Agiz Kokusu+ Homepage
Forum Home Forum Home » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  New Posts New Posts
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

dogru dis macunu

Post Reply Post Reply
Author
Yeni �ye
Yeni Üye

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote samsung Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: dogru dis macunu
    Posted: 07-Kasim-2014 at 18:06
�ncelikle Murat Bey'e buradan tesekk�r etmek istiyorum.Hastalar i�in hazirladiginiz hasta bilgilendirme belgesi �ok yararli bir kaynak olmus.Elinize saglik.

Bu belgeyi okurken g�z�me su kisim takildi:

....�inko i�eren agiz �r�nleri arasindan su maddeleri i�ermeyenleri kullanabilirisinz.
-SLS
-NaOH
-sorbitol
-xylitol
-aspartam
-sakkarin
ve benzeri...

�ncelikle, egitimsiz g�zler "ve benzeri" derken ne demek istediginizi pek anlayamiyor..A�abilir misiniz?

Ayrica, burada piyasadaki hangi �r�nlerin bu duruma uydugunu paylasabilir misiniz l�tfen?

D�n genis�e bir kisisel bakim reyonu olan bir magaza gezdim ve yaklasik 15 farkli dis macununu inceledim hizlica.Hepsinde ya SLS,ya sakkarin ya da sorbitol bulunuyordu ve bir�ogu �inko barindirmiyordu bile.

Ger�ekten de piyasada bu duruma uyan bir macun var ise bizimle paylasin l�tfen.
Back to Top
bad-i saba View Drop Down
�ye
Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bad-i saba Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12-Kasim-2014 at 00:16
Murat Hocam sizin bilgilendirme kitap�iginiza tekrar bakarken benim de dikkatimi bu konu �ekti. �inkolu dis macunu kullaniyorum, hem de sizin agiz kokusu tedavisinde kullanilabilecek �inkolu macunlar arasinda saydiginiz �r�nlerden biri(ipana pro-expert). Sizin kitap�igi okuyunca macunu alip tekrar inceledim, sizin olmamasi gereken diye saydiginiz SLS,sorbitol , sakkarin gibi maddelerin hepsi var bu macunda.�inkolu ama olmamasi gereken bu maddelerin de hepsi var. Simdi ben bu macunu hem dislerimde hem de dil temizligimde kullaniyorum, yanlis bir sey mi yapiyorum acaba teredd�tte kaldim su an. Bunlari i�ermeyen �inkolu dis macunu var mi piyasada onu da merak ediyorum. Simdi bu bahsettigim dis macununu kullanmaktan imtina etmeli miyim ben? Bize ne �nerirsiniz bu konuda acaba?
Back to Top
aydinmur View Drop Down
Y�netici
Yönetici

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote aydinmur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12-Kasim-2014 at 08:30
Dikkatiniz ve ilginiz i�in tesekk�r ederim.
Piyasada agiz kokusuna uygun dis macun olmayinca, elimizdekilerin en makul olanini dogru kabul etmek mecburiyetinde kaliyoruz.

Dogru s�yl�yorsunuz, sls ve tatlandiricilar agiz kokusu lehine katkilar degildir. Fakat baska olmayinca k�t�n�n iyisine dogru se�im g�z�yle bakmak zorunda kaliyoruz.

I�inde �inko olan dis macunlari "k�t�n�n iyisi" anlaminda tercih edilebilir. Hi� olmazsa �inko i�eriyor diye avunuyoruz.
-M

Back to Top
bad-i saba View Drop Down
�ye
Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bad-i saba Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12-Kasim-2014 at 17:46
Ehven-i ser diyorsunuz, anliyorum. Peki bunlarla dilimizi de fir�alamali miyiz? Benim derdim, baska tip kokularla ugrasirken tip 1 sahibi de olmayalim durduk yerde. Bu bahsettigimiz maddeler agiz florasini bozar mi?Hadi dislerimizi mecburen fir�aliyoruz bu macunlarla ama dilimizi macunsuz fir�alamak ya da dil kaziyicisi kullanmak daha mi mantikli bu durumda?
Back to Top
aydinmur View Drop Down
Y�netici
Yönetici

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote aydinmur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12-Kasim-2014 at 18:13
Dilinizi de fir�alayin tabi.
Disleri macunlu fir�alamak, fakat dili macunsuz fir�alamak pratik uygulama bakimindan isabetli, uygulanabilir ve m�mk�n degil zaten. gerekli de degil.

Dili kazimanin agiz kokusu �zerine azaltici etkisi %40 tan azdir.

Fakat dil fir�alamanin agiz kokusunu azaltici etkisi bazi makalelerde %42, bazilarinda %59, ve baska bazi yayinlarda %88 olarak hesaplanmis.
-M

Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.