![]() |
dogru dis macunu |
Post Reply
|
| Author | |
samsung
Yeni �ye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Topic: dogru dis macunuPosted: 07-Kasim-2014 at 18:06 |
|
�ncelikle Murat Bey'e buradan tesekk�r etmek istiyorum.Hastalar i�in hazirladiginiz hasta bilgilendirme belgesi �ok yararli bir kaynak olmus.Elinize saglik.
Bu belgeyi okurken g�z�me su kisim takildi: ....�inko i�eren agiz �r�nleri arasindan su maddeleri i�ermeyenleri kullanabilirisinz. -SLS -NaOH -sorbitol -xylitol -aspartam -sakkarin ve benzeri... �ncelikle, egitimsiz g�zler "ve benzeri" derken ne demek istediginizi pek anlayamiyor..A�abilir misiniz? Ayrica, burada piyasadaki hangi �r�nlerin bu duruma uydugunu paylasabilir misiniz l�tfen? D�n genis�e bir kisisel bakim reyonu olan bir magaza gezdim ve yaklasik 15 farkli dis macununu inceledim hizlica.Hepsinde ya SLS,ya sakkarin ya da sorbitol bulunuyordu ve bir�ogu �inko barindirmiyordu bile. Ger�ekten de piyasada bu duruma uyan bir macun var ise bizimle paylasin l�tfen. |
|
![]() |
|
bad-i saba
�ye
Joined: 23-Agustos-2014 Location: Izmir Status: Offline Points: 67 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12-Kasim-2014 at 00:16 |
|
Murat Hocam sizin bilgilendirme kitap�iginiza tekrar bakarken benim de dikkatimi bu konu �ekti. �inkolu dis macunu kullaniyorum, hem de sizin agiz kokusu tedavisinde kullanilabilecek �inkolu macunlar arasinda saydiginiz �r�nlerden biri(ipana pro-expert). Sizin kitap�igi okuyunca macunu alip tekrar inceledim, sizin olmamasi gereken diye saydiginiz SLS,sorbitol , sakkarin gibi maddelerin hepsi var bu macunda.�inkolu ama olmamasi gereken bu maddelerin de hepsi var. Simdi ben bu macunu hem dislerimde hem de dil temizligimde kullaniyorum, yanlis bir sey mi yapiyorum acaba teredd�tte kaldim su an. Bunlari i�ermeyen �inkolu dis macunu var mi piyasada onu da merak ediyorum. Simdi bu bahsettigim dis macununu kullanmaktan imtina etmeli miyim ben? Bize ne �nerirsiniz bu konuda acaba?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Joined: 25-Haziran-2007 Location: Adana Status: Offline Points: 2450 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12-Kasim-2014 at 08:30 |
|
Dikkatiniz ve ilginiz i�in tesekk�r ederim.
Piyasada agiz kokusuna uygun dis macun olmayinca, elimizdekilerin en makul olanini dogru kabul etmek mecburiyetinde kaliyoruz. Dogru s�yl�yorsunuz, sls ve tatlandiricilar agiz kokusu lehine katkilar degildir. Fakat baska olmayinca k�t�n�n iyisine dogru se�im g�z�yle bakmak zorunda kaliyoruz. I�inde �inko olan dis macunlari "k�t�n�n iyisi" anlaminda tercih edilebilir. Hi� olmazsa �inko i�eriyor diye avunuyoruz. -M |
|
![]() |
|
bad-i saba
�ye
Joined: 23-Agustos-2014 Location: Izmir Status: Offline Points: 67 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12-Kasim-2014 at 17:46 |
|
Ehven-i ser diyorsunuz, anliyorum. Peki bunlarla dilimizi de fir�alamali miyiz? Benim derdim, baska tip kokularla ugrasirken tip 1 sahibi de olmayalim durduk yerde. Bu bahsettigimiz maddeler agiz florasini bozar mi?Hadi dislerimizi mecburen fir�aliyoruz bu macunlarla ama dilimizi macunsuz fir�alamak ya da dil kaziyicisi kullanmak daha mi mantikli bu durumda?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Joined: 25-Haziran-2007 Location: Adana Status: Offline Points: 2450 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12-Kasim-2014 at 18:13 |
|
Dilinizi de fir�alayin tabi.
Disleri macunlu fir�alamak, fakat dili macunsuz fir�alamak pratik uygulama bakimindan isabetli, uygulanabilir ve m�mk�n degil zaten. gerekli de degil. Dili kazimanin agiz kokusu �zerine azaltici etkisi %40 tan azdir. Fakat dil fir�alamanin agiz kokusunu azaltici etkisi bazi makalelerde %42, bazilarinda %59, ve baska bazi yayinlarda %88 olarak hesaplanmis. -M |
|
![]() |
|
Post Reply
|
|
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You can vote in polls in this forum |