![]() |
Nabiz atimi agri ne demektir |
Yanıtla
|
| Yazar | ||
nisa
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Nabiz atimi agri ne demektirGönderildi: 01-Aralik-2011 tarihinde 12:27 |
|
|
hocam bi konuyu merak ettim ;su nabiz atimli dis agrisi siz dis hekimleri i�in normal diste-dolgulu diste -kanal tedavili bir diste nasil ir deger ifade ediyor birde nabiz atimli agri ile sadece nabiz atma oluyor demesi hasa a�isindan sizin i�in yine nasil bir deger ifade eder.Tesekk�rler...(bu arada siteniz hayirli olsun..)
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Aralik-2011 tarihinde 15:24 |
|
|
Mekanizma s�yledir:
Disin i�indeki ve �evresindeki kan damarlarinin genislemek gibi bir l�ks� yoktur. Genisleyecek yerleri yoktur. ��nk� sert doku ile �evrelenmislerdir. Eger iltihap nedeniyle genislemeye tesebb�s ederlerse her genisleme tesebb�s�nd (nabiz atiminda) sikismaya ve agriya sebep olurlar. Sorunuzun cevabi s�yledir: Saglikli diste kan damarlari genislemez yani nabiz atimi duyulmaz. Nabiz atimi duyuluyorsa o b�lgedeki kan damarlari genislemek istiyor demektir. �arpisma, yanik, ��r�k, kirik, iltihap vesaire aranir. |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Aralik-2011 tarihinde 15:26 |
|
|
Siteyi sizler i�in kurdum. Katildiginiz i�in tesekk�r ederim.
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Aralik-2011 tarihinde 18:57 |
|
|
bir sey sormayi unuttum gelki �nceki yazdigim mesajida sitede g�remedim ama neyse..sorum.alt �enede yirmilik dislerime baktirdim sag ve sol yoklarmis yani g�m�l�de degil 22 yasindayim hi� olusmamis bile yirmilik dislerim olmicakmis merak ettigim bu degil tabi zaten olmadigi iyi malum genel de sorunlu disler zahmet vermediler bana .merak ettigim yirmiliklerin olmamasi ve yerlerinin durmasi durumunda benim neden 31,42 nolu dislerim kaydi biri ileri geri anlamadim .Baska hangi durumlar akila gelmelidir hocam enteresan
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Aralik-2011 tarihinde 20:15 |
|
|
20 yas disi baskisi yok ise alt kesici dislerde hareketlenme kemik erimesinden meydana geliyor olabilir. Madem 22 yasindasiniz. 6 ayda 1 defa dis tasi temizligi yaptiriniz. K�rdan, iplik koparma, tirnak yeme, dis gicirdatma gibi sebepleri de olabiliyor bazen.
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Aralik-2011 tarihinde 22:26 |
|
|
tekrar rahatsiz ediyorum ama kemik erimesi agiz dis b�l�m�n m� kast ettiniz yoksa genel olarak mi.��nk� diger sebebpler yok bende bir de �ene cerrahina g�r�nmem gerekir mi hocam?Bu arada siteye r�ntgen g�r�nt�leyebiliyormuyuz sizinde fikrinizi almak adina iyi olurdu....
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Aralik-2011 tarihinde 22:38 |
|
|
Periodontal hastaliklar v�cudun tamamini ilgilendiren bir kemik erimesi degildir. Lokal olarak disleri saran kemik dokusunun erimesidir ve dislerin yer degistirmesi ile sonu�lanabilir. Ben sizde bu vardir demedim. Siz sebep sordunuz siraladiklarimdan bir tanesi budur. Her dis hekimi size bu konuda fikir verebilir. Bu hastalik cerrahin bransina girmez.
Resim yollama olayini arastiracagim. |
||
![]() |
||
nisa
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Aralik-2011 tarihinde 19:49 |
|
|
hocam,bir sitede dikkatimi �ekti dis check-up paketi detertaj (dis tasi temizligifalan bunun gibi seyler yaziyo �ogunu anladimda bazilarini anlamadim hocam :
Anti-hbs Anti-hcv hbsag ne demek bunlar:(
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Aralik-2011 tarihinde 22:41 |
|
Hepatit (sarilik) hastaliginin kandaki antijen ve antikorlaridir. Kan alinarak yapilan bu testler sizin hepatit B ve C ge�irdiginizi veya ge�irmekte oldugunuzu tespit etmeye yarar.
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Aralik-2011 tarihinde 13:11 |
|
|
tesekk�rler
ama bana biraz enterasan geldi a�ik�asi( dis check-up) peketinin i�inde bu testlerin olmasi iyi �alismalar... |
||
![]() |
||
nisa
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2011 tarihinde 19:48 |
|
|
kanal tedavisi benim ilgi alanim insanlarin komplikasyonlu veya komplikasyonsuz hikayeleri varsa dinlemek isterim bu forumda b�yle bir durum s�z konusu olabilir mi?acaba:)bilhassa tedavi �ncesi sikayet teshis ve sonrasi ben dis hekimliginin bu y�n�n� seviyorum yani,anamnez ile (hasta hikayesi)teshisin radyolojik sonu�la (panoramik,periapikal vs.)tutmasi tabi agiz i�i durum ve muane dahil..
ilk hikayeyi bizzat sahsim adina yasamis olarak ben yazayim; 46 nolu disim devitaldi(��r�kten �lm�st� dis)kanal tedavi yapildi.sonraki safhasinda sadece yemek yerken ILK �ignemede aci oluyordu sonra ge�iyordu.ara seanslarda da agzima su doldurunca rahatliyordum (ilik su).Burda hikaye su kurdugum iki c�mle doktorun y�zeysel teshisine yardimci olmasi hatta ayni durumun r�ngende ve agiz i�imuayene de �ikmasi . 1.ilk �ignemede aci olup sonra ge�mesi megerse dis hekimliginde (yani disin durumuna g�re de tabi)k�kte bir sey oldugunun ilk g�stergesiymiss.(ger�ekten de �yle k�ke i�ine koyulan ila� tasmis-tabi dolgu maddesi de olabilirdi(gutta perka)bu dis hekimleri i�in siradan bir sey olabilir ama biz bilir kisi olmayarak sadece y�zysel ilgi alanimiz olunca bana isin ILIZYON kismi gibi geldi ve �ok hosuma gitti .Umarim genel olarak dis konusunda daha bu tarz bulgulara okuyarak sahit oluruzzz:) 2.disim bir ka� seans s�rm�st� galiba ikinci seansiydi benim agzima su doldurup �alkalamam ise dis hekimliliginde disintipik bir enfeksiyon kabtigi belirtisiymis.. aynen �yle ge�ici dolgu a�ildi ve dise bakildi enfeksiyon bol bol �zel gargaralala ve dis hekimligi malzemeliryle yikandiiii. daha buna benzer bir ka� durum daha s�z konusu ama biz katilimcilardan da dduymak isterizzz.(Tabi MURAT HOCA uygun g�r�rse)
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2011 tarihinde 21:21 |
|
|
hocam belki uzmanlik alaniniz degil ama bildigim kadariyla kbb dersini dis hekimligind son sinifta (anatomi)g�r�yorsunuz yardimci olursunuz diye soruyorum.burnumla ilgili ama tam anlaymadim .
nazal septum solla deviye-spur formasyonu-sag kankada hipertrofi b�y�mesi tesekk�rler iyi �alismalar.. bilhassa su(spur formasyonu)ne demek
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Aralik-2011 tarihinde 09:51 |
|
Estagfurlah, siz bana takilmadan rahat�a devam ediniz l�tfen.
Konka, kesitlerde mahmuz g�r�n�m� aliyorsa spur seklindedir diye betimlenir.
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Aralik-2011 tarihinde 15:07 |
|
|
tesekk�rler,tesekk�rler..
|
||
![]() |
||
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |