Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Nefes kokusu ve t�k�r�k kokusu

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Melike Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Nefes kokusu ve t�k�r�k kokusu
    Gönderildi: 30-Mayis-2022 tarihinde 00:53
Arkadaslar merhaba benim refl�m ve endoskopi sonucumda kronik gastrit �ikti bu arada refl� sebebim stresten degil tamamiyla mide kapak�iginin bozulmasindan kaynakli mide ila�lari i�iyorum kokuda tik yok t�k�r�kte de ayni sekilde ama bir kere biteral 250 mg kullandim ne t�k�r�k ne nefes kokusu kaldi bu t�k�r�k kokusuda normal bir insandaki t�k�r�k kokusu gibi degil simdi herkesin t�k�r�g� kokuyor demeyin bende biliyorum �yle oldugunu ama bu t�k�r�k kokusu bambaska bisey simdi sorum su bu lanet olasi t�k�r�k kokusu nasil ge�icek tip ka�a giriyor ve bu t�k�r�k kokusu gastritten kaynakli olabilir mi yada bu biteral gastrite iyi geldigi i�in mi nefes kokusuyla t�k�r�k kokusu ge�ti kafamda deli sorular bilen varsa aydinlatabilir mi Murat hocam sizde cevaplarsaniz �ok sevinirim disimi ve dilimi de d�zenli temizlerim her g�n ama yok o t�k�r�k kokusu asla ge�miyor biteral bitti ve sikayetlerim tekrardan geri baslamisti
Başa Dön
Murat880 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Murat880 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Mayis-2022 tarihinde 06:57
Geniz akintisi tukurukle birlesiyor dil sirtinda tukurugunde kotu kokuyor agiz kokusu yapan aslinda o
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Mayis-2022 tarihinde 07:22
@Melike

Biteral adli ilaci biraz arastirdim, eksi'de bir s�r� yorum var, ikisi dikkatimi �ekti.

1. kafa rahatsizliklarina iyi gelen antibiyotik.
ben dis apsesi i�in kullandim.
�zellikle bir anti-enflamatuar ile beraber kullanildiginda (bkz: parol) dokuya daha iyi n�fuz eder.
ben 3.nc� 500mg dozu parol ile aldigim gece iyi bir uyku �ektim ve sabahina agzimda iltihabin kokusunu duydum. kanalli ve kaplamali disin i�indeki iltihabi olay mahalinde halletmis aslan biteral.

bunun haricinde s�nis, damak, kulak iltihaplarinda kullanilabilir.
kuslarda kursak iltihabi i�in kullanilabilir.
eger sokaga beresiz �iktiysaniz ve kafada bir �s�me sonucu soguk alginligi basladiysa da iyi gelir.

sonu�: augmentin ve bactrim'in dokundugu b�nyeme fayda verebilmis g�zel antibiyotik.

2. anaerob bakterilere endike bir antibiyotik.
dis hekimim, bir dis agrim i�in enfexia yazdi ama bir kutu kullanimda hi� bir etki etmeyince biraktim. bu esnada kendisi de balayinda oldugunda �aresiz durumdaydim ki eczaci bir akrabam enfexia'nin sadece oksijenli ortam bakterilerine etkili olabilecegini oysa benim apsemin daha derinde g�r�nd�g�n� ve bunun sebebinin bir anaerob bakteri olmasinin olasi ve bu durumda flagly veya daha iyisi biteral kullanmamin daha faydali olabilecegini salik verdi. elbette bir dis hekimi tavsiyesi almadan da olmazdi. zaten artik bu t�r antibiyotikler �ok siki denetime tabi ve re�etesiz satilamiyor. hemen bir baska dis hekimi arkadasimi aradim ve danistim. o da ayni g�r�se katilinca yaklasik 4 saat �nce 500 mg biteral aldim.

etkisi simdiden belirgin. s�rekli agriyan ve dikey basida canima okudugundan agzima aldigim her lokmayi cehennem azabina �eviren disimde hassasiyet neredeyse yariya indi.

sonu�:

�zellikle diseti iltihabi kronik hale gelmisse bunun sebebi anaerob bir bakteri olabilir dolayisi ile augmentin ya da daha etkili oldugu i�in re�ete edilen enfexia gibi antibiyotikler tamamen etkisiz kalir.

�nemli not: bu entry tamamen bir kisisel g�r�s niteliginde olup s�z konusu ila�larin alinmasi i�in bir uzman g�r�s�ne basvurmak sarttir.

Anaerob yani oksijensiz ortam bakterileri i�inmis bu ila�, dis hekimleri de siklikla re�ete ederlermis.

Yanilmiyorsam @bazenhissediyor rumuzlu arkadasimiz da s�rekli bir diseti kanamasindan bahsediyordu, belki onda da bu bakterilerden vardir.

Mide sorunu olup da agiz kokusu olmayan milyarlarca insan var, belki de Melike'nin de dis eti sorunu vardir hatta bizim de.

Murat hocam, benim kanal tedavisi yapilmis 3 disimde dis hekimi r�ntgen sonucu iltihap oldugunu ve implant gerektigini s�yledi. Ila�la kurutamaz miyiz iltihabi, 3 tane implanti durduk yere yaptirmak istemiyorum dedi.

Ila�la kurumazmis, ila� oraya etki etmez dedi, simdi yukarida yazilanlari okuyunca i�ime s�phe d�st�. Sizce de yillar �nce kanal tedavisi yapilan ama agri sizi yapmadigi halde r�ntgende iltihapli �ikan dislere antibiyotik tedavisi yapil(a)maz mi?
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Mayis-2022 tarihinde 12:11
İlk gönderen: Tospik Tospik yazdı:

@Melike

Biteral adli ilaci biraz arastirdim, eksi'de bir s�r� yorum var, ikisi dikkatimi �ekti.

1. kafa rahatsizliklarina iyi gelen antibiyotik.
ben dis apsesi i�in kullandim.
�zellikle bir anti-enflamatuar ile beraber kullanildiginda (bkz: parol) dokuya daha iyi n�fuz eder.
ben 3.nc� 500mg dozu parol ile aldigim gece iyi bir uyku �ektim ve sabahina agzimda iltihabin kokusunu duydum. kanalli ve kaplamali disin i�indeki iltihabi olay mahalinde halletmis aslan biteral.

bunun haricinde s�nis, damak, kulak iltihaplarinda kullanilabilir.
kuslarda kursak iltihabi i�in kullanilabilir.
eger sokaga beresiz �iktiysaniz ve kafada bir �s�me sonucu soguk alginligi basladiysa da iyi gelir.

sonu�: augmentin ve bactrim'in dokundugu b�nyeme fayda verebilmis g�zel antibiyotik.

2. anaerob bakterilere endike bir antibiyotik.
dis hekimim, bir dis agrim i�in enfexia yazdi ama bir kutu kullanimda hi� bir etki etmeyince biraktim. bu esnada kendisi de balayinda oldugunda �aresiz durumdaydim ki eczaci bir akrabam enfexia'nin sadece oksijenli ortam bakterilerine etkili olabilecegini oysa benim apsemin daha derinde g�r�nd�g�n� ve bunun sebebinin bir anaerob bakteri olmasinin olasi ve bu durumda flagly veya daha iyisi biteral kullanmamin daha faydali olabilecegini salik verdi. elbette bir dis hekimi tavsiyesi almadan da olmazdi. zaten artik bu t�r antibiyotikler �ok siki denetime tabi ve re�etesiz satilamiyor. hemen bir baska dis hekimi arkadasimi aradim ve danistim. o da ayni g�r�se katilinca yaklasik 4 saat �nce 500 mg biteral aldim.

etkisi simdiden belirgin. s�rekli agriyan ve dikey basida canima okudugundan agzima aldigim her lokmayi cehennem azabina �eviren disimde hassasiyet neredeyse yariya indi.

sonu�:

�zellikle diseti iltihabi kronik hale gelmisse bunun sebebi anaerob bir bakteri olabilir dolayisi ile augmentin ya da daha etkili oldugu i�in re�ete edilen enfexia gibi antibiyotikler tamamen etkisiz kalir.

�nemli not: bu entry tamamen bir kisisel g�r�s niteliginde olup s�z konusu ila�larin alinmasi i�in bir uzman g�r�s�ne basvurmak sarttir.

Anaerob yani oksijensiz ortam bakterileri i�inmis bu ila�, dis hekimleri de siklikla re�ete ederlermis.

Yanilmiyorsam @bazenhissediyor rumuzlu arkadasimiz da s�rekli bir diseti kanamasindan bahsediyordu, belki onda da bu bakterilerden vardir.

Mide sorunu olup da agiz kokusu olmayan milyarlarca insan var, belki de Melike'nin de dis eti sorunu vardir hatta bizim de.

Murat hocam, benim kanal tedavisi yapilmis 3 disimde dis hekimi r�ntgen sonucu iltihap oldugunu ve implant gerektigini s�yledi. Ila�la kurutamaz miyiz iltihabi, 3 tane implanti durduk yere yaptirmak istemiyorum dedi.

Ila�la kurumazmis, ila� oraya etki etmez dedi, simdi yukarida yazilanlari okuyunca i�ime s�phe d�st�. Sizce de yillar �nce kanal tedavisi yapilan ama agri sizi yapmadigi halde r�ntgende iltihapli �ikan dislere antibiyotik tedavisi yapil(a)maz mi?

Emegine saglik vallahi arastirmani takdir ediyorum.
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Melike Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Melike Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Mayis-2022 tarihinde 12:13
Ama dis etinden olsa ila� biter bitmez iki g�n sonra nefes kokusu t�k�r�k kokusu geri gelir miydi ya
Mlk
Başa Dön
Melike Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Melike Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Mayis-2022 tarihinde 12:27
Ben simdi ameliyat oldugum doktorumdan bilgi alicam bu konuyla ilgili �ok basarili bir hekim agiz ve dis konusunda sizide bilgilendiririm bu disle biteral arasindaki olayi
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Mayis-2022 tarihinde 14:29
İlk gönderen: Melike Melike yazdı:

Ama dis etinden olsa ila� biter bitmez iki g�n sonra nefes kokusu t�k�r�k kokusu geri gelir miydi ya

Iste bilemiyoruz ki deneye yanila ilerliyoruz. Ona bakarsan flagy i�ince de koku �ogu kimsede gidiyor, ilaci birakinca geri geliyor. Yani kokunun kaynagi (bataklik) dis etleri mi, bademcik mi, mide mi kesin bilmemiz lazim.

Murat hoca mideden gelen kokunun olma ihtimali �ok �ok az dedi.

Mesela ben macunsuz bos fir�ayla dislerimi, dis etlerimi, azi dislerimi, 20 lik dislerin de arkasini fir�aladigimda fir�ada sifir koku var.

Ama ayni fir�ayla dilimin �st�n� ve �zellikle arka taraflarini fir�alayip koklayinca koku geliyor.

Yav bu kokuyu yapan madem bakterilerse ayni koku t�r�k�rle dis ve disetlerine de yayilmaz mi? Ne menem bir sey bu anlaya adim gitti.

Kesin ��z�m i�in dilimi mi kestirsem acaba? 😁
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Eyl�l-2022 tarihinde 02:31

Ben simdi ameliyat oldugum doktorumdan bilgi alicam bu konuyla ilgili �ok basarili bir hekim agiz ve dis konusunda sizide bilgilendiririm bu disle biteral arasindaki olayi

Bilgilendirmen i�in sag ol Melike 😁

Murat hocam, dis eti iltihabi belirtileri i�in

Kirmizi veya mavimsi kirmizi (kronik inflamasyon) dis etleri
Dis ipi veya dis fir�asi kullanildiginda tahris olan b�lgenin kanamasi
Yumusak ve g�zenekli dis etleri
Beneklenme kaybi (portakal kabugu g�r�n�m�)
Iltihap
Dis etlerinde iltihaplanma (�dem) ve sislik
Agiz kokusu
Dis etlerin �ekilmesi
Bazen agrili veya agrisiz dis etleri

deniyor. Antibiyotik alinca koku kesilen arkadaslarin acaba agri, sizi yapmadan kronik ve yillardir s�regelen dis eti iltihabi olma ihtimali var midir sizce? Kokunun kaynagi bu olabilir mi?
Başa Dön
ProfCalculus Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ProfCalculus Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Eyl�l-2022 tarihinde 09:50

Iste bilemiyoruz ki deneye yanila ilerliyoruz. Ona bakarsan flagy i�ince de koku �ogu kimsede gidiyor, ilaci birakinca geri geliyor. Yani kokunun kaynagi (bataklik) dis etleri mi, bademcik mi, mide mi kesin bilmemiz lazim.

Mesela ben macunsuz bos fir�ayla dislerimi, dis etlerimi, azi dislerimi, 20 lik dislerin de arkasini fir�aladigimda fir�ada sifir koku var.

Ama ayni fir�ayla dilimin �st�n� ve �zellikle arka taraflarini fir�alayip koklayinca koku geliyor.

Yav bu kokuyu yapan madem bakterilerse ayni koku t�r�k�rle dis ve disetlerine de yayilmaz mi? Ne menem bir sey bu anlaya adim gitti.

Ayni durum bende de mevcut ama ben daha �ok burun egriliginden �t�r� sin�slerin hava almamasindan kaynaklandigini d�s�n�yorum seffaf ve asiri yogun kivamli bir geniz akintisi mevcut. Bu arada refl� ve kronik farenjit tanisi konuldu. Ekim ayi i�erisinde ameliyat olmayi planliyorum bunun i�in ayri bir konu a�acagim.
Başa Dön
kaderarkadaslar Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kaderarkadaslar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Eyl�l-2022 tarihinde 20:09
İlk gönderen: ProfCalculus ProfCalculus yazdı:

Ayni durum bende de mevcut ama ben daha �ok burun egriliginden �t�r� sin�slerin hava almamasindan kaynaklandigini d�s�n�yorum seffaf ve asiri yogun kivamli bir geniz akintisi mevcut. Bu arada refl� ve kronik farenjit tanisi konuldu. Ekim ayi i�erisinde ameliyat olmayi planliyorum bunun i�in ayri bir konu a�acagim.

Insallah ameliyat sonrasi kokudan kurtulursun 🤲🏻 Bendede egrilik var bende ameliyat d�s�nm�yo degilim ama iyi bir hekim olmasi �ok �nemliymis egrilik ameliyatlarinda diye duymustum.
Başa Dön
ProfCalculus Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ProfCalculus Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Eyl�l-2022 tarihinde 22:12
İlk gönderen: kaderarkadaslar kaderarkadaslar yazdı:

İlk gönderen: ProfCalculus ProfCalculus yazdı:

Insallah ameliyat sonrasi kokudan kurtulursun 🤲🏻 Bendede egrilik var bende ameliyat d�s�nm�yo degilim ama iyi bir hekim olmasi �ok �nemliymis egrilik ameliyatlarinda diye duymustum.

Insallah kurtulacagim bu illetten hayatimi mahvetmesine izin vermek istemiyorum. Nasip olursa egitim arastirma hastanesinde ameliyat olacagim umarim iyi bir hekime denk gelirim.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Aralik-2022 tarihinde 11:59
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.