![]() |
Makale |
Yanıtla
|
| Yazar | |
compor
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: MakaleGönderildi: 28-Mart-2013 tarihinde 23:01 |
|
Aðýz kokusuyla ilgili birçok konuya deðinen bir makale:
http://www.nature.com/ijos/journal/v4/n2/pdf/ijos201239a.pdf |
|
![]() |
|
þifa
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 12-Mart-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 38 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Mart-2013 tarihinde 01:14 |
|
Teþekkür ederiz compor, makale çok aydýnlatýcý bir makale gibi. Tabi ingilizce olduðundan çözümlemek için uðraþmak lazým. Ama kendi adýma dikkatimi çeken yer halitometre de 300-400 ppb çýkan sonuca sürekli ve kalýcý koku tanýmý yapmýþ. Buradan kasýt bu kokunun kalýcý olacaðýmý anlamadým ama inþaAllah öyle deðildir. Benim ki 374 ppb çýkmýþtý. Bir de kokunun tanýmýna göre hastalýk tanýsý koymuþ. Güzel lakin ben makaledeki kokulara göre kokunun tanýmý yapamadým. Ne yanmýþ þeker ne lahana, ne fare, ne baþka bir þey. Neyse netice de okunabildiðinde faydalý bir makale olduðu kanýsýndayým.
|
|
![]() |
|
þifa
Yeni Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Mart-2013 tarihinde 01:59 |
|
Aslýnda evet ya piþmiþ lahana kokusu sanýrým makaledeki tanýmlamalardan en uygun olaný bana. O zaman makaleye göre Metiyonin adenozil transferaz eksikliði var. Yani Bu da bir koenzim olan B 12 vitamini eksikliðine götürür beni ki doðru tespittir. Ben de B 12 vitamini bayaðý düþük hatta þu anda bunun için iðne kullanýyorum. Bir de yapýlan araþtýrmalara göre h. pylori enfeksiyonu olan hastalarda B 12 seviyesi çok düþük çýkmýþ. Yani ayný zaman da midem de muhtemelen bu bakteri var. Þu endoskopi sonucu ne çýkacak merakla bekliyorum bakalým. Ayrýca makaleleri incelerken kronik böbrek yetmezliði de dikkatimi çekti. Kronik böbrek yetmezliði hiperhomosisteineminin bir nedeniymiþ. hiperhomosisteineminin izlendiði durumlar da da B 12 vitamini eksikliði var. Çok mu geniþ çapta düþündüm acaba:) nereden nereye geldim ya, ama artýk öyle bir konuma geliyorsunuz ki herþey den þüpheleniyorsunuz:)
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Mart-2013 tarihinde 05:53 |
|
Þifa, Ýngilizce bilmiyorum, senin yazdýðýndan þu sonucu çýkardým. Kalýcý koku derken, sürekli koktuðunu kastetmiþlerdir. Yani ara sýra olan aðýz kokusu deðil, bir nedene baðlý olarak süren koku. Bu da doðal olarak hastalýk olarak adlandýrýlmýþtýr. Doktorlara veya týp öðrencilerine yönelik bir makale olabilir. "Size gelen hastanýn aðýz kokusu bu seviyelerdeyse araþtýrýn" demek istemiþlerdir.
|
|
![]() |
|
þifa
Yeni Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Mart-2013 tarihinde 04:03 |
|
Evet adanalý haklýsýn sanýrým. Dediðin gibi ara sýra gidip gelen deðil de aðýzda her daim var olan bir kokudan bahsetmiþler sanýrým. Neyse ki kalýcý deðil küçükte olsa bir ihtimalimiz var;)Ama keþke makalenin muhatap kitlesi okusa da buna göre yönlendirse doktorlar bizi ne kadar da saðlam olurdu bu tedavi süreci.
|
|
![]() |
|
compor
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Nisan-2013 tarihinde 21:46 |
|
Bu da baþka bir makale:
http://www.nature.com/srep/2012/120109/srep00215/full/srep00215.html |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Nisan-2013 tarihinde 22:22 |
Paylaþtýðýnýz için teþekkür ederiz. Bu makalede yazarýn aradýðý þey, gaz üreten bakteriyi isimlendirmek, yakalamak, etiketlendirmektir. Böylece tedavide bu bakteriyi hedef göstermektir. Bu, sýk yapýlan bir hatadýr. Daima en az 1 bakteri tespit edilir. Daima çözüm olmaz. Literatürde bu hata sayýsýz defa tekrarlanmýþtýr. Her bakteri her(hangi) bir anda aðýz kokusu gazlarýný üretebilir / üretmekten vaz geçebilir. -M |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Nisan-2013 tarihinde 07:16 |
|
''Her bakteri her(hangi) bir anda aðýz kokusu gazlarýný üretebilir / üretmekten vaz geçebilir.''
hocam bu nasýl oluyor? o zmn resmen onlarýn keyiflerine göre yaþýyoruz onlarý tetikleyen biþey oluyor demekki mesela kendimi ele alýrsam ben de onlarý tetikleyen en çok þey þeker gibi duruyor |
|
![]() |
|
admin
Yönetici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Nisan-2013 tarihinde 10:31 |
|
Bakteriler birer hücredir. Yani sitoplazmasý , dna'sý, ribozomu vs bulunur. Kendi metbolizmasý kendi beslenme alýþkanlýklarý vardýr, enerji temin ederken bilinen bazý yollardan önceden kestirilebilen kimyaal reaksiyonlar gerçekleþtirirler.
Örneðin bir bakteri proteini yakalayýp parçalayýp H2S gazý üretebilir, aðýz kokusu yapabilir. Böyle bir yeteneði vardýr. Bu kabiliyeti genetik olarak bulunabilir. Bunu kodlayan genleri bulunabilir. Fakat ortamda ucuz enerji bulursa proteinlere parmaðýný bile dokunmaz, koku yapmaz. Eðer bu bakterinin beslenmesini zora sokarsanýz, ortamda karbonhidrat bulamýyorsa, yaþayabilmek için proteinleri enerji kaynaðý olarak kullanýr ve H2S gazý üretmeye baþlar. Buraya kadar anlattýklarýmýn tersi de mümkündür. Yani proteinden H2S üretemeyen bir bakteri, farklý yollar ile bunu sonradan komþu bakterilerden öðrenebilir. Bu öðrendiklerimizden bir kural çýkarabiliriz: Aðýz kokusu yapamayan bakteri yoktur. -M |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |