Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Dilimdeki sikinti

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı eyasta Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Dilimdeki sikinti
    Gönderildi: 24-Nisan-2013 tarihinde 09:45
Hocam merhaba,

Dilimde �atlaklar var ve daha �nceleri gittigimde bana dilimin cografik dil yapisi oldugunu ve bu durumun normal oldugu s�ylendi. Bu �atlaklarin yani sira dilimin ucuda dis izleri seklinde iz hali almis bir yapida. Benim bir sikayetim var ve inanin bu sikayet artik psikolojimi bozmus durumda.

Daha �nce olmayan yaklasik 2 aydir dilimde �zellikle ucunda beyaz beyaz lekeler oluyor, �zellikle sabahlari kalktigimda yogun g�r�nmekte, daha sonra g�n basladiktan sonra yemek vb.. gibi seyler yedikten sonra hafifliyor ancak agrim sizim g�n i�inde devam ediyor.Doktora ( Dis hekimi, Dermatoloji ve KBB ) gittim ve tam tesekk�ll� bir tahlilde yaptirdim ancak tahlilerde hi�birsey �ikmadi. Kullandigim ila�larda ( Benexol B12 vitamini, prednol, geral oral sprey, andorex gargara ve en son imunex' e basladim. ) a�ikcasi fayda etmedi, ge�iyor gibi oluyor ancak sonra tekrar �ikiyor, sizin tavsiye edeceginiz bir ila� varmidir yada bitkisel bir �r�n ? Bana yardimci olabilirseniz �ok sevinirim.

Allaha emanet olunuz.

Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Nisan-2013 tarihinde 12:31
Cografik dil, papillerin belirginlesmesi bir hastalik degil ki tedavi edilsin?
-M
Başa Dön
eyasta Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı eyasta Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Nisan-2013 tarihinde 20:19
Hocam ben dilimdeki �atlaklardan sikayet�i degilim zaten benim sikayetim yaklasik 2 aydir dilimde �zellikle ucunda beyaz beyaz lekeler oluyor, �zellikle sabahlari kalktigimda yogun g�r�nmekte, daha sonra g�n basladiktan sonra yemek vb.. gibi seyler yedikten sonra bbeyazliklar azaliyor, ancak agrim sizim g�n i�inde devam ediyor.Doktora ( Dis hekimi, Dermatoloji ve KBB ) gittim ve tam tesekk�ll� bir tahlilde yaptirdim ancak tahlilerde hi�birsey �ikmadi. Kullandigim ila�larda ( Kenakort-A, Benexol B12 vitamini, prednol, geral oral sprey, andorex gargara kullandim ancak etki etmedi bende tavsiye �zerine en son imunex' e basladim. ) a�ikcasi fayda etmedi, ge�iyor gibi oluyor ancak sonra tekrar �ikiyor, sizin tavsiye edeceginiz bir ila� varmidir yada bitkisel bir �r�n ? Bana yardimci olabilirseniz �ok sevinirim.

Hayirli aksamlar
Başa Dön
admin Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı admin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Nisan-2013 tarihinde 22:15
Sikayetinizi yazmayi yine unuttunuz.
Sizin sikayetiniz nedir?
1 (bir) c�mle i�inde kisa ve net yazin.
-M

Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı eyasta Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Nisan-2013 tarihinde 07:56
Sikayetim yaklasik 2 aydir dilimde �zellikle ucunda beyaz beyaz lekeler oluyor, �zellikle sabahlari kalktigimda yogun g�r�nmekte, daha sonra g�n basladiktan sonra yemek vb.. gibi seyler yedikten sonra beyazliklar azaliyor, ancak agrim sizim g�n i�inde devam ediyor. �stte yazdigim gibi bir �ok ila� kullandim ama nafile, bunun sebebi nedir ve tavsiye edebileceginiz bir ila� varmidir ? Saygilar
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Nisan-2013 tarihinde 11:54
"Dil ucunda agrili sizili beyaz lekeler"
Sikayetiniz bu mudur? Dogru mu anladim?

Bir fotograf g�relim m�mk�nse l�tfen. En beyaz oldugu tarihte ve en beyaz olan yerden �ekin fotografi.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı eyasta Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Nisan-2013 tarihinde 14:31
Evet hocam �zellikle sabahlari dilimin ucunda, saginda, solunda ve bazende ortada beyaz lekeler oluyor, yemek yedikten sonra ge�iyor sadece g�n i�inde de ara ara agri ve yanma oluyor. Bu yaklasik 2 aydir b�yle. Bu sebeple psikolojim bozuldu diyebilirim, ne tavsiye edersiniz, ne yapmam lazim hocam, ne kullanmaliyim ?

Resimlerini sitenize y�klemeyi basaramadim, asagida 3 tane resim var, �st�ne tiklarsaniz a�ilir hocam.

http://k1304.hizliresim.com/18/u/mgdcl.jpg

http://p1304.hizliresim.com/18/u/mglyv.jpg

http://m1304.hizliresim.com/18/u/mgm77.jpg

Saygilarimla

Tayfun BULUT
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Nisan-2013 tarihinde 15:21
Kortizol olayi kesmemis. Incelemek lazim. Asagidakileri yaptirip sonu�lari bana eposta ile yolarsaniz fikir �retmeye �alisirim.

1) Kanda: Hemogram, demir , �re, �rik asit, Mg, K, Na, Cl, P, folat, B12, ASO, CRP, T3,T4, seker
2) Diskida: sindirim, parazit
3)Dislerinizin (�zellikle alt disler) fotograflari
4) Panoramik rontgen

(hepsini ayri-ayri yollamayin. Bitirin 1 tane epsota ile yollayin)

Ka� yasindasiniz, �nemli bir hastalik, s�rekli kullandiginiz ila�? Alkol? Kola?
Sikayetlerinizin basladigi 2 ay �ncesinde ge�irdiginiz bir trafik kazasi, zehirlenme, ameliyat var mi?
-M
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı eyasta Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Nisan-2013 tarihinde 17:15
Tamam hocam yaptirip size g�ndereyim, e posta derken burdan mi g�ndereyim hocam yoksa baska e posta adresinizmi var ?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Nisan-2013 tarihinde 17:28
Ayni evde (/odada) yasadiginiz birisinin geceleri siz uyurken yaniniza gelip uykunuzda dilinizi emip emmediginizi incelemesini de istiyorum.

En az 1 hafta boyunca her gece bir ka� defa sizi yoklamasini istiyorum. Sonu�lari buraya: [email protected]
-M
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı eyasta Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Nisan-2013 tarihinde 10:00
Hocam bahsettiginiz testleri ben yaptirmistim hatta daha fazlasini diyebilirim, esim hemsire olunca sagolsun kanimi aldi ve b�t�n testleri yaptirdi, vitaminlerden tutunda karaciger testlerine kadar ancak hi�birsey �ikmadi. Parazit olabilir dediler ancak birsey �ikmadi hatta andozol kullandim. Alkol kullanmiyorum kolada arada bir �ok nadir i�iyorum. Dilimi emme gibi bir durumda s�z konusu degil, 9 senelik evliyim esim rastlamamis bu duruma yine ara ara geceleri bakacak.

37 yasindayim hocam, hipertansiyon hastasiyim ve g�nde sabahlari bir tane diovan 80 mg hap aliyorum, buda etkilimidir ? Hayatim boyunca sadece bir kez bundan 5 sene �nce apandisit ameliyati oldum bunun disinda ciddi bir rahatsizligimda olmadi.

�alistigim i�in uygun bir zamanda bu testleri bir daha yaptiracagim ve dis filmi �ektirecegim ve diger istediklerinizle birlikte size mail olarak g�nderecegim.

Insan derler ya kendisinin doktorudur, ben acaba diyerek kendime teshis koydum, burnumda polipler var ve burnumdan nefes alamiyorum devamli bir delik tikali bu durumda s�rekli agzimdan aliyorum, bu nefes alisveris geceleri dahada zor oluyor ( hatta horluyormusum ) bu dilimin ucundaki yaralarin olusmasini sebep oluyor olabilir mi hocam, ��nk� sadece sabahlari kalktigimda yogun g�r�yorum sonra g�n i�inde azaliyor.Birde alt dislerim dilime s�rt�yor, �st�nede buda eklenince sanki sebep bunlar gibime geliyor hocam.

Bu yaralar yada beyaz lekeler tehlikelimidir hocam ?

Ilgi ve alakaniz i�in tesekk�r ederim.

Saygilarimla
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Nisan-2013 tarihinde 10:37
Tek tek bir seyler s�ylemek yerine, hepsini g�relim sonra konusalim olur mu?

Simdi bir test daha ilave ediyorum (yapmanizi istiyorum):
Kullandiginiz ilacin i�inde amlodipin varsa (hekiminizin bilgisi dahilinde) en az 3-4 g�n bu ilaci kesmenizi (veya baska ila� ile degistirilmesini) daha sonra dil ucunuzu yeniden kontrol etmenizi istiyorum l�tfen.
-M
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı eyasta Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Mayis-2013 tarihinde 11:12
Tamam hocam hepsini birlikte hazirlayayim size g�nderecegim. Bu arada bazi dis macunlari i�inde sls daha fazla olan yada flor�rl� olanlar dile zarar veriyor deniliyor.Dilimdeki bu sorun s�recinde kullanmami tavsiye ettiginiz bir dis macunu varmidir ?

Saygilarimla
Başa Dön
admin Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı admin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Mayis-2013 tarihinde 20:32
Sodium Lauril Sulphate (SLS) bu g�ne kadar durdu, son 2 ayda mi tahris etmeye basladi diye d�s�n�yorum. Ayrica neden dil ucunu tahris deiyor da dilin gerisini ve dis etini thris etmiyor ? diye d�s�n�r�m. Yani macunun bunu yaptigina ihtimali d�s�k buluyorum.

Her g�n kullandiginiz ilaci en potansiyel su�lu olarak g�r�yorum. Doktrunuzdan izin alip o ilaci 3-4 g�n kadar hemen terk etmenizi tavsiye ederim
-M
Başa Dön
hamza171 Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı hamza171 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 25-Ekim-2016 tarihinde 00:19
Murat hocam anladigim kadariyla ben tip1im.
-Dil fir�alama yapinca uzun s�re dilimde agirlik olmuyor(pas devam etse de) sorduklarim koku yok diyor ve ben de kokunun ge�tigini hissediyorum.
-Pharmol Zn etkili oluyor.
-Ge�enlerde agzimda sakizla uyuya kalmisim sabah kalktigimda koku yoktu eger nefesten gelseydi o koku sabah da belli olmaz miydi sakiz agzimda durdugu i�in oraya o kokunun olusmasina izin vermemis nefesten gelseydi sabah sakizi �ikardigimda duyardim kokuyu ama 2-3 saaat koku olmadi.
Simdi ana sorun elimizde dilpasi.Kaynaklandigi sey bu.
Bu hangi tibbi durumlarda ortaya �ikar kalici olarak kaldirmak veyahut azaltmak i�in ne yapilabilir ne eksikliginde ortaya �ikar veya hangi ortam saglanirsa pas olusumu yavaslar?
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Ekim-2016 tarihinde 17:09
benim anlamadigim tip1 de dil deki koku olayi tip1 in tedavisi hijyenik olmak bakim yapmak ama bakimi birazcik aksattigin anda hemen eski hale d�n�yor dilde diste
Başa Dön
Lavi Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Lavi Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Agustos-2022 tarihinde 10:47
Arkadaslar dilinizde kenarlarindan ortaya dogru ilerleyen kirmizi noktalar varmi bu tek basina koku sebebi degil ama farkli hastaliklarin semptomlari olabilirmis
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.