![]() |
Sizde de oluyor mu |
Post Reply
|
| Author | |
maslak
Yeni �ye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Topic: Sizde de oluyor muPosted: 23-Haziran-2015 at 16:31 |
|
Arkadaslar sabah bogaz agrisi ve asiri agiz kokusuyla uyaniyorum
kahvti yapiyorum koku 1 saat falan gidiyor sonra tekrar geliyor sonra gittik�e artiyor yani mesela kahvalti hemen sonra:0 kahvalti 1 saat sonra:1 kahvalti 3 saat sonra:5 sonra �gle yemeki yiyoum sifirlaniio sonra tekrar ayni islem hocam bu normalmi ve atkadaslar sizede oluyor mu |
|
![]() |
|
silici
Yeni �ye
Joined: 23-Haziran-2015 Location: Istanbul Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 24-Haziran-2015 at 03:07 |
|
Bende de bisey yiyeyim yada yemiyeyim tuvalet kokuyor bildigin gir tuvalete �ik sonra evdekilere sor nasil koktunu o koku bende iste arada degisiyo sarimsak fln oluyor bunlar �evremdekilerin konusmalarindan tespit ettiklerim bogaz agrisida yok sadece akinti var bnde sen flagly ilacini kullandinmu kullandiysan ise yaradimi ve re�etesiz aliniyogmu
|
|
![]() |
|
maslak
Yeni �ye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 24-Haziran-2015 at 07:48 |
hocam siz kokuyu net olarak alabikiryormusunuz bana bir koku geliyoe ama net olarak deil |
|
![]() |
|
maslak
Yeni �ye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 24-Haziran-2015 at 11:41 |
hocam anneme babama s�yleyemedim yani utaniyorum ancak bogazim agriyo falan doktora gittim kullandigim surecte ge�ti ama hala var |
|
![]() |
|
ncort
Kidemli �ye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 03-Temmuz-2016 at 10:34 |
|
Sanirim sorunumu buldum ama daha tecrubeli insanlara ihtiyacim var.
Dilimin arkasinda beyazlik ve diski kokusu var. Burnumdan da guzel nefes alamiyorum. Burun kemerinin oradaki kemige, yani tam burnunuzun ucuna dik bir dogru cizin hayali, oradaki kemikten bahsediyorum. Oraya sikica bastirdim burnum kanadi ve daha guzel nefes almaya basladim ve agzimdaki agirlik azaldi. Dilimin arkasina baktigimda beyazligin cogu gitmisti. Tabi daha sonra geri geldi ama kokunun neden olabilecegi anlayacak biri var mi burada? Sanki burnumun yukari taraflariyla nefes almiyorum. Burnunuzun ucuna dik bir dogru cizin hayali tam oradan hava giriyor vucuduma sanki. Ve orada her ne oluyorsa, orayla oynayinca, kanatinca falan koku azaliyor. Umarim anlamissinizdir. |
|
![]() |
|
�aresizadam
Yeni �ye
Joined: 15-Subat-2016 Location: Ankara Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04-Temmuz-2016 at 15:41 |
|
aynen bu olay bende de oluyordu burun ameliyati olacagim bayramdan sonra ama korkuyorum burnumda disaridan �ok belli olan egrilik olmasa bile kemik yapisi sikintiliymis 2 ameliyat gerekebilir dedi doktor umarim kurtulurum artik psikolojik olarak ��kt�m inancim olmasa valla yasamiyordum suan neler cektigimi bir ben bir siz bi de Allah bilir...
|
|
![]() |
|
ncort
Kidemli �ye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06-Temmuz-2016 at 13:43 |
Tamam ama oradaki egrilik neden dil pasi yapiyor? Bunu bulmak lazim. |
|
![]() |
|
Nevergiveup
Yeni �ye
Joined: 17-Kasim-2016 Location: Istanbul Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 19-Kasim-2016 at 09:24 |
|
Merhabalar arkadaslar,
Uzun yillardir agiz kokusu problemi ile ilgili problemler yasiyorum.Hepinizin i�erisinde bulundugu durumu anlamam pek zor degil.Bu problemle tanistigimda sanirim 12 yasinda falandim o g�nlerde bi �ocugun basina gelebilecek en k�t� seylerden biri budur ��nk� i�ine kapanik depresif bir yapiya sahip sekilde b�y�me kimseye bu derdini anlatamama gibi problemler 12 yasinda bir �ocuk i�in fazlasiyla erken ve zarar verici biraz daha b�y�y�nce 18 yasina falan geldigimde s�rekli okumaya bilgi sahibi olmaya basladim ve agiz kokusu problemi i�in adim atmaya karar verdim �ncelikle dislerimi yaptirdim 2 dolgu ile ��r�k olan dislerimi yaptirdim.Kokuda elbette azalma oldu bu kokuyu y�zdelik dilimde belirtmek istiyorum.(%90) olan agiz kokum bu islemden sonra %80 a d�st� ddiyebilirim.KBB uzmanina basvurdum ve bademcik taslari denilen kronik bademcik iltihabi problemimden ameliyat ile kurtuldum.koku y�zdesi %50 e d�st�.Gecmedi devam ama ben biliyorum ki ben onun �zerine gittikce savastik�a o azaliyor sakin pes etmeyin arkadaslar pes eden yenik d�ser.Devam ardindan �ok i�tigim sigarayi tamamen biraktim.Koku %40 a d�st�.Burun kemiklerimde egrilik ve burun etlerimde b�y�me vardi bunun i�in bir ameliyat daha ge�irdim.Tedavimde ki b�t�n bu yasananlar agiz kokumu minimuma indirmeme sebep oldu.Son burun eti ve kemik egriligi operasyonundan sonra %20 lere kadar indi koku hatta s�yle s�yleyeyim s�rekli bakim ile bunu �rtebiliyorum kimse bundan sikayetci degil ama ben bu sorunu k�kten bitirmek istiyorum.Bagirsak florasinda ki zayiflik sindirim sistemimin �ok iyi �alismamasi benim son kalan problemim oldugunu d�s�n�yorum arkadaslar.Bu �ok bariz bi koku �retmiyo yalniz yemeklerden yarim saat bir saat sonra agizda tat degisiyor acimaya basliyor dil ve agiz i�inde bi koku ortaya �ikiyor.Su g�nlerde bunun �zerine gidiyorum spor yapiyorum diyet yapiyorum 10 kilo verdim koku suanda %10 lara kadar d�st� �ok yaklastim bagirsak florasinin bozuklugu biraz zaman aliyor ve onu d�zeltmek yillarca yapilan yanlis beslenme bu sorunun en b�y�k kaynagi.Murat hocama ve sizlere bir sorum olacak. HIZLI YEMEK YEME ALISKANLIGI AGIZ KOKUSUNU 1.DERECEDEN ETKILER MI ? |
|
|
Always fight for what you believe in
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 20-Kasim-2016 at 19:48 |
kardes bademcikte tas �ikioymuydu ger�ekten yoksa nasil oldu o ameliyat? biraz anltirmisin |
|
![]() |
|
Dembaba
Yeni �ye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 05-Ocak-2017 at 02:13 |
|
Selamun aleykum arkadaslar..yaklasik iki aydir bu forumu takip ediyorum ve hemen hemen t�m yazilanlari okudum. Benim agiz kokum kendimi bildim bileli var ve hi� ge�meyen s�rekli olan bir koku. Bende agiza s�rekli gelen bir sivi var(t�k�r�k degil) ve kokuyu yapan bu sivi.. sizin yazdiginiz gibi degisik sikayetlerim yok sadece hi� durmadan bitmek bilmeyen ve koku yapan bi sivi geliyor agzima..forumda benim gibi sikayeti olan birine rastlamadim.. Bu biraz ilgin�.. dis hekimi kbb dahiliye hepsine gittim.. ila�lari kullandim.. kudret nari propolis kullandim.. En ufak bi faydasini g�rmedim.. agiz bakim sulari gargaralar sirkeli sular falan.. hi�biri ise yaramadi.. endoskopi olmayi d�s�n�yom ondada bisey �ikmazsa umutlar biter gibi..Allah hepimize sifa versin.. Bu hastaliktan kurtulmamiz dilegiyle..
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 05-Ocak-2017 at 10:39 |
|
Dembaba kardesim senin agzina gelen sivi mifeden mi geliyor? Gastrit falan var mi?
|
|
![]() |
|
Dembaba
Yeni �ye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06-Ocak-2017 at 01:11 |
|
Kardesim gittigim doktorlar hi� gastrit ten bahsetmedi.. gastrit in b�yle bi belirtisi oldugunu da duymadim.. Ama gelen sivi mideden geliyor
|
|
![]() |
|
Dembaba
Yeni �ye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06-Ocak-2017 at 01:15 |
|
S�rekli gelen bi sivi zaten mantiken mideden baska biyerden gelmez
|
|
![]() |
|
Dembaba
Yeni �ye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06-Ocak-2017 at 17:09 |
|
S�rekli gelen ve koku yapan bu sivinin nedeni ne olabilir murat hocam cevap verir misiniz ?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Joined: 25-Haziran-2007 Location: Adana Status: Offline Points: 2450 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06-Ocak-2017 at 20:55 |
Agziniza s�rekli gelen sivi salya olmali? Burundan gelse ve genizinizden agizinizin i�erisine doluyor olsa bundan haberiniz olurdu. Demekki tek se�enek salyaniz olmali. -M |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06-Ocak-2017 at 21:00 |
|
Dembaba sen kokunun kaynaginin bu sivi olduguna nasil kanaat getirdin ?
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06-Ocak-2017 at 21:32 |
|
Murat hocam t�k�r�k bezi iltihabi olabilir mi ?
|
|
![]() |
|
Dembaba
Yeni �ye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06-Ocak-2017 at 21:43 |
|
Hocam salya olabilir ama bu kadar fazla olmasi ve koku yapmasi normal mi ? Asiri derecede fazla geliyor mesela iki dk hi� yutkunmasam agzimin i�i o siviyla doluyor.. muzdrip96 kardesim bu siviyi t�k�r�nce ayni koku var
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06-Ocak-2017 at 21:51 |
|
murat hocam hala nekadar yazi okuduysamda sunu net olarak anliyamadim agiz kurulugunun yaptigi agiz kokusu sumudur agizdaki t�k�r�k salyanin dil �zerinde kurumasi ve o kuruluktan gelen olusan k�t� koku t�r� bumudur hocam? mesela yutkunurken bogazdan assagi biseyin akmadigini yada akan seyin tikandigini sanki bogazda durdugunu ��nk� o yutkundugumuz seyin sayisinin az oldugunu hissine kapilmamiz bumudur hocam tesekk�rler saygilar
|
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 07-Ocak-2017 at 07:29 |
Soru g�zel. Bir cezve suyun i�ine tuz koyup karistirin. Tuz kaybolur. Nereye gitti tuz? Tuz, suyun i�inde ��z�nd�. Yani artik tuz molek�lleri birbirinden ayristi ve su molek�llerinin arasinda dolasmaya basladi, biz cezvenin i�inde beyaz bir kati g�rmez olduk. Deneye devam edelim. Bu cezvedeki suyu burharlastiralim, cezveyi isitarak veya suyu kendi halinde kurumaya terk ederek suyun buharlasmasini ve uzaklasmasini saglayalim. Simdi ne g�r�yoruz? cezvenin i�inde beyaz tuz tortularini g�rmeye basladik. Yani tuz yeniden ortaya �ikti. Simdi bu �rnekten yola �ikarak sunlari s�yleyebiliriz: Bakterielr k�t� kokulu gazlari �retir. Bu gazlar salyanin i�inde ��z�n�r. Aynen tuzun cezvedeki suyun i�inde ��z�nmesi gibidir. 1 litre suda 242 gram H2S gazi ��z�nebilir. Yani bu gazlarin en g�zel depolanma yeri salyadir. Bu safhaya gelinceye kadar hi� kimsenin agzi kokmaz. ��nk� kokulu gazlar salyanin i�indedir ve u�maz. Veya �ok az miktarda bir kismi salyadan ayrilarak agiz havasina ulasir. Biz buna Tip 0 agiz kokusu veya fizyolojik agiz kokusu diyoruz. Dikkat einiz. Salya her saglikli insanda daima kokar. Bilek yalama testi diye bir test yoktur. Aldaticidir. �ink� b�t�n salyalar kokar. Eger ��z�nen gaz sinirlari zorlayacak miktara geldiyse artik �z�nmez olur , ��nk� salya gaza doyar. artik yeni �retilen gazlar salyayi bay pas ederek agiz bosluguna y�kselir. Agizda 27 cm3 bosluk bulunur. Gazlar bu bosluga dolmaya baslar ve agiz disina yayilir. Biz buna Tip 1 agiz kokusu diyoruz. Salya kurudugu zaman Tip 0 agiz kokusu Tip 1 e d�n�s�r. Aynen cezvedeki suyun kuruyarak tuzun a�iga �ikmasi gibidir. Zannedersem simdi salyanin kurumasinin ne demek oldugunu a�iklamis oldum ? Agiz kokusunu anlamak isimli makalemi okuyun. T�rk�edir: http://murataydin.org/agiz-kokusunu-anlamak-siniflamak.pdf Ayrica muayene y�ntemleri makalemi de okuyun. T�rk�edir: http://murataydin.org/agiz-kokusu-olcme-yontemleri.pdf -M |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 07-Ocak-2017 at 07:42 |
Agri, ates, parmak basmasi ile zonklama ve sislikten bahsetmiyor bu sebeple t�kr�k bezi infeksiyonunu aklima getirmedim. Ayrica bu tip vakalarda salyanin bol olmasi iyi bir seydir. Tip 1 agiz kokusunda salya biriktirmek tavsiye edilir. ��nk� salya kokuyu baskilar. G�nde 1.5 -2 litre salya �retilir ve yutulur. Salyanin artmasi 2 t�rl� olur. Ya yutmuyordur. Veya �retim fazladir. �retim fazlaligi iki t�rl� olur. Ya bez hiperfonksiyon g�sterecek kitle veya inf benzeri bir hareketlenme i�indedir. Veya ikinci ihtimal: otonom sinir liflerinden gelen parasempatik bir uyaran vardir. Mesela s�rekli kullandigi bir ila� olabilir. Bazen uyari sindirim kanalindan gelebilir, mesela sindirim kanalini isgal ve mesgul eden bir d�rt�kleme olabilir (parazit, ishal, ��lyak hastaligi, kronik kabizlik, ilyeit, �lser, laktoz intoleransi, ve daha d�zeinelerce problem) Bunlari anlatmam iyi olmadi. Yazmisken silmek de istemiyorum. Bu arkadas en yakin saglik kurulusuna m�racaat ederse problem ��z�lecektir. -M |
|
![]() |
|
Dembaba
Yeni �ye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 07-Ocak-2017 at 13:27 |
|
Hocam burdaki diger arkadaslar gibi bende her b�l�m�n(dis hekimi,kbb,dahiliye) doktoruna en az iki kere gittim.. Ama benim hastaligimin neyden kaynaklandigini bile s�yleyemedi hi�birisi..iki �� ila�la geri d�nd�m hep ve verdikleri ila�lar en ufak bi fayda saglamadi..En son dahiliye ye gittim refl� dedi ila�lari kullandim yine en ufak bi degisiklik yok.. Maalesef saglik kuruluslari ��z�m degil
|
|
![]() |
|
Dembaba
Yeni �ye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 07-Ocak-2017 at 23:12 |
|
Hocam ��lyak olabilir mi ? �ok zayifim ve babam da da agiz kokusu var.. genetik bi hastalikmis ��lyak
|
|
![]() |
|
MuzdaripC
Yeni �ye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 03-Mayis-2017 at 16:20 |
|
Aynisi bende de var ama agiz kokusu s�rekli ,kahvaltidan sonra azalma olsa da yine var
|
|
![]() |
|
denizedogruu
Yeni �ye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06-Mayis-2017 at 11:39 |
|
Hocam geldik yine ayni noktaya. �ogu kiside varolan hastaliklar bizde neden agiz kokusu yapiyor noktasina. ��lyak hastalarinin tamaminda agiz kokusu g�r�l�r m�? Tamaminda g�r�lm�yorsa nedeni nedir?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06-Mayis-2017 at 21:22 |
|
Evet. Bir hastalik her bireyde daima agiz kokusu yapmiyor.
-M |
|
![]() |
|
Post Reply
|
|
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You can vote in polls in this forum |