Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

soguk agrisi

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nisa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: soguk agrisi
    Gönderildi: 09-Aralik-2011 tarihinde 18:52
murat hoca;
dislerimde bazi agrilar var anemnezim dogrultusunda y�zeysel de olsa yardimci olurmusunuz:
bir dis hem sogukta hem sicakta hemde tatlida agriyor s�phelendigim dis dolgulu arkasindaki diste leke bile yok m�dehalesiz bir dis,him birde durup dururken agriyip ge�iyor acaba bir disten mi bu kadar sorun olur yoksa iki diste de mi problem var
2)bir disim ise buda sifir m�dehalesiz ve leke si bile olmayan bir dis her seferinde degil bazen �zerine basinca bazen sicakta bazaen dilimle ittigimde bazen diyorum �nk� saydigim bu 3 etken her defasinda sikayet vermiyo 10/3 diyelim burda ne gibi bir durum var acaba.(bu arada r�tgenim var ama g�nderebiliyormuyuz belk daha net olurdu durum...
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Aralik-2011 tarihinde 20:31
R�ntgen yollayiniz. ALINTI d�gmesine basin, �stte resim y�kle d�gmeis bulacaksiniz.
�nce sunlari sorayim:
10/3 nedir? 2) nedir?

Başa Dön
nisa Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nisa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Aralik-2011 tarihinde 20:55
10/3(yani g�nde 10 perk�syonda �� duyarlilik veya sogukta diyelimm gibi
2) (iki de yani ikinci sorum olarak iki yazdim bir deger ifade etmiyor yani
ilgilendiginiz i�in tesekk�rler...r�ntgenide simdi yolluyorum...:
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nisa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Aralik-2011 tarihinde 21:08
İlk gönderen: aydinmur aydinmur yazdı:

R�ntgen yollayiniz. ALINTI d�gmesine basin, �stte resim y�kle d�gmeis bulacaksiniz.
�nce sunlari sorayim:
10/3 nedir? 2) nedir?

Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nisa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Aralik-2011 tarihinde 21:42
hocam genel olarakta soru disinda agiz ne durumda:)
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Aralik-2011 tarihinde 21:46
İlk gönderen: nisa nisa yazdı:

10/3(yani g�nde 10 perk�syonda �� duyarlilik veya sogukta diyelimm gibi 2) (iki de yani ikinci sorum olarak iki yazdim bir deger ifade etmiyor yani
ilgilendiginiz i�in tesekk�rler...r�ntgenide simdi yolluyorum...:

Peki r�ntgendeki hangi dis(ler)inizdem bahsediyorsunuz?

10 perk�syon (�zerine vurma hareketi) ile 3 tanesinde duyarlilik degerli-anlamli-faydali-sonuca g�t�ren bir ip ucu degildir. Duyariligin dikey-yatay y�nde oldugu veya az mi �ok mu oldugu degerli bilgidir

10 soguk uygulamasinin 3 tanesinde agri duyuyor olmaniz da bilmeyi arzu ettigimiz bilgilderden degildir. Soguk agrisinin hep ayni disten mi geldigi, konforunuzu bozup bozmadigini, agrinin baiz gibi atip atmadigi ve ne kadar (ka� dakika) devam ettigini bilmek isteriz. T�rk�eyi temiz kullanirsaniz daha fazla yardimci olabilirim.

Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nisa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Aralik-2011 tarihinde 22:05
peki hocam;genel olarak;16 ve 17 nolu dislerin ordan tam diyemiyorum ��nk� Yayilan-soguk-sicak-durup dururken bir agri hissediyorum burda nabiz atimli agri gibi bir sikayetim yok (simdilik)16 ve 17 dikey perk�syonda zayif agri
31 bir nolu disimde sadece dikey perk�syonda ve sogukta birde elimle sagdan soldan kontrol ama�li itince sanki anestezisiz sinirleri bosaltilmaya �alisilan bir �rpertici agri ama durup dururken agri yok nabizda yok etkene y�nelik dokunmada ve sogukta
33 ve 35 te dikeyde zayif sicakta zayif nadir olarak durup dururken saniyelik agrilar oluyor..durum b�yle murat hocam sonu� nedir:)?
yine affiniza siginarak s�yl�yorum 46(ila� taskinligi var oda eriyorr:)= nin disindaki kanal tedavili dislerin pek te muntazim oldugu s�ylenemezzz Devlette yaptirmistim.
bu arada 44 kanalli bu r�ntgeni ondan �nce �ektirmistim

Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Aralik-2011 tarihinde 22:25
Sag �stten yirmi yas disi �ikariyorsunuz. Eger dis hekiminiz klinik muayenede 16-17 perk�syon duyarliligini a�iklayacak bir problem g�remiyorsa  muhtemelen 20 yas disi �ikariyor olmanizdan meydana geliyor olabilir.

31in ucu kirik. Bir yere �arpmis olabilirsiniz. Vital degilse dis hekiminiz kanal tedavisi yapmak isteyebilir.

�ekilen 36 'nin k�k ucundan bir par�a i�eride kalmis gibi g�r�n�yor. burnunuz tikali kapali g�r�n�yor. 46'da basarili bir kanal tedaviniz var, 45'te ya ��r�k veya kompozit dolgu g�r�n�yor, 26 her an sorun �ikarmaya hazir g�r�n�yor. Son karar dis hekiminize aittir. Bu s�ylediklerim fikir vermek i�indir. 
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nisa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Aralik-2011 tarihinde 22:50
hocam bilgilendirdiginiz i�in tesekk�rler.son olarak su k�k ucunda g�r�nen siyah g�lge g�r�n�m�nden seyler her zaman bir lezyon-iltihabin vaya kanal tedaviye etken bir durummudur hocam benim r�ntgenim de de alt �ene de oldugu gibi.
evet hocam burnum da da sorun var:(bt sonucumda �ikti kemik sola egik buna bagli iki sorun spur formasyonu konkada b�y�me doktor ameliyat ol diyor zaman ve doktor bulabildigim en kisa s�rede septum deviasyon ameliyati olcam..
Bu arad sizin fikriniz(DR.MURAT AYDIN)Benim nazarimda teshistir.Muhtemelen sizin isminiz de kalmayan uzmanliginizi bilmeyen azdir.tekrar tesekk�rler Dikkate alicam.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Aralik-2011 tarihinde 23:28
Estagfurlah.

G�sterdiginiz (panoramik) r�ntgenlerin 3 �zelligi vardir:

1- G�r�nt� boyutlari ger�ek dis boyutlarindan farklidir. Orada g�rd�g�n�z disin boyu aslinda o kadar degildir.

2- Anlamsiz kemik bosluklari (siyah g�lge) veya anlamsiz kondanse b�lgeler (beyaz odaklar) g�sterir. Bunun sebebi arkada hava yolu veya hyoid kemigin veya omurlarin g�r�nt� �akismalaridir. Aslinda kemikte b�yle odaklar bulunmuyor olabilir. Aldatici olabilir.

3- kesici disler b�lgesi, orta �izgi �zerinde r�ntgene �ikmayan k�r bir alan vardir. 11,21,31,41 civarindaki g�r�nt�lere g�venilmez.

Panoramik r�ntgene bakarak baglayici kararlar alinacaksa periapikal r�ntgen ile g�r�nt� dogrulamasi yapilmalidir.

Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nisa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Aralik-2011 tarihinde 20:52

hocam bir sey diyecegim;26 nolu disim i�in her an sorun yaratabilir demistiniz ya ufak ufak sorunlar var.merak ettigim �nceki g�nderdigim film de r�ngende nasil bir anomali bir durum g�z�k�yor hocam abana rahatsizlik edebilecek sekilde brde kanal tedevisi olmadan �nceki hali var disimin alta eklemye �alisacagaim g�r�nt�de teshis nedir hocam.yardimci olursaniz sevinirim o tarafta bu disime ihtiyacim var:) yirmilik �ikmadi,27 hi� yok eksik belki pek g�r�lmemis ama ..

Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Aralik-2011 tarihinde 15:08

Hem �nceki hem simdi yolladiginiz r�ntgenlerde sizin bu disinize kanal tedavisi yapilmadigini g�r�yorum.

Kanal tedavisi yapilmis dis �nce yolladiginiz panoramik r�ntgendeki 46 numarali disin g�r�nt�s� seklinde g�r�n�r. Yani k�klerinin i�inde parlak beyaz �ubuklar g�r�n�r.
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nisa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Aralik-2011 tarihinde 15:20
malesef ki sorun burda hocam muhtemelen bu kanal tedevisini herkez tam yapamiyor .��nk� kanal tedavi olmasina ragmen r�ngende �ok ciliz g�z�k�yor hatta belli bile olmuyorlar.Yani bu disime o zaman s�yle diyeyim kanal tedavisi yapmaya �alismislar.peki simdi ne yapmaliyim hocam nasil bir durum arz ediyor beklemek daha mi durumu zorlastirir yoksa dogri yol ne olali.s�kme konusunda bi bilgim yok...yani endodomtist sartmi nasil s�k�yorlar �zel bir alet veya ila� mi bilmiyorum tesekk�rler..(bu arada son g�nderdigim kanal tedavi olmadan �nceki hali ama malesek ki sizin de dediginiz gi kanal tedavi sonraindaki g�r�n� m� arasinda pek de bi fark yok:((
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Aralik-2011 tarihinde 21:17
Bu disten gelen sikayetleriniz zayif ise ve konforunuzu bozmuyorsa, unutun b�yle birakin kalsin. Hayir uzmanlik gerekmez, her dis hekimi s�ker.
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nisa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Aralik-2011 tarihinde 17:31
lezyon ile kist arasinda ne gibi bir far vardir.ve olusumlari aynimidir.nasil bit tanim vermeliyiz acaba.
yani iltihabin ilerlemis hali falan mi yoksa olusumunu nasil anlatmaliyiz...
iyi �alismalar..
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Aralik-2011 tarihinde 20:17

lezyon ile kist arasinda ne gibi bir far vardir.ve olusumlari aynimidir.nasil bit tanim vermeliyiz acaba.yani iltihabin ilerlemis hali falan mi yoksa olusumunu nasil anlatmaliyiz... iyi �alismalar..

Normal disina �ikan her t�rl�, yara, ezik, kirik, kist, iltihabin genel ismi "lezyon" dur.
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nisa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 31-Aralik-2011 tarihinde 18:01
hocam birka� sorum olucak yardimci olursaniz seviniriz..
diste kemik erimei nasil bir durumdur ne yapilmasi lazim �nlem olarak yapilacak veya calsiyum vsbir seyler var mi ileride sallanma y�z�nden saglam dislerimi kayb etmek isteme �n iki disimde varmis benim..
birde diste fiss�r tam anlamadim internette bakiyorum dis etinde olusan sis ve benzeri seyler g�steriyorlar.. benim 47 numarali disimde disimin arti seklinde siyay dis tasi degil bir sikayetim de yok muhtemelen ��r�kt�r dedim veya baslangici ama doktor o f�stil dir dedi ama analmadim aydinlatirmisiniz..yani ben siyahlarinda ��r�k oldugunu bilirdim ��r�k s�tl� kahve renginde oluyormuss o zman s�phelen dedi .a�iik�asi biraz g�ven problemi yasadim en iyisi isin ehline sorayim dedim .Tesekk�rler...
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 31-Aralik-2011 tarihinde 18:51
Dis eti iltihabi artarsa disi tutan kemik erir. Bu durumda dis sallanmaya baslar, tedavisi pek zor ve zayiftir. �OK temiz tutulursa artmasi durur. (iyilesir demedim, ilerlemesi durur dedim)

Dis k�k� veya �evresindeki iltihap sivisi kemik i�inde birikir ve kendisine �ikacak bir delik arar. En ince buldugu noktadan eti deler ve disari akar. Yanardag p�sk�rmesi yapan krater gibi d�s�n�n. Volkan agzi gibi olusan dis eti deligine fist�l simi verilir. Tedavisi infeksiyon odaginin bulunup iltihabin giderilmesi ile olur.
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nisa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Subat-2012 tarihinde 15:29
iyi �alismalar; iki sorum olucakti 34 nolu disimin eti hizasinda igne ucu b�y�kl�g�nde sivilce tarzi bir sey var bazende kendiliiden vurup ge�en dis �ene agrisi karisimi bir sey var;acaba hem sikayetlrim hemde r�ngenim dogrultusunda ne gibi bir durum var.
birde 45 nolu disimin �st�ne basinca agriyor ve aksam agrisi �ok oluyor bzen de hafif kisa nabiz gibi agrilar oluyor yardimci olursaniz seviniriz..(dislerimi karistirma olanagida olabilir zamaniniz olursa r�ntgeni mede g�z atabilirmisiniz belki sikayelerim dogrultusunda bir deger ifade eder.TESEKK�RLER..
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Subat-2012 tarihinde 17:07
R�ntgende tarif ettiginiz b�lgeyi net olarak inceleyemiyorum ama tarifiniz kronik apseye benziyor. Kesin bir sey s�ylemek istemem. 
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nisa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Subat-2012 tarihinde 15:54
hocam tekrar rahatsiz ediyorum bug�n doktora gittim muayene etti filme bakti oda kroniklesmis dedi ama su anda disimin altinda hizasinda belkide igneyi yaptigi yerde ceviz b�y�kl�g�nde morarma olusytu bu benim ilk yaptirdigim tedavi veya ilk yaptidigim kanal tedevi hi� dedgil aca ba neden olmus olabilir niye oldu dersiniz yanitlarsaniz seviniriz..
birde tedavi esnasinda bug�n ilk seansi disimin i�ine koulan sey� merak ettim airatorun ucunu biraz daha b�y�k u� k���k orta boy ila� sisesi gibi airatorun ucunu degdirsi yogurt gibi kivami beyaz birsey 10 saniye falan disimin i�ine uyuladi acaba neydi o hocam tesekk�rler iyi �alismalar diliyorum..
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Subat-2012 tarihinde 20:08

bug�n doktora gittim muayene etti filme bakti oda kroniklesmis dedi ama su anda disimin altinda hizasinda belkide igneyi yaptigi yerde ceviz b�y�kl�g�nde morarma olusytu

igne yapildi ve ignenin battigi delikte morluk var ise hi� �zerinde durmayin, mukoza altina kanama olmus demektpr, fevkalade �nemsiz bir durumdur, bir ka� g�n i�inde kaybolur.

Fakat bu morluk ceviz b�y�kl�g�nde olamaz. Siz ceviz b�y�kl�g�nde morarma dediniz. 2 ihtimal var. Ya morarma degil veya ceviz b�y�kl�g�nde degil.

Alıntı birde tedavi esnasinda bug�n ilk seansi disimin i�ine koulan sey� merak ettim airatorun ucunu biraz daha b�y�k u� k���k orta boy ila� sisesi gibi airatorun ucunu degdirsi yogurt gibi kivami beyaz birsey 10 saniye falan disimin i�ine uyuladi acaba neydi o hocam tesekk�rler iyi �alismalar diliyorum..

Muhtemelen kalsiyum hidroksit.:-)
-M

Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nisa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Subat-2012 tarihinde 12:01
tesekk�r ediyorum evet bu sabah baktim ge�mis agrilarimda ge�ti :)cevap -y�nlendirme ve yardimlariniz i�in ayrica tesekk�r ediyorum iyi �alismalar Hocam.
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nisa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Mart-2012 tarihinde 23:39

hocam;

r�ngende de �r�ld�g� gibi 44 nolu disime 3 ay �nce kanal tedavi oldu bu son bir haftaya kadar sikinti yoktu kendiliginden gelen giden hafif sizi seklinde agrilar gelip gidiyor.dis eti hizasinda igne ucu b�y�kl�g�nde sivilce tarzi herhalde fist�l deniyo bir ey vardi o b�lgeninde hafifde olsa dis eti rengi degismisti belki daha erken mi bilmiyorum ama disardan �eneme o b�lgeye dokundugumda agri hissederdim o ge�medi-patlatip temizledigi fist�l k���k oda �yle duruyo oda ge�medi-dis eti rengindeki o b�lge de de iyilesme olmadi acaba bunlar normal mi ne yapmam lazim beklemelimiyim r�ngende anomali bir durum g�r�n�yormu 44 te.
birde bunlara ilaveten sanki yine o hizada o disin hizasindaki eski fist�l yerinin 1 cm �st�nde ayni seyden �ikti gibi acaba disim iyilesiyormu yoksa birseyler mi yolunda gitmiyor durum nedir ?hocam..yardimci olursaniz seviniriz ..tesekk�rler iyi �alismalar...
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nisa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Mart-2012 tarihinde 23:50

Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Mart-2012 tarihinde 11:09

Yolladiginiz resmin �zerinde biraz aydinlik-kontrast d�zeltmeleri yaptim.

Fist�l'� normal karsilamayiniz. Iltihabin disari aktigi delige fist�l adi verilir. Her durumda bir hatalik ifadesidir. Sanki 4 ten degil 6 numarali disin k�k�nden geliyor gibi duruyor. Fist�l�n deliginden i�eri 15 numara kon g�ta sokulup r�ntgen �ekilmesi gerekir. Iltihabin adresini elinizle komys gibi bulursunuz.
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nisa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Mayis-2012 tarihinde 16:52
iyi g�nler;bir sey sorucaktim hocam yirmilik i�in �ektirdigim r�ngende diger disleinde �st, sanki alt dislerde oynamis gibi acaba �st�n  itme kuvetiyle olmus olan durumdan dolayi g�z yanilgisimi yoksa sanki alta da ufak tefek oynamalar olmus gibi bunu �ektireli yaklasik bir ay falan oldu digeriyle 3 ay var acaba normalmidir.Bir de genel olarak �nem arz eden yapilmasi geren bir durum varmidir?bu arada �nceki sorularimda 26 alti sorun �ikarabilir demistiniz onuda yaptirdim. iyi de oldu sikintisi giti �� seansta tamamladilar .umarim uzun yillar agzimda fonsiyonunu s�rd�r�r.Iyi �alismalar.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Mayis-2012 tarihinde 22:23
Oynamis derken neyi kast ediyorsunuz?
Dis oynamis derken neyi anlamaliyim?

R�ntende g�rd�g�m her seyi s�yleyip sizi gereksiz panikelemek istemem. Siz bana yardimci olabilecegim belirli bir dis probleminiz varsa sorunuz. Ayrica r�ntgende g�rsel olarak pek bir sey g�r�nm�yor.

Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nisa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Mayis-2012 tarihinde 22:46

yani s�yleki �st �n dislerle alt �n disler diger r�ngenimdeki gibi degiller digerleride kapanis durumunda birbirlerine gelen hizalari bozulmus �stekileri g�zle g�rebiliyorum disime baktigimda yirmilikten dolayo k�pek dis ve �n�ndeki �ne dogru �ikti .Ama altta belki milimlikmi bilmiyorrum baktigimda g�zle g�r�l�r bir siikisma g�remedim ama diger 3 ay �nceki r�ntgenimdeki alt dislerin durumu ile simdikinin arasinda fark gibi bilemiyorum anotamik a�isindan nasil bir durum bu disler s�rekli oynar haldelermi sebep olsun olmasin .bilemedigim i�in soruyorum tesekk�rler.belirli bir dis problemi varama �ok da rahatsiz etmiyo ama durum nedir bilemiyorum 45 �st�ne basinca bazen agrir bazende kendigilinden vurup ge�en inat�i agrisi olur.birde 34 ten bazen nabiz atar gibi veya nadiren �ok sert bir sey yedigimde agri olur o kadar hocam.Aslinda bir de ne zamandan beri merak ettigim bir sey var 44 de kanal tedavi yaptirali yaklasik 5 ay falan oldu o disiin hizasina disardan elimle dogundugumda veya bir sey ile sildigimde agri yakalardim doktor bubun ge�icegini demisti ama s�resini sormadim benim hala ge�medi acaba bu gibi durumlar ka� ay araliginda ge�er.biraz uzun oldu ama bu firsati verdigini i�in sizlere ayrica tesekk�r ediyoruz.

Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Mayis-2012 tarihinde 20:54
Dislerin y�kseklik farklari, egimleri, rotasyon ve yer degistirmeleri r�ntgende incelenmez.
18-Mart-2012 de g�nderdiginiz r�ntgene bakarak s�yl�yorum: kanal tedaviniz �ok basarilidir. Belki dolgusunun y�ksek olmasi sebebiyle duyarlilik hissediyor olabilirsiniz. 34 '� r�ntgende net olarak g�remiyorum.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.