![]() |
faranjit |
Yanıtla
|
| Yazar | |
esinti
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: faranjitGönderildi: 19-Ekim-2014 tarihinde 18:43 |
|
hocam faranjitten kaynaklanan koku hakkinda bilgi verebilirmisiniz? tam olarak su sorularin cevaplarini merak ediyorum
faranjitin olusturdugu koku burunda ve agiz da koku yaparmi yemek yedikten ve spor yaptiktan sonra kokunun seyri nasil olur bu koku bazen tamamen kesilirmi agiz bir sure kapali kaldiginda bogazda yogun kokunun olusmasinin faranjitle alakasi tam olarak nedir simdiden tesekkurler... |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Ekim-2014 tarihinde 07:54 |
|
- evet burunda ve agizda koku vardir
- yemekle azalir sporla degismez veya azalir - evet kesintilidir - soru net degil |
|
![]() |
|
ismimnefarkeder
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 10-Eyl�l-2014 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 142 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Ekim-2014 tarihinde 08:59 |
|
esinti,kardes sorunun y�zde yuz aynisi bende var.en yakin zamanda KBB ye gidp daniscam
|
|
![]() |
|
esinti
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Ekim-2014 tarihinde 14:23 |
|
aslinda bir cogumuzda sorun ayni kronik faranjit burun tikanikligina neden olarak konkalari sisiriyor. surekli tikali burunda dil pasina neden oluyor bu sekilde nefes ve agiz kokusu birlikte seyrediyor. doktor tedavisinde direkt agiz kokusu dedigimizde sikayetimiz ya dikkate alinmiyor yada doktor uzmanlik alaninin olmadigini dusunerek bi ��z�m �neremiyor. bunun yerine kronik faranjit sikayetiyle gitsek doktorlara daha somut neticeler alabiliriz arkadaslar.
|
|
![]() |
|
Agizkokusu1
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Nisan-2022 tarihinde 00:19 |
|
Arkadaslar herkese hayirli g�nler hayirli ramazanlar.
Bogazimin g�r�nt�s� bu sekilde. Bu g�r�nt� agiz kokusu sebebimidir. Farenjitten anlayan arkadaslar, bu g�r�nt� farenjit oldugum anlaminami geliyor yorum yaparsaniz �ok sevinirim. https://www.hizliresim.com/olye05d Linki kopyalayip google �a yapistirin fotograf �yle g�z�k�cektir. Simdiden yorum yapan herkese tesekk�r ederim. |
|
![]() |
|
I feel it comin
�ye
Kayıt Tarihi: 26-Aralik-2017 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 56 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Nisan-2022 tarihinde 19:18 |
|
Merhaba �ncelikle bir dr danismani �neririm. Yorum yapmak yaniltici olabilir. Ancak bogazi hep kuruyan ve agriyan ayrica kokunun bogazdan geldigini d�s�nen biri olarak uyguladigim tedavi sekli s�yle; Burnu a�ik tutan otrivin ve bogazi iyice nemlendiren ve antiseptik g�revi g�ren klorhex bogaz sprey bunlari kullanmani �nerebilirim eger bogazin k�t�yse ve kokunun kaynagi oldugunu d�s�n�yorsan. Birde daha pahali bisey var immumax diye o da bogaz sprey tabi bunu klorhex'i destekler sekilde kullanabilirsin g�nde bir defa olacak sekilde. B�t�n ila�lar re�etesiz bu arada. Ge�mis olsun saglicakla...
|
|
![]() |
|
Agizkokusu1
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Nisan-2022 tarihinde 18:15 |
|
Tesekk�r ederim. Siz dr a g�r�nd�n�zm� hi�, bogaziniz i�in ne �nermisti hangi ila�lari vermisti bogaziniz i�in antibiyotik kullanmismiydiniz?
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Nisan-2022 tarihinde 22:17 |
kronik ise antibiyotik etki etmez. refl� ya da sin�zit , alerjik rinit farenjit yapar. |
|
![]() |
|
Agizkokusu1
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Nisan-2022 tarihinde 23:28 |
|
Sizde de ayni sorunlarmi var? ��z�m bulabildinizmi acaba
|
|
![]() |
|
I feel it comin
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Mayis-2022 tarihinde 20:00 |
Merhaba biraz ge� bir cevap oldu bazen yogunluktan unuttugumuz olabiliyor burayi. Dr gittim evet defalarca ancak bi bok bildiklerini sanmiyorum agiz kokusu hakkinda otrivine de, klorhex'i de kendim arastirip deneyimledigim seyler iyi gelir umarim size de. |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Mayis-2022 tarihinde 20:14 |
|
Otrivine 3 - 4 g�nden fazla kullanilirsa bagimlilik yapar. Riskli bir ila�tir.
|
|
![]() |
|
I feel it comin
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Mayis-2022 tarihinde 20:26 |
G�nde iki defa kullaniyorum. 3 yil falan oldu bisi oldugu yok tabi se�mekte �zg�rs�n�z ama ben nefes alamamaya tercih ederim ne zarari varsa. |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Mayis-2022 tarihinde 20:59 |
|
Arkadasim, "3 yildir g�nde 2 defa kullaniyorum." diyorsun. Bagimli olmussun iste. Biraktigin zaman burnun tikaniyor ve ilaca sariliyorsundur. Doktorla g�r�s ve birakabilirsen birak bence.
Eksi s�zl�k'te bagimliliktan kurtulma yollarini okuyabilirsin. https://eksisozluk.com/otrivine-bagimliligindan-kurtulma-yollari--1406147?a=nice |
|
![]() |
|
I feel it comin
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Mayis-2022 tarihinde 21:15 |
Biraktigim zaman burnum tikanmiyor hayir. Bagimlilik falan da yok g�nlerce kullanmadigim da oluyor sadece bazi bazi burnum kapaniyor ve k�t� bir agiz kokusu yasiyorum o an a�mak gerekiyor burnu saglikli bi nefes alisverisi i�in kullaniyorum. Allah bilir elne bile almamissindir ilaci ama nasil da kesin konusuyorsun. 3 yildir kullaniyorum ve eksis�zl�kte yazilan sa�ma abartili hi�bir belirtiyi de yasamadim. �yle eroin bagimliligi gibi bisey de degil. |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Mayis-2022 tarihinde 21:42 |
|
Eroini de elime bile almadim ama bagimlilik yaptigini biliyorum. Google'a " otrivine bagimliligi " yazarsan t�m bilimsel a�iklamalari g�r�rs�n.
Otrivine'yi doktor �nermedigi s�rece kesinlikle kullanmayin arkadaslar. Doktor �nerdiginde bile 4-5 g�nden fazla kullanmayin. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Mayis-2022 tarihinde 21:22 |
|
B�t�n burun spreyleri ve damlalari m�mk�n olan en kisa s�re kullanilmalidir.
Dekonjestan i�eren burun damlalari (Otrivin) bir s�re bagimlilik yapar ve burun mukozasinda inflamasyona sebep olur. Konkalar siser burun tikanir. Buna sonra medikament�z rinit adi verilir. |
|
![]() |
|
Agizkokusu1
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Mayis-2022 tarihinde 17:20 |
|
Murat hocam saygilar bir sorum olucak. Farenjit kendi basina kokarmi, yoksa dil sirtinda bakteri y�k�n� artirip �ylemi kokuya sebep olur.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Mayis-2022 tarihinde 21:50 |
Dis ��r�g� gibidir. Dilin bakteri y�k�n� artirir. Kendisi tek basina kokmayabilir. Agiza buz alinca veya HalitosilZn gargara ile azalir.��nk� buz dili sogutur. Farinjit akut d�nemde oldugunda kokuya dogrudan katilir. Bu durumda agiza buz alinca veya HalitosilZn gargara ile koku azalmaz. ��nk� buz farinksi yeterince sogutamaz |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |