![]() |
Yutma g��l�g� yasiyorum ne olur bir �are s�yleyin |
Yanıtla
|
| Yazar | |
DrDerdimeCare
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Yutma g��l�g� yasiyorum ne olur bir �are s�yleyinGönderildi: 10-Ocak-2017 tarihinde 02:45 |
|
merhaba hocam.
yas 26 cinsiyet erkek ismim alp yutma g��l�g� problemim var. bazen suyu bile i�erken ilk i�iste �ks�r�r�m ikinci ���nc�de normal sekilde i�ebilirim. yemek yerken herhangi bir besin par�asi ekmek,zeytin peynir,�orba,cips,�ikolata hep bir par�asi bogazimda takiliyor gibi oluyor veya takiliyor bogulur gibi oluyorum. nefes boruma ka�icak �l�cem diye �ok korkuyorum. boynum ensem �ok sert ve besini dislerimle par�alarken boynum ensem aciyor agriyor ve �ignerken agzimda besini �g�t�rken dolastirirken agzim yoruluyor g�c�m t�keniyor yutkunma g�c�m� bile kaybettim yutkunamiyorum. eskiden gegirirdim gegiremiyorum. yutkunmam gerek diyorum yutkunmak istiyorum kendimi zorluyorum 1.de yutkunmam gerekirken ben 4-5 zorlamasonrasi yutkunuyorum. ve basarili olmuyor hep bi takilma durumu oluyor. hocam son 6-7 aydir bu sikintiyi yasamaktayim. bundan �nce 1 ekmek ve bir kahvaltilik zeytin kutusunu bitirirken su kullanmadan rahat�a yutuyordum. ama simdi en basit seyi bile yutmakda g�cl�k cekiyorum yutsam bile bogazimda bi par�a takili kaliyor defalra yutkunmak ve su i�mek zorunda kaliyorum. bu durumlardan �nce refl� hastaligim vardi gaviscon ve hap kullanirdim. gastroenteroloji dr una gittim. gastrit ve hyplori tanisi koydu. yutma g��l�g� olusturan bi anormali yok bunlar disinda dedi. ve helipak flagyl ila�larini yazip 14 g�n sonra gelmemi s�yledi ge�mez ise. bunlari yazarken hocam. oturdugum yerde bogazimda bir toz parcacik sebebi ile �ks�rmeye ve nefes almakta g�cl�k cekmeye basladim. boguluyorum diye anneme haber verdim su icdim. devamli �ks�rd�m� rahat nefes alana kadar. sonunda basardim. ama dini anlamda 1sn sonrasi hastalik anlamindada 10 dk sonrasi belli degil. hocam ne olur derdime bir �are. n�rolojiyede gittim yutma g�cl�g�m� s�yledim beyin mr �ekindim sonu� bekliyorum. fizik tedaviye gittim boyunda �enede bi anormali g�z�kmedi. agiz dis �ene cerrahisi kaldi gitmedigim onada gidicem . ama yemek yemekte g�cl�k cekiyorum �ok k�t� birsey
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Ocak-2017 tarihinde 10:51 |
|
Ge�mis olsun �ncelikle.anlamadigim agiz kokunuz var mi ? Varsa ne d�zeyde ? Dil pasiniz ve dil �zerinde yapiskan t�k�r�k gibi bir tabaka var mi ? Ayni takilma bende de oluyor belki bu kadar fazla degil ama oluyor anliyorum sizi.agri kesici aldigimda �nce bogazima yapisir mesela daha sonra kendiliginden asagi iner.ben bunun dilimde var olan o yapiskan t�k�r�kten hatta yutkunurken s�rekli balgam yutuyormus gibi bi hisse kapildigimdan o yapiskan t�k�r�kten kaynaklandigini d�s�n�yorum.ayrica cignedikten sonra bende de yorgunluk oluyor agzim yoruluyor.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Ocak-2017 tarihinde 17:05 |
|
Kardesim tipta bi ismi yokmu bu rahatsizligin?
|
|
![]() |
|
donniebrasco
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 04-Aralik-2015 Konum: Kocaeli Durum: Çevrimdışı Puan: 33 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Ocak-2017 tarihinde 23:18 |
|
Aneliz ve tezlerime g�re faranjit oldugunuz kanisina vardim saygilar
|
|
|
Belki birg�n
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Ocak-2017 tarihinde 14:07 |
|
Farenjit bu kadar etki ediyormu?
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Ocak-2017 tarihinde 00:02 |
|
telefonu flasini a�in bakin bogazinaza beyazlik var ise yada kizariklik farenjittir yada g�n i�inde agiz kurulugu yasiyorsaniz �st solunumda sikinti varsa buna bagli fanrejitte ger�eklesiyor.
farenjit dedigini yapar mi bilmem ama bence refl� kaynakli oldunu d�s�n�yorum diger se�enek bademcik b�yemesi. benim bademcikler b�y�kt� ameliyat oldugumda doktor bile sasirdi sonra aldiktan sonra takilma hissi ge�ti |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Ocak-2017 tarihinde 00:37 |
|
adam refl� doktorunun bu durumdan kaynaklanacak bi problem olmadigindan bahsetmis sana g�re refl�den kaynaklaniyor g�zel ilgin� bi bakis a�isi
|
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 422 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Aralik-2017 tarihinde 11:06 |
|
Bir keresinde agzimda aft �ikmisti ve resmen yutkunma zorlugu yasiyordum.
Taki aft ge�ene kadar. Belki isinize yarar diye bilgi veriim dedim. |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |