Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

geniz akintisi- bogaz kurulugu

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı perin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: geniz akintisi- bogaz kurulugu
    Gönderildi: 01-Kasim-2012 tarihinde 08:05
Hocam pharmal zn ,geniz akintisini durdurmaya etkisi var midir? Yada geniz akintisina cozum getirebilecek neleri onerirsiniz?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Kasim-2012 tarihinde 18:43
İlk gönderen: perin perin yazdı:

Hocam pharmal zn ,geniz akintisini durdurmaya etkisi var midir? Yada geniz akintisina cozum getirebilecek neleri onerirsiniz?

PharmolZn gargara geniz akintisina etkisizdir.
Geniz akintisinin sebepleri d�rt �esittir: 1) Anatomik d�zensizlikler 2) Alerji 3) k�t� aliskanliklar 4) infeksiyonlar. Hangisi mevcutsa bulunup giderilmelidir.
-M
Başa Dön
kanarya Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kanarya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Kasim-2012 tarihinde 16:51
alerjik kaynakli geniz akintisi agizimda hissettigim kokunun nedeni. Sin�z yikama kitleri faydasiz, kortizonlu burun spreyleride. Geniz akintisi kaynakli bu kokuyu; sin�slerin sulandirilmis �inkolu pharmol ile sin�s yikama kitleri gibi burunun yikanmasiyla, ge�ici olsada geniz akintisinin kokusmasi engellenebilir mi??
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Kasim-2012 tarihinde 17:04
�inko buruna uzun s�re kullanilirsa koku alma duyusunu geri d�n�s�ms�z olarak yok ediyor.

Başa Dön
Mehmet Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Kasim-2012 tarihinde 19:38
Yegeniminde agzi kokuyordu. Alerjik bir nedenden �t�r� s�rekli burnunu �ekerdi! Sinirlerim bozuldu git artik doktora bir g�ster sunu dedim. Doktorun ila�larini kullaniyor 1 ayi ge�kin bir s�redir. Agiz kokusundan eser kalmadi.
Başa Dön
effect Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı effect Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Kasim-2012 tarihinde 21:14
Mehmet Bey, doktorun verdigi ilaclar ne t�rdendi ve ne t�r bir aciklama yapmis biraz acabilir misiniz?
C�nk� burun ameliyati d�neminde 1 ay benim de koku ve geniz akintisi kayboldu, saniyorum enfeksiyon riski icin kullandigim antibiyotiktendi ama gecici oldu.
Geniz akintim devam etmekte.
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Kasim-2012 tarihinde 13:32
İlk gönderen: Mehmet Mehmet yazdı:

Yegeniminde agzi kokuyordu. Alerjik bir nedenden �t�r� s�rekli burnunu �ekerdi! Sinirlerim bozuldu git artik doktora bir g�ster sunu dedim. Doktorun ila�larini kullaniyor 1 ayi ge�kin bir s�redir. Agiz kokusundan eser kalmadi.

Yakin zamanda ben de benzer sebeplerden dolayi burnumla ilgili bir operasyon ge�irecegim.Yazdiklarinizi biraz a�arsaniz sevinirim.
Başa Dön
Mehmet Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Kasim-2012 tarihinde 22:18
�grenip yazacagim insAllah. �ocuk ameliyat olmadi onda alerji varmis. Ikide bir burnunu �ekerdi. Benim kisi daha farkli bir boyut. Burnumda deviasyon var ve genzimde rahatsiz edici bir takinti var. Sanki dil k�k�ne s�rekli bakteri tasiyor! Benimde bir daha gitmem lazim doktora anlasilan...
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı effect Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Kasim-2012 tarihinde 17:27

�grenip yazacagim insAllah. �ocuk ameliyat olmadi onda alerji varmis. Ikide bir burnunu �ekerdi. Benim kisi daha farkli bir boyut. Burnumda deviasyon var ve genzimde rahatsiz edici bir takinti var. Sanki dil k�k�ne s�rekli bakteri tasiyor! Benimde bir daha gitmem lazim doktora anlasilan...

ayni durum bende de var. ameliyat oldum ben. sonrasinda durumum yine ayni.
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Kasim-2012 tarihinde 22:00
İlk gönderen: effect effect yazdı:

ayni durum bende de var. ameliyat oldum ben. sonrasinda durumum yine ayni.

Deviasyon tek probleminiz miydi ? Yoksa konkalarda da yapisal bozukluklar var miydi ? Belki operasyonu yapan doktor problemli olduklarini g�remedigi i�in konkalara dokunmadi ?

Ben de yakin zamanda operasyon olmus olacagim, hem deviasyon hem de konkalarda bozukluklar var.KBB uzmani konkalarin problem olmup olmadigi hakkinda pek emin degildi, ben beni kendisine y�nlendiren doktorumun(KBB uzmani degil) benzer durumdaki konkalarin koku sebebi oldugunu d�s�nd�g�n� s�yleyince istersem onlari da alabilecegini s�yledi(yarisini). Yani demek istedigim, aslinda operasyonun yarim kalmis olabilir.

Başa Dön
evian Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı evian Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Subat-2013 tarihinde 02:48
hocam ben burnuma derinden tuzlu su cekip agizdan cikarinca hi� bir koku kalmiyor ama ondakika sonra geri gelior :( sinus cnanerleri falan yaptilar temiz ama cok geniz akintisi var hafif yesilimsi koyu ve bazi lekeleri olan mukos cikiyor sol narinden kuvvetli bir temizleme yapinca cikan mukus ta yesilimsi labora esenatyon verdim mikrobiyo normal diyolar ama benim hayatim cehennemden beter fare gibi odamda yasiyorum
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı effect Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Subat-2013 tarihinde 10:50
İlk gönderen: evian evian yazdı:

hocam ben burnuma derinden tuzlu su cekip agizdan cikarinca hi� bir koku kalmiyor ama ondakika sonra geri gelior :( sinus cnanerleri falan yaptilar temiz ama cok geniz akintisi var hafif yesilimsi koyu ve bazi lekeleri olan mukos cikiyor sol narinden kuvvetli bir temizleme yapinca cikan mukus ta yesilimsi labora esenatyon verdim mikrobiyo normal diyolar ama benim hayatim cehennemden beter fare gibi odamda yasiyorum

Ben de ayn� sorun var(d�). �st�ne gitmenizi �neririm.
Benim k�k�rdak d�zeyinde deviasyon d�zeltildi, k�r�kdak al�nd�, konkalara rf uyguland�. problemim %80 iyilesti.
sag tarafa dogru olan supur normal s�v� ak�s�n� engelledigi icin g�n boyu birikme ve bogaz�n� temizleme refleksi art� koku cehennem etmisti hayat�m�. suanki sorunum ise hala sag tarafta ki s�v�lar�n koyulugu, derin derin nefes al�nca normale d�n�yor ve s�v� ak�s�n� hissediyorum. Ancak halen bogaz�m� s�rekli temizleme hissi (g�c�k tutmas�) bir miktar devam ediyor. yani burun salg�lar�m halen normal degil. Halen baz� sabahlar kusarcas�na oluyor ayn� hadiseler.
�zellikle sogan yiyince inan�lmaz rahatl�yorum. sogan�n mukus salg�lar�n� inceltici �zelli�i vard�r. sogan yiyince g�zleriniz ve burnunuz akmaya baslar nedeni bu.

Genizdeki Koyu olan s�v� ak�skanl�g�na bir care bulamad�m..derin nefesler al�p, burnuma s�rekli su cekip y�k�yorum b�ylece nemlendirmeyi ve ak�skanl�g� biraz da olsa saglam�s oluyorum ve tabi bakterileri azalt�yorum.
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Subat-2013 tarihinde 11:09
Arkada�lar, geniz ak�nt�s� dedi�iniz olay, burun ak�nt�s�yla ayn� �ey mi? Doktor, burnuma bak�p burun ak�nt�n var dedi.

Bo�az�mda tak�lma, bo�az�m�n dolmas� gibi geniz ak�nt�s� belirtilerinin hi�biri yok. Geniz ak�nt�n�z� nas�l g�r�yorsunuz, t�k�r�nce mi farkediyorsunuz?

Evian, a��z kokun �ok uzaktan duyulmuyorsa niye bu kadar dert ediyorsun? Emin ol, sigara i�enlerin kokusu seninkinden daha rahats�z edicidir. Ke�ke benim a��z kokum da sadece konu�tu�um zaman �evremdekileri rahats�z etse . Benimki �ok �ok daha a��r ve her g�n okulda ��rencilerle i�i�eyim, ne kadar zor durumda oldu�umu tahmin bile edemezsin.

Ben h�l� "Allah�m, bu koku a��z kokusu mu v�cut kokusu mu ne kokusu?" diye d���n�p duruyorum... Yine de hayat�ma devam ediyorum, sen de �yle yap; kokundan rahats�z olan da senden uzak dursun ne olacak. Ayn� sorunu �ekti�im i�in hari�ten gazel okumuyorum.
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Subat-2013 tarihinde 11:23
^
Burnunuza su al�rken kulland���n�z suyun kaynat�l�p �l�t�lm�� kapal� su olmas� �ok �nemli.Bu yolla yerle�en bakteri/viruslerin yol a�t��� �l�mc�l vakalar�n kay�tlar� var.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nasal_irrigation

yukar�daki linkten bir al�nt�;

"Nasal irrigation warning

While nasal irrigation is generally well tolerated, at least two deaths from Naegleria fowleri have been reported from use of a neti pot. Naegleria fowleri present in unboiled or otherwise unsterilized water causes the fatal brain infection primary amoebic meningoencephalitis (PAM).[16][17][18][19]

The probability of death from this Naegleria infection is as high as 98%, but the parasite can be killed by boiling water before use. According to Louisiana State Epidemiologist Raoult Ratard, "if you are irrigating, flushing, or rinsing your sinuses, for example, by using a neti pot, use distilled, sterile or previously boiled water to make up the irrigation solution."[17]

In Pakistan, on 15 October 2010, a 54-year-old male Ghulam Mustafa Khalid was admitted to a Karachi hospital, suffering from typical signs of meningitis.[20] It was quickly diagnosed as PAM and attempts to administer Amphotericin B, initially via IV then by intrathecal injection, had no effect. Cranial decompression of the patient likewise yielded no results, and the patient died on 22 October 2010.[21] He was in perfect health, had no history of swimming, however, he had a habit of deep nasal cleansing with tap water while doing wudu, which could possibly be the reason of this infection. Laboratory tests confirmed the presence of Naegleria fowleri.
In the United States, in June 2011, a young Louisiana man died after flushing his sinuses with infected tap water.[22]
In the United States, in December 2011, a 51-year-old woman in Louisiana died after flushing her sinuses with infected tap water.[23]
Naegleria fowleri contamination of water supplies is rare, as even light chlorination will kill the parasite.[24]"
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı evian Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Mart-2013 tarihinde 13:05
effect ben cok ugrastim scnaerler irm ler rontgenler rinoskopi fibroskopi mukos testi idrar testi tukruk testu kan testi h plori testleri diski testleri bademcik amaliyati gomuk dis ameliyati her seyiyaptirdim!! bendeki koku kronik bronsit gibi ayni bilmem anlatabiliyormuyum ? gecen hafta test yaptilar hafif yesilimsi bir geniz akintisi var ama muthis derece surekli koyu yapiskan ve grimsi yesilimsi lekeler var laboratuara goturmeden baktim koku teste gonderdigim sivinin bucal koku ile ayni kokuyor !!!irm ve scanerde sinuslerde koyulasma var yaziyor raporlarda bakalim 6 nisanda baska bir kbb doktorundan rdv aldim bu degistirdigim 6 inci kbb doktoru bakalim bu ne diycek birde benim sol narinde polip var ve kronik sinizutunuz var dedi doktorun biri bilemiyorum ama kesin olan bir sey varki ben kendim buldum hissettigim koku bokalde laboratuara goturdugum mukos kulturundeki kokunun aynisi
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı evian Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Mart-2013 tarihinde 13:08
adanali gozum seni rahatsiz eden koku bu dereceyse bence hemen bir akciger bronche fibroskopisi yaptir (�inkolu kapsul dene veya hplori varmi midende arastir derim yada mide kapak�ini kontrol ettir vallahi �ok uzuldum :( senin icin ama kotu koku kotu kokudur iste azi cogu yok yer yarilmiyorki icine girelim
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Mart-2013 tarihinde 06:06
Vallaha Evian, mideye iki kez bakt�rd�m. Pylori vard�, ila� kullan�nca ge�ti. �imdi ba�tan ba�lad�m :( A��z i�ini hallettim, KBB uzman�na gidip geliyorum. Ondan sonra gastroya gidece�im.

Beni as�l s�k�nt�ya sokan ; kokunun kayna��. Burundan m� geliyor, yoksa v�cudun kimyasal kokusu mu anlayam�yorum. A��z kokum var o kesin. Sadece onunla m� s�n�rl� daha m� fazlas� onu ��renmeye �al���yorum.

A��z kokumu al�yorum zaman zaman, v�cut kokusu varsa onu hi� almad�m. "�nsan, kendi v�cut kokusunu almaz" diyorlar. Bence uydurma, iki g�n du� almasam ter kokusunu al�yorum. Elbiselere bile siniyor. Yar�n Ba�kent Hastanesinden bir profes�r dermatola�a g�r�nece�im, bakal�m o ne diyecek.

Dedi�in gibi k�t� koku her zaman dert ama benimki ayr� bir dert. Kayna�� ne olura olsun uzak mesafeden duyuluyor.
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Mart-2013 tarihinde 10:49
Ba�kent'in dermatoloji doktoruna gittim. "D�n baba d�nelim, ayn� yere gelelim" diye bir �ark� vard�, akl�ma o geldi .

Beni bu profes�re y�nlendiren ki�i, ba�ka bir �zel hastanenin dermatolo�uydu. Ona gitti�imde koltukalt�ma bakt�, birka� �ey sordu: " Bazen b�yle hastalar geliyor, yapacak bir �ey yok; her g�n du� al, peynir yeme, diyet yap ... " �eklinde izah etti. Daha �nce de kulland���m bir krem yazd�. Ben : " Balcal�'ya gideyim en iyisi; belki orada bir ��z�m bulurlar." deyince, �imdiki profes�r�n ismini yazd�.

Bu doktor daha da yak�ndan ilgilendi. G�mle�imi ��kartt�rd� , koltukalt�m�, boynumu falan koklad�. Koku alamad���n� s�yledi. Ve - Beni en utand�ran an! - yan�ndaki k�z� �a��r�p ona da koklatt�. O da koku almad���n� s�yledi. Bu sefer �nceki doktora k�zd�, niye bana yollad� falan diye. �la� bile yazmad� ; " G�nl�k temizli�ine bak�m�na dikkat et yeter. Herkesin v�cut kokusu farkl�d�r" dedi. Sa� olsun :(

Gitti�im yedinci cildiyeci. Hepsine de �zellikle banyo yap�p, yeni y�kanm�� giysilerle gittim. ��� "koku var " dedi, ila� yazd�, ��� " Koku yok" dedi. Hatta birisinin muayenehanesine gitmi�tim, o �srarla koku olmad���n� s�yledi. �imdi ben neye inanay�m?

�u anki karar�m, yar�n okuldan bir arkada��ma a��k a��k soraca��m. Sormak sorun de�il de o ne cevap verirse versin, arkada�l���m�z�n devam� nas�l olacak. Ne tuhaf i�ler bunlar Allah'�m...
Başa Dön
coqnfechn Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı coqnfechn Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Mart-2013 tarihinde 11:28
Aynen hocam olaya b�yle y�zeysel bakan doktorlar y�z�nden ne d���nece�imizi �a��r�yoruz ne diyim.
Başa Dön
compor Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı compor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Mart-2013 tarihinde 11:34
Ben ayn� durumu defalarca ya�ad���m i�in son KBB randevusuna gitmeden �nce �zellikle a��z kokusuna sebep olan g�dalar yedim. K�t� kokuyu hohlay�nca kendim bile al�yordum. Tahmin edin ne oldu. Doktor muayene etti, "ben k�t� bir koku" almad�m dedi ve burnunu tutarak ko�ar ad�m masas�n�n arkas�na ka�t�. Herhalde bir insan doktor olunca "bilmiyorum" diyemiyor.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı effect Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Mart-2013 tarihinde 09:55
adanal�, soraca��n ki�i benim tavsiyem cok yak�n�nda olmas�n. her g�n y�z�ne bakaca��n ki�iyle bu kadar ki�isel bir sorununu payla�mak seni zora sokabilir.

Ayr�ca bizim didik didik ara�t�rd���m�z bir sorun hakk�nda en ufak bir fikirleri yoktur muhtemelen.

Benim son durumumu yazmak istedim size. 5 y�l �nce bademcik ameliyat�, 6 ay �nce burun ameliyat�, bir s�r� bitkisel k�rle refl�den kurtulmam sonucu insan i�ine ��kar hale geldim �ok ��k�r.

As�l kayna�� bo�az�mda benim, geniz ak�nt�s� yok asl�nda ama genzimde bir problem var. cok su icerek ve bol oksijenle hi� sorun kalm�yor. kapal� alanda art�yor, neskafe vs ile art�yor, evde hi� olmuyor. San�yorum toza da alerjim var. bulundu�um ortam�n havas� �ok etkiliyor.
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı compor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Mart-2013 tarihinde 12:26
effect, refl�den nas�l kurtuldu�unu k�saca anlat�r m�s�n? �nternette rahatl�kla bulunabilen �nerileri uyguluyorum ama pek bir faydas�n� g�remedim. Doktor da proton inhibit�r� haricinde bir�ey yazm�yor.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı effect Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Mart-2013 tarihinde 08:40
İlk gönderen: compor compor yazdı:

effect, refl�den nas�l kurtuldu�unu k�saca anlat�r m�s�n? �nternette rahatl�kla bulunabilen �nerileri uyguluyorum ama pek bir faydas�n� g�remedim. Doktor da proton inhibit�r� haricinde bir�ey yazm�yor.

2 kez �zel hastanede cal�san prof. lara endoskopi yapt�rd�m s�rf midemde sorun var diye ikna etmek i�in. ikisinde de kapak��k saglam hicbir sorun yok dediler.
benim �ni.de ba�layan ve ag�za tuzlu ac� su gelme hadisesinin akabinde a��r� bo�az tahri�i vs vard�. s�rekli asitli seyler yiyip ictigim icin (normalin �ok �st�nde limon ku�burnu t�ketimi ) midemi tahris etmistim. bir s�re sonra a��k �ay bile i�emez olmu�tum. san�r�m b12 eksikli�i de vard� o d�nem sonradan testlerde ��kt�. ibrahim g�k�ek sarm�sakl� limon vs kar���m� ve lahana suyu ald�m. �ok fayda etti. ama �ok kullan�nca zarar� �ok dikkat edin. ila� gibi kullanmak laz�m ..aylarca hi� ama hi� �ay kahve i�medim.
g�m�� suyu i�tim �i�e �i�e. (size �nermem. ��nk� yan etkilerini bilmeden umutsuzluktan i�tim.)
mide sorunum tamamen ortadan kalkt�. asl�nda en buyuk etken burun t�kan�kl��� ,egrilikmi� sonradan fark ettim.

�ok �nemli bir tavsiyede bulunay�m. oxyfresh dis macunu cok iyi geldi bana. ciddi anlamda hijyen sagl�yor. ag�z ve bogaz kaynakl� sorunlar� olanlara �iddetle tavsiye ederim.
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı compor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Mart-2013 tarihinde 22:00
effect, bende de refl� - gastrit ve bunlara ba�l� B12 eksikli�i ve bo�azda tahri� var. Aylard�r �ay kahve i�miyorum, refl� yast���nda yat�yorum, ak�am 8'den sonra bir�ey yemiyorum. Bu yapt�klar�m�n faydas� olduysa da �ok az diyebilirim. Yine bir�ok sabah bo�azda yanma hissi oluyor ve tabi ki koku devam ediyor.

Ba�ka bir benzerlik olarak, KBB muayenesinde septum deviasyonu var ameliyat olman faydal� olabilir dediler ancak daha sonra gastro muayenesinde refl� - gastrit ��k�nca oraya yo�unla�t�m. Mide sorunlar�yla burundaki e�rili�in ba�lant�s� nedir?
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı effect Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Mart-2013 tarihinde 09:28
İlk gönderen: compor compor yazdı:

effect, bende de refl� - gastrit ve bunlara ba�l� B12 eksikli�i ve bo�azda tahri� var. Aylard�r �ay kahve i�miyorum, refl� yast���nda yat�yorum, ak�am 8'den sonra bir�ey yemiyorum. Bu yapt�klar�m�n faydas� olduysa da �ok az diyebilirim. Yine bir�ok sabah bo�azda yanma hissi oluyor ve tabi ki koku devam ediyor.

Ba�ka bir benzerlik olarak, KBB muayenesinde septum deviasyonu var ameliyat olman faydal� olabilir dediler ancak daha sonra gastro muayenesinde refl� - gastrit ��k�nca oraya yo�unla�t�m. Mide sorunlar�yla burundaki e�rili�in ba�lant�s� nedir?

Ba�lant�s� �u. Burun e�rili�inin yan�nda birde mide sorunu varsa sorunun katmerli oluyor. Benimki de b�yleydi.. ve i�in i�inden ��k�lmaz bir hal al�yor. sorunun kayna��n�n hangisi oldu�unu bulman zorla��yor. ben san�r�m 1 milyon kere fikir de�i�tirmi�tim . Hep mideye odakland�m. ��nk� defalarca kbb doktoruna gidip paranazal �ektirmeme ra�men �nemsiz bir e�rilik herkeste olur o kadar ve bu a��z kokusuna neden olmaz dediler. (prof. lar) en son gitti�im (�ok pimpirikli olarak bilinen) bir doktor ameliyatla %85 iyile�irsin dedi. �ylede oldu.

sabahlar� tuzlu su gargaras�n�n ard�ndan, di� ipi,ard�ndan g�nde 2 kez oxyfreshle di�lerimi ve dilimi f�r�alarsam ak�ama kadar olmasa da uzun bir s�re idare ediyor.   
Başa Dön
kutluhan2017 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kutluhan2017 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Mart-2013 tarihinde 07:21
effect ve adanal� sizle yaz�l� (sanal) ortamda nas�l ileti�ime ge�ebilirim...
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı compor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Mart-2013 tarihinde 23:58
effect

Cevaplar i�in te�ekk�rler.
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Mart-2013 tarihinde 06:14
Kutluhan �zele mesaj yazd�m. Oradan haberle�iriz. Cevap yazam�yorsan, mesaj kutunu bo�altman laz�m.

Compor, burundaki e�rilikle, mide sorunlar�nda ��yle bir ili�ki var. E�rilik, geniz ak�nt�s�n�n artmas�na neden oluyor. Bu ak�nt� da mideye gidiyor do�al olarak. Geniz ak�nt�s� mideni zararl� bakterilerle dolduruyor.

Refl�n�n pek �ok ilac�, diyeti var. En ileri boyutta ameliyat bile yap�l�yor. Benim sorunum kronik gastrit. Kronik gastritle alakal� bir ila� bulamad�m. Sadece mide asidini bask�lay�c� ila� yazm��t� doktor. Bir gastro doktoruna diyetle ilgili soru sordu�umda, " Ta� yesen bir �ey olmaz" demi�ti. KBB �ilem bitsin, gastritin de ��z�m�n� bulmaya �al��aca��m. Genel olarak; a��r ya�l�-baharatl� yemekler, tur�u, asitli i�ecekler, ek�i meyveler, domates mideye zararl�.

Başa Dön
theend111 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı theend111 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Mart-2013 tarihinde 03:38
İlk gönderen: misafir misafir yazdı:

Merhaba,

Sigara i�miyorum ve i�ilen ortamlarda da pek bulunmuyorum,ve uzun s�reden beri agiz hijyenime dikkat ediyorum (dis fir�alama,ip temizligi, doktor kontrolleri vs), buna ragmen israrci bir geniz akintisina sahibim.Bunun nedeni ve ��z�mleri hakkinda fikri olan var mi ?

Ayrica g�n i�erisinde agiz kurulugu ve �zellikle sabahlari uyandugimda bogaz kurulugu yasiyorum.Sabahlari yasadigim bogaz kurulugu inanilmaz boyutta, ama agzimin i�erisinde �ok miktarda salya birikmis oluyor, bununla beraber neredeyse beyaz-sarimtirak renkli bir dil y�zeyi var.Uyandigimda agzim aci ve bozuk hissettigi i�in bu salyayi yutmamaya �alisiyorum,genelde sabah ilk isim banyoya gidip t�k�rmek ve dislerimi fir�alamak oluyor(genelde kahvaltidan sonra disler fir�alaniyor sanirim ).Geceleri uyurken agzim kapali, disler temassiz uyumaya �alisiyorum, ve horlama veya agzim a�ik uyuma gibi problemlerimin olmadigini d�s�n�yorum.Yasadigim bu kurulugun nedeni ne olabilir ?

Son zamanlarda normal bir insanin g�nde 2 lt sivi t�ketmesi gerektigini okumustum, buradaki sivi tanimi yemeklerle beraber aldigimiz su miktarini i�eriyor mu yoksa 2 lt su mu i�memiz gerekiyor ? Ben g�n i�erisinde 3-4 bardaktan fazla su i�miyorum(600-800 ml) ve i�me ihtiyaci da hissetmiyorum.Yanlis mi hissediyorum acaba?

Benzer durumlari yasayan ve ��zen, ve ya konu hakkinda bilgili birisi sorularimi cevaplarsa sevnirim.

Ya bu arkada��n yazd�klar�n�n ayn�s� bende de var (geniz ak�nt�s� hari�) sabahlar� �ok a��r� derecede a�z�m kuruyor bende g�nde sadece 3-4 bardak su i�iyorum susam�yorum ��nk�.. yok mu cevaplayacak biri
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Mart-2013 tarihinde 04:26
Yeterli su i�ip i�medi�inizi test etmek i�in 3 k���k ipucu

Susuzlu�unuzu gidermek i�in i�ti�iniz su miktar�n�n en az 2 kat�n� t�ketin.
    G�nboyu ve s�k s�k su i�in ve su i�mek i�in susamay� beklemeyin.
    ï¿½drar renginiz koyu sar� renkli ise yeterli miktarda su i�miyorsunuz demektir. �drar renginiz koyu sar�dan a�ik ve �effaf renge d�n��t���nde yeterli miktarda su t�ketiyorsunuz demektir.

~~~al�nt�d�r~~~
Başa Dön
�ifa Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı þifa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Mart-2013 tarihinde 00:30
Benim de faranjit k�kenli geniz ak�nt�m vard�. Bir kbb doktoru bu ak�nt� ge�mez bununla ya�amay� ��renmelisin demi�ti. Ben o g�nden sonra �ok s�cak �ok so�uk i�e�ek ve yiyecek yememeye ve i�memeye dikkat ettim. hatta test ettim. buz gibi bir su i�ti�imde ak�nt�m art�yordu. ve dilimi f�r�alarken ak�nt� daha fazla oluyordu. uzun s�redir bu hususlara dikkat ediyorum. �ok ve uzun s�reli konu�makta tetikliyor. zaten faranjite hep ��retmen hastal��� derlermi�. bunlar� azaltt�m ak�nt�m beni rahats�z etmeyecek �l��de azald�.
Başa Dön
chemistry Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı chemistry Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Temmuz-2014 tarihinde 13:49
merhaba
bende geniz akintisi var sanirim doktor alerjik rinit demisti burun ameliyntan sonra septum deviasyonu olmustum 1 ay sonra tikanmisti bana sprey vermisti alerjik demisti iste hala gecmedi 1 senedir agiz kokusu da var geniz akintisinin cozumu nedir

Düzenleyen: aydinmur - 26-Temmuz-2014 tarihinde 19:40
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Eyl�l-2016 tarihinde 09:32
Agiz kokumu kendim hissetmiyorum agzimda k�t� bir tat da olmuyor. Bazen yutkundugumda bogazimda k�t� tatli balgamimsi bir sivi hissediyorum. O zaman kokunun sebebi geniz akintisi midir?
Başa Dön
batuhan41 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı batuhan41 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Eyl�l-2016 tarihinde 23:51
M�zdarip ayni bendede o siviyi bazen atiyorum koku 0
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Eyl�l-2016 tarihinde 12:33
Ben atamiyorum iste
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.