![]() |
Geniz Akintisindan Dolayi Agiz Kokusu |
Yanıtla
|
Sayfa 123> |
| Yazar | |
SekerG7
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 02-Agustos-2014 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Geniz Akintisindan Dolayi Agiz KokusuGönderildi: 02-Agustos-2014 tarihinde 19:43 |
|
arkadaslar benm geniz akintisi nedeniyle agiz kokum var aslinda �ok fazla degil ama beni rahatsiz ediyor
BANA YARDIM EDIN-TESEKK�R EDERIM
|
|
|
�!'^^+%&/()=?
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Agustos-2014 tarihinde 00:00 |
|
Benim geniz akintim cok fazla. Daha dlgrusu fazlalasti . Ramazandan kaynaklandiginu dusunuyordum onceleri ama ramazan bitti hala asiri derecede akinti var ve muthis mide bulantisi yapiyor. Oyle bir boyuta ulastiki bogazimdan kan geliyir artk o deree tahris etmisim sanirim. Kokuda gittikce artiyir. Sanki cozumler bitti hersey bitti sona geldim ve cikisim kalmadi gibi.. Doktora gidiyorum farankitten diykr faranjitte geniz akintisi olur bununla yasamayu ogrenmelisin diyor diyet veritor.. Iyi de ben zaten o diyeti yillardir uyguluyorum.. Soguk sicak asitli vs bisey yiyip icmem.. Arkadaslar inanin kokuyu bike gectim su akinti beni cok bunaltti.. Nasil azaltirim neyle ne sekulde yardimci olabilirseniz cok sevinecegim..
|
|
![]() |
|
afaff
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Agustos-2014 tarihinde 14:29 |
|
sifa burda biri burnuna ��rek otu yagi damlattigini ve iyi geldigini s�yl�yor ancak benim diger konuda belirttigim gibi geri d�n�s yapmadigi i�in tamamen ge�ti mi yoksa hala ayni sorundan sikayet�i mi bilemiyorum sen belki bunu denedin bile bilemiyorum ama ''Arkadaslar inanin kokuyu bike gectim su akinti beni cok bunaltti'' yazdigin i�in bunu paylasmak istedim ins ise yarar
http://sagliklibirey.net/geniz-akintisi-icin-dogal-cozum.html |
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Agustos-2014 tarihinde 18:43 |
|
Aff cok tesekkur ederim corek otunu kullanmistim ama yag seklinde burnuma degil. Birde boyle deneyeyim haber veririm.. Cok tesekkur ederim insaAllah azaltir..
|
|
![]() |
|
Fresh
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Agustos-2014 tarihinde 22:34 |
|
Peygamber Efendimiz (Sallallah�aleyhivesellem)��rek otu �l�mden baska her derde davadir buyuruyor, insaALLAH.. faydasi olacaktir, ��rek otu yaginin orijinal olanlari var her yerde orjinali satilmiyor... istersen �zelden link atabilirim...
|
|
![]() |
|
latte
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Agustos-2014 tarihinde 16:09 |
|
arkadaslar bende de geniz akintisi var ramazanda daha da artmisti s�rekli elimde pe�eteyle geziyordum.bayramda ve devamindada ayni siddetteydi ta ki tatile gidene kadar. ben karadenizde yasiyorum egeye gittim ve kaldigim 4-5 g�n boyunca sadece bi kez balgam geldi sabahlari yogun olurdu ama orada hi� olmadi. sadece sabahlari bile 6-7 kez balgam �ikarirdim g�n i�indede devam ederdi ara ara. acaba geniz akintisinin iklim sartlariyla alakasi var mi diye d�s�nd�rtt� bu durum beni. bu konuda bilgisi olan varsa aydinlatabilir mi?
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 231 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Agustos-2014 tarihinde 12:59 |
|
sifa senin durumuna ger�ekten �z�l�yorum.. cenabi hak yardimcn olsun ins. umarim g�zel g�nlerin, g�zel zamanlarin da olur.
allahtan umut kesilmez. |
|
|
�areSiZseniz ! �are SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
Josephine
�ye
Kayıt Tarihi: 30-Temmuz-2013 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 72 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Agustos-2014 tarihinde 22:40 |
|
arkadaslar geniz akintisi normalde koku yapmaz. her insanin g�nde bilmemka� litre genzinden akinti akar. Herkesin agzi mi kokuyor? Bir d�s�n�n.
K�t� kokulu geniz akintisi, genizde bogazda burunlarda sin�slerde vs. bir bakteriyel yada fungal enfeksiyondan kaynaklanir. Akut veya kronik. Herg�n ve 24 saat koku var ve yillardir ge�miyor diyorsaniz kroniklesmistir enfeksiyon. Bogaz k�lt�r� ve burun k�lt�r� yaptirin. T�rl� t�rl� bakteri var, staphilokok, streptokok, klebsiella, candida mantarlari..... Antibiyotikle koku ge�miyor hatta artiyor olabilir. Diren� kazanmistir yada mantar olusmustur. |
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Agustos-2014 tarihinde 01:09 |
|
Fresh bir aktardan aldim corekotu yagi bir haftadir kullaniyorum ise yaramadi. Sanirim haklisin orjinali degil belkide. Burdan link atabilirsin herkese yardimci olmask acisindan dedim. Genizakintisindna muzdarip cok arkadasimiz var..
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 02-Eyl�l-2012 Konum: Denizli Durum: Çevrimdışı Puan: 299 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Agustos-2014 tarihinde 16:01 |
|
Benim burun etlerim b�y�k oldugu i�in akinti yasiyorum. doktor bu b�y�kl�g�n yapisal oldugunu s�ylemisti.
Burun etlerini k���ltmek sonu� saglamiyor ��nk� yeniden b�y�yorlar. geniz akintisi mide sorunlarina neden oluyor. mide yarasi ve gastriti tetikliyor. reefl�ye zemin hazirliyor. burun etlerini kalici olarak k���ltecek bir y�ntem ariyorum ne zamandir. |
|
![]() |
|
Fresh
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Agustos-2014 tarihinde 22:06 |
kardes bu ��rek otu yaginin etki etmesi i�in hem nat�rel olmasi hemde rafta 3 aydan fazla beklememis olmasi gerekiyormus. asagida linkini verdigim yagin orjinalligine ve verdigi faydasina binaen �ok sey duydum, diger sitelerde satilanlarin durumu hakkinda bir bilgim yok, sizlerede faydali olmasini niyaz ediyorum... http://lalegulnesriyat.net/lalegul-carsi/corek-otu-yagi-misirdan |
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Agustos-2014 tarihinde 14:33 |
|
Cok tesekkur ederiz fresh. Hemen alip deneyecegim etkisini belirli araliklarla yazarim..
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Agustos-2014 tarihinde 00:12 |
|
Bu corek otu yagindan cok memnun kalanlar varmis geniz akintisi icin. Ama corek otu yaginin orjinak ve soguk pressle uretikmis olmasi gerekitormus. Isil islemle uretilenlerin aycicek yagindan farki kalmiyormus. Dikkat edelim alirken. Fresh senin verdigin adresi aradim sordum soguk press dediler siparisi verdim insaAllah ise yarar bakalim
|
|
![]() |
|
Fresh
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Agustos-2014 tarihinde 10:40 |
|
insaAllah isine yarar kardes. kullandiktan bir hafta sonra flan sonucu bizlerle paylasirsan seviniriz, bu s�re zarfinda az da olsa birseyler degisir heralde...
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Agustos-2014 tarihinde 12:40 |
|
��rekotu yagi kullandim ben arkadaslar. soguk pres aldim yukarda dediginiz adresten. faydali evet ama iyilestirmedi maalesef. bu t�r seylerle iyilesecek olsak �oktan olurdu.
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Agustos-2014 tarihinde 22:47 |
|
Arkadaslar bisey buldum. nette bir doktor konka hipertrofisi i�in bir yazi yazmis. bu konuda uygulanan y�ntemlerden bahsetmis.
http://www.bariscakir.com/makaleler/160-burun-nefes-problemleri.html burun eti k���ltme y�ntemlerinden rf lazer vs tarzi islemlerin kalici olmadigindan bahsetmis. Doktorun son c�mlesini yaziyorum. "Son c�mlelerimi bir doktor olarak degil bir hasta olarak yazacagim. Allerjik olan burun etlerime, sirayla koter ile yakma, radyofrekans (iki defa), konka i�i steroid enjeksiyonu, Igneli Akupunktur, elektrikli akupunktur ve en son konka SMR uygulandi. Konka SMR �ncesi tedavilerde sadece zaman kaybettim." En son doktora gittigimde bana bu y�ntemi �nermisti. Kalici oldugu s�yleniyor. SMR hakkinda bilgi toplayalim arkadaslar. konka sikintisi �ekenler i�in kalici bir ��z�m olabilir. |
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Agustos-2014 tarihinde 23:25 |
|
Burda da �zetlenmis
http://www.kulakburunbogaz.info/GenizAkintisi.html |
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Eyl�l-2014 tarihinde 20:43 |
|
Baska bir doktora daha gittim. Durumu hemen anladi (geniz akintisini takinti yaptigimi s�yledi). Durmadan doktor degistirdigimi farketti konusmamdan. Doktor doktor gezerek bu isi ��zemezsin dedi.
BU arada konka k���ltme SMR degil endoskopik konka red�ksiyonu olacakmis adi. Benim sorunumdan �ok s�rekli dr dr gezmeme bozuldu resmen. Tedavi s�yle yapilabilir sundan sundan olur nedeni su olabilir filan hi�bisey yok. Sadece ameliyat yapalim diyorlar. E sonu� ne olur? cevap yok. burun etlerinin masallahi var dedi. suan tek derdim bu etleri k���ltebilmek. �ok faydasi olacak biliyorum. hatta kesin ��z�m. ama tekrar b�y�memeleri lazim. �stelik kikirdak ameliyatlarinda burun etlerine d�zg�nce m�dahale edilip k���lt�lmezse ameliyatin da bi anlami yokmus. ben bosa �ekmisim onca aciyi.. Deliler gibi arastiriyorum kalici konka k���ltme y�ntemlerini. �stelik korkum ameliyat olmak da degil. Ailem m�saade etmez. |
|
![]() |
|
karamsar
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Eyl�l-2014 tarihinde 20:50 |
|
arkadaslar dershane basladi �niversiteye hazirlaniyorum sizden ricam bi ka� saatlik kisa ��z�mde olsa bildiginiz uyguladiginiz seyleri yazarmisiniz l�tfen simdiden tesekk�rler
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Eyl�l-2014 tarihinde 03:10 |
|
Arkadaslar corekotu yagini kullanali yaklasik 10 gun oldu. Genizakkntimda ciddi bir azalma var diyemem ama sabah kalktigimda bogazimda birikip beni cileden cikaran o akinti cok azaldi ama sonra gun icinde tekrar fazlalasiyor yinede sunu diyebilirim li eskisi kadar midemi bulandirmiyor. Sise bi bitsin bakalim twkrar yazarim..
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Eyl�l-2014 tarihinde 10:58 |
|
Arkadaslar b�yle ge�ici ��z�mlerle ne kadar yasayacagiz daha, maskeleme ile yasamak daha k�t�, net sonuca ulasip vakit kaybetmeden tedavi olmaliyiz, burda topikte yazan arkadaslarin �ogunun kbb sorunu var. geniz akintisi sorunumuz var, konka sorunu, vs.. bunu nasil iyilestiririz buna bakmamiz lazim. s�rekli arastirip kalici ��z�mleri burda siralamaya �alisiyorum, ama bakiyorum burda sadece g�n�birlik iyilesme i�in s�rekli yardim isteniyor. g�n�birlik ��z�mler i�in milyon kez yazi yazildi, forumu okuyabilirsiniz, tekrar tekrar ayni sorulari sorarak okuyucuda da bir bikkinlik yaratmayalim bence.
Bu sekilde saniyorum bende foruma yazmaktan vazge�ecegim. ��nk� foruma heyecanla giris yapiyorum ama her seferinde hayal kirikligina ugruyorum. kendimden �rnek verirsem ge�ici ��z�m� aramak sorun hakkinda beni daha da saplantili hale getirdi. gece-g�nd�z s�rekli farkli seyler deneyip, durmadan aktara eczaneye, para sa�tim. harcadigim paralarin haddi hesabi yoktur.. onu da deneyim bunu da deneyim derken ipin ucu ka�iyor, bir deliye d�n�s�yor insan. bunu kendimize yapmayalim. |
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Eyl�l-2014 tarihinde 11:12 |
|
Murat Hocam merhaba
Biliyorum bunlari kbb doktorlarina sormamiz gerek ama, �zel hastanenin tonla para verip gittigim prof doktorlarinin agzindan cimbizla laf aliyorum. anlatmiyorlar , �stelik benim bilgili olmam onlari rahatsiz ediyor, ne derlerse tamam dicek cahil hasta istiyorlar. Endoskopik konka red�ksiyonu hakkinda arastirip �grendigim mukozaya zarar vermeden konkanin kesilip i�indeki kemigin alinmasi. sonucun ise yaramasi i�in kemigin b�y�k olmasi gerekiyormus ki konka yeterince k���ls�n. Bu konuda sizin yorumlarinizi da alabilir miyim hocam? konka k���ltme konusunda en etkili y�ntem ne diye sordum doktora, mucize arama dedi :)) sanirsin kansere �are ariyoruz. T�be yarabbim dedim i�imden. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Eyl�l-2014 tarihinde 22:56 |
|
Ne y�ntem ile konkanin k���lt�ld�g� konusunun �ok �nemli oldugunu d�s�nm�yorum. Ister koter, ister radyofrekans, ister cerrahi teknikle olsun, degisen �ok bir sey yoktur. Ben bunun hastanin kosullarina ve hekimin egilimine bagli olarak degisebilen bir detay olarak g�r�yorum.
-M |
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Eyl�l-2014 tarihinde 00:52 |
|
Effect tamam haklisinda ne yapabiliriz. Yillardir ugrasiyoruz pes etmeden kalici cozum icin. Bizede hos gelmiyor aktarlara o kadar para yatirmak gecici cozumlere umut baglamak. Bizde bikiyoruz bunalrla gecmeyecegini sadece yardimci eleman onlar. Hafifletmek adina. Yoksa bizde su hayali kurmuyoruz corektou yagi kullaninca keisn akintim bitecek.. Bitti deyip kullananlar varsa bike inanmiykruz.ki artik.. Kalici couzumler uretiyoruz sankide biz denemiyoruz.. Yillarca ugrastik hepimiz hep ayni cozumler ondada.. Bana arkli bi kalici cozumden bahset.. Bademcik tasi aldir konka kucult mide icin helipak kullan kbb ameliyat ol. Bumlari zaten biz denemedik dimi.. Foruma bakiyorum zaten bunlarda hep ayni.. Sadece tedavi sekli dgisik.. Yani biz keyfimizden almiykruz yardimci elemam kalici cozum degil tabiki.. Bunu anlayacak kadar cok ugrastik bu hastalik icin..
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Eyl�l-2014 tarihinde 01:00 |
|
Bide isteyen istedigini kullanir. Ben belki bpyle.mutluyum iyi geliyor bana doktor doktir gezip asagilanip iki ilacla gonderilmektense corek tou yagini kullanmak inan psikolojime daha ii geliyor. Inanmak istiyorum belki ya.. Umudum olmasada inanmak.istiyorum her sabah lomonlu su icip birkac saat maskalemek istiyorum belki. Burda herkes herseyin farkinsa forumdaki yazanlari ezberledik artik satirlarca.. Sen yazdiklarini bilmedigimizi zannettin.. Bizi uyarmak istedin.. Sagok cok yararli oldu gercekten moralimi bozdun.. Forumda uzunca kalanlar sanirim artk hicbiseye sabredemiyor. Benimde tahammul edemedigim yorumlar oluyor ama burda hepimizi hastayiz kirmamaliyiz birbirimizi..
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Eyl�l-2014 tarihinde 19:38 |
|
Sifa kimseyi kirmak gibi bir niyetim yok, kimsenin ��z�me dair �nerisine de karisamam, hatta bu ��z�m �nerileri �ogunun �ok isine yaramistir, ama forumu okumadan pat diye girilip sadece ne yapmaliyim diye sorulmasina kiziyorum. bu kadar basit cevap verilecek olsa biz bu kadar zaman ge�irmeyiz burda. Ayrica evet sabredemiyorum artik �ok mutsuzum ve �aresizligin dibindeyim. Ciddi bir hastaligim olsa en azindan ailem esim dostumla paylasirdim. Paylasicak kimsem yok bu sorunu ve bu forum bu konuyu konusabildigim tek yer. O y�zden ben sunu sunu kullandim faydasi oldu gibi de aslinda olmadi ama oldu gibi sanki seklinde yorumlar okumaktan sikildim a�ikcasi. Ciddi sonu�lari paylasmaliyiz diye d�s�n�yorum. Ki herkes olaya bu sekilde yaklassin ve forumu mesaj ��pl�g�ne �evirmeyelim.
************************************ Aidin salih ger�ek tip isimli kitabi �ok fayda sagladi bana. Bende hem mide rahatsizligi hem geniz akintisi var. ama anladim ki geniz akintisi alerjik. konkalarim normalden b�y�k olsa da alerjik bir durum s�z konusu gibi.kitaba g�re yediklerime dikkat ettigimde geniz akintim azaldigi gibi mide sikayetim de azaliyor. agiz kokusu sikayetide tabi. geniz akintisi mide sorunlar arasinda baglanti var. bu iki rahatsizligi birden �ekenler varsa buna dikkat etmelerini �neririm. Murat Hocam Cevabiniz i�in tesekk�rler, ancak y�ntemin �nemi bazi y�ntemlerin kalici olmamasi y�n�nde degisiyor. |
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Eyl�l-2014 tarihinde 00:58 |
|
sabahlari sirke ve zeytinyagi karisimi (sirke ev yapimi olacak. aktardan alinabilir) refl� kaynakli agiz kokusunu kesiyor. refl� diyeti de yapiyorum.
aksamlari sarmisak soyup ezerek yutmakta inat�i geniz akintimi bir nebze rahatlatiyor. bu ara nerdeyse kusturacak kadar �ok koyu geniz akintisi hissettim. yedigim seylerde tetikliyor bu durumu. |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 422 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Eyl�l-2014 tarihinde 19:58 |
|
Arkadaslar bende uzun zamandir girmiyordum foruma.
Ama bu arada yasadigim tedaviyi aktarmak istedim size. KBB dr una gittigimde bana 10 gunluk nidazol verdi ve kullandigim sure icinde kokudan eser kalmamisti. Ilac bittikten sonra tekrar basladi.Daha sonra bogaz mantari tahlili istedi.Yaptirdim ve temiz cikti.Bazi kan tahlilleri de temiz cikti.Simdi de dr bana 2 aylik nidazol verdi.Ama bu sefer gunde 1 tane al dedi.Daha once 2 tane aliyordum gunde.Ayrica burun tomografisinde burnumun sol deliginde et cikti ve ayrica kucuk kucuk birkac tane kist cikti.Daha 2 aylik nidazole baslamadim.Dr once ilaclarla kurutmaya calisalim-olmassa en son ameliyat dedi.Durumum bu yonde |
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Eyl�l-2014 tarihinde 19:37 |
|
Ge�mis olsun mahoni. burunda kisti ilk kez duyuyorum.
KBB doktoru neden nizadol verdi anlamadim. Nizadol bagirsak sorunlari i�in veriliyor bildigim kadari ile. Genis spektrumludur belki, ondandir. Insaallah ila�la iyilesirsin, yan etkileri konusunda nasilsin, �ok ciddi sikintilari var deniliyor, |
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Ekim-2014 tarihinde 21:11 |
|
Burun etlerini k���ltme sorununu hala arastiriyorum.
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Ekim-2014 tarihinde 17:29 |
|
Saol Effect.
Dr hem Nidazol kullan hemde burun kitiyle burnunu temizle dedi 2 ay. Ama ben daha baslamadim buna. Evet kistler var burnumda ve koku yapabilirmis. Ben bu ara agzimdan bogazima kadar katkisiz sirkeyle gargara yapiyorum ve koku azaldi.Yani bayaa azaldi.Daha erken belki ama paylasmak istedim. Bakalim gorucez |
|
![]() |
|
bilginog
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 09-Kasim-2014 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 16 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Kasim-2014 tarihinde 17:07 |
Evet Geniz akintisi saglikli bir insanda koku yapmaz ancak,sin�slerin tikanmasindan dolayi g�z alti ve �evresinde biriken sivi bakteri yuvasina d�n�yor.Toplu halde bakteri ve mikroplarla meydana gelen akintida sonu� olarak pis agiz kokusuna sebep oluyor. |
|
![]() |
|
ismimnefarkeder
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 10-Eyl�l-2014 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 142 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Kasim-2014 tarihinde 16:37 |
|
biliginogun bahsettigi bogaz k�lt�r� ya da burun k�lt�r�n� nerde yaptirabiliriz acaba?
|
|
![]() |
|
uzgun
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Kasim-2014 tarihinde 07:57 |
|
arkadaslar burundan gelen kokuyu net hiss edebiliyormusunuz ben cok zor hisediyom ama siddetli koku var
|
|
![]() |
|
chocalate
�ye
Kayıt Tarihi: 27-Eyl�l-2014 Konum: Balikesir Durum: Çevrimdışı Puan: 68 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Kasim-2014 tarihinde 17:48 |
|
Uzgjun bende neredeyse hi� hissedemiyorum ama koku olduguna emin gibiyim.seninle bi deneyimimi paylasiyim
- mesela otob�steyim otob�sten inmeye yakin (10-15sn) kadar nefesimi tutuyorum otob�s i�inde otob�sten inince nefesimi burnumdan biraktigimda sanki b�yle kokuyorum gibi bi his olusuyor sendede b�yle oluyo mu ? Veya b�yle birseyin olmasi nefes kokusunun var oldugunu kanitlarmi Murat hocam ? |
|
![]() |
|
asil35
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 11-Kasim-2014 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 20 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Kasim-2014 tarihinde 19:32 |
|
Bende burnumdan �ok fazla koku geldigini hissediyorum, her aksam burnuma tuzlu su �eksemde sabahlari hep burnum tikali uyaniyorum,rontgende de sin�z�t �ikmiyor.. Nasil ��z�cez bu konuyu bilmiyor..um
|
|
|
yorum(suz)
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Kasim-2014 tarihinde 20:40 |
|
Bogaz kulturunu herhangi bir kizilay da yaptirabilirsiniz.
Ben bogaz kulturu yaptirmistim temiz cikmisti.Ama burun kulturunden haberim yoktu yoksa onu da yaptirirdim.Yine de yaptirabilirim bi bakiim |
|
![]() |
|
uzgun
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Kasim-2014 tarihinde 06:58 |
|
chocalate ben 100 kokduguna eminim cunki metroda sadece bir durak gidiyorum hemen iniyorum
|
|
![]() |
|
chocalate
�ye
Kayıt Tarihi: 27-Eyl�l-2014 Konum: Balikesir Durum: Çevrimdışı Puan: 68 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Kasim-2014 tarihinde 17:38 |
|
Biktim artik bende dahiliyeye gidecem bide oda fayda etmese artik yapacak bisey kalmicak galiba
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Kasim-2014 tarihinde 14:18 |
|
"Written by Baris �akir.
nefes problemleri, burun estetigi istekleri genelde birlikte olmaktadir. ��nk� egri burun hem sekil problemi hem estetik problem olusturur. Burnumuz solunum sistemimizin baslangi� b�lgesidir. Burnun, havayi nemlendirmek ve havadaki yabanci maddeleri s�zmek gibi bir g�revi vardir. Neden iki burun deligimiz var? Genzimizden itibaren, trakea ile akcigere kadar havayolumuz tek bir kanaldan olur. Peki, havayolu neden iki ayri yava yolu ile baslar? Atmosfer havasini direkt akcigerlerimize �ekmiyoruz. Havayi, isitmamiz ve tozunu s�zmemiz gerekir. Elektirikli s�p�rgenin, arabanin polen, yada hava filtresininde birikmis toza sahit olmussunuzdur. Peki akcigerlerimizi �mr�m�z boyunca, bu tozdan koruyan sistem nedir? Burun delikleri �ift silindir motora benzetilebilir. Delikler sirayla �alisirlar. �ogu insan, bunun farkina dahi varmazlar. Bazi hastalarim septum deviasyonunu tedavi ettikten sonra, bana hep bir delik daha a�ik, ikiside ayni anda �ok iyi nefes almiyor demektedir. �nceden hep bir delik tikali oldugu i�in normalin bu oldugunu bilmemektedirler. Deliklerin nefes alma sirasi 1-6 saat arasinda degismektedir. Hava delikten ge�erken, tozlar burun etleri tarafindan yakalanir, ve hava isitilir. Bir s�re sonra burun eti sogur ve �zerinde yabanci maddeler birikir. Burun etinin i�indeki s�ngerimsi dokularin damarlari, genisler ve burun eti kan ile dolmaya baslayarak sismeye baslar. Bu sirada bu delikten hava akimi azalmis olur. Kan ile sisen burun etinden, s�m�k salgisi artar ve tutular tozlar s�m�k ile atilmaya baslar. T�m bu dinleme asamasinda diger delik �alisir. Havayolumuz k���k t�yc�kleri bulunan mukoza h�creleri ile kaplidir. Bu t�yc�kler sayesinde havadaki yabanci maddeler s�rekli disariya dogru tasinirlar. Mukozaya, ameliyatlar sirasinda zarar vermemeye gayret etmekteyiz. Solunum fizyolojisi ile ilgili daha detayli bilgiler, internette arastirilabilir. Septum deviasyonu Septum kikirdaki burun bosluklarini, ayiran en b�y�k burun kikirdagidir. Burun �ok sik darbe alan bir organdir. �ocukken, burun �zerine d�sersek, septum kikirdagi kolayca yerinden kayabilmektedir. Septumdaki kirilma yada kaymalar septumun b�y�me merkezlerini uyarmaktadir. Septumda asiri b�y�me, kemerli bir burna sahip olmaniza neden olabilir. Ailemde herkesin burnu d�zg�n birtek benim b�yle kemerli diyen hastalarimin genelde �ocukken bir burun yaralanmasi bulunmaktadir. SEPTUM KIKIRDAGI D�ZELTILMEDEN BURUN DA D�ZELMEZ. Simetrik bir burun i�in i�in simetrik bir septum gereklidir. Bu nedenle, burun ameliyati septoplasti ile baslar. Septoplasti ameliyati, rinoplasti ameliyatinin bir par�asidir ve sahsi fikrim, rinoplasti cerrahi tarafindan yapilmalidir. Septum, burnun temelidir ve asiri kikirdak �ikartilmasi burnun d�smesine sebep olur. Ben sadece nefes ameliyati oldum ama yillar i�inde burun ucum d�st� diyen y�zlerce hasta beni ziyaret etmistir. Septoplasti ameliyatinda, mantik, �egri olan t�m kemik ve kikirdaklari �ikart� yaklasimi zamanla yerini; kikirdaklari d�zelt ve yerinde birak mantigina yerini birakmaya baslamistir. Burun ameliyatindan sonra, elinize bir dolu kikidak verildiyse, degismeye baslayan d�s�nce tarziyla ameliyat oldunuz demektir. Burnuzda ��kme meydana gelirse, septum hakkinizi kaybettiginiz i�in kulak yada kaburgadan kikirdak alinmasi gerekebilir. Sekonder cerrahilerde kikirdak ihtiyaci oldugu i�in, hastalarimizin septumunda, m�mk�n oldugunda kikirdak miktarini korumaya �alisiyoruz. KONKA HIPERTROFISI (et b�y�mesi) Burun septumu, bir tarafa egri olunca, diger tarafta olusan boslugu burun eti siserek doldurmaktadir. Septum deviasyonu d�zeltilip, b�y�m�s ete m�dahale etmeyince, bu seferde diger taraf tikanabilmektedir. Bazende iki burun etide, allerjik sebeplerden b�y�m�s olabilir. Bu hastalarda burun etlerine m�dahale etmek gerekir. Burun estetigi ameliyati eger hava yolunu daraltacak ise, koruyucu ama�li, d�s�k miktarda et k���ltmesi yapilmasi gerekebilir. Yukarda degindigimiz gibi �ok �zellikli bir sisteme nasil bir tedavi y�ntemi uygulanmaldir. Burun etlerinin mukozalari degil, i�lerindeki s�ngerimsi doku sismektedir. Mukoza sadece alttaki yapilara uyum saglamaktadir. Tedavi edilmesi gereken, asiri sismis yada asiri reaktif s�ngerimsi dokudur. Koter, lazer yada baska bir cihazla mukozanin yakilarak tedavi edilmesi inanmadigim bir tedavi y�ntemidir. Tozlari disari atan t�yc�kler i�eren mukoza dokusunun yakilmasi, solunum fizyolojisini negatif etkilemektedir. Yanik iyilesirken, s�rekli burun i�inde kabuklar olusmaktadir. Bu kabuklar, yanik yarasina baglidir. Burun etlerinin koterle yakilmasinin, 20-30 yila kadar terk edilecek bir tedavi y�ntemi olduguna inaniyorum. Radyofrekans: Mukoza dokusunun, korunarak s�ngerimsi dokunun kontroll� yakilmasidir. Bu aletlerin mucize yaratmadigini s�ylemeliyim. Ise yariyor ancak etkisi ge�ici. Burnumdan nefes alamadigim i�in ameliyat oldugum zamanlarda �ikan bu aletler ile iki defa burnuma radyofrekans yapildi. 6 ay sonra eski halime d�nd�m. KONKA REZEKSIYONU: Burun etlerinin tamamen �ikarilmasidir. Terkedilmeye baslamistir. Burun etlerinin bir g�revi oldugunu anlatmistik. Size ne tedavi yapilacagini iyice �greniniz. Burun etlerinizi aldirmanizi tavsiye etmem. Kismi konka rezeksiyonu: Burun etlerinin bir kisminin �ikartilmasi isidir. Bir s�re bu tedaviyi uyguladim. Etin yarisini alma islemi olduk�a etkili bir y�ntemdir. Ancak burun i�erisinde dikis atilmasi gereklidir ve zor bir tekniktir. KONKA SMR: (subm�k�z rezeksiyon): Mukozanin korunarak altindaki dokularin �ikartilmasi islemidir. Genelde bu islemden anlasilan burun etinin i�indeki kemigin �ikartilmasidir. KONKA subm�k�z kavern�z doku rezeksiyonu: Burun etlerinin b�y�mesinin sebebi, mukoza yada kemik degil, mukozanin altindaki s�ngerimsi dokudur. Septum deviasyonuna bagli kompansatuar hipertofi bu dokuda olmaktadir. Bu dokunun hacminin azaltilmasi, OTRIVIN; YADA ILIADIN sprey etkisi yaratmaktadir. Bu spreylerin i�indeki adrenalin s�nger dokusunun damarlarini b�zerek etleri k���ltmektedir. Nasil Yapilir: Konkanin i�ine �ncelikle adrenalinli sol�syon verilerek, kan damarlarinin b�z�smesi saglanir, Izotonik enjekte edilerek, s�ngerimsi doku sisirilir. Konkanin girisine 1 cm lik bir kesi yapilir ve burun etinin i�inden koni seklinde, ihtiyaca g�re belirlenecek miktarda s�ngerimsi doku �ikartilir. Bu y�ntemde mukoza hi� �ikartilmamis olur. Kesik, eriyen dikis ile yapatilir. B�ylece kanama ve kabuklanma olmaz. 3-4 dakika s�rer. Son c�mlelerimi bir doktor olarak degil bir hasta olarak yazacagim. Allerjik olan burun etlerime, sirayla koter ile yakma, radyofrekans (iki defa), konka i�i steroid enjeksiyonu, Igneli Akupunktur, elektrikli akupunktur ve en son konka SMR uygulandi. Konka SMR �ncesi tedavilerde sadece zaman kaybettim." |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
Sayfa 123> |
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |