![]() |
Gumus - Amalgam dolgu |
Yanıtla
|
| Yazar | |
Tristan
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Gumus - Amalgam dolguGönderildi: 16-Kasim-2012 tarihinde 19:19 |
|
Merhabalar,
Malum gumusun anti bakteriel ozelligi var. Ayak kokulari icin bile gumus iyonlu corap yaptilar. Beyaz dolgularimizi gumus amalgam ile degistirsek ( ozellikle en arkadaki dislerimizdekileri) agiz kokusuna bir faydasi olur mu? Deneyen var mi? Bu dolgunun icindeki civa gumusu cozerek gumusun aktifligini yok edebiliyormus sanirim. Civa kullanilmadan gumusun bu etkisinden agiz icinde (dolgu-kopru vs.) yararlanamaz miyiz? |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Kasim-2012 tarihinde 11:13 |
|
G�m�s iyonlu �oraplar %100 etkili diye bir sey yok. Sadece �retici firmanin iddia ettigi bir sey. Ayakta mantar, asiri terleme vs varsa �ok etki edecegini sanmiyorum.
Dolgulu dis, eger i�ten ��r�m�yorsa zaten koku yapmamasi lazim. Normal hijyenle, dis tasi temizligi ile saglikli kalir. Eger koku agiz i�i ile ilgiliyse sanirim bunu �ogu dis�i ��zebiliyor. KBB, sindirimle ilgiliyse o zaman isler karisiyor anladigim kadariyla. Bence bir �ok dis�i o kokuyu �ekmemek i�in fazla ilgilenmeden g�nderiyor. |
|
![]() |
|
Dr.Devrim
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 10-Kasim-2012 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 32 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Kasim-2012 tarihinde 12:30 |
|
Merhaba, yillardir g�m�s �zerine �alisiyorum. Evet, g��l� bir mikrop �ld�r�c�d�r. G�m�sl� �r�nler agzinizda bir yere kadar hijyen saglar ama agizdaki dolgularin i�erdigi g�m�sten bunu bekleyemezsiniz. Eger �yle olsaydi g�m�sl� dolgu yaptiran hi� kimsenin agzi kokmazdi. Bence yapilmasi gereken g�m�sl� ve belki de �inkolu bir �r�n kullanmak. G�m�s antibakteriyel etki saglarken �inko kokuyla m�cadele eder. Sizin ihtiyaciniz olan sey bir taraftan koku molek�llerini i�ine hapsederken diger taraftan da bakteri �ld�ren bir �r�n. Nano g�m�s, nano �inko ve zeolit i�eren b�yle bir �r�n�m var. ilgilenirseniz yardimci olabilirim.
|
|
![]() |
|
Dr.Devrim
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 10-Kasim-2012 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 32 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Kasim-2012 tarihinde 12:34 |
|
G�m�s�n az da olsa terlemeyi �nleyici etkisi var. Bu nedenle cildiye uzmanlari g�m�sl� kremler re�ete ederler kimi zaman. G�m�sl� �orabin terleme engellemesi m�mk�n degil. ��nk� ciltteki g�zeneklere tam temas etmez. Ama g�m�s i�eren krem ve spreyler bunu yapabilir. Koku hem terleme ile hem de o terli ortamda �reyen bakteri ile ilgilidir. Ikisinden birini ��zmek isinize yaramaz. Terleme �nleyen g�m�sl� bir �r�n (krem/sprey) uygulamasi sonrasinda g�m�sl� �orap bence daha faydali olur.
|
|
![]() |
|
Josephine
�ye
Kayıt Tarihi: 30-Temmuz-2013 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 72 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Temmuz-2013 tarihinde 00:21 |
|
amalgama d�nmenizi tavsiye etmem. Ben hastaligimin nedenini yillarca arastirip bulamayinca, allerji testi yaptrdim ve "civa allerjisi"ni duyunca sok oldum! agzimda 6 tane amalgam doldu vardi, hepsini s�kt�rtt�m. Tabi s�k�l�rken bunlari yuttuk veya soluduk maalesef :( ama en nihayetinde artik agzim civasiz. Sakin amalgam yaptrmayin, civa zehirli bir metal.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Temmuz-2013 tarihinde 09:14 |
Amalgama d�nmenizi tavsiye ederim. http://aydinmur.com/arsiv/amalgam1.pdf http://aydinmur.com/arsiv/amalgam2.pdf http://aydinmur.com/arsiv/amalgam3.pdf http://aydinmur.com/arsiv/amalgam4.pdf �stelik amalgamin i�inde �inko vardir. G�m�s de vardir. Pek muhtemeldir ki agiz kokusunu engelliyor olabilir. Civa alerjisi ve zehirlenmesi baska seylerdir. fevkalade nadirdir. Amalgam dolgunun zehirli oldugu ispatlanmis degildir. Iddialari destekleyen �alismalar istatistikler ve hipotezler �zerine kurulmustur veya hayvan deneylerinden ibarettir. Ticari pirim sebebi ile balon u�urulmaktadir. Ben buna y�nlendirilmis abarti ismini veriyorum http://aydinmur.com/yonlendirilmis-abarti.html -M Düzenleyen: aydinmur - 31-Temmuz-2013 tarihinde 09:18 |
|
![]() |
|
Unuttum
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Temmuz-2019 tarihinde 07:33 |
|
Merhaba. G�m�s suyu kullanan oldu mu? Olduysa sonu� ne oldu arkadaslar. Mide ve bagirsaktaki bakterileri yok ettigi yaziyor
|
|
![]() |
|
mehmet27
�ye
Kayıt Tarihi: 16-Mart-2015 Konum: Gaziantep Durum: Çevrimdışı Puan: 81 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Temmuz-2019 tarihinde 18:54 |
|
Ben kullandim ise yaramad. G�m�s suyunu fazla abartiyorlar bence
|
|
![]() |
|
Unuttum
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Temmuz-2019 tarihinde 10:01 |
O da mi �are degil. Nasil olcak, nerde aramaliyiz �areyi. �aresi olmadigina inanmiyorum daha dogrusu inanamiyorum ben |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |