Location: Adana Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 30-Eyl�l-2017 at 21:44 |
|
Merhabalar
Uzman doktorlarimiz ne �nerirler tam 2 yildir dilde beyazlik asiri agiz kokusu oluyor.daha once boyle degildi artik �ok sik oluyor.2-3 ayda bir oluyor ve ge�iyor.oldugu zamanda diskida hafif yumusak oluyor.sonra yine kayboluyor 2-4 ay sonra yine oluyor. bir t�rl� ge�miyor ne �nerirsiniz? |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Joined: 24-Nisan-2012 Location: Istanbul Status: Offline Points: 422 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 30-Kasim-2017 at 20:44 |
|
Mnsm mrb
Limon konusunda nasil davranabilirim? Yani nasil bir �l�� kullanmam lazim biraz bilgi verirmisin kardesim? �unku mantikli geldi bana ve limonu kullanmak istiyorum. Benim koku sanirim �st solunum yollarindan. (Belki de de oyle saniyorum) ama epey azaldi burundan nefes egzersizi yaptiktan sonra. Yani ne kadar baska yollar bulup azaltirsam iyi. |
|
![]() |
|
Mnsm
�ye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 01-Aralik-2017 at 23:40 |
|
Limon tuz karisik gargara yap
Limon suyunuda d�zenli olarak i� ama bi anda y�klenme kardesim midede sikinti olabilir azar azar Aslinda pek bi �l�� yok ama limondan zarar gelmez |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Joined: 24-Nisan-2012 Location: Istanbul Status: Offline Points: 422 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 18-Aralik-2017 at 16:58 |
|
Eyvallah kardesim.
Sifalar diliyorum |
|
![]() |
|
Amazon
�ye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 27-Aralik-2017 at 23:28 |
|
Mahoni bu nefes egzersizi dedigin nasil oluyor s�ylermisin?
|
|
![]() |
|
hile123
Yeni �ye
Joined: 17-Aralik-2017 Location: Istanbul Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14-Ocak-2018 at 21:18 |
|
Her sabah dil macunu ve dil fir�asi ile dilimi fir�aliyorum fakat �glene dogru tekrardan dilimin arka kismi(k�k�) beyaz oluyor ve oradan �ok k�t� koku geliyor sizce sebep nedir? 2 kere dahiliyeye gittim fakat mideden kaynakli degil dediler.
|
|
![]() |
|
Post Reply
|
|
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You can vote in polls in this forum |