Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Geniz Ak�nt�s� ile yak�nanlar ?

Yanıtla Yanıtla
Yazar
�ye
Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ormes Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Geniz Ak�nt�s� ile yak�nanlar ?
    Gönderildi: 15-Nisan-2013 tarihinde 12:10
merhabalar sorunlar�ndan birisi geniz ak�nt�s� olan arkada�lar acaba kloroben,klodamin ve tanflex gibi spreyleri kulland�klar�nda kokular�nda azalma yada iyi yada k�t� bir geli�me oluyormuydu ? birde burun t�kan�kll��� varm� ? cevaplarken san�r�m hastal���m �u �ekilde ve d�zelme var yada yok diye belirtirseniz sevinirim

KLODAM�N VE KLOROBEN END�KASYONLARI

� Anjin, farenjit, larenjit ve tonsillitte uygun antibakteriyel tedaviye yard�mc� olarak,
� Kemoterapi, radyoterapi veya di�er fizik sebeplere (trakeal int�basyon gibi) ba�l� a��z bo�lu�u mukozitlerinde,
� Aft �lserleri, glosit,
� A��z cerrahisi sonras� ve periodontal prosed�rleri i�eren a�r�l� a��z ve bo�az durumlar�n�n ge�ici olarak rahatlat�lmas�nda,
� Gingivitis tedavisi ve �nlenmesinde,
� A��z i�i enfeksiyonlar�n tedavisinde,
� Oral komplikasyonlar�n iyile�tirilmesinde,
� Oral mukoza enflamasyonlar�n�n tedavisinde (stomatitis),
� Dental plaklar�n olu�mas�n� �nlemede profilaktik olarak,
� Paradental hastal�klar, a��r� zorlanmaya ba�l� paradentozlar,
� Yard�mc� tedavi olarak konservatif di� tedavileri ve di� �ekimlerinde,
� A��z hijyeninin sa�lanmas� amac�yla kullan�l�r.

TANFLEX END�KASYONLARI
Tonsillektomi, gingivit, glossit aft, di� ve �ene cerrahisi, kemoterapi, radyoterapi veya di�er fiziki sebeplere (trakeal intubasyon) ba�l� olu�an mukozitler gibi a��z ve bo�az b�lgesinin entlamatuar hastal�klar�n�n tedavisinde kullan�l�r.
Başa Dön
mahoni Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mahoni Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Nisan-2013 tarihinde 02:03
Selam Ormes,evet bende kloroben kullandigimda koku tamamen yok oluyordu..Ama kloroben gargara kullandigimda tamamen kayboluyordu..Ama kullanmadigimda yine tekrarliyordu koku..
Ama yaklasik 3 gundur denedigim bir teknik sonucunda koku tamamen yok oldu!!! Detaylara girmicem simdilik.Takip ediyorum ve erken birsey demek istemiyorum.Burdaki arkadaslarin umutlari sonmesin diye...Ama sonuclari paylasicam burada.Ki ayni problemi yasayan tum arkadaslar iyilessin diye...Suan benim agzimin tadi ve koku,kloroben kullandigimdan daha harika durumda...Sen Beni doksaniki'ye yazdigim bolumden takip edebilirsin...Herkesin kurtulmasi dilegiyle...
Başa Dön
ormes Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ormes Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Nisan-2013 tarihinde 14:06
Eyvallah abicim hayirli haberleri Bekliyoruz
Başa Dön
denizedogru Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı denizedogru Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Ekim-2016 tarihinde 18:29
Arkadaslar cogu kiside geniz akintisi mevcut ancak koku yapmiyor bende alerjik rinit mevcut ve burnumun ust tarafini neredeyse kullanamiyorum ve oksijen tam anlamiyla ulasamadigi icin burun boslugunda bakteriler uruyor geniz akintisida bu yuzden kokulu oluyor diye dusunuyorum goruslerinizi bekliyorum
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Ekim-2016 tarihinde 01:20
Denizedogru senin de �zellikle sabah ve g�n icerisinde de s�rekli burnun tikaniyor mu ? Ben mesela s�rekli tikaniklik yasiyorum.kaliteli nefes alamiyorum burnumdan. Senin fikrine katiliyorum olabilme ihtimali y�ksek. Mesela burun bandiyla yatinca (breathright burun bandi) burnum a�iliyor ve rahat nefes aliyorum agiz kokum b�y�k �l��de azaliyor.sizce bu neden ? O zaman burundan nefes alirsak kokuyu yok etmemiz mumkunmudur ? Goruslerinizi bekliyorum
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Ekim-2016 tarihinde 01:22
Mahoni aciklarmisin bizde deneyelim birlikte sonu�lari paylasiriz
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı denizedogru Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Ekim-2016 tarihinde 22:15
Burun bandi olayini bende dusunmustum alicam bir tane gunduzde takarim :D neyse ben burun yikama islemini yapmadigimda koku dayanilmaz oluyor simdi yeniden alerji hapi ve spreyi kullanmaya baslicam gelisme olursa aktaririm
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Ekim-2016 tarihinde 08:10
Agiz kokusunu artiran geniz akintisi bulunmasi degil, bulunmamasidir.

Burun da , agiz gibidir. Kurursa kokar. Makul kivamda bir geniz akintisi gereklidir, lazimdir.
-M
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Ekim-2016 tarihinde 11:27
İlk gönderen: aydinmur aydinmur yazdı:

Agiz kokusunu artiran geniz akintisi bulunmasi degil, bulunmamasidir.

Burun da , agiz gibidir. Kurursa kokar. Makul kivamda bir geniz akintisi gereklidir, lazimdir.
-M

hocam benim genzimden devamli bazen az bazen orta bazen fazla oldugu zaman balgam atma ihtiyaci duyuyorum zaten ama kesintisiz akiyor genzimden beyaz sivi fakat burnum kuru yani burnumda �nceden halk tabiri s�yl�y�m s�m�k olusurdu artik s�m�k burunda olusmak yerine direk yutuyorum :D parmagimi islatip burnuma bazen s�r�yorum �ekiyorum o islakligi burun tikanikligimda var bi nebze nefesim a�ilsin diye ama sonra zaman ge�tik�e geri kapaniyo ve kurulasiyo ister istemez , birde bir delik normal nefes alabilmemi saglarken diger burun deligime su ka�tiginda veya nefes almak i�in zorladigimda kulagima g�z�me kafama basin� yapiyor ve sanki boguluyormus gibi bir his bi basin� yapiyor acitiyor yakiyor doktor daha �nceden kemik egriligi oldugunu s�ylemisti bundan kaynaklimidir ve sizce bendeki bu bahsettigim nefes alma problemi ve geniz akintisi burnun �ogu zaman kuru olmasi k�t� bir agiz kokusu i�in yeterli sebepmidir yoksa bunlar hafif bi kokumu yaratir ?
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı denizedogru Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Ekim-2016 tarihinde 18:05
Pekala hocam ama her insanda geniz akintisi olur normal akinti hissedilmez demistiniz bizimki koyu kivamli yapiskan rahatsizlik veren turden bir akinti ve kaliteli nefes alamadigimiz icin burun boslugunda ureyen bakterileri tasidigini dusunuyorum
Başa Dön
Genizakintisi16 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Genizakintisi16 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Nisan-2022 tarihinde 18:06
Arkadaslar ,

Benim kokumun nedeni geniz akintisi. Akinti cogunlukla yapiskanli saydam bir mukoza gibi. Ara ara iltihapli parcalarda olabiliyor. Bu akinti �ok tuzlu ve aci diyebilirim. Acisini anlatacak ,buldugum en yakin tarif aci ila�, hap gibi... ve malesef agizda kotu tat ve koku birakiyor.

Bircogunuz gibi bi cok doktora gorundum. Alerjik diyen oldu ( alerji testlerinde bisey cikmamasina ragmen, alerji doktoruda vazomotor rinit dedi); deviyasyon dediler, burun kanallarin dar dediler..... Alerji haplari biraz rahatlik saglamasina ragmen tamemen kesmedi, akmaya devam eden oransa zaten yukaridaki tum sikayetlerin var olmasi icin yeterli bi sebebti. Cesitli anti-histaminler , spreyler kullandim kullanmaya da devam ediyorum.. burun kanallari icinse 6 ay oncesi ameliyat oldum, tek faydasi rahat nefes almak oldu. Geniz akintisina �are olmadi malesef; hatta burun icinde kabuklanmalara sebeb oluyor. Sanirim mukoza hava ile direk temas edince katilasiyor... onun disinda suan baska bir antihistamin ilaciyla birlikte reflu ilaci da aliyorum.... ayrica son 10 gundur ise gluten ve histamin diyetine basladim. bugun haric biraz daha iyiydim ( bugun yine beni cildirtma noktasina getirdi) ama son zamanlardaki bu biraz iyi olma durumu son kullandigim ilaclardan mi yoksa diyetten mi bilmoyorum.. yine de akinti tamamen gecmiyor, kokmasa bile agzim agiz tadim kot� olmaya devam ediyor, en iyi ihgimal asiri tuzlu .. :/ velhasil buraya yazmamin nedeni deneyimlerimizi paylasip birlikte cozum aramamiz.. siz de gecmeyen geniz akintisindan muzdarip iseniz bu baslik altinda deneyim ve sifa ihtimallerinizi paylasin lutfen... hep birlikte dusunelim..akil yurutelim..
Başa Dön
ahmetmehmet1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Nisan-2022 tarihinde 22:19
sin�s rinse kullandin mi
Başa Dön
Ethic1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ethic1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Nisan-2022 tarihinde 23:43
Arkadaslar merhaba, ben uzun zamandir forumdayim ve tip 2 yim. Benim de ge�meyen kokulu geniz akintim mevcut. En son ser�venimi paylasmak istiyorum. Eger nidazol kullaninca bir s�re agiz kokunuz ge�iyor ise, bir hekim yakininizdan yara yeri k�lt�r� istetip bogaz k�lt�r� verin. Orada �alisilacak antibiyogram sonucu verilecek olan antibiyotigi sin�s rinse kitin i�ine koyup ortalama 20 g�n uygulayabiliyorsunuz. Lokal antibiyotik uygulama oluyor benim kbb doktorum �nerdi. Ben bayram sonrasi k�lt�r vericem ve sonucuna g�re uygulamaya baslayacagim. B�yle sikayeti olanlar bunu deneyebilir. Not: sakin bogaz k�lt�r� vermeyin ��nk� bogaz k�lt�r�nde streptekok �alisiyorlar sadece istediginiz sonucu alamazsiniz.
Başa Dön
Murat880 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Murat880 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Mayis-2022 tarihinde 16:45
testin adi mi yara yeri k�lt�r� ethic kbb doktoru bakiyor herhalde?
Yasam,bize b�t�n kitaplarin �grettiginden daha �ogunu �gretir; ��nk� yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya �alistik�a, kendini taniyabilir.       ï¿½ï¿½
Başa Dön
Isimsizdunya Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Isimsizdunya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Mayis-2022 tarihinde 19:34
İlk gönderen: Ethic1 Ethic1 yazdı:

Arkadaslar merhaba, ben uzun zamandir forumdayim ve tip 2 yim. Benim de ge�meyen kokulu geniz akintim mevcut. En son ser�venimi paylasmak istiyorum. Eger nidazol kullaninca bir s�re agiz kokunuz ge�iyor ise, bir hekim yakininizdan yara yeri k�lt�r� istetip bogaz k�lt�r� verin. Orada �alisilacak antibiyogram sonucu verilecek olan antibiyotigi sin�s rinse kitin i�ine koyup ortalama 20 g�n uygulayabiliyorsunuz. Lokal antibiyotik uygulama oluyor benim kbb doktorum �nerdi. Ben bayram sonrasi k�lt�r vericem ve sonucuna g�re uygulamaya baslayacagim. B�yle sikayeti olanlar bunu deneyebilir. Not: sakin bogaz k�lt�r� vermeyin ��nk� bogaz k�lt�r�nde streptekok �alisiyorlar sadece istediginiz sonucu alamazsiniz.

Daha �nce size alerji tanisi koyuldu mu?
Başa Dön
Ben ❤ Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Ben ❤ Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Agustos-2022 tarihinde 16:21
Arkadaslar alerjik riniti olan var mi? Kokunun burdan kaynakli oldugunu d�s�n�yorum. Alerji ilaci ve hap kullandiktan sonra babamin agiz kokusu ge�ti yillardir mide ilaci kullaniyordu. Ge�miyordu. Bununla ilgili bilgisi olan!
Başa Dön
ahmetmehmet1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Agustos-2022 tarihinde 23:23
evet yapar
Başa Dön
I feel it comin Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı I feel it comin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Agustos-2022 tarihinde 20:03
Alerjik rinitim var benim de. Daha �nce antihistaminik kullandim ancak belirgin bir degisiklik olmadi ancak alerjenlerden uzak durunca koku olusmuyor diyebilirim. Babanin kullandigi ila�lar neler?
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.