Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Ben iyilestim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Agiz Kokusunu Nasil Yendim T�m yasadiklarim.

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bilginog Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Agiz Kokusunu Nasil Yendim T�m yasadiklarim.
    Gönderildi: 06-Subat-2016 tarihinde 14:33
Merhaba Arkadaslar...

Agiz Kokunuz kalmayacak konulu baslikda insanlara yardimci olmak amaciyla,( Belkide son ��z�m bu) birseyler paylastim,ama sanki maddi bir beklenti i�eriisindeymisim gibi abes tavirlarla karsi karsiya kaldim.

Bana hi� kimse yardimci olmadi !!! Ama ben olmak istedim foruma son girisim diyerek yazssamda t�m yasadiklarimi ve yaptiklarimi anlatmayi �zerimde bor� biliyorum.

Asagida yaptiklarim,gittigim doktorlar,sonu�lari,basima gelenler,hayal kirikliklari,kavgalar hemen hemen hersey var.�stelik t�m yasadiklarim.

Size tavsiyem A dan Z' ye dikkatli okumaniz.

Basliyorum.

Bence Agiz kokusunun 3 �esidi vardir.

1-Mide Kaynakli ( S�rekli)

2-Agiz I�i Bakimi ( G�n arasi gelir)

3- Diger Fakt�rler ( Bademcik vb )

Suan Otuz yasindayim Askerden �nce aktif pazarlama ile ugrastigimdan,s�rekli insanlarla diyalog halinde oldugumdan,agiz kokum olmadan hayatimi s�rd�r�yordum.

Askere devre kaybi olarak gittim, 30 g�nl�k acemi birligimde,10.g�n hastalandim revire �iktigimda doktor bana akut tonsilit dedi.

Tabi nedir bilmem ama bogazla ilgili olsa gerek.Devre kaybi oldugumdan devlette kaydimiz olmadigindan istikak olarak bizlere verilmesi gereken ila�lar 15 g�n boyunca gelmedi.

Yorgun,halsiz,ayakda duramiyordum,yemek dahi yiyemiyordum.Bogazimda sanki birsey beni disari �ikar diyordu.En son dayanamayip 10.g�n sanirim ila�lar gelmediginden wc de ayna karsisinda var g�c�mle �ks�r�p parmagimi bogazima sokup,bilmedigim ama hissettigim birseyi �ikarmaya �alisiyordum.30 dk civari ugrasim sonunca,suan �ok iyi hatirliyorum,bogazimdan Et,Kan,Yesil Balgam tarzi koca bir par�a �ikardim.Ila�lar 5 g�n sonra gelsede artik iyilesmis evime gitmistim.

Usta birligi olarak kibrisa gittigimde,7 ay ge�misti.Bir gece sabaha kadar aldigim nefes cigerlerimden ge�erken araba motoru gibi ses �ikardigini farkettim.Kogustaki arkadaslarim bile kalkmis yanima gelmisti.Bu normal degil revire �ik diye.

Revire �iktigimda ila� verdiler ancak hi� ila� kullanmamis biri olarak ��pe attim.

Sonrasinda her zamanki gibi saglikli hayatima d�nd�m.Aradan 3-4 ay ge�tikten sonra bazi nedenlerden dolayi beni beni s�rg�n ettiler baska birlige.....

Stres sikinti,problemler beni asiri derecede zayiflatmaya baslatmisti,iste ozaman agiz kokusu basladi bende.Askerde �ok fazla tatli yedigimi hatirliyorum not olarak belirtim.

Kalan 3-5 ayim agiz kokusuyla ge�ti.Sunu bilmenizi istiyorum.

Taburda 5.000 e yakin asker vardi.En az 3.500'� beni ismen olarak biliyor.bulundugum konum ve yaptigim is dolayisi ile herkez beni ismen taniyordu.

Kibrisi bilen bilir..i�me suyu sikintisi vardi.Alaya 2 g�n su gelmeyince t�m askerler tavuk gibi kirilmisti.Herkez kantin kantin i�me suyu ariyor ancak bulamayanlar �aktirmadan alaydan ka�iyor suyu marketten alinca tekrar geliyordu.

