![]() |
Faranjit |
Yanıtla
|
| Yazar | |
ormes
�ye
Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: �stanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 93 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: FaranjitGönderildi: 08-Mart-2013 tarihinde 08:15 |
|
Merhabalar doktorum sonunda zorlada olsa b�r tesh�s koyab�ld�, hastal���m kron�k faranj�tm�s bademc�k taslar�m yok fakat �lt�hap varm��, ben�m sorum kronik faranjit a��z kokusu dilde pas vs yaparm� ? Te�ekk�r eder�m �y� g�nler diler�m
|
|
![]() |
|
coqnfechn
�ye
Kayıt Tarihi: 20-Eyl�l-2012 Konum: Samsun Durum: Çevrimdışı Puan: 55 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Mart-2013 tarihinde 09:40 |
|
Banada kronik faranjit demi�lerdi dilimdede a��r� pas var �ok pis kokmakta.
|
|
![]() |
|
coqnfechn
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Mart-2013 tarihinde 00:56 |
|
En do�rusu murat hocaya gidip muayene olmakta buda benim elimden gelmiyor.�niversite ��rencisiyim ben maddi a��dan imkan�m olmuyor zaten muayene masraf� kadar benim yol masraf�m oluyor 2 ye katlan�yor masraf.Ben umudumu kesmek �zereyim art�k �ok yoruldum ger�ekten.
|
|
![]() |
|
ormes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Mart-2013 tarihinde 05:34 |
|
te�ekk�rler coqnfechn, ba�ka yard�mc� olabilecek yokmu acaba ? Murat hocam sizde yard�m edebilirmisiniz ?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Mart-2013 tarihinde 06:21 |
|
G�veniniz i�in te�ekk�r ederim. Ke�ke mucize yaratabilsem. Sadece elimden geleni yapmaya �al���yorum.
Farenjit bo�az�n i� y�zeyini d��eyen epitelin iltihab�d�r. Burun arkas� (naso-), a��z arkas� (oro-) ve alt (hypo-) olmak �zere 3 k�smi yerle�imi vard�r. Hepsi veya bir k�sm� olaya kat�labilir. Alerji, a��zdan nefes al�p vermek veya sigara tahri�i gibi sebeplerle ortaya ��kabilir. �ok yayg�nd�r. K�sa iyile�me d�nemlerini takiben alevlenebilir, uzun y�llar boyu dalgal� �ekilde seyreder. Farenjit �ok s�k ratlanan ve klinikte belirgin �ikayet vermeyen, sessizce devam eden, kolayca tedavi edilemeyen, tedavi edilse bile s�k s�k n�ks eden, bir kronik hastal�kt�r, en iyi bilinen a��z kokusu sebeplerinden bir tanesidir. Buna ra�men her farenjiti olan a��z kokusu sahibi olmuyor. Muhtemelen olaya kat�lan bakterilerin kokulu �r�n yapabilme yeteneklerine ba�l� olabilir. |
|
![]() |
|
ormes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Mart-2013 tarihinde 12:05 |
|
te�ekk�r ederim murat hocam san�r�m benim hastal�g�m faranjit en az�ndan bunu bilmi� oldum. Peki bundan kurtulmam i�in ne yapmam gerekir �neriniz varm� ? doktor 3 tane ila� verdi sprey tablet vs. 15 g�n kullan dedi ama bu kadar kolay ge�ece�ini d���nm�yorum ila�lar� 2 g�nd�r kullan�yorum ve kokuda hi�bir geli�me olmad� ruhum daral�yor diyebilirim te�ekk�r ederim
|
|
![]() |
|
RoyalAlbert
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 15-Ekim-2012 Konum: Antalya Durum: Çevrimdışı Puan: 21 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Mart-2013 tarihinde 12:43 |
|
Selam..Hocam,benimde bo�az�m g�d�klan�yor.�ok tatl� bir ka��nt� oluyor.Birka� forumda daha okumu�tum bu g�d�klanma olay�n�.Acaba faranjit olabilir mi? Bu g�d�klanman�n sebebi nedir? Foruma yaz�lan her yeni mesaj� okuduk�a kendi �st�me al�nmaya ba�lad�m.Acaba bu mu o mu sorun nerede �eklinde diye.Ama bu g�d�klanma birazc�k beni ��phede b�rakt� desem yalan olmaz.Cevap verebilirseniz memnun olurum.
Bir de forum �yeleri yakla��k bine ula�t�.Asl�nda derdimizi sizin de yard�m�n�zla Sa�l�k Bakanl���na yada ne bileyim ben ve benim gibi olupta �urada �aresiz herg�n gizli sakl�,toplumdan uzak �ekilde y�zlerce arkada��n derdine ortak olacak bir ki�iye kuruma ula�abilsek hi�te fena olmaz.Tv'lerde,gazetelerde,internette vb yerlerde a��z kokusu ad� alt�nda basit fikirlerin �retilmesi bizim i�in yeterli olmuyor.Bize bir �ekilde sahip ��k�lmas� laz�m.Kanser de�iliz ama kanser hastalar� gibiyiz.Ger�ekten hep yitirilen �mitler,kaybolan umutlar sahnesi gibiyiz.Burada en istekli kararl� g�rd���m arkada�lar bile eninde sonunda pes etmek durumunda kal�yor.Belki de bu forumu oldu�u gibi i�erisinde ki mesajlar�yla birlikte Sa�l�k Bakanl���na ula�t�rmam�z bi �ekilde onlara halimizi,kim oldu�umuzu,olay�n ehemmiyetini ve hi� az�msanmayacak kadar az olmad���m�z� bildirmemiz laz�m diye d���n�yorum.Belki �ok hayali konu�uyor olabilirim.Ama ger�ek �u ki burada bulunan arkada�lar�n fikir d�nyas�n�n hep bir k��esinde intihar etme eylemi yat�yor.Bu da basit bir sebep de�il.Ben bu forumu g�rmemi� bulmam�� i�indeki yazanlar� okumam�� olsayd�m belki de bu hastal��a yakalanan birka� ki�iden biri olarak �ylece kaderime raz� olucakt�m.Ama forumu bulmam yeniden ad�mlar atmam� sa�lad�.Neticesizde olsa iyile�mek ad�na birtak�m eylemlerde bulundum.Herkes bunun derdinde,�aba sarfediyor,u�ra��yor ama olmuyor. Devlet olarak yard�m elini �ok g�rmesinler.Bizi yeniden topluma kazand�rs�nlar.Ger�ekten art�k ben �ok yoruldum u�ra�maktan ve para harcamaktan.Eminim di�er arkada�lar da yoruldular.Biraz uzun yazd�m asl�nda yaz�lacak �ok �ey var Say�n Hocam ama gereksiz olmas� ve meram�n d���na ��kmamak gerekti�i kanaatindeyim Sayg�lar.. |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Mart-2013 tarihinde 06:28 |
|
Farenjitim var m� bilmiyorum. Daha �nce yazd���m di� eti uzman� doktor, bo�az�m�n halini g�r�nce klorex veya ona benzer bir gargara yazd�, hem a��z hijyenine hem bo�aza iyi gelece�ini s�yledi. Gargaray� almad�m, KBB uzman�na gittim o burun ak�nt�s� i�in spreyle beraber iki ila� verdi, onlar� kullan�yorum.
Belki b�yle bir gargara, farenjitin iyile�mesine yard�mc� olabilir. Ancak bu gargaralar�n �ok fazla kullan�lmas� �nerilmiyor. Burun i�in verilen spreylerin bile bir haftadan fazla kullan�lmas� sak�ncal� diyorlar. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Mart-2013 tarihinde 13:18 |
ben size farenjitsiniz diyemem. Farenjit a��z kokusu yapabilir dedim. Farenjit, parmak iltihab� gibi belli mikroplarla olu�an, ila�la tedavi edilince tamamen iyile�en bir hastal�k de�ildir. Farenjitin sebebi burun bo�az yap�lar�nda bozulan ekolojidir. A��zdan solunum, burun i� yap�lar�nda daralma, alerji, kal�nla�ma, t�kanma, vs. Bu d�zelmezse tedaviden sonra hastal�k geri gelir, yeniden ba�a d�n�l�r. |
|
![]() |
|
ormes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Mart-2013 tarihinde 09:37 |
|
yani bu koku kal�c� olacakm� diyorsunuz ?
|
|
![]() |
|
coqnfechn
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Mart-2013 tarihinde 13:02 |
|
Bu kronik farenjitin tedavisi kolay de�ilse hep bu kokuylam� ya�ayaca��z hocam.Hele b�yle doktorlarla daha zor.Benim anlamad���m bi�ey var bu faranjitin tedavisi i�in ne yapaca��z ? Doktorlar a��z i�ine bakmakla yetiniyor.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Mart-2013 tarihinde 22:00 |
|
��yle cevap vereyim:
Bir vakada a��z kokusunun yegane sebebi farenjit ise ve tedavi edilmezse a��z kokusu kalmaya devam eder. Kulak Burun Bo�azc� de�ilim ama bildi�im kadar� ile di�er soruya da ��yle cevap vereyim: E�er bir farenjit vakas�nda sebep bulunup ortadan kald�r�lmazsa hi� bir ila� farenjiti kal�c� olarak tedavi edemez. Ancak ve sadece g�nler (nadiren aylar) boyunca k�smi bir rahatlama veya iyile�me sa�layabilir. Sebep yerinde duruyorsa farenjit tekrarlayacakt�r. Tersten s�ylemek gerekirse: bir �nceki mesaj�mda sayd���m sebepler bulunup ortadan kald�r�l�rsa farenjit ilaca gerek olmadan kendili�inden iyile�ir. Hep �u �rne�i veririm: Ayakkab�n�zda �ivi var ve her ad�m att���n�zda aya��n�za bat�yor, yara yap�yor diyelim. A�r� kesici yutabilirsiniz, veya aya��n�zdaki yaraya merhem s�rebilirsiniz. Bunlar size iyi gelecektir. Fakat siz ilac� b�rak�nca o �ivi yeniden aya��n�z� yara yapacakt�r. Halbuki ayakkab�n�zdaki �iviyi ��kar�rsan�z, yani sebep ortadan kalkarsa a�r� kesiciye ve merheme ihtiyac�n�z kalmaz. �yile�me kendili�inden , kal�c� ve en normal �ekilde olur, iyile�me engellenemez. �imdi net oldu mu bilmiyorum? -M |
|
![]() |
|
coqnfechn
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Mart-2013 tarihinde 02:54 |
|
Oldu.
|
|
![]() |
|
ormes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Mart-2013 tarihinde 09:31 |
|
Murat hocam �ok te�ekk�r ederim bu bilgiler i�in yard�m etti�iniz i�in minnettar�m allah raz� olsun
|
|
![]() |
|
coqnfechn
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Nisan-2013 tarihinde 09:46 |
|
Bug�n �zel bir hastaneye gittim kbb uzman�na.Kronik faranjitim olup olmad��� varsa koku yapar m� diye sordum.Ucundan kamera olan bir aletle bo�az�ma bakt� kronik faranjitin var dedi.Dilimde bu y�zden sar�ms�d�r b�y�k ihtimalle koku yapar ama ��z�m� yok malesef dedi.Bende faranjit belirtisi hi� yok ka��nt� oluyor sadece arada.Ben �imdi napiyim ? Prof. mu gideyim ? Ya�anmazki b�yle ?
|
|
![]() |
|
ormes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Nisan-2013 tarihinde 15:51 |
|
��z�m� yok ne demek arkada��m ya nas�l doktorlar allah a�k�na b�yle
|
|
![]() |
|
ormes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Nisan-2013 tarihinde 05:23 |
|
peki faranjiti olan arkada�lar, t�k�rd���n�zde t�k�r���n�z beyazm� ?
|
|
![]() |
|
coqnfechn
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Nisan-2013 tarihinde 11:59 |
|
delirir insan vallaha delirir dilin arkas�ndan buram buram y�kseliyor koku.Ne yapal�m sirke mi i�elim ? �ama��r suyumu ?
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Nisan-2013 tarihinde 02:45 |
|
Evet malesef doktorlar b�yle. Bana da faranjit tan�s� konmu�tu. Ben de sormu�tum " Bu geniz ak�nt�s� ve bo�az�mdaki t�kanma ila�lar� kulland�ktan sonra ge�ecek de�il mi diye" O da hafifletir ama bununla ya�amay� ��renmelisin, tamamen ge�mez faranjit demi�ti. Ve t�k�r���m beyaz de�il, �effaf. Niye sordun ki, faranjiti olanlar�n beyaz m� oluyormu�??
|
|
![]() |
|
ormes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Nisan-2013 tarihinde 04:43 |
|
vallahi bilmiyorum ama benimki koyu beyaz ve �effaf de�il, faranjitim var ama koku 3.5 seneden beri var ve ge�en seneye kadar b�yle bir �ikayetim yoktu yeni yeni art�yor san�r�m
|
|
![]() |
|
coqnfechn
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Nisan-2013 tarihinde 10:05 |
|
benim anlamad���m �u nette bak�yorum faranjiti olan birs�r� insan var bir tanesi bile a��z kokusundan �ikayet�i de�il. bendede hi� bi belirti yok sadece a��z kokusu var. Ba�kas�nda koku yapm�yorda bizde niye yap�yor ?
|
|
![]() |
|
ormes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Nisan-2013 tarihinde 02:56 |
|
bence as�l sorun faranjit olmayabilir dostum
|
|
![]() |
|
coqnfechn
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Nisan-2013 tarihinde 00:34 |
|
bulam�youmki ba�ka bir�ey. belirtilerde tip2. hap�urunca ayn� koku geliyor ge�irince gelmiyor.Efor yap�nca azal�yor.s�rt �st� yat�nca azalm�yor. tabi olmayabilirde bilmiyorum u�ra��yorum �yle
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Nisan-2013 tarihinde 04:28 |
|
Farenjit i�in bir forumda "g�nl�k sak�z�" isimli bitkisel bir ila�tan bahsetmi�ler. Yorumlar genellikle olumlu. Hatta biri yakla��k iki y�l sonra bile mesaj yazm��. ��e yarad���n� s�yl�yor.
Ne oldu�unu hi� bilmiyorum. Okuduklar�m� aktaray�m: 100 gram� 1 - 2 tl ymi�. Bu sak�z� a�z�n�za at�yor, �eker gibi emiyormu�sunuz. Tad� biraz bozuk ancak zamanla al���l�yormu�. Bence dennemesi makul. |
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Kayıt Tarihi: 09-Subat-2013 Konum: �zmir Durum: Çevrimdışı Puan: 80 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Nisan-2013 tarihinde 12:53 |
|
ayd�n hocam g�nl�k sak�z� sizce a��z kokusuna faydal� olabilir mi?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Nisan-2013 tarihinde 08:00 |
|
�ok �z�r dilerim o sak�z�n ne oldu�unu bilmiyorum.
Sizlerden ilk defa duyuyorum Yazarsan�z ��renirim, ve fikrimi s�ylerim. -M |
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Kayıt Tarihi: 09-Subat-2013 Konum: �zmir Durum: Çevrimdışı Puan: 80 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Nisan-2013 tarihinde 08:36 |
|
G�nl�k Sak�z� Neye �yi Gelir:�zellikle solunum yolu enfeksiyonlar� i�in yararl�d�r. Mideyi ve ba��rsaklar� temizler ve �lsere basura bitkisel ��z�m olur. Kronik yorgunlu�a ve bahar yorgunlu�una iyi gelir.G�nl�k Sak�z� tonik olarak ta kullan�labilir. Cilt gen�le�tirici ve k�r���kl�klara ��z�m olmas� ile de kullan�l�r. Ciltte olu�an lekelere ve yaralara s�r�ld���nde yaralar� h�zla iyile�tirir, cilt lekelerini ise yok eder.��indekiler
:�Zamk, Organik Asitler, U�an ya� |
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 02-Eyl�l-2012 Konum: Denizli Durum: Çevrimdışı Puan: 299 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Nisan-2013 tarihinde 10:57 |
Hocam al�nt� yapamad���m i�in link iletiyorum: http://www.sifamarket.com/tedavi_299_25481_ak-gunluk-sakizinin-faydalari-.html#.UW2diqKGEpg Ben de 2 y�l �nce refl�-mide sorunlar� i�in kullanm��t�m. Bir s�r� faydas� var deniyor. �zellikle solunum yollar�, mide, sindirim �zerinde etkiliymi�. Mikrop �ld�r�c�... Ben bunu kulland���m s�rada ba�ka binlerce bitki, k�r vs kullan�yordum bu nedenle i�e yarad� m� anlamak �ok zor. �yi geldi�ini hat�rl�yorum sadece. |
|
![]() |
|
admin
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Nisan-2013 tarihinde 12:14 |
|
Zamk, Organik Asitler, U�an ya�
Bu bile�im anlat�lan mucize etkiler i�in fazla yetersiz g�r�nd� bana. Ya i�erik gizlenmektedir veya etkiler abart�lmaktad�r. Sonu�: Bu �r�n� ��pheli ve �ekinceli kar��lar�m. |
|
![]() |
|
ormes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Nisan-2013 tarihinde 13:02 |
|
Yarin gunluk sakizini almaya gidecegim gelismeleri yazacagim
|
|
![]() |
|
ormes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Nisan-2013 tarihinde 13:46 |
|
Gunluk sakizini aldim yaklasik 350 grami 5 liraya geldi, sekli olipsin ufaklarini birde sekilsizlerini dusunun tadi tuhaf boyle aci degil, kotu midemi bulandiriyor desem yalan olmaz ama su kadar soyleyebilirim bogazlarimin agrisi gitti ve sanki geniz akintim artmaya basladi umarim bu iyi birseydir.Dil yuzeyini temizledigi icin kokudada ciddi azalma oldu denemenizde fayda var diye dusunuyorum
|
|
![]() |
|
coqnfechn
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Nisan-2013 tarihinde 02:37 |
|
Nerden ald�n g�nl�k sak�z� ben aktarda bulamad�m
|
|
![]() |
|
ormes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Nisan-2013 tarihinde 04:43 |
|
gitti�im aktarda vard� direkt ��kard�, o bile faydal�d�r falan dedi ayr�ca bo�az�mdan t�kr�k �ekti�imde iltihap tad� geliyor art�k ne oldu�unu bilmiyorum ama
|
|
![]() |
|
ormes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Nisan-2013 tarihinde 05:08 |
|
beyler sonu�lar�m�z� yazsak birbirimizi ayd�nlatsak ?
|
|
![]() |
|
yasamsikinti
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Kasim-2018 tarihinde 23:42 |
|
nedir bu sakiz agiz kokusu azalan var mi? ��nk� karbonatli su gargarasi bile fayda etmiyor benim bogazima
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Kasim-2018 tarihinde 08:37 |
|
Sakiz salyayi artirdigi sebebiyle tip 1 agiz kokusu i�in uygundur
|
|
![]() |
|
yasamsikinti
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Kasim-2018 tarihinde 13:48 |
|
Hocam sizce iyilesme a�isindan tip 1 agiz kokusu mu daha �abuk iyilesir tip 2 mi?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Kasim-2018 tarihinde 16:30 |
Agiz kokusunun iyilesme hizi tipine bagli degildir. |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |