Agiz Kokusu Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Yap Giriş Yap

Gumus - Amalgam dolgu

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni Üye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Tristan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja Doğrudan Bağlantı Konu: Gumus - Amalgam dolgu
    Gönderildi: 16-Kasim-2012 tarihinde 19:19
Merhabalar,
Malum gumusun anti bakteriel ozelligi var. Ayak kokulari icin bile gumus iyonlu corap yaptilar. Beyaz dolgularimizi gumus amalgam ile degistirsek ( ozellikle en arkadaki dislerimizdekileri) agiz kokusuna bir faydasi olur mu? Deneyen var mi?
Bu dolgunun icindeki civa gumusu cozerek gumusun aktifligini yok edebiliyormus sanirim. Civa kullanilmadan gumusun bu etkisinden agiz icinde (dolgu-kopru vs.) yararlanamaz miyiz?
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja Doğrudan Bağlantı Gönderildi: 18-Kasim-2012 tarihinde 11:13
Gümüs iyonlu çoraplar %100 etkili diye bir sey yok. Sadece üretici firmanin iddia ettigi bir sey. Ayakta mantar, asiri terleme vs varsa çok etki edecegini sanmiyorum.

Dolgulu dis, eger içten çürümüyorsa zaten koku yapmamasi lazim. Normal hijyenle, dis tasi temizligi ile saglikli kalir.

Eger koku agiz içi ile ilgiliyse sanirim bunu çogu disçi çözebiliyor. KBB, sindirimle ilgiliyse o zaman isler karisiyor anladigim kadariyla. Bence bir çok disçi o kokuyu çekmemek için fazla ilgilenmeden gönderiyor.
Başa Dön
Dr.Devrim Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.Devrim Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja Doğrudan Bağlantı Gönderildi: 19-Kasim-2012 tarihinde 12:30
Merhaba, yillardir gümüs üzerine çalisiyorum. Evet, güçlü bir mikrop öldürücüdür. Gümüslü ürünler agzinizda bir yere kadar hijyen saglar ama agizdaki dolgularin içerdigi gümüsten bunu bekleyemezsiniz. Eger öyle olsaydi gümüslü dolgu yaptiran hiç kimsenin agzi kokmazdi. Bence yapilmasi gereken gümüslü ve belki de çinkolu bir ürün kullanmak. Gümüs antibakteriyel etki saglarken çinko kokuyla mücadele eder. Sizin ihtiyaciniz olan sey bir taraftan koku moleküllerini içine hapsederken diger taraftan da bakteri öldüren bir ürün. Nano gümüs, nano çinko ve zeolit içeren böyle bir ürünüm var. ilgilenirseniz yardimci olabilirim.
Başa Dön
Dr.Devrim Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.Devrim Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja Doğrudan Bağlantı Gönderildi: 19-Kasim-2012 tarihinde 12:34
Gümüsün az da olsa terlemeyi önleyici etkisi var. Bu nedenle cildiye uzmanlari gümüslü kremler reçete ederler kimi zaman. Gümüslü çorabin terleme engellemesi mümkün degil. Çünkü ciltteki gözeneklere tam temas etmez. Ama gümüs içeren krem ve spreyler bunu yapabilir. Koku hem terleme ile hem de o terli ortamda üreyen bakteri ile ilgilidir. Ikisinden birini çözmek isinize yaramaz. Terleme önleyen gümüslü bir ürün (krem/sprey) uygulamasi sonrasinda gümüslü çorap bence daha faydali olur.
Başa Dön
Josephine Açılır Menüyü Görüntüle
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Josephine Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja Doğrudan Bağlantı Gönderildi: 31-Temmuz-2013 tarihinde 00:21
amalgama dönmenizi tavsiye etmem. Ben hastaligimin nedenini yillarca arastirip bulamayinca, allerji testi yaptrdim ve "civa allerjisi"ni duyunca sok oldum! agzimda 6 tane amalgam doldu vardi, hepsini söktürttüm. Tabi sökülürken bunlari yuttuk veya soluduk maalesef :( ama en nihayetinde artik agzim civasiz. Sakin amalgam yaptrmayin, civa zehirli bir metal.
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Yönetici
Yönetici

Durum: Çevrimiçi
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja Doğrudan Bağlantı Gönderildi: 31-Temmuz-2013 tarihinde 09:14
İlk gönderen: telfast telfast yazdı:

amalgama dönmenizi tavsiye etmem.

Amalgama dönmenizi tavsiye ederim.

http://aydinmur.com/arsiv/amalgam1.pdf
http://aydinmur.com/arsiv/amalgam2.pdf
http://aydinmur.com/arsiv/amalgam3.pdf
http://aydinmur.com/arsiv/amalgam4.pdf

Üstelik amalgamin içinde çinko vardir. Gümüs de vardir. Pek muhtemeldir ki agiz kokusunu engelliyor olabilir. Civa alerjisi ve zehirlenmesi baska seylerdir. fevkalade nadirdir. Amalgam dolgunun zehirli oldugu ispatlanmis degildir. Iddialari destekleyen çalismalar istatistikler ve hipotezler üzerine kurulmustur veya hayvan deneylerinden ibarettir. Ticari pirim sebebi ile balon uçurulmaktadir. Ben buna yönlendirilmis abarti ismini veriyorum
http://aydinmur.com/yonlendirilmis-abarti.html

-M

Düzenleyen: aydinmur - 31-Temmuz-2013 tarihinde 09:18
Başa Dön
Unuttum Açılır Menüyü Görüntüle
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Unuttum Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja Doğrudan Bağlantı Gönderildi: 12-Temmuz-2019 tarihinde 07:33
Merhaba. Gümüs suyu kullanan oldu mu? Olduysa sonuç ne oldu arkadaslar. Mide ve bagirsaktaki bakterileri yok ettigi yaziyor
Başa Dön
mehmet27 Açılır Menüyü Görüntüle
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mehmet27 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja Doğrudan Bağlantı Gönderildi: 12-Temmuz-2019 tarihinde 18:54
Ben kullandim ise yaramad. Gümüs suyunu fazla abartiyorlar bence
Başa Dön
Unuttum Açılır Menüyü Görüntüle
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Unuttum Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja Doğrudan Bağlantı Gönderildi: 13-Temmuz-2019 tarihinde 10:01
İlk gönderen: mehmet27 mehmet27 yazdı:

Ben kullandim ise yaramad. Gümüs suyunu fazla abartiyorlar bence

O da mi çare degil. Nasil olcak, nerde aramaliyiz çareyi. Çaresi olmadigina inanmiyorum daha dogrusu inanamiyorum ben
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.