Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Nerelere gitmeliyim? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Scorpio
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 10
Alıntı Scorpio Cevaplabullet Konu: Nerelere gitmeliyim?
    Gönderim Zamanı: 15-Kasim-2012 Saat 06:17
Merhaba size bir sey danismak istiyorum.

On sekiz yasindayim ve dört yildir agiz kokusu sikayetim var. Eskiden bu kadar çok degildi yillarla siddeti de artti.
Dilimde beyaz-sari bir tabaka olusuyor günde iki kere dilimi disimi firçalamama ragmen ve agiz kurulugum var. Kbb uzmanina gittim agiz kokusu kurlugu olusuyor diye, tükürük bezlerimde sorun olmadigini sinüzütüm olmadigini ancak deviasyon oldugunu söyledi dilini firçala deyip gönderdi.

Her neyse, dilimde olusan tabakaya elimi sürünce diski gibi bir koku aliyorum. Koku dil sirtimda hele de bademciklerimde çok fazla oluyor.

Ayrica burnumdan da koku geliyor. Tam agiz kokusu gibi degil daha farkli bir koku. Bi odada uzun süre bulundugumda geri içeri girince tuhaf bi koku aliyorum böyle asiri rahatsiz edici degil havasizlik gibi, sanki iltihabimsi mi desem beklemis bi sey mi desem eksi gibi.

Ama tuhaftir ki bu koku ayni odada gece uyudugumda olusmuyor.

Simdi ben hangi doktorlara gitmeliyim, ne testleri istemeliyim inanin bilemiyorum dogru düzgün ilgilenmiyorlar.

Ankarada'da bu isin uzmani var midir ya da ölçüm yapilan bir yer? Lütfen yardim edin

Düzenleyen aydinmur - 15-Kasim-2012 Saat 09:48
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Kasim-2012 Saat 20:48
Belki yasin genç oldugu için doktorlar ergenlik döneminin geçmesini bekliyorlardir.Bu yaslarda çogu gençte agiz kokusu oluyor gördügüm kadariyla.

Dile elini sürünce gelen koku, sanirim çogu insanda oluyor. Daha önce bilek testi yapardim, o zaman diski kokusu gibi bir koku duyardim(Aslinda buna "diski gibi" demek yanlis, resmen diski kokusu). Flagyl isimli bir ilaç kullandiktan sonra artik o kokuyu da duymuyorum.
Su anda ne bilek testiyle ne dilime elimi sgrmakle hiç bir kötü koku almiyorum.

Odadaki kokuya gelince bende de ayni dert var, ama ben hâlâ, agiz-nefes adi ne olursa olsun ,agizdan çikan kokunun bir odayi-minübüsü-otobüsü dolduracagina veya içeridekileri rahatsiz edecegine inanamiyorum.Sinifimda bir çok ögrenci var yanima yaksaltiklarinda o agir kokuyu duyyorum ama 1 metre falan çekilince hiç bir koku gelmiyor. Üstelik sinifta agzi kokan çok ögrencim var.

Acaba o duydugun koku agiz kokusu degil de ter kokusu olabilir mi? Istersen özelden de cevap yazabilirsin.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Kasim-2012 Saat 20:51
Bir de dille ilgili "dildeki pas-koku" basligina bak, oradaki resimler koku yapan dilleri gayet ayrintili gösteriyor. Yoksa herkesin dili domates gibi kirmizi olacak diye bir sey yok.
IP
Scorpio
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 10
Alıntı Scorpio Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasim-2012 Saat 11:39
Tesekkürler ilgilendiginiz için, ter kokusu degil bundan eminim her gün dus alirim kokulu ürünler kullanirim hatta yakinlarim tenimin güzel koktugunu söyler.
Murat hocanin paylastigi resimlere baktim sanirim dilimde koku yapacak bir görünüm yok ama sürekli o diski kokusu geliyor ve sinirimi bozuyor..
Burnumdan koku gelip gelmediginden tam emin degilim ama sanki bazen oluyor bazen azaliyor örnegin uyudugumda da odanin kokmasi gerekmez miydi öyle olsa?
Benim de bazi arkadaslarimin agiz kokusu oluyor ama zaman zaman, nadiren. Sürekli devam ettigine hiç sahit olmadim.

Bu sene sinava hazirlaniyorum ve bu konu beni çok geriletiyor...

Dediginiz ilaç nedir acaba? Dil kokusunu geçirdi peki agiz kokusu geçti mi?
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasim-2012 Saat 12:39
Scorpio senin anlattiklarinla benim sorunum paralellik gösteriyor. 13-14 yasimdan beri bu kokuyu çekiyorum. Ayni dedigin gibi diskimsi bir koku, hiç geçmiyor. Dilimin arka taraflarina dogru daha da siddetleniyor. Burnumda deviasyon var. Sinüzit yok. agiz kurulugu var. Bir sey daha var, o da su; Genzimde bir sey takili gibi hissediyorum. Çikartmasi oldukça güç. Balgam gibi ama degil. Bu sabah fark ettim; rengi normal tükürük rengi gibi ama böyle ufacik ufacik parçalar seklinde tükürügün içindelerdi. Beni rahatsiz ediyor acaba bu bir sebep olabilir mi? Hatta paylasayim, geçen yabanci bir forumda bir çocuk (ailesinde 30 a yakin doktor akrabasi varmis :) ) geniz akintisindan ve bunun dil sirtina bakteri tasiyacagindan bahsetti. Murat Hocam bir açiklama yapabilir misiniz bu duruma? Ne önerirsiniz?
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Kasim-2012 Saat 16:40
Scorpio, kullandigim ilaç "flagyl" bir benzeri de "nidazol". Ikisinin de içerigi ayni. Kesinlikle agir bir antibiyotik. "Nidazol" basliginda okuyabilirsin ayrintilari.

Bence 5 gün kullan etkisini görmezsen birak.Ben aksam kullandim sabaha koku kalmadi. "Ilaci biraktiktan sonra koku döndü" diyenler var ama benimki henüz dönmedi.Ilaci keseli 10 gün falan oldu.

Mehmet senin sorunun da forumda okuduklarima göre geniz akintisina benziyor. Önce bir disçiye, sonra KBB a gidersen senin için aydinlatici olur.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu