Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

ben de kurtuldum

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı barbarosse08 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: ben de kurtuldum
    Gönderildi: 05-Kasim-2020 tarihinde 11:51
kurtulma ser�venimi anlatayim. yaklasik 10 yildir agiz kokusu �ekmekteyim. hatta son yillarda daha da artti koku. �evremdeki bir �ok insanin rahatsiz oldugunu d�s�nmekteydim ve bu durum beni yillarca �zd�. yakinlarimdan agzimin yemekten kis bir s�re sonra bile koktugunu s�ylemekteydi.ben �ncelikle kokukunun dislerimden veya dis etlerimden kaynaklandigini d�s�nerek dis hekimine gitti. dis hekimi ��r�k kontrol� yapti, �ene r�ntgeni �ekti ve dis temizligi yapti. agiz bakimini aksatmamami her aksam ve sabah dislerimi yumusak fir�a ile fir�alamami dis ipi ve gargara kullanmami s�yledi.hepsini yaptim uzun s�re hatta aylarca. ancak koku 15-20 dakika yok oluyor sonra yine basliyordu. yanimda s�rekli naneli sakizlarla gezdim aylarca. en son bir kez daha baska dis doktoruna gittim.o da yirmilik dis dibinde iltihap oldugunu s�yledi ve 20 lik disimi �ekti. antibiyotik verdi.1 hafta kullandim. agiz kokum ge�misti �ok mutluydum. ancak antibiyotik bitince yeniden basladi koku.d�nyanin en �zg�n insani oldum yeniden. bir s�re daha yasadim naneli sakizlar dis bakimlari ile.koku dayanlimaz derecede artmaya baslayinca kbb doktoruna gittim bu defa. burun deligimin birisinin kemik egriliginden tikali oldugunu, sin�slerimin kapali oldugunu s�yledi, geniz akintisinin koku yaptigini s�yledi ve ameliyat dedi.ameliyat oldum burun deliklerim a�ildi sin�slerim de a�ildi epey.yine antibiyotik kullandim koku ge�ti. yine �ok mutlu olmustum.ancak bir s�re sonra yeniden basladi koku.yine en mutsuz insan oldum. aradan bir yil ge�ti pandemi d�nemi basladi.o d�nemlerde maske takmaya baslayinca kendi nefes kokumdan igrendim.yine kafaya taktim.o d�nemlerde midemde yanmalar hissediyordum ve s�rekli bogaz kurulugum ve bogazda gicik hissi vardi. refl�den s�phelendim ama pandemi d�nemi olunca vir�s kaparim diye hastaneye muayeneye gitmedim.internette arastirirken refl�y� tetikleyen seylere baktim. alkol sigara kahve domates soslu yagli baharatli yiyecek sogan sarimsak gibi gidalardan olusan bir liste g�rd�m. hepsini kademeli olarak sirayla azalttim.koku azaliyordu ama ge�miyordu. bu defa tek tek hepsini k�kten birakmaya karar verdim.kahveyi biraktigim iki veya ���nc� g�n�nde kokuda ciddi azalma oldu.midemdeki yanma azaldi ve bogaz kurulugum azalmaya basladi.g�nler ge�tik�e koku azaldi da azaldi. tabi bu s�relerde ben kahvenin k sini bile agzima koymadim.ne t�rk kahvesi ne filtre kahve hi�biri.ayni zamanda �ig domatesi de �ok yerdim.onu da yememeye basladim. �ikolatayi da hi� yemedim. su anda kokum y�zde 95 azaldi. mecburen bazi yemeklerde sogan sarimsak pismis domates baharat yiyiorum, haftada bir alkol aliyorum. ama onlar �ok etkilemiyor.nihayetinde midemde bir problem oldugunu anladim.pandemi biter bitmez doktora gidecegim gerekirse endoskopi olacagim.ama kendimi test ederek en b�y�k sikintinin kahvede oldugunu anladim. yillarca sabah bir t�rk kahvesi �glen 1 bardak sade nescafe aksama filtre kahve bazen de aralarda latte i�erdim.her g�n mutlaka kahve i�erdim.kahveyi �ok sevmeme ragmen hayatimdan tamamen �ikardim.su an kokum �ok �ok az. zorlama ile kokuyor.o da a� karna veya sabahlari azcik normal olarak kokuyor.bunun yaninda agiz kurulugum bogazda gicik hissi de ge�ti.�evremdeki yakinlarimdan da olumlu tepkiler aldim.size tavsiyem benim gibi mide kaynakli ise kendinizi deneyin. size k�t� gelen gidalari sirayla birakin.umarim birilerine faydam olur. bundan sonraki sloganim kahveye asla.bir de doktor bir arkadasima danisarak son g�nlerde degastrol isimli ilaci kullandim.mide asidini d�zenliyormus.agir baharatli yagli yemeklerden �nce i�iyorum sonrasinda midemde yanma sikinti olmuyor.
Başa Dön
mahoni Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mahoni Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Kasim-2020 tarihinde 15:37
Ne g�zel haber
Adiniza sevindim.
Basarilar dilerim
Başa Dön
Ethic1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Kasim-2020 tarihinde 17:21
Belirtiler ve yollar �ok ayni ama ben beslenme ile d�zeltemedim. Kahve �ay kesiyorum ama olmuyor bu kadar basit bir y�ntemle agiz kokusuna sahip olanlarin ger�ekten mi agiz kokusu var yoksa abartiyorlar mi bilmiyorum ben fir�alarken bile kokuyor agizim. Anlamadim gitti.
Başa Dön
Ethic1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Kasim-2020 tarihinde 17:23
Nerden ulastin o listeye bize de y�nlendirebilir misin listeyi??
Başa Dön
Kelime Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Kasim-2020 tarihinde 21:09
Murat Hoca mideden gelen kokunun yok denecek kadar az oldugunu s�ylemisti. Refl�n�n agiz kokusu yapma ihtimali de �ok d�s�k diye biliyorum. Kahveye gelince onun da tip-1 agiz kokusuna karsi faydali oldugunu hatta kahve �ekirdegi �ignemenin de ise yarayabilecegini hatirliyorum.

Ben de �ok siddetli agiz kokusundan -konusmasam bile- muzdarip oldugum i�in yillarca mide �zerine yogunlastim; defalarca endoskopi, gastrit refl� ila�lari, diyetler, sabahlari a� karna karbonatli, limonlu, sirkeli sular; nidazol vs. vs. bir ise yaramadi. V�cut kokusundan s�phelendim ve uzun s�re onunla ugrastim. V�cut kokusu h�l� aklimin bir k�sesinde ama bazi pahali parf�mleri kullaninca bolca �vg� ve iltifat aldigim i�in onu bir s�re erteledim.

Murat Hoca'ya muayene olmaya gittim, siddetli koku oldugunu tip-1 oldugumu s�yledi. Siddetli demedi ama �l��mler sonucu y�ksek bir sonu� �iktigini s�yledi. Aytug Altundag'a gittim o da kokunun oldugunu kesinlikle psikolojik olmadigini s�yledi.(Halbuki daha �nceleri �zelden gittigim yardimci do�ent bir dis hekimi koku olmadigi konusunda samimi bir sekilde israrci olmustu. V�cut kokusu i�in gittigim cildiyecilerde yasadigim olaylar da ayri bir konu...)

S�z�n �z� bence ilk basta agiz i�i sorunlari halletmek lazim. Maddi duruma g�re hem devlete hem �zele birka� kez g�r�nmek lazim. Daha sonra KBB uzmanlari en sonra ama �ok sonra da gastroentroloji doktorlarina gitmek gerek. "Sen sorununu ��zd�n m�?" derseniz, maalesef. Hani bir s�z vardir, yapamayan �gretir derler benimki de o hesap.
Başa Dön
mahoni Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mahoni Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Kasim-2020 tarihinde 11:17
�ok ge�mis olsun ya
Bazen s�yleyecek s�z kalmiyor! Taaki, yeni birseyler kesf edene kadar.
Umut herzaman vardir ve olmalidir.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.