Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Diski kokusu tip ka�a girer?

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bir hayalim var Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Diski kokusu tip ka�a girer?
    Gönderildi: 27-Subat-2015 tarihinde 09:22
Arkadaslar aramizda diski kokusuna benzer bir kokuya sahip oldugunu d�s�nen var mi?�

Ve tam olarak bu tip ka�a girer

�areSiZseniz ! �are SiZsiniz !!
Başa Dön
bir hayalim var Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bir hayalim var Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Mart-2015 tarihinde 18:24
Arkadaslar basta yaziyim bunlar benim son uzun yazilarim. bilginize
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bir hayalim var Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Mart-2015 tarihinde 18:53

Murat hocam bu durumla ilgili daha �nce bir soru sormustum ancak biraz mantiksiz ve yanlis bir sekilde. Ben bu durumu kendimde a�ik bir sekilde g�rd�g�m i�in merak etmistim.
Sorum suydu: Bir bireyde hissedilen koku, zaman i�inde nedenler ortadan kaldirilmasiyla beraber agir bir kokudan hafif bir kokuya dogru d�n�sebilir mi? Ya da ortadan kalkabilir mi? idi.

(   Tip 3 → Tip 1 → Tip 5 → sifir(0)    )    →→ ( diski kokusu galiba tip 3 . Yanlis olabilir ?? )

Bu soruyu sormamin nedeni ise, ortalama 10-12 sene �nce arkadasimlarim benden �ok affedersiniz diski kokusu geldigini s�yl�yorlardi.
Ve bir�ok kere de a�ik�a onlardan bu elestirileri aldigimi �ok iyi hatirliyorum.
Bu tepkilerin hunharca yapilmasi insani ne kadar �ok �zd�g�n�, ruhsal anlamda ne derece yiprattigini bilirsiniz.
Sirf bu y�zden insanlari rahatsiz etmemek i�in birak konusmayi nefes bile almak istememek, alinan her nefesin ise izdiraptan baska bir sey vermiyor olmasi ne kadar aci bir durum. Bu duyguyu yasayan bilir sadece.

Ancak ge�misime bakiyorum da suan i�inde bulundugum durum belki o zamanlar hayal bile edemeyecegim bir seviyede. O zamanlar biri b�yle bir durumda olacagimi deseydi herhalde kendime acir, oturur aglardim sadece. Issiz, bucaksiz bir ��lde deli gibi bir damla su bulmak gibi bir seydi benim i�in bu. Uzayda bir Marsliyla oturup �ay i�me ihtimalinden daha d�s�k bir seydi benim i�in.:)

Su son zamanlarda �zellikle son 1 yil ise (2-3 ay �ncesine kadar mahoni abinin de s�yledigi gibi) bende hissedilen koku �ok iyi bir seviyede, hatta sifira yakin. Ben de bu durumu artik �ok iyi farkediyorum.

Ve ben bu dertten kurtuldugumu,iyilestigimi net bir sekilde s�yleyebilirim arkadaslar.

Allah hepinize de nasip eder ins.
Ben inaniyorum ki bir g�n hepiniz de benim gibi bu beladan kurtulacaksiniz.

Burada asil anlatmak istedigim nefesiniz de koksa agziniz da koksa �areyi uzaklarda aramayin, kompleks d�s�nmeyin yani.
Ben DNA larimiza kadar d�s�nd�m ama siz b�yle yapmayin:)
SIZ SADECE BASIT NEDENLERINIZI ORTADAN KALDIRIN VE SABREDIN,BEKLEYIN." ZAMAN" her seyi g�sterecek ins.
Bakin bunu eskiden diski kokusuna sahip olan biri olarak s�yl�yorum. Hatta yanlis hatirlamiyorsam arkadasimin birine agzim mi yoksa nefesim mi kokuyor? dedigimde, "nefesin kokuyor" dedi.
Bunu agzimdan �ikan havaya g�re mi diyordu yoksa ger�ekten agzim kapali olsa da burnumdan �ikan havaya g�re mi diyordu bilemeyecegim.

Burda vurgulamak istedigim suan hani bazi arkadaslarimiz s�yleniyor " nefes kokum var. Bu agiz kokusu degil diye ve nerdeyse b�t�n odayi dolduruyor, hatta 2-3 metreye kadar da yayiliyor" diye s�yl�yoruz ya,
Belki bu o kadar da kompleks sebepleriniz oldugu anlamina gelmiyor olabilir?? Belki sadece 1-2 tedavi ile aslinda �ok iyi bir seviyeye gelebilirsiniz arkadaslar ?
Ben bunu kendimde g�rd�g�m i�in buna inaniyorum ger�ekten. �ogumuzda bu lanet hastaliga sadece basit rahatsizliklarimiz neden oluyordur belki!

Ayrica sunu hatirlatmak isterim: dedigim gibi ben ameliyatlarimdan uzun bir zaman sonra tam anlamiyla verim aldigimi g�rd�m.
D�s�n�n 4-5 sene �ncesi ameliyatlarimi olmustum ve emin olun son 1 senedir koku adina iyi bir seviyede oldugumu g�r�yorum.
Mesela burun ameliyatimdan sonra rahat nefes alabiliyordum ancak koku seviyesi eskiye nazaran agir hissetmesem de yine agiz kokumun oldugunu hissedebiliyordum sanki. ( psikolojik oldugunu d�s�nebilirsin, b�yle olmadigini s�yleyebilir arkadaslar. kendimi iyi hissetmedigime emindim ama)

Burdan da �ikardigim ders: tam bir tedavi g�rebilme ancak zamanla olabilecek bir sey. Nedeni aslinda �ok basit. Biliyorsunuz bu koku v�cudumuzda 10 larca senedir var. Haliyle v�cut dengemizde buna g�re kendini ayarlamis olamaz mi?

Simdi yillarca bu dertle muzdarip olan v�cudumuzdan tedaviden sonra direkt bir netice beklemek ne kadar dogru olabilir?Sayet b�yle bir durumu( hemen bir netice beklemeyi) ben biyoloji ve tip kurallarina kendi adima aykiri buluyorum.:)

Inaniyorum ki, tipta bir tedavi var bir de tedavi sonrasi iyilesme s�resi var. Ardindan tam iyilesme ger�eklesir.
O y�zden arkadaslar biz hangi tedaviyi olursak olalim kendinize iyilesme adina biraz zaman verin. Bu kisiden kisiye degisir muhakkak.
Belki bazilarimiz hemen bir netice alirken bazilarimiz ise 1-2-3... sene sonra tam bir netice aldigini g�recektir.
Tedavilerimizin ardindan tevekk�l edip sabirli, d�zenli hijyenle bir s�re beklememizde fayda var. Unutmayalim: v�cudumuz kendisine, kendisini yenileyebilmesine ve eski biyolojisine d�nebilmesi i�in bir zaman ge�mesi gerekiyor.

Ayrica sunu da d�s�nm�yor degilim: mide rahatsizligimiz olanlarimiz i�in belki kokunuzun kaynagi orasi degildir arkadaslar?? Biliyorum somut nedenimiz olarak orasi g�r�l�yor. Ancak sunu da d�s�n�yorum ki bende de helicobakteri ve gastrit rahatsizligim var. Hem de kronik gastrit bendeki.
Ancak koku falan bende yok!
Mide rahatsizligi olanlar i�in tavsiyem ya doktora gidip dogru antibiyotikleri bulun ve tedavi olun ya da mide eksimesi, yanmasini dindirdikten sonra bunu(mideyi) 2. plana atin.(kapak�i tembelligi veya sorunu olanlari kastetmiyorum)Ve diger somut rahatsizliklariniza odaklanin.

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bir hayalim var Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Mart-2015 tarihinde 19:18

Her seye ragmen l�tfen yarinlara da g�zel bakin. hayallerinizi,umutlarinizi yitirmeyin. Allaha inanin. bol bol dua edin. kendiniz i�in ve hepimiz i�in.
Allah bir hastalik vermisse �aresini de verir sevgili kardeslerim. Buna inanin ve l�tfen fitratinizda isyan etme gibi bir duygu olmasin. b�yle igren� bir duyguyu i�inizden atin!

sunu unutmayin ki :
Allah sevdigi kullarini zorluklarla ve musibetlerle sinar. Allahin sevdigi kullari arasinda oldugumuzu bilelim l�tfen.
Bu bela y�z�nden inanci zayiflamis arkadaslarim olabilir ve bunu mantiksiz bulabilirler.
A�ik�asi ben de bunu izah edebilecek donanimda bir insan oldugumu d�s�nm�yorun ama bu konuda sizin i�in somut bir �rnek oldugumu s�yleyebilirim.

Yalniz sunu t�m inancimla s�yleyebilirim ki, su zamanlar hayatimizin sadece bir d�nemini olusturuyor.
Yani ebedi bir sekilde b�yle bir sorunla yasayacaginizi asla d�s�nmeyiniz. Bu sadece bir imtihan d�nemidir / kendimizle y�zlesme d�nemidir.
Kimimiz i�in 1 yil kimimiz i�inse 5-10 yillik gibi sancili bir d�nemdir. Ancak hepimizin de g��l� bir sekilde i�inden �ikacagini d�s�nd�g�m ge�ici bir d�nemdir.
Kimsenin bizi anlayamadigi bu d�nemde bizi en iyi anlayan yaraticimiza i�ten hislerimizle ger�eklesecegine inanarak g�zel g�nleri, g�zel anlari ondan dileyiniz.
Emin olun ki bu dileklerinize, duygulariniza karsilik bulacaksiniz.
Sadece isteklerde de bulunmayin. Duygularinizi ve hayallerinizi de onunla payalasin. Ellerinizi a�ip ona i�inizi d�k�n. Bu size psikolojik olarak ta destek saglayacaktir.
Biliyorsunuz bu bela y�z�nden ne yazik ki ne esimize ne de dostumuza i�imizden ge�enleri, sikintilarimizi anlatamiyoruz.
Ayni sekilde bir psikolaga gidip dertlerimizi anlatamayabildigimiz gibi batida bizim insanlarin yogun ilgi g�sterdigi yoga tarzi ruhsal anlamda iyi olabilecegimiz etkinliklere de maalesef katilamiyoruz.
Bunlar bizim i�in dert olmasin arkadaslar.
Biliyoruz ki bizim de her zaman her an yanimizda olan bir tek Allah'imiz var. Bu bize yeter de artar.
Bu arada h�sa Allahi diger seylerle kiyasladigimi d�s�nmeyin. B�yle bir d�s�ncem kesinlikle yok.
Burda anlatmaya �alistigim bu d�nyada sadece bizi anlayan tek varliga i�inizden ne ge�iyorsa onunla paylasin, ondan isteyin...
Bu sizi �ok ama �ok rahatlayacaktir.

Her seyden �nce bu d�nyada yalniz olmadiginiz gibi duygulara sahip olacaksiniz. Ve inaniyorum ki O size bir g�n cevap verecektir. Yeter sizde bu inan� olsun.

Son olarak sevgili arkadaslar, Bu d�nemimin son anlarini sizlerle paylasip i�imi d�kebildigim i�in basta her zaman bizimle olan sayin Murat hocamiza ve sizlere tesekk�r etmek istiyorum.
Bu forumda bazi zamanlar faydali bazi zamanlar ise faydali olmayan seyler paylastigimi biliyorum.
Bu konuda istemeyerek de olsa sizlere rahatsizlik vermissem affedin.

Dipnot:
Bu sikintiyi �ekmis biri olarak duygu,d�s�nce ve deneyimlerimi en ince ayrintisina kadar anlattim.
Kendim hakkinda paylasabilecegim pek bir seyim kaldigini d�s�nm�yorum.
Bu y�zden paylastigim yazilar biraz uzun oldugunu da biliyorum. Paylastigim her seyde tek amacim vardi; o da sadece sizlere yardimci olabilmek.
Yazdiklarimla birinize bile faydam dokunabilirse ne mutlu bana.
Ve gereksiz yere paylastigim yazilarimda herhangi bir art niyet aramayin arkadaslar. Heyecanima verin :))
Yaptigim tahmin ve s�yledigim sayisal verilerin herhangi bir dayanagi olmadigi gibi bunlarin da tamamen hayal g�c� ve deneyimlerime dayandigini biliniz...

Yazim ve anlatim bozukluklari i�in de kusura bakmayin.

Bu arada Murat hocam bilgi ve insanliginizla bana kattiginiz her sey i�in de ayrica tesekk�r ederim size. Sagolun.

Son bir tavsiye vereyim:)

Sevgili arkadaslarim, Murat hocamizin engin bilgisinden faydalanin!!! �ok iyi degerlendirin.
Kendisi bu konuda ger�ekten bir duayen, adeta yasayan bir hazinedir. Yazdigi her seyi en ince ayrintisina kadar okuyun.
Eminim kendiniz i�in saglam bilgiler edineceksinizdir. Bu konuda hi� s�pheniz olmasin.

Ayrica paylastigi her sey noktasina virg�l�ne kadar ger�ektir. (Bunu s�ylemek haddim degil)
Ve bu dertten kurtuldugunuzda ger�ekten bu konuda hayret edeceksiniz.
�yle ki bazen aklimdan acaba Murat hocamiz da mi ge�misinde bu dertten muzdarip miydi? diye ge�miyor degildi.
(�ok �z�r diliyorum hocam :-)
Saygilar...
Başa Dön
afaff Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı afaff Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Mart-2015 tarihinde 16:37
eskiden burnumdan b�le bi koku gelirdi ama o kdr �ok sey kullandimki ve �zerinden o kdr �ok s�re ge�tiki inan neyin nasil ge�irdigini hatirlamiyorum burnumdan halen gelen bir koku var ama diski kokusu degil o ayri

tip ka�a girer sorusuna gelirsek bence tip4 e girer ndn dersen bagirsakta sindirilemeyen besinler ��r�meye birakilip zararli bakteriler tarafindan par�alanip bu da kan yoluyla nefese karistigi i�in

koku burunda degil agizda olsa bile nedeni yine aynidir diye d�s�nyorum
Başa Dön
xauke7 Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı xauke7 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Mart-2015 tarihinde 19:46
bendede diski gibi kokuyor mideme baktirdim helicobakteri �ikti herhalde sorun ondan kaynakli oluyor
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Mart-2015 tarihinde 22:31
Benim siniflamam kokunun cinsini esas almiyor. Etyolojisini esas aliyor.

Ne kokarsa koksun agizdan gelen kokular Tip 1
Ne kokarsa koksun havayolundan gelen kokular Tip 2
Ne kokarsa koksun sindirim kanalindan y�kselen kokular Tip 3
Ne kokarsa koksun nefesten gelen kokular Tip 4
Ne koktugunu d�s�n�rse d�s�ns�n subjektif kokular Tip 5

http://www.aydinmur.com/agiz-kokusu.html
-M
Başa Dön
msms Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı msms Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Mart-2015 tarihinde 18:02
Arkadaslar konuyu ��zm�s biri olarak sunu diyebilirim ki bug�n yaptigimiz isin sonucunu yarin beklemeyin. �rnegin ��r�k dis mi var. Bug�n �ekildi veya dolgu yapuldi. Sonu� hemen olmuyor. Belki koku o hafta azaliyor ancak bakteri dengesinin kurulmasi 4 ay kadar s�r�yor.

2. Bir tavsiye ise tip3-4-5 olsa da bunu ortama yayan fakt�r tio 1 ve 2. �ncelikle agiz i�ine odaklanin ve dislerde sorun yok diyen dis hekimlerini en az 4-5 dis hekimine daha dogrulatin. ��nk� sorun agizdaki bakteri dengesini degistiren duruma yol a�an fakt�r ve bu �ogunlukla uzakta degil agiz veya burun b�lgesinde. Hizli ve d�zensiz yazmis olabilirim. Anlasilmayan yer varsa sorun l�tfen.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bir hayalim var Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Mart-2015 tarihinde 11:19
Arkadaslar herhalde ge�misimde kendi hakkimda olan bir bilgiyi yazmamisim veya atlamisim. ��nk� bazi arkadaslarim bunu mesajla belirtip bilmek istiyorlar.�

Arkadaslar sunu tekrar belirtmek istiyorum ve siz de �ok iyi biliyorsunuz ki bu hastaligin bazilarini bilsek te bazilarini da hen�z bilmesek te bir�ok sebebi olabiliyor.�

Inanin burda kimse �ikip ta ben bunlari bunlari yaparak kurtuldum diye emin bir sekilde s�yleyemez. ��nk� ger�ek anlamda kendisine neyin fayda verip vermedigi hakkinda kendisi bile �ok fazla bilgi sahibi degildir aslinda.�
Mesela suan bile bazen burda bir seyler paylasildiginda acaba bende mi b�yle yapmismiydim ve bana da iyi gelmismiydi diye hala d�s�nm�yor degilim.�

Kisacasi, evet ben bu beladan kurtuldum ve ge�misten simdiye kadar kendi hakkimda olan her seyi paylastim arkadaslar.�
Inanin her seyi ayrintisiyla hatta bazen sa�malayarak :) burda paylastim ve aklima yeni seyler gelince veya burda sizlerin paylastiklarinizla bir seyler hatirlarsam sizinle bunlari elimden geldigince yine paylasmaya devam edecegim.�
Yani benim ne yaptigim veya nasil iyilestigim hakkinda bir seyler bilmek istiyorsaniz ge�misime bakabilirsiniz. Belki isinize yarar bir seyler orda bulabilirsiniz.�
Diger t�rl� �zel mesajla bir anda bunu bunu yaptim ve iyilestim demem pek saglikli degil. ��nk� kesinlikle kendi hakkimda atladigim veya hatirlayamadigim bir�ok bilgi olabiliyor maalesef.

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bir hayalim var Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Mart-2015 tarihinde 11:29
Simdi de kendi hakkimda atlamis olabilecegim ufak bir bilgi daha vereyim.��
Arkadaslar biliyorsunuz bana olmus oldugum 2 ameliyatin da fayda verdigini s�ylemistim.��
Ve ben bu ameliyatlari olurken, daha dogrusu bunlari asil olma nedenlerim su rahatsizliklarimdan dolayiydi. Belki bu da isinize yarayabilir.

Bademcik ameliyatim i�in;��
→ malum olusan o taslar y�z�nden oldum ve bunlari bir daha g�rmedim��

→ sik sik y�ksek atesim �ikiyordu. Ve olduktan sonra eskisi gibi hi� olmadim bir daha.��

→ bogazda olusan yutmada g��l�k, takilma, batma hissi vb. seyler vardi. ameliyattan sonra eski durumumdan eser kalmadi.��

Bunlar ana sebepler iken ve suanda tam hatirlayamadigim daha bir�ok nedenim vardi sanki bu konuda.��

Ayni sekilde burun ameliyati olma nedenlerimse:��
→ k���kl�g�mden itibaren olan kemik egriligim vardi.��

→ bu egrilik y�z�nden dogal olarak nefes alip vermemde hem d�zensizlik vardi hem de rahat alip veremiyordum.��

→burun sorunum y�z�nden yine sik sik �ok siddetli sekilde bas agrilarim oluyordu. (belki bademciklerden de oluyordu ancak burundan olduguna eminim. bu agrilar oksijensizlik y�z�nden olusuyordu belki de..)��

→ abartmiyorum yilin 11 ayi grip ve nezle ile bogusuyordum. Ve normal insanlardan farkli olarak bu hastaliklari yasiyordum. Mesela grip ve nezle oldugumda �ok acayip oluyordum.anlatilamaz yani:)��

→bu sorun y�z�nden bagisiklik sistemi olarak ��km�s bir insandim. Ufak bir hava degisimi bile hasta olmam i�in yeterliydi. ( bademcikten de kaynaklaniyor olabilirdi)
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bir hayalim var Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Mart-2015 tarihinde 11:33
Bunlar ve aklima gelmiyen daha bir�ok rahatsizligim olduguna eminim ve bu ameliyatlar sonrasi bunlarin �ogu veya hepsinde b�y�k oranda iyilesme g�rd�m kendimde.�

Dogal olarak bunlarin kokuma da olumlu y�nde etkileri oldu. Ancak burda altini �izmek istiyorum sadece bu iki ameliyatla iyilestigimi d�s�nmeyin l�tfen.�

Arada bilip bilmedigim daha bir�ok rahatsizligim oldu ve onlarin �ogundan da �esitli seyler (paylasmisimdir b�y�k ihtimalle) vasitasiyla iyilesmisimdir veya etkilerini azaltmisimdir.�

Dedigim gibi sadece bunlari oldum ve iyilestim diyemem arkadaslar. B�yle bir s�ylemde bulunmam bu sorun i�in �ok ta mantikli degil a�ik�asi.�

mesela simdiye kadar dislerimden 2-3 kez dis tasi temizligi haricinde hi� bu durumu kafama takmadim bile. Bu veya bunun gibi daha bir�ok sebebi simdiye kadar hi� �zerinde durmadim mesela.�
(dedigim gibi hijyenime zaten dikkat ederim. Belki bu sayede simdiye kadar dislerle ilgili sorunlarim olmadi)

Belki sizdeki durumlar farklidir. Kendi pencerenizden bakip b�yle degerlendirin her seyi. Yoksa hep bir d�ng� i�inde kalabilirsiniz arkadaslar.

Bir de hep ameliyatlardan bahsediyorum farkindayim. Bu konu da l�tfen benim etkim altinda kalmayin. Somut rahatsizliklariniz varsa �ok iyi d�s�nerek olmanizi tavsiye ederim tabiki ancak bu konu hakkinda �ok �ok iyi d�s�n�n l�tfen. Kim vurduya gitmeyin sonra:)�

Aklima bunlar geldi ve paylasmak istedim sadece

Başa Dön
Reisbey Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Reisbey Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Mayis-2017 tarihinde 14:06
Yaw Allah i�in yardim edin bana bu agiz kokusu y�z�nden bunalima girdim piskolojim bozuldu hayatim mahfoldu artik intihari dusunuyorum ne yapmaliyim dis�i agiz kaynakli degil dahiliye ila� verdi ge�miyor yardim edin bana
29494929'
Başa Dön
siyah06 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı siyah06 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Mayis-2023 tarihinde 23:23
Arkadaslar bende bu kokuyla 2019 dan beri savasiyorum..
1) bademciklerimi aldirdim
2) yirmilik dislerimi �ektirdim ki zaten agiz bakimimi d�zenli yaparim..6 ayda bir dis tasi temizligi yaptiririm..
3) deviasyon ameliyati oldum ve sin�s rinse kiti her g�n d�zenli bir sekilde yapiyorum

T�m bunlardan sonra kesintisiz olan agiz kokum da tabii ki azalma oldu ama tamamen ge�medi.. Sin�s rinse kit yapmadigimda burunda kuruluk ve kokuda artis oluyor.. ama ciddi bir kuruluk.. bunun i�in �ok kbb uzmanina gittim ama her g�n d�zenli yapmam gerektigi s�ylendi..
Ama asil soru su ki; g�n i�inde bir ka� kez ortama birden diski kokusu yayiliyor.. bunu bazen ben hissediyorum bazen de kokuyu alamiyorum.. asla psikolojik bir hasta olmadigimi biliyorum.. ��nk� bu durumu �ok yasadim..
Benimle ayni durumu yasayan arkadaslar var mi nasil bir yol izlediler?
Bu arada uzun bir s�redir diskilamada problemler yasiyorum.. G�nde iki ya da �� defa ishal olarak tuvalete �ikiyorum.. En son gittigim dahiliye doktoru "dicetel" adli bir ila� verdi.. bitirene kadar kullandim.. diskilama sorunu ��z�ld� ama ila� bittikten sonra tekrar basladi..
Son �are bagirsaklara y�neldim..
Ama anlamadigim tek nokta; s�rekli kesintisiz degil, stresin arttigi durumlarda ortama diski kokusunu yaymam.. Bu nasil bir istir, nedir �aresi ben artik yoruldum arkadaslar.. Allah yardimcimiz olsun.. Sirf bu sebepten �ok isten �iktim.. �gretmenim ve meslegimi icra edemiyorum.. �ok zor ger�ekten..
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Mayis-2023 tarihinde 09:02
İlk gönderen: siyah06 siyah06 yazdı:

Arkadaslar bende bu kokuyla 2019 dan beri savasiyorum..
1) bademciklerimi aldirdim
2) yirmilik dislerimi �ektirdim ki zaten agiz bakimimi d�zenli yaparim..6 ayda bir dis tasi temizligi yaptiririm..
3) deviasyon ameliyati oldum ve sin�s rinse kiti her g�n d�zenli bir sekilde yapiyorum

T�m bunlardan sonra kesintisiz olan agiz kokum da tabii ki azalma oldu ama tamamen ge�medi.. Sin�s rinse kit yapmadigimda burunda kuruluk ve kokuda artis oluyor.. ama ciddi bir kuruluk.. bunun i�in �ok kbb uzmanina gittim ama her g�n d�zenli yapmam gerektigi s�ylendi..
Ama asil soru su ki; g�n i�inde bir ka� kez ortama birden diski kokusu yayiliyor.. bunu bazen ben hissediyorum bazen de kokuyu alamiyorum.. asla psikolojik bir hasta olmadigimi biliyorum.. ��nk� bu durumu �ok yasadim..
Benimle ayni durumu yasayan arkadaslar var mi nasil bir yol izlediler?
Bu arada uzun bir s�redir diskilamada problemler yasiyorum.. G�nde iki ya da �� defa ishal olarak tuvalete �ikiyorum.. En son gittigim dahiliye doktoru "dicetel" adli bir ila� verdi.. bitirene kadar kullandim.. diskilama sorunu ��z�ld� ama ila� bittikten sonra tekrar basladi..
Son �are bagirsaklara y�neldim..
Ama anlamadigim tek nokta; s�rekli kesintisiz degil, stresin arttigi durumlarda ortama diski kokusunu yaymam.. Bu nasil bir istir, nedir �aresi ben artik yoruldum arkadaslar.. Allah yardimcimiz olsun.. Sirf bu sebepten �ok isten �iktim.. �gretmenim ve meslegimi icra edemiyorum.. �ok zor ger�ekten..

Beyaz ekmegi (mayali olan t�m beyaz undan yapilma mam�lleri kek, poga�a, pasta vs) bir hafta 10 g�n kesip, eksi mayayla yapilmis ekmek yiyip bi dener misiniz l�tfen.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı siyah06 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Mayis-2023 tarihinde 10:13
Doktor kontrol� ya da �nerisi olmadan herhangi bir gidayi kesmeyi �ok mantikli ve akla yatkin bulmuyorum Tospik kardesim ama yine de �nerin i�in tesekk�r ederim. Burada herkes eminim birbirine yardimci olmaya �alisiyor buna da s�phem yok ama burada yazilanlarin %70i bilgi kirliligi olarak g�r�yorum.. Zira herkes kendi �zerinde denedigi ve ge�ici ��z�m buldugu her seyi ben iyilestim basligi altinda yaziya d�k�yor.. Simdiye kadar buradan �grendiklerim ve elestirdiklerim:
- �rnegin domatesi kestim iyilestim sizde deneyin gibi belki kisiye �zel ya da ge�ici ��z�mlere itibar etmemek,
- S�t ve s�t �r�nleri yani laktoz intoleransi disinda herhangi bir gidayi kesmemek ve bu da zaten kanitli, herkes tarafindan koku yaptigi bilinen bir ger�ek..
- Dikkat ediyorum da bazi arkadaslar �ncesinde agiz bakimini ihmal edip, buraya gelip dert yakindigi oluyor.. �rnegin; dilimi fir�aladim ve koku ge�ti gibi.. Arkadaslar rica ediyorum agiz bakiminizin eksiksiz oldugunu d�s�nd�g�n�z durumlarda gelip buraya dertlenin.. Dilini ve disini fir�alamayan ya da d�zenli doktor kontrollerine gitmeyen arkadaslarimi ben ne yazik ki ciddiye almiyorum.. Dis bakimina gereken �zeni g�steren kardeslerimi tenzih ederim zaten onlarda eminim bunu �zerine alinmayacaktir.

Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı siyah06 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Mayis-2023 tarihinde 10:20
Unuttugum ve t�m bunlardan �ok ama �ok daha �nemli olan bir konu daha var ki o da herhangi bir ila� kullanip ki bu genellikle antibiyotik ve t�revleri olan ila�lar oluyor. Yine ge�ici bir ��z�m bulunuyor ve kisi t�m heyecaniyla buraya gelip ben iyilestim basligi a�iyor. Arkadaslar, l�tfen kullandiginiz ila�lardan sonra en azindan �zerinden 5-6 ay ge�mesine �zen g�sterdikten sonra gelip burada mutlulugunuzu ya da sifa buldugunu paylasin. T�m arkadaslarin niyeti iyi ona zerre s�phem yok. Ama benim sadece kisisel elestirilerim bunlar.. L�tfen dikkat edelim ��nk� herkes �ok hassas..
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Mayis-2023 tarihinde 05:20

Doktor kontrol� ya da �nerisi olmadan herhangi bir gidayi kesmeyi �ok mantikli ve akla yatkin bulmuyorum Tospik kardesim ama yine de �nerin i�in tesekk�r ederim.

Doktorlar zaten beyaz ekmek yemeyin diyor, un, tuz ve sekerden �� beyazdan uzak dutun diyor. :)

Yine de sen bilirsin ama 1 hafta beyaz ekmegi kesip eksi mayali ekmek yemeyle bi sey kaybetmezsin diyorum ben, bagirsaklari m�this d�zenliyor. Bir de hazir sulardan i�memek lazim �esme suyu i�meli.
Başa Dön
kanske Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kanske Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Ekim-2023 tarihinde 23:44
konuyu biraz hortlamis gibi olacagim ama s�rekli olarak koku alamayan ama geniz akintisi olan biriyim. insanlardan s�zl� tepki almadim, bademcikleri aldirdim ama sin�zit,faranjit, burunda sol kisimda kemik egriligi ve hi� bitmeyen bir geniz akintisi var. kokmamasi m�mk�n degil gibi zaten ama s�zl� uyari almaya gerek var mi bilmiyorum, koku olup olmadigini nasil anliiyorsunuz? Bilek yalama vs bana ger�ek�i gelmiyor ��nk�.
Başa Dön
cgdss Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı cgdss Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Ekim-2024 tarihinde 10:43
Merhaba. Ben de bu durumdan m�zdaribim. Gen� yasta gezip eglenemiyorum dogru d�zg�n bu problemden dolayi. Aileme anlattigimda psikolojimin bozuk oldugunu, baskasinin gaz �ikardigini ve benim �st�me alindigimi s�yl�yorlar. Ilkokuldan beri yasadigimi s�yl�yorum anlamak istemiyorlar git psikologa tedavi ol diyorlar. Ka� kere arkadaslarla yemek esnasinda veya orada bulundugum zaman bir yerden bok kokusu geldigini s�ylediler fakat ben hi�bir zaman o kokuyu alamadim ve ben de o kokuyu aliyormus gibi yaptim ki anlasilmasin diye. Ayni sekilde stres altindayken de bi kokunun geldigini fark ettim ve genelde disarida insanlarin arasinda olan bir durum evde olmuyor. Rezalet bir durum ger�ekten ve ailenin sana deli muamelesi yapmasi da cabasi. Intihar etmek istemiyorum ama bu durumla da yasanmasi �ok zor. 24 yasindayim sessiz sakin insanim ve bu durum beni daha da i�ime kapanmama kimseyle konusmamaya zorluyor. 2 g�n �nce arkadaslarla oturup bir seyler yedigimiz esnada yine bu koku olayinin patlak vermesi artik beni bezdirme noktasina getirdi. Bir ka� ay �nce bu konu i�in dahiliye'ye gittim fakat doktor da bagirsaktan agiza koku gelmesi pek m�mk�n degil gibi seyler demisti. Kan degerlerime baktirdim ve B12'nin asiri d�s�k ve D vitamininin d�s�k oldugunu �grendim. Sibo'su olanlarin da bu t�r degerlerin d�s�k oldugunu okumustum. Sibo testi olmak istiyorum fakat sanirim devlet hastanelerinde b�yle bir test yapilmadigini �grendim. Acaba benim durumumda olan birileri varsa yazarsa sevinirim.
Başa Dön
xauke7 Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı xauke7 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Kasim-2024 tarihinde 17:42
ilk �nce negatif d�s�ncelerden arinmani �neririm hepimiz ayni seyi yasiyoruz bizde bu yollardan ge�tik ama hi� bir sey insanin kendi hayatindan �nemli degil �ncelikle problemin derinlerine inmeni �neririm ve ilk olarak ge�icide olsa �are olucak �nlemleri alabalirsin hocamizin tavsiye ettigi agiz gargarasini kullanmani �neririm ben s�rekli yanimda dil kaziyici dis fir�asi gargara ve sakiz tasiyorum yaninda bulundurup �ekindigin durumlarda hemen temizlik yapip kisaca kokudan arinabilirsin 2 dk lavaboda hemen ge�icide olsa kendini belli s�re kurtarabilirsin benim durumumda sekerli ve asitli i�ecekler kokuyu �ok hizli bi sekilde eski haline getiriyor onlardan uzak durabilirsen iyi olur ve sonrasi i�inde gerekli kontrol ve kokunun odagini bulman �nemli bende senle ayni durumdayim diski gibi kokan bi koku umarim birazda olsa pozitif bakarsin bu mesajimdan sonra herhangi sormak istedigin bir sey olursa sorabilirsin bu aralar �ok aktif olarak giriyorum foruma
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı siyah06 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Kasim-2024 tarihinde 22:40
Ayni seyleri bende yasiyorum. Bulundugum ortaml havasiz birakma gibi bi etki s�zkonusu. Evde bunu yasamiyoken disarda nasil oluyor da bu tepkileri aliyoruz anlamak m�mk�n degil. Ayni sekilde. Ki benimki psikolojik de degil. Her �alistigim ortamda yasadim ayni seyleri. Bir koku var burada, ya da karsi taraf ter mi kokuyorum acaba ben diye s�zde kendi �zerinden mesaj vermeye calisir.. bazen ter kokusu bazen diski kokusu ama bende almiyorum bu kokuyu.. denemedigim sey kalmadi ve evet �zellikle stres anlarinda bu koku yayiliyor. Murat hocamin bu konu hakkinda yorumunu ihtiyacimiz var. Ben artik sunu d�s�nmeye basladim disarda sosyal ortamlarda gaz �ikaramiyoruz malum ve �ikaramadigimiz gaz bozuk olan bagirsak floramizdan gecip (gecirgen bagirsak sendromu) nefes yoluyla mi atiliyor? Benim bagirsak sagligim bozuk uzun zamandir denemedigim hi�bir kalmadi kullanmadigim ila� da.. Bu nedir Murat hocam? Tip4 hangi bagirsak hastaliklari sonucunda olusur? L�tfen aydinlatin bizi.. dis, kbb, dahiliye, bademcik ameliyatlar denemedigimiz sey kalmadi..
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 20-Kasim-2024 tarihinde 19:24

Ayni seyleri bende yasiyorum. Bulundugum ortaml havasiz birakma gibi bi etki s�zkonusu. Evde bunu yasamiyoken disarda nasil oluyor da bu tepkileri aliyoruz anlamak m�mk�n degil. Ayni sekilde. Ki benimki psikolojik de degil. Her �alistigim ortamda yasadim ayni seyleri. Bir koku var burada, ya da karsi taraf ter mi kokuyorum acaba ben diye s�zde kendi �zerinden mesaj vermeye calisir.. bazen ter kokusu bazen diski kokusu ama bende almiyorum bu kokuyu.. denemedigim sey kalmadi ve evet �zellikle stres anlarinda bu koku yayiliyor. Murat hocamin bu konu hakkinda yorumunu ihtiyacimiz var. Ben artik sunu d�s�nmeye basladim disarda sosyal ortamlarda gaz �ikaramiyoruz malum ve �ikaramadigimiz gaz bozuk olan bagirsak floramizdan gecip (gecirgen bagirsak sendromu) nefes yoluyla mi atiliyor? Benim bagirsak sagligim bozuk uzun zamandir denemedigim hi�bir kalmadi kullanmadigim ila� da.. Bu nedir Murat hocam? Tip4 hangi bagirsak hastaliklari sonucunda olusur? L�tfen aydinlatin bizi.. dis, kbb, dahiliye, bademcik ameliyatlar denemedigimiz sey kalmadi..

Bireysel olarak agiz kokunuzun nerden geldigini bilmem �ok m�mk�n olmayabilir
Daima surdan baslamayi tavsiye ederim:
https://www.agizkokusu.org/agiz-kokusunda-ilk-ne-yapilir.html
Başa Dön
Kelime Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Aralik-2024 tarihinde 14:12
Oda kokusu, ortam kokusu oldugunu d�s�n�yorsaniz v�cut kokusu da olabilir. Ya da biraz fazla alinganlik g�stermis olabilirsiniz. V�cut kokusu oldugunu d�s�nen biri olarak yaziyorum.
Başa Dön
ikimiz Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ikimiz Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Aralik-2024 tarihinde 11:18
Merhabalar,
�ncelikle koku sikayeti kisi elinde olan bir durum degildir. Biliyorum �ok zorlu bir s�re�tesiniz. Agzinda diski kokusu olan birisi olarak sizi �ok iyi anliyorum. Su kisa d�nyanizda �evrenizdeki kisilere g�re hayatinizi yasamayin. Intihar etmek nedir ya?
L�tfen bilimi okuyun. Murat Bey, sitesinde detayli yazmis zaten.

Halen nefesteki diski kokusunu bademcikte diste ariyorsunuz. Bu kokular akcigerinizden geliyor. Daha da emin olmak istiyorsunuz gidip test yaptirabilirsiniz. Murat hocanin kliniginde yapiliyor.

Inan� g�zel bir seydir. Ama bilim inan� ile ilerlemez. Diski kokusu olan arkadaslar eger teshisleri siboya kadar geldiler ise. Tecr�bemi kendilerine aktarabilirim. Sibo bir hastalik degil semptomdur. Yani �z�lerek s�yl�yorum. Tedavi etseniz sadece g�n� kurtarirsiniz. Aninda koku geri gelecektir.
Tip4 de sibo vb. kadar elenip geldiyseniz. Yapacaginiz en iyi sey bulabilirseniz eger konusunda en uzman gastroenteroloji doktorundan sibo vb. neden olan iliskiyi aramaktir. K�k nedeni ��zen tedaviyi bulmaniz lazimdir.

Bilim bir g�n ilerleyecektir. Bir asi ile ince bagirsaktaki siboya neden olan bakterilerin islevi s�necektir. Bu konuda Amerikali doktor Mr. Pimentelin yapmis oldugu asi onaydan ge�medi. Ama halen birileri bizler i�in gece g�nd�z �alisiyor.
Başa Dön
mellyies Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mellyies Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Aralik-2024 tarihinde 16:11
Merhaba sizi instagramdan ekleyebilir miyim fake adresiniz varsa o da olur hizli iletisim kurmak acisindan. Ben de ankarada yasiyorum ve ayni dertten muzdarinim birbirimize yardimci olabiliriz diye dusundum. Bana geri donus yapabilir misiniz?
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.