Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

KOKUYU NEDEN ALAMIYORUZ ?

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bir hayalim var Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: KOKUYU NEDEN ALAMIYORUZ ?
    Gönderildi: 27-Subat-2014 tarihinde 00:06
Evet arkadaslar eminim �ogumuzun aklini her an mesgul eden bir soru.
Agiz kokusundan emin olan olmayan herkesin kafasinda oldugunu d�s�nd�g�m bir soru. (istisnalar hari�..kokuyu alanlar olabilir) Neden kokuyu algilamiyoruz?
Hemde �evremizdeki insanlari bu kadar tiksindirecek boyutlarda olan bir kokuyu, burnumuzdan 2-3 cm asagisindan
gelmesine ragmen(nefes kokusu hari�) biz bunu algilamiyoruz da ta uzaktaki kisilerin algilamasi tuhaf degil mi?
Kendimden �rnek vermek istiyorum ; her t�rl� kokuyu rahatlikla alan biriyim. ta �b�r odada sikilan parf�m�n kokusundan tut 2 metre �tede duran sepetindeki meyvelerin kokusuna,
her t�rl� yiyecek i�ecek kokusundan tut yanimdan olan ve kendi terim olmak �zere b�t�n kokulari rahatlikla alabiliyorken maalesef agiz kokumu alamiyorum/ uz...
hade simdi kokumun azaldigi i�in alamiyor olabilirim diyebiliriz, peki ya eskiden,eskiden de yogun oldugu zamanlarda yine alamiyordum.
Ben bu nedeni suna bagliyorum lise biyoloji dersi bilgilerimden hatirladigim kadariyla ve hepimizin de az �ok bildigi,
5 duyu organimizdan biri olan "Burun" v�cudu rahatsiz edebilecek bir kokuya uzun bir s�re maruz kaldigi zaman,
burnun i�indeki duyu alma�lari daha dogrusu beynimizin koku alma merkezi bir s�re sonra o kokuyu algilamamaya basliyor.
O koku var ancak burnumuz artik kokuyu hissetmemektedir.
Aslinda bu v�cudumuzun kendisini korumasi i�in olusturdugu bir nevi savunma mekanizmasidir ve
aslinda bizim faydamiza olan bir durumdur.
Bende d�s�n�yorum da acaba burnumuz kokuya karsi artik alistigindan olsa gerek sadece kendi kokumuz i�in herhangi bir tepki vermemekte mi?diye..
Neyse uzattim biraz sadece b�yle bir seyi paylasmak istedim.
Umudumuzu kaybetmeyelim arkadaslar, hepimizin i�in de dualarimizi esirgemeyelim..
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Subat-2014 tarihinde 06:25
Biri biyolojik digeri n�rolojik, digeri psikolojik 3 sebebi vardir.

1.
Burundaki koku alma h�creleri hep ayni kimyasal maddeye maruz kalirsa o madde ile artik reaksiyon vermez olur. reaksiyon yoksa koku algisi da olmaz.

2.
Beyin, s�rekli gelen bir kokuyu normalize edip "demekki bu koku degil dogal ortamin bir par�asiymis" seklinde d�s�n�r. Cevap olarak algilama esik degerini y�kseltir ve koku duymaz oluruz.

3.
Sahis koku hal�sinasyonu duyuyor olabilir.
---------
Bir sahis s�rekli ayni gazi �retiyorsa o gazi duymaz olacagini teshiste kullanmak m�mk�nd�r. Disaridan H2S gazi koklatilan Tip 1 agiz kokusu hastalari disardan verilen H2S gazini duymazlar. Bu bizi kesin teshise g�t�r�r.

Normalde 0.7 ppm H2S ten fazlasina tahamm�l edilemez olmasina ragmen, bazen disaridan verilen H2S gazini 5 ppm 'e kadar y�kseltince ancak kokuyu duyabilirler. Bazen 10 ppm ve hatta 40 ppm de bile kokuyu ancak duyarlar. Tip 1 teshisi kesinlesmis olur.
-M

Düzenleyen: aydinmur - 27-Subat-2014 tarihinde 06:28
Başa Dön
bir hayalim var Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bir hayalim var Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Subat-2014 tarihinde 22:21
Verdiginiz bilgiler i�in tesekk�rler hocam..
Hi�bir beklentiniz olmadan bizimle ilgilendiginiz i�in allah razi olsun sizden..
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Subat-2014 tarihinde 10:12
Estahfurlah
Sizden �greniyorum.
Ne zaman ne yapiyorsunuz. Hangi ila� ve bitkiler etkisiz. Ne yapinca ne d�s�n�yorsunuz. Bunlar yeni kitabima faydali oluyor.
Keske anketlere de hepiniz katilsaniz daha iyi olurmus.
-M
Başa Dön
bir hayalim var Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bir hayalim var Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Subat-2014 tarihinde 23:16
Hocam sakincasi yoksa yazacaginiz kitap hakkinda biraz bilgi verebilir misiniz?
Yani i�eriginde ne t�r ayrintilara daha �ok �nem veriyorsunuz ?
Kitap i�in daha �ok nasil yardimci olabiliriz size ?

Anketlere de katilacagim ins. Arkadaslar,katilmayan varsa hocamiza yardimci olmak i�in l�tfen ilgilenelim.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Mart-2014 tarihinde 13:54
Agiz kokusu �l�en cihazlar, nasil �l��m yaptiklari, sensorlarin hangi sicaklik ve nem araliginda dogru �l�t�g�, piyasadaki fiyatlari, agiz kokusunun nasil �l��ld�g�, en sik yapilan �l��m hatalari, �l�menin gerekmedigi durumlar, teshise g�t�ren basit deney ve sorular, basit kimyasal muayeneler, t�kr�g�n muayenesi, yazilamayacak ila�lar, agiz kokusu yapan gargaralar, nefes gazlari, hangi gazin nefeste neden bulundugu, psikolojik agiz kokulari, laktoz intoelransi, celiac hastaligi kabizlik ve H pylori gastritinin agiz kokusuna etkisi, tonsillerin agiz kokusuna katkisi, sindirim kanali gazlari, diski kokusu, agiz kokusu �l�t�g� veya teshis ettigi iddia edilen sahte deneyler, hasta muayenesinde diyagnostik prosed�r, tomografilerin yorumlanmasi, �ocuklarda agiz kokusu ve daha onlarca baslik.

Belki 2 cilt olur, simdiden kestiremiyorum
-M
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Ocak-2015 tarihinde 22:15
Bir birey kendisinde agiz kokusunu duyuyorsa disardan verilen protein gargasindan hemen sonra agzinda 10 ppm den fazla koku �retiyorsa, buz agiz kokusunu kisa bir s�re iyilestiriyorsa, agiz kapali iken duydugu koku kayboluyorsa, koku kesintisiz en az 2 ay devam ettiyse, muhtemelen Tip 1 vakasidir.

Disardan burnuna boru ile g�nderilen 0.7 ppmden daha y�ksek konsantrasyondaki agiz kokusu gazini zorlukla algiliyor veya hi� algilamiyor ise teshisin Tip 1 oldugu kesinlesir.

Agzinda suni koku olusturulmusken dil uyusturuldugunda koku kayboldu diye ifade veriyorsa Tip 5 n�rojenik (dysgeusia) teshisi d�s�n�l�r.

Buzdan etkilenmeyen, kendisinden baska hi� kimsenin duymadigi, makinenin g�stermedigi, protein gargarasi ile artmayan koku varsa, disardan verilen agiz kokusu gazini derhal algiliyorsa Tip 5 psikojenik teshisini d�s�nd�r�r.

Yani b�y�k resmi topluca ele almak lazimdir, bir tek belirti tek basina degerli bir ip ucu olmayabilir.
-M
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Ocak-2015 tarihinde 22:25
Simdi siz yukarida sorunca aklima bu g�n yasadigim bir olay geldi �agrisim yapti. paylasmak istiyorum

Bu g�n 1 hasta muayene ettim. belki aranizdan birisi olabilir. Buraya �ye olup olmadigini bilmiyorum. Gen� g�zel bir hanimefendiydi. 26 yasinda. Baska sehirden gelmis. 1.5 saat inceledim. Agzinda, burnunda, nefesinde. Koku yoktu. Acaba eve gidince mi kokuyor diye kokuyu artiran bir madde verip kokuyu kam�iladim. 10 ppm'e �ikmasi gerekirken 8.7 ppm'e kadar koku �retebildiginden anladim ki, agiz florasi koku yapmaya m�sait degil. Burun i�ine boru soktum, zayif ve kokusuz bir gaz vardi. Nefesinden balon i�ine �rnek aldim kokusuz olan bazi kabizlik gazlari vardi. Disardan burnuna agiz kokusu verdim. �ok d�s�k konsantrasyonda (<0.4 ppm) bir gazi derhal ve keskin bir sekilde algiladi. Eger agiz kokusu hastasi olsa bu sayi 0.7 nin �zerine �ikmasi beklenirdi. Teshis: Bu bir tip 0 vakasidir. !

- Ne sikayetiniz var?
Agzim kokuyor

- Siz kendi kokunuzu duyuyor musunuz?
Hayir

- Kim duyuyor?
Benden baska b�t�n insanlar duyuyor.

- Nerden biliyorsunuz?
Toplantida yanima oturmuyorlar, ben konusurken y�z�n� �eviriyorlar, metroda annem ile telefonda konusurken yanimdaki sahis elini burnuna koydu.

- Ailenizden kimseye agzinizin kokup kokmadigini sordunuz mu?
Hayir

- Arkadaslariniza sordunuz mu?
Hayir

- Ben odaya girince herkes rahatsiz oluyor dediniz, peki 1 saatten fazladir ben neden sizden yayilan bir koku duymuyorum? Psikiyatrist ile konuyu g�r�smenizde fayda olabilir dedim.

Siz anlayamiyorsunuz, bilmiyorsunuz anlamina gelen s�zler duydum ayrildi. �z�ld�m.

-M

Başa Dön
latte Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı latte Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Ocak-2015 tarihinde 23:13
hocam peki s�yle olabilir mi ; hastanin agzi ya da nefesi daha �nceden ger�ekten kokuyor ama bi sekilde iyilesiyor ve hasta agiz kokusunu alamadigi i�in iyilestiginin farkinda degil tabi psikolojik olarak herseyi �zerine aliniyor..kendimden yola �iktim da a�ik�asi big�n iyilessem bile bu psikolojiden �m�r boyu kurtulamayacakmisim gibi hissediyorum.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Ocak-2015 tarihinde 07:04
"�nceden ger�ekten kokuyor ama bi sekilde iyilesiyor" dediniz. B�yle kokular var ve bunlar muayenede sorlarla veya �l��mlerle yakalanir. Fakat yukarida detaylarini verdigim vaka bu degildi.

Bilgilenmeniz i�in anlatayim:
Seratonin diye bir madde vardir. Beyinde salgilanan bir maddedir. Diger ismi 5-hydroxitriptamine. Bu madde beyin h�creleri arasina salindiktan sonra tekrar h�crenin i�erisine geri girMEmesi gerekir.

Bazi durumlarda ve bilinmeyen bazi sebeplerle seratonin beyin h�cresinin i�ine sizinti seklinde giris yapmaya baslar, geri d�n�s yapar. Iste bu durumda takinti (obsesyon) d�s�nceleri belirir ve kisinin davranislarina hakim olur.

Zayif bir sizinti, ve seratonin ka�agi varsa t�kenmez kaleme veya baska esyaya d�sk�nl�k, yer karolarinda hep ayni yere basmak, veya yatarken yorgana sekil vermek gibi masum obsesyonlar olusabilir.

Her saglikli insanda bazen zayif takintilar olusabilir ve bunlar bir hastalik degildir. Sizinti fazla olunca bireyler, muslugu a�ik mi biraktip diye yarim saatlik yoldan geri d�nebilir, ocagi s�nd�rd�m m� diye takinti yapabilir. Sa�im d�k�l�yor mu acaba diye takilir, kendisine sorsaniz sa�inin d�k�ld�g� %100 kesindir. Y�z�m�n derisi kirisiyor mu diye takinti yapabilir, kendisine sorsaniz % 500 y�z� kirismistir. Bazen de agiz kokusu obsesyonu ortaya �ikar Buna ORF (olfactor reference syndrom) ismi verilir.

ORF bireyler agiz kokusundan %100 emindirler, sadece kendilerinin duyduklari bir agiz kokusu sebebi ile sosyal bir b�z�lme yasarlar. Nedense hi� kimse kokuyu duymaz, hi� bir cihaz koku g�stermez, doktorlar cahildir, d�smandir, yalancidir. Sosyal �evresindeki herkes agiz kokusu sebebiyle kendisinden uzaklasmaktadir, is arkadaslari kendisinden ka�maktadir, �grenciler kendisinden igrenmektedir, her g�n herkes kendisinden tiksinmektedir, herkes kendisine yalan s�ylemekte ve kokunun varligini kendisine s�ylemeyip gizlemektedir. Bu bireyler genellikle hassas ruhlu narin i� d�nyalari olan bireylerdir. Psikiyatrist tarafindan verilen seratonin reapteyk inhibit�r grup ila�lar ile iyilesirler. Yukarida bahsettigim hanimefendi b�yle biriydi.
-M
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Ocak-2015 tarihinde 09:05
Hocam, sizin o psikolojik ila�lari yazma yetkiniz yok mu? �zel re�ete gerektiren ila�lar mi? Bu da tuhaf bir sey, insan agzinin koktugu gibi en k�t� seyi kabulleniyor da psikolojik sorunu kabul etmiyor.

Bu arkadas muhtemelen burayi okuyordur. Dostum, eminim agiz kokusu i�in bir �ok doktora gittin, bir s�r� ila� kullandin; toplumda dislanmis, asagilanmis hissettin. Buraya kadar herkes seninle ayni sikintiyi yasiyor. Bir kere de psikologa git ne kaybedeceksin? Ben de Murat Hoca' ya muayene oldum. Bana " agiz kokun var." dedi, tahlil �nerilerinde bulundu. Senin agzin koksa niye s�ylemesin? Yillarini bu ise vermis, kitap yazmis biri neden uzmanlik konusunda yalan s�ylesin? Bunlari yazdim ��nk� ��z�m�n bu kadar yakinina gelmis biri bu derdi �ekmeye devam etmemeli. Agzi kokmasa da bizle ayni sikintilari yasayan biri kurtulsun hi� olmazsa.
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Ocak-2015 tarihinde 09:16
Hocam, yazacaginiz kitabi internet �zerinden dijital olarak satisa sunun bence. Kimse bir kitap�idan gidip "agiz kokusu" kitabi isteyemez. Biz doktora gidip agiz kokusu sikayetini s�yleyene kadar ecel terleri d�k�yoruz. Gidip de kitap�idan bu kitabi istemek nerdeyse imkansiz. Internetten siparis versek eve gelecek yine �zel durumumuz ifsa olacak. Bir sekilde alsak bile nerde okunacak, kitap nereye saklanacak bir s�r� dert.

Dijital olarak indirerek istedigimiz zaman okuruz, merak ettigimizde g�z atariz. Ben kendi meslegimle ilgili kaynaklari akilli telefonuma kaydettim, gerektigi anda a�ip bakiyorum, "ara" tusuyla aklima takilan seyi hemen buluyorum.
Başa Dön
latte Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı latte Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Ocak-2015 tarihinde 03:00
anladim hocam a�iklamaniz i�in �ok tesekk�r ederim.
Başa Dön
umutsuz Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı umutsuz Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Nisan-2015 tarihinde 22:57
Kokuyu farkedemiyor olmak daha beter.Ne zaman koku olup olmadigini net bir sekilde anlayabilmeyi �ok isterdim.
Başa Dön
Mathilda26 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mathilda26 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Aralik-2018 tarihinde 13:07
Ailem agzimin koktugunu s�yl�yor .ama ben hi� anlamiyorum agzimin koktugunu bana g�re hi� kokmuyor. bu anlayan insanlara da anlam veremiyorum .
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Aralik-2018 tarihinde 12:54
İlk gönderen: Mathilda26 Mathilda26 yazdı:

Ailem agzimin koktugunu s�yl�yor .ama ben hi� anlamiyorum agzimin koktugunu bana g�re hi� kokmuyor. bu anlayan insanlara da anlam veremiyorum .

Ne g�zel yazmissiniz. Bu c�mle kalibi standarttir. Iste ger�ek Tip 1 agiz kokusu vakalari b�yle olur. Dislerinizi temizlettirin dogru ve g�zel bir fir�alama uygulayin.

http://www.drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html
Başa Dön
tekyasayan Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı tekyasayan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Aralik-2018 tarihinde 01:56
Mathilda, �ogunlukla bizimle beraber bulunan ve i�i�e bulundugumuz,alistigimiz i�in algilayamadigimiz kokuyu,
Algilamalarina engel olmayacak,alisamayacaklari seyreklikte maruz kalan insanlarin fark etmesine anlam vermek i�in onlarin deger verdigin,sevdigin insanlar olmasi yeterli olur �yle degil mi?
Kimseye etmem sikayet aglarim ben halime

Titrerim m�crim gibi baktik�a istikbalime
Başa Dön
�zg�r Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Özgür Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Nisan-2019 tarihinde 20:54
https://youtu.be/CtC7sSTiUOo
Hocam bu y�ntemle kokuyu algilayabilir miyiz? Dogru bir y�ntem mi?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Nisan-2019 tarihinde 07:39
Avcunuza hohlayinca koku duyulabilir. Bu durum hem fizyolojik olan agiz kokusunu ve hem de agiz kokusu hastaligi isaret ediyor olabilir. teshis koydurucu kuvveti yoktur.

Videoda konusan meslektasimin s�ylediklerinin neredeyse tamamini red ediyorum. Bunlar ticari konusmalardir.

Uzun yillardan beri, bir �ok hekime her ay bir ka� farkli kanaldan telefon ediliyor. Beni de ariyorlar. Sizi ekrana �ikaralim diye. 15 dakikasi ~7 bin lira. Bu parayi �deyen herkes ekranda kendi senaryosunu oynuyor, kendi reklamini yapiyor.

-M

Başa Dön
ahmetmehmet1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Mayis-2019 tarihinde 22:43
İlk gönderen: aydinmur aydinmur yazdı:

Bilek yalamak ve kuruyunca bilegi koklayarak daima az veya �ok biraz k�t� koku algianir. Bu herkeste bu sekilde olur ve �ok normaldir.

Salya i�erisinde ��z�nm�s kokulu gazlar, salya buharlasip uzaklastiktan sonra bilekte serbest kalir ve kokar.

Bu sekilde tespit edilen kokulu gazlar emisyonu olmayan �evreye yayilmayan gazlardir. �evreye yayilmayan k�t� kokulu gazlar agiz kokusu hastaligi sebebi degildir.

�rnek vermek gerekirse: �zerindeki elbisesinin arasindan bir cismi koltuk altina veya g�bek �ukuruna veya kasigina s�rt�p sonra cismi koklamak durumunda belki biraz k�t� koku almak m�mk�nd�r. Herkeste her zaman bu koku az veya �ok bulunabilir. Bu durum bireyin hasta oldugu anlamina gelmez.

Saticilar bu y�ntemi bir seyler satabilmek ve insanlari agiz kokusu hastasi olduguna ikna edebilmek i�in gelistirdiler ve kullanmaktadir.

Bileginizi veya baska bir cismi yalayarak kuruyan salyanizi koklamayiniz. Agziniza veya baedmciginize parmak veya bir cisim sokarak koklamayiniz. Daima kokulu bulacaksiniz. Bu durum bireyin agiz kokusu hastasi oldugunu g�stermez.

ayni zamanda bilek yalama y�ntemi herkes deniyor, sitelerde yaziyor ama millet yanlis biliyor,zamaninda g�zelce a�iklamis aydin hocam. ben hohlama y�ntemini dogru buluyorum .
Başa Dön
evian Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı evian Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Mayis-2019 tarihinde 22:37
Ben yeniler icin veya hatirlamayan�ar icin tekrar hikayemi yazicam ! Ben kokuyu hissediyorum agiz geniz (alt ust solunum kaynakli) diye dusunuyorum. Avrupanin cesitli sehirlerinde hatta dunyaca unlu clinique lere kbb, disci, sindirim syt�me Doktor solunum yollari doktoru psychologue , vs vs bisuru uzmana gittim ! Iki kez deviasyon ameliyati bir kez radiofr�quence op�ration u yaptirdim. 4 gomuk dis cektirdim ameliyatla, bademcik ameliyati oldum ! Halobacter poleori testleri yapildi. Tukruk testleri yapildi mukos testleri diski testleri yapildi, ths testleri yapildi kan tahlilleri ve candida testleri hepsi normal sadece gereg��den cok candida var cikti ! Akcigerlerime kamerayla baktilar burnuma onlarca kez kamerali baktilar mideme ince ve kalin bagirsaklara kamearali konsultasyon yapildi. Temiz ! Onlarca irm, scaner, radyo yapildi . Centre nukleeroloji de petscan bile gectim ! Yuzlerce ilac homapati tedavisi onun sapi bunun k�k� santim ilerleyemedim zor bir durumdayim
Başa Dön
D�nya Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Dünya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Mayis-2019 tarihinde 15:54
Ger�ekten bunun bir a�iklamasi olmali bir sebebi olmali ya.Bunca �aba arastirma hepsi bos mu simdi yani :( insan d�s�nmekten delirme noktasina geliyor.
D�nya d�n�yor.
Başa Dön
Ethic1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Mayis-2019 tarihinde 15:08
Evian ben de ayni sekilde, hi� bir sey yok tertemiz ama koku var ve her yil siddeti artiyor. Ben genzimden her sabah beyaz bir sivi aliyorum, yapiskan, ben kesinlikle kbb lik bir sorun oldugunu d�s�n�yorum ama kesinlikle de ��z�m� yok.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı evian Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Mayis-2019 tarihinde 22:08
Vardir cozumu allahin izniyle sadece sebebi bulmaliyiz ve hepimizde degisik sebeblerden olabilir ! H�pital Universitaire Piti�-Salp�tri�re Den Randevu alicam InsaAllah ramadan dan sonra. Askerlik yapmadim ben askerlik sorunum olmasa adanaya giderdim murat beyin tecrubelerinden fayda etmek icin
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Mayis-2019 tarihinde 10:35
İlk gönderen: evian evian yazdı:

Vardir cozumu allahin izniyle sadece sebebi bulmaliyiz ve hepimizde degisik sebeblerden olabilir ! H�pital Universitaire Piti�-Salp�tri�re Den Randevu alicam InsaAllah ramadan dan sonra. Askerlik yapmadim ben askerlik sorunum olmasa adanaya giderdim murat beyin tecrubelerinden fayda etmek icin

Fransa'dan birisi randevu aldi.
Ben muhtemelen Evian olabilir diye aklimdan ge�irmistim ama sormamistim kendisine. Demek siz degilsiniz.
-M

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı evian Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Mayis-2019 tarihinde 12:02
😊 yok ben degilim murat bey. Bide kokuyu soyliym ben hep ayni koku degismiyor boyle mayalanmaya baslamis hamur kokusu gibi gun ilerledikce biraz daha agirlasio
Başa Dön
Unuttum Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Unuttum Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Mayis-2019 tarihinde 14:34
Benim sorunum kesinlikle mide bagirsak kaynakli. %100 yani. Ama ��z�m bulamiyorum. S�yle ge�en gen�ligimize yazik
Başa Dön
ahmetmehmet1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Mayis-2019 tarihinde 17:42
İlk gönderen: Unuttum Unuttum yazdı:

Benim sorunum kesinlikle mide bagirsak kaynakli. %100 yani. Ama ��z�m bulamiyorum. S�yle ge�en gen�ligimize yazik

mide kaynakli olmasi i�in helikobakteri mikrobunun olmasi lazim, oda kan testi veya endoskopi esnasinda alinan biyopsi ile ��z�l�yor. eger varsa amonyak kokusu agizda birakiyor.

Zaten Murat hocam anlatmis yinede izlemek istiyorsan burada var g�zelce anlatmis. bagirsak i�in diyorsan onuda bagirsak daralmasina bagli oluyormus genel anlamda %90 oraninda agiz kaynakli. mide bagirsak bakteri yoksa sikinti yoktur.

http://www.uzmantv.com/agiz-kokusu-neden-olur
Başa Dön
Green Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Green Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Mayis-2019 tarihinde 11:26

Bagirsak kaynakli d�s�n�yorsan bagirsak sagligina dikkat etmelisin bagirsak floran bozulmus olabilir, parazit olabilir sekeri paketli gidalari birak ve dogal saglikli beslenmeye basla probiyotik agirlikli seyler yiyip i�meye basla faydasini mutlaka goruceksin �rnek veriyorum kefir yogurt (laktoz intoleransi varsa bunlarin laktozsuzuni tercih etmelisin) lifli gidalar yemelisin kisacasi biraz yeme d�zenini degistirmelisin faydasini g�receginden eminim
Başa Dön
Unuttum Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Unuttum Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Mayis-2019 tarihinde 11:57
İlk gönderen: ahmetmehmet1 ahmetmehmet1 yazdı:

mide kaynakli olmasi i�in helikobakteri mikrobunun olmasi lazim, oda kan testi veya endoskopi esnasinda alinan biyopsi ile ��z�l�yor. eger varsa amonyak kokusu agizda birakiyor.

Zaten Murat hocam anlatmis yinede izlemek istiyorsan burada var g�zelce anlatmis. bagirsak i�in diyorsan onuda bagirsak daralmasina bagli oluyormus genel anlamda %90 oraninda agiz kaynakli. mide bagirsak bakteri yoksa sikinti yoktur.

http://www.uzmantv.com/agiz-kokusu-neden-olur

Benim ileri bir asamada zannimca, antibiyotiklere diren� sagladigi i�in de hi�birsey fayda etmiyor malesef?tesekk�r ederim
Başa Dön
lulupi Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı lulupi Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Nisan-2020 tarihinde 07:05

Uzun yillardan beri, bir �ok hekime her ay bir ka� farkli kanaldan telefon ediliyor. Beni de ariyorlar. Sizi ekrana �ikaralim diye. 15 dakikasi ~7 bin lira. Bu parayi �deyen herkes ekranda kendi senaryosunu oynuyor, kendi reklamini yapiyor.

Hocam keske sizde katilsaniz,bizim gibi insanlarin aslinda ne kadar aci �ektigini belki anlatabilirsiniz. Insanlarin �nyargilarini kurabilir bilin�lendirebilirsiniz. �ogu insan agzi kokan insanlari dislerini fircalamamakla itham ediyor, keske bu kadar kolay olsa ��z�m! Burada ki pek �ok kisi �lke n�fusunun �ogundan daha �ok dis fircaliyordur eminim.

Düzenleyen: aydinmur - 24-Nisan-2020 tarihinde 10:21
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Aralik-2021 tarihinde 08:38
Arkadaslar sizler de benim gibi genelde her seye ama �zelde yiyeceklere karsi asiri koku hassasiyeti olan bireyler misiniz?

�rnegin yillardir s�rekli peynir markasini degistiririm ben. O kokuyor bu kokuyor, son aldigim marka peynir iyiydi kokmuyordu ama bu partide aldiklarimi bozmuslar bu da kokuyor, et kokuyor, tavuk pis kokuyor kesin antibiyotikli tavugu yedirdiler bize, bu kiymaya kesin koyun eti katmislar kokuyor vs tarzinda her seye koku hassasiyetiniz var mi?

Bu sayfanin en �stlerinde Murat beyin anlattigi hanimda da muhtemelen b�yle bir koku algilama hassasiyeti var. Belki de kendimizin duydugu agiz kokusu koku degildir, baskalari duymuyor ama sadece biz bu kokuyu algiliyoruzdur?

Evde de peynirin, etin, tavugun, yumurtanin kokusunu sadece ben aliyorum, diger bireyler sa�malama mis gibi peynir neresi kokuyor bunun diyor!
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Aralik-2021 tarihinde 11:11
İlk gönderen: Tospik Tospik yazdı:

Arkadaslar sizler de benim gibi genelde her seye ama �zelde yiyeceklere karsi asiri koku hassasiyeti olan bireyler misiniz?

�rnegin yillardir s�rekli peynir markasini degistiririm ben. O kokuyor bu kokuyor, son aldigim marka peynir iyiydi kokmuyordu ama bu partide aldiklarimi bozmuslar bu da kokuyor, et kokuyor, tavuk pis kokuyor kesin antibiyotikli tavugu yedirdiler bize, bu kiymaya kesin koyun eti katmislar kokuyor vs tarzinda her seye koku hassasiyetiniz var mi?

Bu sayfanin en �stlerinde Murat beyin anlattigi hanimda da muhtemelen b�yle bir koku algilama hassasiyeti var. Belki de kendimizin duydugu agiz kokusu koku degildir, baskalari duymuyor ama sadece biz bu kokuyu algiliyoruzdur?

Evde de peynirin, etin, tavugun, yumurtanin kokusunu sadece ben aliyorum, diger bireyler sa�malama mis gibi peynir neresi kokuyor bunun diyor!

C�r�m�s bozulmus veya katik haline getirilmemislerse ben de dogal kokusunu aliyorum. Dediginiz gibi igren� koku yok
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Subat-2022 tarihinde 18:36

Simdi siz yukarida sorunca aklima bu g�n yasadigim bir olay geldi �agrisim yapti. paylasmak istiyorum

Bu g�n 1 hasta muayene ettim. belki aranizdan birisi olabilir. Buraya �ye olup olmadigini bilmiyorum. Gen� g�zel bir hanimefendiydi. 26 yasinda. Baska sehirden gelmis. 1.5 saat inceledim. Agzinda, burnunda, nefesinde. Koku yoktu. Acaba eve gidince mi kokuyor diye kokuyu artiran bir madde verip kokuyu kam�iladim. 10 ppm'e �ikmasi gerekirken 8.7 ppm'e kadar koku �retebildiginden anladim ki, agiz florasi koku yapmaya m�sait degil. Burun i�ine boru soktum, zayif ve kokusuz bir gaz vardi. Nefesinden balon i�ine �rnek aldim kokusuz olan bazi kabizlik gazlari vardi. Disardan burnuna agiz kokusu verdim. �ok d�s�k konsantrasyonda (<0.4 ppm) bir gazi derhal ve keskin bir sekilde algiladi. Eger agiz kokusu hastasi olsa bu sayi 0.7 nin �zerine �ikmasi beklenirdi. Teshis: Bu bir tip 0 vakasidir. !

- Ne sikayetiniz var?
Agzim kokuyor

- Siz kendi kokunuzu duyuyor musunuz?
Hayir

- Kim duyuyor?
Benden baska b�t�n insanlar duyuyor.

- Nerden biliyorsunuz?
Toplantida yanima oturmuyorlar, ben konusurken y�z�n� �eviriyorlar, metroda annem ile telefonda konusurken yanimdaki sahis elini burnuna koydu.

- Ailenizden kimseye agzinizin kokup kokmadigini sordunuz mu?
Hayir

- Arkadaslariniza sordunuz mu?
Hayir

- Ben odaya girince herkes rahatsiz oluyor dediniz, peki 1 saatten fazladir ben neden sizden yayilan bir koku duymuyorum? Psikiyatrist ile konuyu g�r�smenizde fayda olabilir dedim.

Siz anlayamiyorsunuz, bilmiyorsunuz anlamina gelen s�zler duydum ayrildi. �z�ld�m.

-M

Hahaha, bu hanim h�la ayni durumda mi acaba? 7 yil olmus. Aramizda b�yleleri de vardir kesin. @Hopeless kesin b�yledir.
Başa Dön
Hopeless Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Hopeless Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Subat-2022 tarihinde 22:37
Evet Tospik b�yleyim kurtulamiyorum bu d�s�ncelerden Bence sende b�ylesin😄
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.