Iste o vakit,komutanlar i�in ayrilmis olan t�m damacana sulari askerlere ben dagittimdan herkez beni taniyordu.Sansim yaver gittiki ertesi g�n alaya su geldi...Neden �esme suyu yokmu diyen zekiler olabilir aranizda,evet var ama �esmeden gelen su deniz suyuydu.Tuzlu,tasli ve i�ilemez...

Sonu� olarak askerligim bitti.Artik agiz kokusuyla basbasa kalmistim..D�s�nsenizse ise girmek i�in m�lakat olacak,verdiginiz nefes 5 mt den hissediliyor :))....

Bir ��z�m bulmaliydim.�nce Izmir Yesilova agiz ve dis sagligi merkezine gittim,dislerime bakti birsey yok,ama tartarlardan dolayi olabilir dedi,o an temizlettik.1 g�n boyunca agiz kokusu olmadi,hissediyordum..ama ertesi g�n sabah uyandigimda durmak yok kokuya devam mesaji ile karsilastim :))..

Bende durmak yok ��z�m bulmaya devam misali ayni yerin kapisini ayni sikayetle �aldim.G�r�n�ste bisi yok flim �ekelim dediklerinde bir disimin ��r�k oldugunu ama �nemli olmadigini s�yledi...Bende dolgu yaptirmak yerine,o an �ekin dedim.

1.ci disim gitmisti ama o kokudan kurtulmak i�in 36 disimden bile vazge�meye hazirdim....Bitti kurtulduk derken,agzimdaki kan kokusu pigtilik gittikten sonra tekrar kokunun oldugunu farkettim.Farketmemek m�mk�n degil sabah uyandigimda agiz kokum beni izmir yesildere kenarinda oturuyormusum imaji veriyordu :))..

Bu arada halkapinardan yesildere kenarinda birg�n y�r�rken herkez,dereden gelen koku y�z�nden,ay igren� diye burnunu kapatirken,ben herg�n yasiyorum diye derin derin i�ime �ekiyordum.Agzimmi daha k�t� kokuyor deredeki kokumu diye :))...

Hatta derenin kenarinda isportacilikmi yapsam diye d�s�nd�g�m oldu,ben konusurken derenin kokusumu agzimin kokusumu diye insanlar anlayamaz diye :)....

Neyse sorasinda malumunuz halsizlik,isteksizlik,g�z altlarimda morarma,arada mide bulantisi,bas d�nmesi g�zlerde kararma,sekerli ve yagli yedigimde ayakda duramicak karsiyi g�remicek kadar bir rahatsizligim vardi.Burnum s�rekli olarak tikaliydi.

Koku devam ettiginden,agizda aramaya devam ettim.Agzimdaki iki disimde aralik oldugunu,ve buraya yemekden sonra birseylerin ka�tigini ve koku yaptigini farkettim.Umut iste ya 5 doktor gezdikten sonra o disi �ekecek birini buldum.

Neymis efendim disin saglammis,arada bir cep var diye o dismi �ekilir.Evet �ekilmez haklisin ama,ben konusurkende insanlar beni �ekemiyor o nasil olcak :))).

Sonunda saglam olan bir disi daha �ektirdim.Iki disin arasindaki cep kayboldu ama hala koku kaybolmad,ama yilmadim :))...

D�s�n�n agzimdan 2 dis �ektirdim hala lapa vardi..Birg�n is i�in ankaraya gittim. Biriyle g�r�smem gerekiyordu ama agzim kokuyordu.

Aynanin karsisina ge�tim oglum nedir sorunun s�yle ��zeyim,heyyy bedenim dile gel konus benle diyordum :)))...Agzimi iyice a�tim t�m dislerimi tek tek �senmeden 30 dk boyunca inceledim.K�klerine �stlerine altlarina heryerine. 1 dis dikkatimi �ekti.

Alt arka taraflarda olan bir dis.Dislerim ger�ekten beyazdi ama o disin yarisi sariydi :))...Buldukmu diye d�s�n�rken ger�ekten disin yarisi beyaz yarisininda sarimtirak oldugunu g�rd�m.

Hemen Ankara'da 30 dk i�inde dis hekimine gittim.doktora g�sterdim.bana o disin ��r�k olabilecegini ama bilemedigini,yarin gel disin i�ini temizliyelim varsa birsey gider dedi.

Kabul etmedim.Yogun israrlarima ve baskilarima dayanamayan bayan doktor.bak bosu bosuna �ekicez o disde bisi yok gibi duruyor derken,disimi �ekme esnasinda elindeki pense tarzi birsey,�ekmeye �alistigi disimi kirdi.Kocaman olan disimi �ikardiginda ne g�r�m,Disin 3 te 2 si ��r�kt�.Zaten kirildigindan ��r�kl�k resmen ortadaydi,doktor olan bayanda sasirmisti.

Flim �ektirince g�z�kmeyen ��r�k disim.�ekince g�z�kt�.Artik agiz kokumu hissetmiyordum.Agzim eskisi kadar kokmuyordu.Lapalikda bitti bitecek gibiydi.

Ancak 1 ka� hafta sonra �ekilen disim iyilestikten sonra,benle insanlar konusurken burnunu hala kapattiklarini farkettim.Psikolojik oldugunu d�s�nsemde evde kendimi test ettigimde,derinden nefes verdigimde agzimin hala koktugunu hissettim...

Bunada s�k�r,eskiden lagam gibi kokan agzim artik,sadece igren� kokuyordu :))......

3.c� disim �ekilmisti agzimda lapa azcik vardi.lagam kokusu gitmis,igren� bir koku vardi sadece.

Lagam kokusuyla,igren� koku arasindaki fark ne derseniz.�nceden agiz kokumu �ok asiri derecede hissediyordum,Midem bulaniyordu,ama o disden sonra artik zorlamayinca hissetmiyordum....

Tamam artik disle isim bitti dedigimde,Izmir �zel hastanesine kbb ye gittim.Keske hi� gitmeseydim.O kokuyu �ekeydimde gitmeyeydim :)))).

Doktor beni �nce muayene etti,Muayeneyi bilirsiniz,sizden 100 TL alirlar.sikayetin ne derler anlatirsin 2 dakkada teshisi koyar :))).

Muayene sirasinda bana sende siddetli bas agrisi var dimi dedi,hayir dedim.

Yemek yerken yutkunmakda asiri derecede zorlaniyorsun dedi.Hayir dedim.

S�nizit var sende dedi,ama ezbere konusmayalim git sunlari �ektir dedi.

O vakit bulundugum rahatsizliklar sunlardi.

Halsizlik,isteksizlik,sekerli,yagli yiyeceklerde asiri derecede halsizlik,g�zlerde kararma,burun tikanikligi,agiz kokusu,kilo almada zorlanma,�abuk zayiflama,tuvalete sik gitme. ( �zellikle sigaradan sonra )..

Bunlarida yaziyorumki,durumumdaki iyilesmeyi ve degisimleri anlayin diye.

Kbb uzmani kan alma,ve burun i�in flim �ektirdikten sonra,bana kronik s�nizit oldugunu,bu ila�lari kullanmam gerektigini,eger iyilesme olmassa ameliyat olmam gerektigini,kokunun sin�slerden olabilecegini s�yledi.

Tabi sin�slerden olabilirmi diye emin olmadigimdan peki ila�lari kullanayim dedim.Emin olsam ondan dolayi koku oldugunu ameliyat hane nerde hadi gidek :)) bugunun isini yarina birakmayak derdim :)..

O doktorun verdigi ila�lar hayatimda kullanacagim ilk ila�lardi arkadaslar.K���kken ameliyat olmustum bir kere sonrasinda doktor y�z�n� askerde g�rd�m.ilk okulda bir iki igne,birde askerde yedigim igneler vardi....O kadar.

Ila�lari o g�n�n aksaminda kullanmaya basladim,ertesi g�n de kullandim,sonraki g�n sabah uyandigimda,Asiri derecede bas agrim vardi,ayni doktorun dedigi gibi, :=)).

Kahvalti yapicam,ekmegi dogruyorum,yagi peyniri katiyorum.agzimda �igniyorum,ama bir t�rl� bogazimdan gitmiyor...ittiyorum ama yutamiyorum..Ayni doktorun dedigi gibi :))))...

Ulen dedim o kadar sorun varken birde bunla ugrasacam.Ama bir mide bulantisi basladi anlatamam kusasim geliyor ...Bu arada koluma igne yapmisladi kan almak i�in.damardan disari tasmis kan,t�m sol kolum �r�mcek agi gibiydi bir sonraki g�n.gece uyurken bag agrisi,kol agrisi kabus gibiydi.tabi ben o sira istanbula gitmistim.Izmir'e tel a�tim 5 g�n �nce orda muayene oldum suan istanbuldayim durum b�le b�le,dediler kan damardan tasmis ge�er merak etmeyin.e dedim basim agrior midem bulaniyor,yemek yiyemiyorum.

Onun i�in gelin doktorunuza g�r�n�n dedi.Ulen zaten gider baskasina g�z�k�rm�y�m..

Izmir'e inince ilk isim izmir �zel kbb ye gitmek oldu,�nce kan alma b�l�m�ne gittim.Kolu g�sterdim.

Pamugu atmissiniz.O y�zden kan ordan aki vermis ge�er dedi.Bakdim doktor la�ka konusuyor.

Ne demek pamugu atmissiniz ee napacaktim ya hatira olarak saklayacakmiydim,derken hayir 10 dk tutmaniz gerekiyor felan diyince,

igne yapan s�ylemedi bende hi� damardan igne yaptirmadim bilmem,pamugu kapida direk attim dedim.

Hadi ben tatliya bagladim derken,igne yapan �ocuk ben herkeze s�ylerim sizin yanlisiniz var diyerek uzatinca....sinirlendim �arkina basladim.

D�vmedim tabi,zayif,yakisikli,sempatik,ve pazarlama tecr�bemden dolayi agzim iyi laf yapar,k�fretmekten d�vmekten beter ettim.

Hizimi alamayip KBB ye ge�tim,doktor odasindaydi,ne fis aldim ne sira varmi diye baktim direk i�eri daldim :))).

Siz nasi doktorsunuz yahu dedim.

Adam Saskin : Kimsiniz noldu ?.

Dedim ge�en buraya muayene olmaya geldim

Siddetli bas agrin varmi dedin yok dedim.

Yemek yemekde zorlaniormusun dedin..Hyir dedim.

S�nizitsin diyerek ila� verdin.kullandim s�ylediklerini yasiyorum,agiz kokusu diye geldim �ekmedigim dert kalmadi ne bi�im hekimsiniz siz dedim.

Suan nasilsin diyince.Asiri derecede midem bulaniyor diyince,bana gastrolojiye,mi norolojiyemi artik bir yere g�nderdi.

Izmir �zelde o b�l�m yokmus basmane deki sifa hastanesine gittim.

Bana endoskopi olda gel dedi.tmm diyip endoskopi yapilan yere �iktim....

A� karina olmasi gerekiyormus,10 saat a� kalmam gerekiyormus.Peki deyip ertesi g�n gittim.

Ama aksamleyin aklimdan ge�en su,Ulen flimi �ekerken midedeki yemekleridemi g�r�yorlar.Diye d�s�nd�m,bu arkada igne konusunda disimi cektirirkende igne yapiyorlardi.Onu unutmusum s�ylemeyi.

Ertesi g�n gittigimde bana bisiler yutturdular sedye tarzi bisiye yan yatirdilar.

Doktor yan yat diyp ayaklarimi karnima dogru �ektirip,elinde bulunan ve bana anlamsiz gelen hortumu sallayip,bunu sana sokucaz derken,Ne oluyor burda d�s�nerek kal�ama baktim.

Yokk yok ordan degil agzindan sokucaz dedikten sonra,devamini anlatmiyorum :)))..Endoskopi hikayemi anlatirsam,karniniz agriya agriya g�lersiniz :)).

O 15 dk benim i�in �ok zor ge�ti,sonu�da hersey gibi oda ge�ti.Ama 1 ay sonra agiz kokum hala devam etmekteydi.

2 yil i�inde,3 dis �ekilmis kbb ye gitmis,endoskopi olmus,sagdan soldan internetten,ve �evremdekilerin tavsiyeleri ile,lahana suyu,�ig patates,oksijenli su ile agiz �alkalama,gargara,degisik dis macunlari,�inkolu sakiz,birde aga� sakizi kullanan biri olarak hala bu kokudan kurtulamamistim :))).

Bu arada agaz sakinizini �ok g�zel,ender sakizlardan diyerek,arkadaslarima vererek surat ifadelerini g�rmek bana haz veriyordu.Benim denedigim igren� seylerden onlarda tat alsin istiyordum :)).

Izmir �zeldeki kbb den tatmin olmadigimdan,�iglide bulunan Ekol Kbb ye gittim.Tek isi kbb ymis onlarin.

Her zamanki gibi gene �zel bakildigimdan parayi gene bayildim.Her zamanki gibi 2 dk lik muayenede birsey yok diyince sinirlerim tepeme �ikti.

izmir �zel bana ameliyat olmalisin diyor.Ekol ameliyatlik hi� birsey yok,sende sin�zit dahi yok diyor �ildirdim.

Doktora,bak benim gniz akintim var ve ben bunu hissediyorum,s�reklide yutuyorum.Ben buraya parayla geliyorum ssk ile degil diyince,senin agiz kokun psikolik cevabini alinca t�m dosyalarimi alip,Hasta kayit a gittim.Bir g�zel hepsine saydiktan sonra ( Saygi sevgi �er�evesinde,) bana baska bir doktor �nerdiler.

Otururken sirada bekledigimde,kimse olmasada birt�rl� adim yanmiyordu.Sira,sirada kimse olmamasina ragmen bana gelmiyordu :))).

Sonunda bana seslendiler i�eri girdigimde 3 doktor,4 hemsire vardi :)).Sanki beni bekliyor gibiydiler.

Sorunlu hasta muamelesi g�r�cekken,bana s�z hakki verdiklerinde,onlarin bilin� altlarina beceriksiz doktarlarsiniz imajini verdim....

Doktorlarin 3 �de flimlerimi incelediklerini,bende hi�bir sorun olmadigini,ameliyata gerek olmadigini,sin�zit olmadigimi,geniz akintim olmadigini,varsada normal derecede oldugunu s�ylediler...

Bende onlara buraya para kazandiktan sonra,muayene olmak i�in geldigimi,izmir �zelin b�le s�yledigini,ameliyatlik olmasada,geniz akintimi suan bile hissettigimi,1 dk lik muayene ile bunu anlayamayacaginizi s�yledim.

Agza bak buruna disardan bak kulaga bak,sende bisi yokde ,b�le muayenemi olur dedim.

Ardindan bir doktor benim s�ylediklerimin asilsiz oldugunu meydana �ikarmak i�in sedyeye yatirdi.3-4 tane makine ve camera �alistirdi,Eline aldigi uzun bir �ubugu burnuma derinlere kadar soktu.Ben bakis pozisyonumu kameraya dogru �evirmistim.�ubuk derinlere girerken,doktorun diger doktorlara kafasiyla onay isareti verdigini g�rd�m.

�ubukla nereye bastirsa dokunsa akinti vardi.Derken doktorlar �z�r diledi.Ama cerrahilik bisi olmadigini buna yapabilecekleri hi� birsey olmadigini,bu akintiyla yasamam gerektigini s�ylediler.

Hayal kirikligi ile �ikdim ama vazge�medim.Her insan kendi kendinin doktoru olmasi gerektigi s�z�n� hatirlayinca,O g�n aksam herseyi,t�m yasadiklarimi g�z �n�ne getirdim.

Iste Burasi benim d�n�m noktam olmustur.

Evet simdi ele alalim dedim.

1- 3 dis �ekildin agzinda herhangi bir sorun yok.

2- Burnun tikali geniz akintin var .

3- Endoskoip oldun bisi �ikmadi.

4- Agzinda herkezde oldugu kadar lapa var...

Sonu� : Sabah uyanirken agzindan ara ara bazi g�nler sivi akior,8 saatten fazla uyuyorsun,Uyanma g��l�g� �ekiyorsun,g�nd�z ara ara basin d�n�yor,halsiz,isteksizsin.Agiz kokun var ama derinden geliyor sanki mideden gelir gibi.

Uzun arastirmalar sonucu bakteri konusunda hem fikir oldum.Gargara kullansam bile agzi temizlesem bile 10 dk sonra gene koku oluyordu.

Burun i�in birsey aldim ama aklima gelmiyor.Onu sikiyorsun tuzlu su bir tarafdan giriyor bir tarafdan �ikiyor.geniz akintisini g�n boyu azaltiyor ama koku gene olusuyor.

Bu durumda Tek se�enegim bakteri dedim.

Ama agzimda ara ara olusan akintiyi bakterilerin yapmasi imkansizdi.Agzimi tekrar ele aldim.( Agzima t�k�rim :)) )..

Dis etlerim a�ik pembemsiydi ama alt arkada dislerimden birinin �r�mcek agi misali kizariklik oldugunu g�rd�m.

Doktora gittim g�sterdim,akintidan bahsettim,agiz kokusundan bahsettim.�yle b�yle 3-4 doktor gezip bir�ok kez kavga ettikten sonra :) o disimide �ektirdim.

Artik agzimda lapa yok dencek kadar azdi.p�r�zs�z :))).

Agiz bakimi konusunu kapattiktan sonra.

Buruna ge�tim....

Burnuma ne yapsam o tikanikligi ge�iremiyordum.Geniz akintisini durduramiyordum.

Ama ne zaman propolis tarzi karisim,antibiyotik kullansam,akinti her ne hikmetse azaliyordu.Ulen ne alakasi var bunun diye d�s�nmeye basladim.

Akintimin olmasinin bakterilerle bir ilgisi oldugunu d�s�nd�m...

Sonra bakterilerin v�cuttaki g�revleri,etkileri,sonu�lari,hayatta tutan sebeplerini arastirdim.

Mantik olarak : Bakterileri antibiyotikler yok ediyorsa ve kokuyu azaltiyorsa !!...Onlara birsekilde nasil h�kmedebilirim diye d�s�nd�m.

Tabi artik yorulmustum,bikmistim,daral gelmisti hayattan,bir gece b�yle hayatin ta i�ine edim diye d�s�n�rken evden disariya �iktim..

Yagmurun altinda allahim benim sucum g�nahim neydi,ne zaman azad ediceksin,artik ben bunu kaldiramiyorum derken,yagmurda y�r�mek istemistim.

Bazen biri yagmur altinda neden aylak aylak y�r�yor ne sallak insan ya diye d�s�n�rken,o an kendim farkinda olmadan onu yapiyordum.Meger sebepleri �ikmaz sokak i�erisinde olmakmis....

Y�r�rken markete gittim kendime sigara aldim..sonra ulen simdi siril siklam olduk evdekiler g�r�rse ne dicez diye d�s�n�rken..

Surdan meyve alim poset yirtildi toplarken islandik felan deriz diye akil ettim..

Bende Elma,Armut,Muz,Portakal,Mandalin aldim :)).

�ocukluk arkadasim bana hep meyve salatasindan bahsederdi.Eve gidince meyve salatasi yapiyorum felan diye.Len dedim bende yapim su salatadan...

Elmayi,Armutu,Muzu,Portakali, dilimledim flim izlerken yavas yavas yedim...

Sabah uyandigimda agiz kokumun olmadigini hissettim.�ay i�erken attigim seker nedense bana �ok tatli gelmisti,Ulen aksam o kadar meyve yedin hep sekerli bu seker yeme zehirlenme dedim kendi kendime...

O g�n �aydan uzak durdum.Sekersiz i�ecegime hi� i�mem daha iyi dimi :))....Yagli yemek vardi tabldotta,nedense oda bana itici geldi,sanki biri bana bunu yeme der gibi......

Pilav ve salata yedim aksam eve giderken kokukun gelmedigini kendimi zorladigimda geldigini hissettim...

Aksam gene meyve salatasi yaptim..

Sabah uyandigimda hafifden �ks�rd�g�m�,her �kks�rg�mdede agzimdan balgam attimi farkettim.Sanki bogazlarimin i�i s�k�l�yor,biri v�cuduma genel temizlik yapiyor gibiydi...

Bogazimdan �ikanlar y�z�nden koku olusuyordu ama aldirmiyordum.sonu�da o pislik temiz kokcak degildiya.Ara ara koku geliyordu �ks�r�r ve balgami atarken...

3 ve 4 �nc� g�nde katman katman atmaya basladigimi,ve normal yollardan s�rekli gaz �ikardigimi farkettim..ama kokusuzdu.

Kendimi test ettigimde,Agzimda sifir lapa,burnumun her iki deligide a�ik,geniz akintisi olmadigini farkettim..

Ayni zamanda hi� birsekilde halsizlik olmadigini,kendimi s�per hisettigimi,ve g�zlerim ve bakislarimin harika oldugunu farkettim...

Tabi g�z altlarim hep morarik oldugundan,bununda g�z altindaki s�nislerin tikanikligindan dolayi d�s�nd�mden,aksamlari meyveyi yedikden sonra yapmadan �nce g�z alti elmacik kemiklerime ve kaslarimin altina sabunla masaj yapiyordum..

.........

Bir seneden fazladir agiz kokum yok.

Iki g�nde bir meyve salatasi yapiyorum.G�z �evrem bembeyaz,lapalik sifir,koku sifir,anlatamam yani suanki durumumu....

Sonu� olarak d�s�ncem Agiz kokunuz kalmayacak kokusundaki gibidir.

Bu meyveler bakterileri besliyor.Bakteriler v�cudu besliyor.Ortaya koku �ikmasi i�in sebep kalmiyor.

T�m yasadiklarimi anlattim.umarum hepsini okur ve ona g�re kendinizi test edersiniz.

Hoscakalin.

Başa Dön
Mnsm Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mnsm Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Subat-2016 tarihinde 21:15
Her aksam meyve ve masaj islemini yapiyormusun yoksa;
Yapmadiginda koku geri geliyor mu bilginog kardes
Başa Dön
mmkk Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mmkk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Subat-2016 tarihinde 23:20
Bilginog kardrsim ben senin yazdiklarini ciddi bi srkilde okuyorum bak kardesim ben bu durum icin universitemden vazfecicektim annemle konustum biraz moral verdi brn unive 2.sinifim yaza bu agiz kokusu uzerine daha cok yogunlusucam malum okul zamani zaman olmuo yoksa tamamen bu durumu cozmeye odaklyim neysr yazdiklarini iyice okuyorum baskalarinin yaptigi bi avuc bos muhabbete aldirma kardesim sen emek vermisin yazmisin bak bu kadar yaziyi ..tesekkurler bilgilerin icin mailinide yazarmisin sana kendimden bahsediim bana belki bi faydan olur
Başa Dön
xauke7 Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı xauke7 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Subat-2016 tarihinde 23:53
murat hocam meyvelerin bu kokuyu yok edebilicek kadar etkili oldugunu s�yleyebilirmisiniz ?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Subat-2016 tarihinde 11:09
İlk gönderen: xauke7 xauke7 yazdı:

murat hocam meyvelerin bu kokuyu yok edebilicek kadar etkili oldugunu s�yleyebilirmisiniz ?

Fikrimi sordugunuz i�in tesekk�r ederim. Fakat sizin sorunuz y�z�nden yukaridaki uzun ve bireysel yorumlarla dolu olan yaziyi okumak zorunda kaldim :-)

Penisilinden �nce insanlar iltihapli yaraya portakal yapragi ve sarap s�r�yordu. Belki faydaliydi ama s�rd�r�lebilir, dogrulanabilir, tekrarlanabilir, g�venilebilir bir ��z�m degildi. Bu g�n bunu yapan insanlari kinamiyoruz.

Viagra'dan �nce insanlar hayvan boynuzu, yumurta kabugu yiyordu. G�venilebilir, S�rd�r�lebilir ve bilimsel bir ��z�m degildi. Bu g�n bu insanlari yaptiklari i�in kinamiyoruz.

Meyvelerin, agiz kokusu �zerine etkilerini bu anlamda degerlendiriyorum.
-M
Başa Dön
Mnsm Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mnsm Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Subat-2016 tarihinde 23:36
Sorun bakteri ise koku yapan bakteriler her nerede ise temizlenmesinin bir yolu yok mu dur hocam
- Bakteriye olusumunu tetikleyen sebepler nelerdir?
- Sinus tikanmasi ile kokunun iliskisi ne kadardir?
- Bagrsaklardaki gazin olusumunu �nlemenin yolu var midir?
- Mide kapak�igini a�an, kokuya sebep olan gaz midir?
- Sinusleri akitmanin baska yolu var midir?
- Bogazda balgam gibi yapiskan koku nedeni bir birikinti olabilir mi ?

Cevaplarini bekliyoruz tesekk�rler

Başa Dön
mahoni Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mahoni Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Subat-2016 tarihinde 19:11
Bir roman gibi okudum yasadiklarinizi!
Bazen uzuldum bazen guldum ama final beni epey mutlu etti sizin adiniza.
Kendi adima,yasadiklarinizi paylastiginiz icin tsk ederim.
Ne mutlu size kurtulmussunuz.
Başa Dön
deniz87 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı deniz87 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Subat-2016 tarihinde 21:35
b�y�k bi hevesle okudum sonunda ne olucak diye..:)meyve mi ��zd� yani sorunu?
ramtha
Başa Dön
effect Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı effect Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Subat-2016 tarihinde 21:23
Bilginnog bence sende ciddi bir vitamin eksikligi vardi , vitamin eksikligi bir s�r� soruna neden oluyor. Sende de zincirleme reaksiyon halinde gelismis bence, yediklerine dikkat etmedigin yagli, sekerli yedigin i�in sindirim sistemi ve mide d�zeni bozulmus (ki bu durumlar koku yapar).. Nacizane yorumlarim ..

Keske benim de meyvelerle d�zelse. Ah keske.
Başa Dön
ncort Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ncort Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Subat-2016 tarihinde 22:31
Benim agiz kokum meyve yeyince yani ayva, portakal, elma gibi. Kisa bir sure icin baya gidiyor. Sonra geri geliyor tabi. Sorun dil arkasindaki pas oldugundan oluyor bu. Mesela dondurma yeyince agiz kokum ciddi anlamda gidiyor. Dondurma eger buzluysa birdd.
Başa Dön
sifa Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı sifa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Subat-2016 tarihinde 23:58
Meyve mi yani b�t�n sorunu ��zen ? Ilgin�.. Eger ��z�m meyve ise sorunda vitamin eksikligi idi.. Ne yani vitamin eksikligi mi koku yapiyordu hemde dere kokusu kadar :)�ok ge�mis olsun sizin adiniza �ok sevindim InsaAllah bir daha yasamazsiniz.. lakin ben su aralar gaita naklinde denek olmayi bile d�s�n�rken sizin bir meyve ile kurtulmaniz mucize.. Ama belirli periyotlarla kontrok edin ve yazin.. insai geri gelmez de geri gelirse yine bekleriz ;)
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.