Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Ben iyilestim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

iyilestim

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı rasitcalik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: iyilestim
    Gönderildi: 01-Agustos-2012 tarihinde 01:52
vucudumda taratmadigim yer kalmadi, yaptirmadigim tahlil kalmadi. en sonunda ya teslim olmak yada intihar etmek ayrimindayken kazara caresini buldum. orta kulak iltihabindan kaynaklanan kokunun agzima dolmasindan ibaret olan agiz kokusu yillarimi caldi ve bundan sonrasinda iyilesmis ama ruh saglini kaybetmis biri olarak hayatima devam edicem. Allah bu mubarek gunde hepimizin yardimcisi olsun... vucutta iltihap barindiran bolgelerin dikkate alinmasinda fayda var. yapilacak tum tahlillerin yapilmasi gerekiyor. bunlari yaptirirkende agiz hijyenine en hassas sekilde ozen gosterilmesini tavsiye ediyorum. sorunlu bolge halledilse bile agiz icinde biriken koku iyilesmisligi algilamada zorluk olusturabilir. orta kulak iltihabinin bu soruna sebep oldugunu eminim ki doktorlar bile bilmiyordur. eger biliyor olsalardi ben bu sorunu yillardir yasiyor olmazdim. gizli geniz akintisi sandilar ve oyalandikca oyalandim. tekrar soylemekte fayda goruyorum. vucutta iltihapli bolge var ise ve agiz hijyeni gerekli sekilde yapilmadiysa sorunla bogusmak daha karmasa halini aliyor. benim hatalarim bunlardan ibaretti. ayrica yogun antibiyotik kullanimlarinda dis curumelerine karsi onlem alinmasi icinde uyarida bulunmayi gerekli goruyorum. herkese gecmis olsun. ustesinden gelinmeyecek bir durum oldugunu sanmiyorum. sadece rotayi dogru belirlemek gerekiyor.
Başa Dön
berataydin Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı berataydin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Kasim-2012 tarihinde 20:58
Benim onumde iki secenek var iyilesirim veya intihar ederim. suan ban a bile komik geliyor ama gercek intihar ederim.bu durumla bir 5 yil daha devam edemem bu 5 yilin 1 yilinda resmen kafayi yemek uzereyim.

Düzenleyen: berataydin - 05-Kasim-2012 tarihinde 20:58
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Kasim-2012 tarihinde 18:38
elbette intihar etmeyeceksiniz
��nk� insanlar duygulari ile degil, akillari ile hareket etmelidir
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Kasim-2012 tarihinde 16:51
rasitcalik bende k�c�kl�kten beri orta kulak iltihabi var kokunun ordan kaynaklanacagini hi� d�s�nmemistim simdi hee...orta kulak iltihabini tedavi etmek i�in sen hangi b�l�m doktoruna gittin s�ylersen �ok mutlu olucam kardesim.
Başa Dön
adanali Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı adanali Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Kasim-2012 tarihinde 20:26
Berat, bence �nce bir psikologa g�r�n. K�t� fikirlerinden kurtulduktan sonra, asil soruna daha iyi odaklanirsin.B�yle bir sey i�in, intihari d�s�nmen bile sa�ma.

Demek, sen benim yerimde olsan �oktan kafayi yemistin. Ben daha kokunun kaynagini anlayamadim. Agiz kokusu dendi ayak kokusu dendi, psikolojik dendi vs vs. Artik otob�se binmek bile iskence benim i�in.

Her g�n yataktan �ikip insan i�ine karismak zorunda olmam bile beni yoruyor.Ama ne depresyona girdim ne de intihar fikirlerim var. D�zelecegini umarak yasiyorum, hayata degisik pencerelerden bakiyorum.
Başa Dön
coqnfechn Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı coqnfechn Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Kasim-2012 tarihinde 17:07
Kbb tabiki
Başa Dön
doksaniki Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı doksaniki Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Subat-2013 tarihinde 13:14
rasitcal�k ben de bir �ey sormak istiyorum, antibiyotik tedavisinden sonra m� iyile�tin yoksa ameliyat m� oldun?
Başa Dön
memo123 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı memo123 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Temmuz-2015 tarihinde 01:22
beyler bendede vardi bu agiz kokusu daha dogrusu ben var zannediyordum ama benimki psikolojikmis yani koku flaan yok bi annenize babaniza kontrol ettirin
Başa Dön
maslak Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı maslak Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Temmuz-2015 tarihinde 21:21
İlk gönderen: rasitcalik rasitcalik yazdı:

vucudumda taratmadigim yer kalmadi, yaptirmadigim tahlil kalmadi. en sonunda ya teslim olmak yada intihar etmek ayrimindayken kazara caresini buldum. orta kulak iltihabindan kaynaklanan kokunun agzima dolmasindan ibaret olan agiz kokusu yillarimi caldi ve bundan sonrasinda iyilesmis ama ruh saglini kaybetmis biri olarak hayatima devam edicem. Allah bu mubarek gunde hepimizin yardimcisi olsun... vucutta iltihap barindiran bolgelerin dikkate alinmasinda fayda var. yapilacak tum tahlillerin
yapilmasi gerekiyor. bunlari

yaptirirkende agiz hijyenine en hassas sekilde ozen gosterilmesini tavsiye ediyorum. sorunlu bolge halledilse bile agiz icinde biriken koku iyilesmisligi algilamada zorluk olusturabilir. orta kulak iltihabinin bu soruna sebep oldugunu eminim ki doktorlar bile bilmiyordur. eger biliyor olsalardi ben bu sorunu yillardir yasiyor olmazdim. gizli geniz akintisi sandilar ve oyalandikca oyalandim. tekrar soylemekte fayda goruyorum. vucutta iltihapli bolge var ise ve agiz hijyeni gerekli sekilde yapilmadiysa sorunla bogusmak daha karmasa halini aliyor. benim hatalarim bunlardan ibaretti. ayrica yogun antibiyotik kullanimlarinda dis curumelerine karsi onlem alinmasi icinde uyarida bulunmayi gerekli goruyorum. herkese gecmis olsun. ustesinden gelinmeyecek bir durum oldugunu sanmiyorum. sadece rotayi dogru belirlemek gerekiyor.

hocam geniz akintiniz var miydi ge kulaklarinizda asiri kir?
Başa Dön
samat43 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı samat43 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Temmuz-2015 tarihinde 02:08
Orta kulak iltihabi olarak iyilesen rasitcalik size bir ka� sorum var
Koku tam olarak ne gibiydi
Hi� ge�meyen bir kokumuydu
Nefestenmi geliyordu
Kulakta kasinti ve kulak altlarinda sislik oluyormuydu bu konularda biraz bilgilendirirseniz sevinirim.
Başa Dön
aksan Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aksan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Temmuz-2015 tarihinde 10:40
benim de koku sorunum var, cocukken orta kulak iltihabi gecirmistim, hala ucaga binmek benim i�in izdirap, acaba hala iltihap devem mi ediyor?? Bana doktor alerji dedi, ila�lari kullandim ger�ekten koku yok oldu, fakat alerji testlerinden de birsey �ikmadi??? Ve tekrar koku baslayacak diye paranoyak oldum, kabus yaa!
Başa Dön
belinay Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı belinay Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Mayis-2021 tarihinde 14:14
Merhaba arkadaslar, bu basligi yazmak i�in yeni �ye oldum ama 10 seneye yakindir forumdaki her seyi okuyup uyguluyorum. Benim sorunum Tip1 �zellikleri g�steriyordu. Burnumdan koku gelmiyordu ve temizlik ile azaliyordu. Mesela muz yedigimde ��r�k muz, elma yedigimde ��r�k elma tadina d�n�yordu. Flagyl kullaninca ge�iyordu. Son 15 g�nd�r sekeri unlu �r�nleri kafeini birakmistim. G�nde 2 bardak kefir i�iyordum ve probiyotik kullaniyordum denemek i�in. Koku %50 azalmisti ama sadece sebze ve haslanmis et yemekten �ok yorulmustum. Daha sonra sunu fark ettim kefir kokuyu azaltiyordu ama bagirsaklara ulastiktan sonra degil i�er i�mez etki g�steriyordu hala agzimdayken basliyordu koku azalmasi. Bu bana bagirsak floramin degil agiz floramin bozulmus olabilecegini d�s�nd�. Bunu arastirdim ger�ekten b�yle bi sey oldugunu g�rd�m. Bunun ��z�m� ise oral probiyotikmis. Foruma girip konusulmus mu diye baktim 2012 yilinda konusulmus fakat o zamanlar T�rkiye�de olmadigini yazmislar. Su anda bulunuyor Bactoblis adinda. Zaten T�rkiye�de tek bir �esit var o y�zden marka yazmaktan �ekinmedim baska se�enek yok ��nk�. Hemen siparis ettim. Oral probiyotik kullanmadan �nce mutlaka agiz temizligi dis ipi g�zelce yapilmali. Yatmadan almak gerekiyor ��nk� �zerine hi�bir sey yiyip i�memek gerekiyor. Bende 2. G�nden itibaren koku gitti. Basladigim g�n Diyeti de biraktim buna ragmen yedigim seyin �zerine su i�iyorum ve kokusu agzimdan gidiyor. Ben 1 haftadir kullaniyorum erken oldugunu d�s�nebilirsiniz ben yine de 1 kisiye bile erkenden ulassa kardir diye d�s�n�yorum. Bu bir ila� degil salvarius k12 bakterisi i�eren bir probiyotik o y�zden s�rekli kullanmakta sorun olmaz diye d�s�n�yorum. Bu konuda uzman g�r�s� olan varsa bizi aydinlatirsa sevinirim. �zellikle benim gibi Tip 1 belirtileri g�sterenlerin isine yarayacaktir diye d�s�n�yorum siz yine de sansinizi deneyin bence. Herkes ge�mis olsun diliyorum.
Başa Dön
Cennker82 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Cennker82 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Ekim-2023 tarihinde 22:48
�ok uzun senelerdir siddetli agiz kokusu �eken biriyim.Kurtulmak i�in denemedigim ila� bitki vs kalmadi.Yogun arastirmalar ve esiminde bu s�re�te yardimiyla 2 ayin sonunda o bitmez tedavisi yok denen agiz kokumdan kurtuldum.Agiz kokumun sebebi Candida mantari oldugu sonucuna ulastim.Dilimdeki tabaka halinde yogun kokulu beyazligin sebebini ,sebeplerini arastirmaya basladim.Hikayem tam olarak s�yle basladi;

Uzun yillardir mide yanmasi,hazimsizlik,gaz problemi �eken biriyim fakat bu d�nemlerde agiz kokum yoktu.Sonrasinda endoskopi sonrasi gastrit ve helicobactek pilori teshisi kondu.Ne olduysa o d�nem basima geldi.Bunun tedavisi i�in kullandigim y�ksek dozlu antibiyotikler ve mide koruyucu ila�larin kullanimi sonrasi agiz kokusu problemi yasamaya basladim.
Antibiyotik kullanimi,mide asidi azligi Candida mantarina davet �ikariyor hele ki bagisiklik sisteminiz g��l� degilse.

Candida mantari aslinda v�cutta bulunan bir t�r bakteri fakat kontrols�z �ogaldiginda v�cudun genel yapisini,�zellikle sindirimi ele ge�iren daha sonrasinda karacigeri dahi bozup,agiz kokusu dahi yapabilen g��l� ve diren�li bir bakteri ve ��z�m� kesin ve kararli bir diyet.
Uzun yillardir k�t� beslenme aliskanligi olan,bagisikligi g�rece olarak daha d�s�k genelde mide asidi ila�larla baskilanan,�ok fazla sekerli ve karbonhidrat agirlikli beslenen kisilerde ka�inilmaz sonu� olarak ortaya �ikiyor.
Nasil mi kurtuldum;
�ok siki bir diyetten ge�erek benim i�in ger�ekten �ok zordu fakat bu agiz kokusundan kurtulmak i�in hayattaki bir �ok seyi feda edebilirdim.Neden mi zorlandim ��nk� pilav gibi y�ksek karbonhidrati �ok seven,asiri tatli yemeye meyilli(sebep yine candida mantari)biriydim.�g�n yemeklerinden en fazla yarim saat 1 saat sonra k�se bucak agzima �ikolata,sekerleme,abur cubur koymadan yazayamaz hale gelmistim.

Diyete baslarken �grendigim seyler;
*Kesinlikle ve kesinlikle yapayda olsa dogalda olsa(meyve vs)seker kullanamayacagim,��nk� Candida mantarini en �ok besleyen sey seker dogal seker dahil.
*Karbonhidrat(pilav,makarna.bugday ekmegi.�avdar ekmegi,tam tahil ekmegi vs yasak)alimini minimum hatta 0 d�zeye �ekecegim,
*Daha �ok dogal beslenmek,b�rek,kek,pasta vs uzak durmak
*Fetmente edilen yiyecekleri �ogaltmak(kefir,ev yapimi yogurt,elma sirekesi,tursu gibi)
*S�t ve s�t �r�nlerinden uzak durmak(peynir,s�t,kremagibi)
*Glutensiz beslenmek(paketlenmis gidalarda uzak durmak)
*Kalitesiz yaglarla yapilan yemeklerden uzak durmak(kanola,ay�i�ek,misir �z� yagi gibi)
*Bazi sark�teri �r�nlerden ka�inmak(sucuk,salam.sosis gibi)
*�esnilerden uzak durmak(ket�ap,barbek� sosu,mayonez gibi)
*Y�ksek nisastali sebzelerden ve �r�nlerden uzak durdum,
*Kafein,alkol alimindan kesinlikle uzak durdum,mide ilaci dahil antibiyotik agri kesici ila�lara basvurmadim.

Peki diyeceksiniz ki ne yedin kardesim sen hersey yasak ama �yle degil.V�cuttan sekeri kesince 2 hafta i�inde emin olun caniniz tatli,�ikolata,abur cubur ve agiza s�rekli birsey atma istegi kesiliyor.G�n� 1 yada 2 ara 2 tam �g�nle acikmadan atlatiyorsunuz.Bu arada 4-5 kg'ye yakinda verdim ama zaten diyetin asil amaci kilo vermek degil o lanet kokudan kurtulmak.
Bu s�re�te neler yedim;
Ekmek olarak sadece karabugday ekmegi yedim.Kahvaltida yumurta,zeytin,domates,biber,yesilliklerden roka,maydonoz kendime bol bol zeytinyagiyla menemen yaptim.
Ara �g�nde genelde tar�inla yogurt bazen buldugum karabugday patlagi atistirdim.
�glen yemeginde bulabiliyorsam az �orba i�inde �ok un kullanilmayan tavuk suyu gibi,ezogelin gibi �orbalar i�tim.
K�fte,izgara tavuk,balik yemeye �zen g�sterdim.Bu diyette olmazsa olmaz besinlerede ihtiya� var tabi.Mesela sarimsak,sogan gibi dogal antibiyotikler.Hindistan cevizi yagini her gece yesil �ay,ada �ayi gibi i�eceklerle t�kettim.I�ine tar�in atmayi ihmal etmedim,
Olmazsa olmazlardan biri ev yapimi kendi yaptigim yogurttu,ara �g�nlerde kullandim yemeklerin yaninda t�ketiim.
Bu �r�nleri g�n�l rahatligiyla kullandim.
Dogal elma sirkesi,ev yapimi yogurt,ev yapimi kefir,sarimsak,sogan,ev yapimi tursu.Bolca nisastasiz sebzelere y�neldim mesela nedir bunlar;
Brokoli,ispanak,patlican,kabak,br�ksel lahanasi,kereviz gibi.
En �nemli seylerden biri i�tigim suyu y�ksek ph'li sularla degistirdim.Ek takviye olarak kendime curcumin ve sivi bentonit kili kullandim.

Ortalama b�nyeye g�re degisiklik g�stermeyle birlikte agiz kokusu bende 1 ay gibi bir s�re�te tamamen bitti.Bu arada yaklasik 20 senedir kullandigim mide ilacindanda kurtulmak bana bonus oldu.HI� bitmez dedigim sadece hasta oldugumda verilen antibiyotik kullaniminda ge�en ve daha sonrasinda daha siddetli sekilde geri d�nen agiz kokumdan tamamiyle kurtuldum.Biraz uzun tuttum basinizi agrittim.Umarim herkes sagligina en kisa s�rede kavusur.Herkes bu sekilde kurtulacak diye birsey yok tabi.Benim bahsettigim agiz kokusu dilde tabaka seklinde olusan ve agiza agir bir pas tadi birakaqn t�rdeydi.Farkli problemleri olanlarin farkli yollar denemesi ve tedavisini aramaya devam etmesini �neririm.Bu tedavi tavsiyesi degildir tabii ki.Ben 2 yildan fazla zamandir tedavi yollari ariyordum ve Allah'a hamdolsun sonunda buldum..Herkese iyi forumlar.
Başa Dön
Yig1t Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Yig1t Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Ekim-2023 tarihinde 09:38
Peki iyilestigini nasil anladin ben hayatimdan sekeri �ikardiginda beri koku gitti ama ben kabul edemiyorum gittigini psikolojimi bozdu bana yardimci olabilirisin bu konuda
Başa Dön
aerandir Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aerandir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Ekim-2023 tarihinde 13:44
Merhaba Cennker82 hikayemiz seninle �ok benziyor ben 44 yasindayim ve 20 li yaslardan beridir bu koku var, kendim kokuyu alamiyorum ama yakinimdakilere sordugumda aliyor. Sekerli gidalari t�kettigimde koku zirve yapiyor hatta 2 mtreden koku alinabiliyor. sekeri biraktigimdan beri koku %80 azaldi ve buradan yola �ikarak bu diyeti uygulamaya karar verdim. Bu arada herg�n ��rek otu yagi ve ara ara kekik yagi kullaniyorum ve de g�nde bir kasik hindistan cevizi yagi i�iyorum.
Sana bir ka� soru sormak istiyorum.
1- Sekerli gidalar t�kettiginde koku fazlalasiyor muydu?
2- Her g�n siskinlik ve gaz problemi yasiyor muydun?
3- V�cudunun herhangi bir yerinde uzun s�redir olan egzamalarin var mi?

Verdigin bilgiler �ok kiymetli �ok tesekk�r ederim bende senin diyetini uygulamaya basladim.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Cennker82 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Ekim-2023 tarihinde 17:15
İlk gönderen: aerandir aerandir yazdı:

Merhaba Cennker82 hikayemiz seninle �ok benziyor ben 44 yasindayim ve 20 li yaslardan beridir bu koku var, kendim kokuyu alamiyorum ama yakinimdakilere sordugumda aliyor. Sekerli gidalari t�kettigimde koku zirve yapiyor hatta 2 mtreden koku alinabiliyor. sekeri biraktigimdan beri koku %80 azaldi ve buradan yola �ikarak bu diyeti uygulamaya karar verdim. Bu arada herg�n ��rek otu yagi ve ara ara kekik yagi kullaniyorum ve de g�nde bir kasik hindistan cevizi yagi i�iyorum.
Sana bir ka� soru sormak istiyorum.
1- Sekerli gidalar t�kettiginde koku fazlalasiyor muydu?
2- Her g�n siskinlik ve gaz problemi yasiyor muydun?
3- V�cudunun herhangi bir yerinde uzun s�redir olan egzamalarin var mi?

Verdigin bilgiler �ok kiymetli �ok tesekk�r ederim bende senin diyetini uygulamaya basladim.

Hocam selamlar sekerli gidalar t�kettigimde disimi fir�alasam dahi ortalama 1 saat i�inde koku hizli sekilde geri geliyordu ve yogunlasiyordu dilime baktigimda beyaz tabaka daha kalinlasmis oluyordu bu arada sik sik bakir dil fir�asiyla kazidim(bakir'in bakteri �ld�rme �zelligi mevcut).
Her yemek sonrasi yogun siskinlik s�rekli gaz hem alttan hem �stten �ikariyordum.El parmaklarimin orta bogumunda mayasil dedigimiz kasintili sivilce gibi olusan su baloncuklari sik sik olusuyordu.
Mide ve gaz problemlerim 0 suan ama su var midemi eskisi kadar doldurmuyorum daha dogrusu seker kullanimim hi� olmadigi i�in inanin g�n� 2 �g�nle bile rahat �ikariyorum.Bug�n mesela ma�im var.Sabah 11 gibi sahanda yumurta,yesil,siyah zeytin,roka,maydonoz 2-3 dilim karabugday ekmegi yedim.Saat 4 gibi karnim �ok hafif acikmasina ragmen ma�im 20'de oldugu i�in zamansiz acikmamak i�in �ig badem ve findik ekleyip �st�nede toz tar�inla ev yapimi yogurt yedim.
bu diyette olmazsa olmaz olarak g�rd�g�m hindistan cevizi yagi8ben gece yatmadan 2 saat evvel ada�ayi,i�ine taze zencefil dilimleri kesip demliyordum ve �st�ne hindistan cevizi yagi koyuyordum bu arada hindistan cevizi yagini ila� kalitesinde eczaneden temin etmenizi tavsiye ederim.m�mk�nse soguk sikim olsun).Sarimsak,sogan mide yanmaniz yoksa sik sik t�ketin.Dedigim gibi diyette aslinda d�s�k sekerli meyveler vardi �ilek,elma vs gibi ama ben hizli ��z�m i�in onlardan dahi uzak durdum.Mesela pilav,ayran agiz kokumu �st seviyelere getiriyordu benim.Karabugday ekmegi bulmak i�in �ok firin gezdim hatta bir d�nem marketlerden paketli aldim fakat daha sonrasinda hemde eksi mayali olani buldum onuda halledince ��z�m hizlandi..Yilmayin 1 hafta i�inde agzinizdaki tat degisecek hatta diski renginiz bile degisecektir..Allah sifanizi versin �stadim.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Cennker82 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Ekim-2023 tarihinde 17:18
İlk gönderen: Yig1t Yig1t yazdı:

Peki iyilestigini nasil anladin ben hayatimdan sekeri �ikardiginda beri koku gitti ama ben kabul edemiyorum gittigini psikolojimi bozdu bana yardimci olabilirisin bu konuda

Evli biriyim esime sik sik sordum kalmadigini s�yledi ayni sekilde oglumada soruyorum.Is yerinde �alisan arkadaslarimada sordum kokmadigini s�ylediler.Bendeki koku sadece yakinimdakine gitmiyordu ara� i�inde gittigim arkadaslarim bile �nceden �ok agir koktugunu s�yl�yorlardi psikolojik bir koku degildi yani.Yakin �evrenizden yardim alabilirsiniz bu konuda.
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Ekim-2023 tarihinde 22:21
Valla Murat hoca hem bu forumda hem youtube kanalinda �st�ne basa basa israrla candida mantarlarinin koku yapmayacagini s�yl�yor.

Internette candida belirtileri diye yazinca bazi siteler madde madde siralarken "dilde pas ve agiz kokusu" diye belirtmisler ama kaynaklari yok.

Dilinde ama az ama �ok pas olmayan kimse yok, g�rd�g�m kadariyla bebeklerde �ocuklarda bile var ama agizlari kokmuyor.

Aklim karisti benim.
Başa Dön
Gececekinsl Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Gececekinsl Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Ekim-2023 tarihinde 07:58
Slm yok yav candida degildir ...
Bu hastalik basladiginda kbb doktorum Salbe yazmisti 3 4 defa aldim ben onu bi ise yaramadi ..dilimin pasi hala Burda..
C�r�k dis pas yapior yaziyor dis doktoru var yarin ..
Isnl �yledir ..

Ama benim farkettigim su arkadaslar amaleyattan sonra koku baya azaldi yemekden sonrada asiri kokmuyor eskisi gibi kokumuyor daha dogrusu

O kokunun nerden geldigini daha iyi hissediyordum artik ..
Oda bogazdan. !

Eskiden bisey yedigimde yemek kokuyordu mesela .
Suan �yle degil yemek kokmuyor bozuk bozuk .b�yle icimde tarihi geciyor gibi.

Suan benim vucutumdaki bozuk enfeksionlu yer kokuyor bence ..
Koku var ama o eski koku degil
Koku hep ayni hemen hemen eskiden yemekden yemeye degisiyordu ..

Icten gelen bir koku degil .. bunu farkedebiliyorum
C�nk� gecen energy icecegi ictim ve yanma hissi sonra agzim eksidi ..

Doktoro Telefon actim dikisler felanmi acildi diye
Doktorun dedigi barret mide girisindeki Doku degisikliligi dedi asidli icecek icme iylesene kadar dedi ..

Herkesin kafasi karisik ama birimizden biri bunun ne oldugunu c�zerse .Super olcak
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Ekim-2023 tarihinde 10:12
Benim bir �nerim var;

Endoskopi yaparken agizdan bogaza ordan da mideye kamerali hortum saliyorlar ya, iste o hortumun ucuna Murat hocanin yaptigi koku �l�er alete bagli k���c�k bir koku sens�r� takilacak. Alet agizdan baslayip bogazdan inerken ve mideye yavas yavas indirildiginde s�rekli koku �l��m� yapip kokunun en yogun oldugu yeri bulacak, b�ylece agizdan mi dilden mi bademcik , bogazdan mi mideden mi geldigini tespit edecek. @Gececekinsl'in bogazindaki kirmizi yere tutunca koku var mi yok mu haber verecek.

Ayni seyi Kulak Burun doktorlarinin buruna soktuklari kamerali aletin de ucuna takacaksin, koku burundan mi geliyor tespit edecek.

Tipki mayin arama dedekt�rleri gibi. 😁

Ayni sens�r� kolonoskopi aletine de takacaksin. �let bagirsaklarda dolasirken kendisine daha �nceden y�klenen referans degerler disindaki kokularda alarm verecek. Mesela bagirsakta metan gazi 20 ile 50 birim arasi olmasi gerekirken 70 �ikiyorsa alet �tecek. Hekim de metan gazi �oksa bu olsa olsa candidadir, parazit kaynaklidir vesaire teshiste bulunmaya �alisacak. Hidrojen gazi �oksa falan hastaliktandir diyecek.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Gececekinsl Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Ekim-2023 tarihinde 11:35
Ya iste �yle bisey yok ben g�g�s�mden ct mr yaptirmistim bisey cikmamisti burundan ayni sekil bisey cikmamisti sadece yamuk oldugu s�ylemislerdi amaleyat olmustum ..

Koku kesin olarak bogaz bence ya ..
100 tane Foto var elimde ..kizariklik soluk renk olunca kokuda hafifliyor ..

Tam kizarikken nefesim sicakliyor ve koku artiyor ve bogazim garip oluyor bilmiyorum nasil anlatayim. .

Fotolrda daha iyi g�z�k�yor bogaz gargara ..kullaniyorum bugun son g�n bogazimdaki gecmedi mesela bunu tetikleyen bisey var demekki kbb doktoru dedi kaimler ve bakteriler dedi �rnek alalim hangisi diye bakalim daha ordan ne cikcak ..

�nce disini hallet dedi yoksa olmuyormus c�r�k dis y�z�nden ..bogazimda d�zelirse bisey kalmiycak bence ..

Bak mesela dislerim hep iyi zannediyordum �yle degilmis ..

Suan 6 ayda yaptiklarim bak hele

Mide amaleyati oldum

Sibo tedavisi oldum

Bir 20 lik disim enfeksionlu cikti cektirdim

Yarin biri daha cekilcek son 20 lik disim son c�r�k

Yapilacaklar alerji ige neden y�ksek ciktigi ile ilgili Parasit olabilir diyor Doktor kadin ona bakilcak

Ve kbb bogazdan �rnek alcak

Bundan sonra baska bir doktor yok ztn

Bu doktorlardan sonra baska Doktor yok sanirim kokuyla ilgili olabilen o y�zden bunlarida yapiyim bu isin pesini birakcam atkadaslar yapacak bisey yok iyce biktim yemin ediyorumki
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Gececekinsl Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Ekim-2023 tarihinde 11:52
Baskada bisey kalmiyor sanirim belki son olarak gecmesse Eger..

Su midenin cikisina bakalim diyen doktora baktiririm
Gastritis olabilir diyen doktor ..

Bu adaminda iddasida su anlattigi bana neden diye
Gastritis var Mide cikinda sanirim kolay sindiremedigin yemekler oraya toplaniyor koku ve gazlar yukari vuruyor dedi kac kisi bana geldi bu Problem y�z�nden diye devam etti ..pantoprazol ilac ve mide koruyucular yazilan onlar beben ilaci onlar ise yaramaz diye bir c�mle kurdu benim yazdiklarim cok vok g�cl� ve �ld�rd�m� �ld�r�r felan bilmiyorum gercekten hangisine inaniyim ..

Hepsi baska bisey s�yl�yor
Disciye gidiyorum c�r�k var ondandir diyor ..

Kbb gidiyorum bogazinda enfeksion var diyor ..

Bu 3�nden biri belkide bakalim bu 3n�de deniycem
Sonra vucutumu daha zorlamiycam belki gecer zamanla
Başa Dön
kaderarkadaslar Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kaderarkadaslar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Ekim-2023 tarihinde 19:51
Su bagirsak i�in ila� bitince probiotik vericekti ya. Ona noldu
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Gececekinsl Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Ekim-2023 tarihinde 07:22
Sibo tedaviside ise yaradi arkadaslar ..
4 g�nd�r probiot aliyorum kontrol ediyorum g�nl�k bir kez WC gidiyorum .
Guruldama halen var oda normalesti artik diski normallesti soluk ve civik degil eskisi gibi ... kokuya bi etkisi olmadi ama onu s�yleyim ..sira sira gidiyorum bakalim ne olcak iki hata ortadan kalkti bugunde dis 3 olcak bakalim
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Gececekinsl Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Ekim-2023 tarihinde 11:18
G�naydin arkadaslar son 20lik disim cekildi 3 tanede dolgu yapildi dislerimle sorunum kalmadi bunuda hallettim ..
Mide ve dis bitti cuma g�n� kbb var �rnek alincak ..
Antibiotik tedavisi basliycak Eger oda gecerse ve koku halen varsa bende bisey bilmiyorum artik
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Ekim-2023 tarihinde 11:58
Gececekinsl

Saka maka kaportayi baya yeniledin haa, yakinda sifir km araba gibi olacaksin. Yenge sahip �iksin sana, dikkatli olsun kaptirabilir. 😁
Başa Dön
kaderarkadaslar Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kaderarkadaslar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Ekim-2023 tarihinde 12:14
Hahahahahha Ben hala agir hasarliyim 😅😅😅😅
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Gececekinsl Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Ekim-2023 tarihinde 12:30
Hahahaha Aynen ben aslinda bunlarin hepsini birakmistim
Son olarak eki 23 derece depoda calistim 4 ay boyunca ve cok k�t� oldu balgam koku su bu cok k�t�yd� ..
Tekrardan baslayinca baya hasan varmis haha

Disdan g�r�n�s�m �yle degil amma cok saglikli kuvvetli biriyim kis yaz y�zmeye giderim top felan hepsi var bisiklet cocuklar su bu hayatim g�zel piskolejik bir vaka yok ama koku var Haha 😂 oda herseyi mahvediyor aslinda cok g�zel olan hayatimi mahvediyor cok acimasiz bisey zaman para bunuda gectim anilarim hep bu seyle dolu akil almaz bisey ama bu defa gececek cok inaniyorum ..

Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.