![]() |
Ben |
Yanıtla
|
| Yazar | |
hush
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: BenGönderildi: 14-Mart-2021 tarihinde 20:43 |
|
Merhaba Herkese
Bu konuyu a�ma sebebim �ok uzun zamandir aklimdakileri ve yasadigim seyleri kimseye anlatamamanin verdigi agirlik hissi. Yaklasik 7 yildir psikiyatriye gidiyorum. Terapi g�rd�m, antipsikotik ve antidepresan ila�lar aldim, uzun uzun hislerimi anlattim, beni yataktan �ikartmayacak kadar g��s�z birakan ila�lar kullandim ve hi�biri ise yaramadi. �nce depresyon basladi. Okulu biraktim, telefon numarami ve sosyal medya hesaplarimi kapattim. G�nlerce uyumadim ya da g�nlerce yataktan disari �ikmadim. Sadece bir seyler izliyordum. Sonra izleyememeye basladim. Dikkatimi hi�bir seye veremiyordum, s�rekli agliyordum, d�s�nemiyordum, herhangi bir g�naydin bile sinirden aglatacak kadar sinirlendiriyordu beni ve daha fazlasi. Sonra okb geldi. Ellerimi ne kadar yikarsam yikayayim temiz olmuyordu. Her g�n banyo yaptim, cildimi yakacak kadar sicak suyla yikandim, ellerim s�rekli aciyordu, bir g�nde 4 tane tis�rt degistiriyordum vs. Bu hastalik dizilerdeki gibi degil ama. Kendimi temizlemeye ne kadar kafayi takmissam etrafim da o kadar pisti ��nk� temizlik yapmak beni �ok yoruyordu. G�nlerce hi� uyumadan temizlik yaptigimi biliyorum. O y�zden �ogu zaman pis bazen ise a�ik kalp ameliyati yapilabilecek kadar temiz bir odam vardi. Sonra anksiyete geldi. Hala anksiyete ile ugrasiyorum. Bu hastaligi uzun uzun anlatmama gerek yok. S�yleyebilecegim tek sey 24 saat boyunca korku i�inde yasiyorum. Insan uyurken korkar mi ya da hep mi diye soran olursa evet. Uyumak benim i�in uyanik kalmaktan �ok daha korkun�. Uyanik kaldigimda da t�m enerjimi kafayi yememek i�in harciyorum. Bunlari s�ylerken de minicik bir abarti bile yapmadim. Iste durum bu iken doktorlar da soruyorlar neyin var diye. Cevap verebiliyor muyum? Hayir. Beni hayatta tutmalarini saglayacak kadar a�iklayabiliyorum ancak. Durum bu iken gelip kendimi a�iklamak ve kendi hayatima s�yle bir baktigimda benden k���k arkadaslarima bir iki sey s�ylemek istedim. �ncelikle neden bunu yasadigimiza dair �ok d�s�nd�m. Sadece ben de d�s�nmedim hatta. Burada bu konuyu d�s�nen, bu hastaliktan kurtulmak i�in �abalayan yaklasik 7-8 kisiyle y�z y�ze g�r�st�m. Hepsinin bu konu hakkindaki d�s�ncelerini, �zel hayatlarini, hatta bazilarinin gece hayatini, egitimlerini, siyasi g�r�slerini, bur�larini, sevdigi ya da sevmedigi yemekleri konustum. Ortak bir sey aradim. Ama yok. ''Neden'' sorusunun cevabini bulamadim. Eger bu soruyu d�s�n�yorsaniz kendinizi �ok paralamayin. Bulursaniz benimle paylasin ama. Ben �ok ugrastim ama bulamadim. �niversiteyi birakan ya da �niversiteye gitmeyenler i�in a�tim aslinda bu basligi. Hayatimdaki en b�y�k pismanlik okulu birakmakti benim i�in. Bilerek ve isteyerek birakmadim, arkadaslarimi ve hayallerimi biraktigim i�in o kadar aci �ekiyordum ki bana ihtiyaci olan insanlar olmasaydi �oktan bitirmistim ama yine de keske diyorum. Keske. Su an d�s�nd�g�m tek sey bu. Sakin kendinizi eve kapatmayin. Disarida neler olur bilmiyorum ama k�t� seyler yasamak hi�bir yasamamaktan daha korkun� degil. Dermani ve �aresi olmayan hi�bir sey k�t� degil. Tecr�be ve hayat. Ben bu hayati yasamadim. Sevgilimden ayrildim diye depresyona girmedim. Hayat �ok bos yea diye varolus sanrilariyla debelenmedim. Sinavlardan kalma korkusu olmadi. Ise girmedim. Isten kovulmadim. istifa etmedim. Hi�bir sey olmadi. Uzay kadar b�y�k bir hi�likte korku ve kaygiyla debelendim. �niversiteye gitseydim belki su an yine bunlari yasiyor olacaktim. Ama yine de 19-25 yasinda yasamayacaktim. Kendinizi kapatmayin. Yillarca ne konsere gittim ne arkadaslarimla oturup karsilikli sohbet ettim. Keske yapsaymisim. Su an konsere gittigimde normal davraniyor muyum? Bana 2 metreden daha yakin herhangi bir insanin yaninda hi� normal degilim. Hem de kocaman isil isil harflerle hi�. Ama artik umrumda degil. O kadar yoruldum ki. Insanlarin sorunumun ne oldugunu anlamamasi yeterli. Evet bunu s�ylemek i�in buradayim. Yillardir kendimle bile konusmuyorum bu konuyu. Doktorlara derdimi anlatamadigim i�in artik oyun gibi geliyorlar bana. Kimin bana ne kadar yardim etmesini istiyorsam �yle konusuyorum. Onlar beni tedavi etmeye �alisiyor. Ben onlari manip�le ediyorum. Bazilari az �ok anliyor durumu. Bazilari komik bir sekilde aci �ekiyor beni anlamak i�in. Taa ki yeni bir krize kadar. Ne derdimi anlatabiliyorum ne normal olabiliyorum. Son olarak karacigerinize baktirmanizi tavsiye edecegim. Benim karacigerimde minik bir damar toplanmasi varmis. G�r�st�g�m kisilerden iki tanesinde daha bu durum vardi. Bu konunun sonuna kadar ne yazik ki gidemedim ama geniz akintisi disinda baska ortak noktamiz yok diyebilirim. Eger ortak bir nokta bulursam burada paylasacagim. Kendini kapatan �ok fazla insan var biliyorum. G�n�n sonunda ne oldugu �nemli bile degil. Bilerek yapmayin bunu. Umarim bir g�n kurtulabiliriz bundan. Ben �ok ders aldim yasadigim seyden. Sadece keske bu kadar aci bir sekilde almasaydim diyorum. |
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 377 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Mart-2021 tarihinde 21:22 |
|
bagirsak sagligi bozuk bir cok yakinim var baska forumlarda kronik kabizlik ibs hastaliklari cekenlere sordum hic birinde agiz kokusu yoktu olayi ozetlemek gerekirse buyuk bi kismimizin hatta buna %90 bi oran bile verebilirim forumdaki gozlemlerimden geniz akintisinin kokulu olmasi sinuslerle ilgili bir sorun var surekli bakteriyel akut sinuzit yasiyoruz kanimca bunu tetikleyen bir sey var burun icinde.
nefes kokusu oldumu ornegin bagirsaktan vs cogunlukla h2 gazi gibi kokusuz gazlar oluyor forumdakilerin mesajlarina bakaraktan soyluyorum. benim lisede arka siralardan cok iyi bi arkadasim vardi tabi o zamanlar agiz kokusu yok bende varsada azdi eminim arkadasimin nefes kokusu vardi bunu fark ediyordum ama geniz akintisi gibi degil veya k�tu kokulu degil bagirsak sagligi galiba kotu oldugu icin agzindaki kokuyu dahada uzaga yayiyordu dislerini fircalasa agzi kokmaz yani suna baglicam etrafinizdaki cogu kisinin bagirsagi bozuk midesi bozuk agzi kokmuyor anlamiyorsunuz bende anlamiyordum ama artik anliyorum bizim geniz akintimiz asiri kokulu ben insanlarin yaninda yemek bile yiyemiyordum o kadar etrafa yayiliyordu. |
|
|
Yasam,bize b�t�n kitaplarin �grettiginden daha �ogunu �gretir; ��nk� yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya �alistik�a, kendini taniyabilir. ��
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 377 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Mart-2021 tarihinde 21:25 |
|
hikayeni okurken cok �z�ldum umarim bir gun iyilesirsin
|
|
|
Yasam,bize b�t�n kitaplarin �grettiginden daha �ogunu �gretir; ��nk� yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya �alistik�a, kendini taniyabilir. ��
|
|
![]() |
|
hush
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Mart-2021 tarihinde 23:23 |
|
Tesekk�r ederim. Umarim bir g�n hepimiz iyilesiriz.
Yazdigin diger seylere de katiliyorum. Midesinde helico olan ama bu sorunu yasamayan �ok tanidigim var. Refl� oldugu halde bu problemi yasamayanlar var. Evet bunlar sikinti �ikartabiliyor ama bizim sorumumuz bence biraz daha farkli. |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |