|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
sinan80
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20-Subat-2013 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20-Subat-2013 Saat 10:19 |
İyi çalışmalar.
Yaklaşık 0,5 - 1 cm alanda bir tek dişimin etinde bölgesel diye tabir edilen dişeti çekilmesi var. Çekilme devam etmemekte yıllardır yerinde saymakta lakin çekilen bölgede rahatsız edici şekilde ağrı var ve hiç geçmedi. Tedavi için ne yapılabilir? Murat Aydın Hocam, siz tedavi edebilir misiniz? |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Esyağfurlah.
Elimden geleni yaparım. Ama burayı ticari amaçlarla kullanmıyoruz. (Biliyorduk ama hatırlamış olduk) |
|
![]() |
|
compor
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Kasim-2011 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 44 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam yeri gelmişken ben de sorayım. Uzun yıllar çapraşık dişlere sahip olmamdan dolayı bazı yerlerde yoğun dişeti çekilmeleri var. Ortodonti tedavisinden sonra dişler normal yerlerini alınca bu çekilmeler daha belirgin bir hal aldı.
İlerlemeyen dişeti çekilmelerinde ne gibi tedavi seçenekleri var? |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Dolgu kaça?
Size geleyim mi? Muayene kaç lira? Benim ağzım kokuyor neden? Bunlara cevap vermiyorum. Ama sizin sorduğunuz gibi böyle sorular sorun tabi. Gazete magazin köşelerinden öğreneceğinize lütfen burdan sorun, Memnun oluyorum. Diş eti çekilmesi önceden varsa ve üzerine ortodontik tedavi yapılırsa olayı azdırabilir. Yaşınızı bilmiyorum ama diş eti çekilmesi dediğinize göre en az 20 li yaşlardan olabilirsiniz. Dişleriniz yeni yerine geldiği zaman diş etlerinizin ayrıca tedavi edilmesi gerekecektir |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Hocam, devir internet devri deniyor. Neden hâlâ doktorlar ücretleri internetten açıklamakta bu kadar ketum? Hastanın hakları açısından bakarsak, Ağrı'daki bir hastanın İstanbul'a doktora gelirse en az ne kadar harcama yapacağını öğrenme hakkı yok mu?
Yasal yönünü bilmiyorum ama bence hastanın bunları öğrenmeye hakkı var . Doktor "uğraşamam, herkese nasıl cevap yetiştiririm" diye düşünebilir ya da hastaların dolandırılma riski olabilir . Ancak hasta ısrarla öğrenmek istiyorsa sorumluluk kendisine aittir. Bazı branşlarda beklenmedik tetkikler, filmler vs çıkabilir diyelim; bademcik ameliyatı, katarakt ameliyatı gibi konularda olsun internetten asgari ücret verilemez mi? Sonuçta telefonla bilgi veriliyor, bu bilgileri internetten yayımlamanın ne sakıncası var ki? |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Ben internetten bilgi veriyorum. (Email ve telefon ile) sormadan ücretimi söylerim.
Fakat bu siteye lira bulaştırmıyorum. Burada bunları konuşursam, bu siteyi hasta bulmak için kurduğumu zannederler. Dikkat ederseniz çok az konuşuyorum. Hatta hiç konuşmamaya çalışıyorum. Bir çoğunuzun özel mesajına da cevap vermiyorum. Bu siteyi daha çok para kazanmak için veya hasta bulmak için kurduğumun düşünülmesi kabusumdur. Hiç birinizi muayene etmek peşinde değilim. Zaten mucize yaratamıyorum. Bu sitenin amacı sizin kendi aranızdaki dayanışmanızdır. Farkında olmasanız bile birbirinizin psikolojisini düzeltiyorsunuz. Rehberliğime ihtiyaç duyulduğunda veya tehlikeli bir şey yaptığınızı gördüğümde sizi uyarmak, doru bilgiler vermek, önemli bir durumda sorularınızı cevaplamak icin burdayım. Yazdıklarınızı dinliyorum. Sizden bazı şeyler öğreniyorum. Anket yapıyorum. Hepsi bu. iyi ki varsınız. (Bu mesajımı uygun gördüğünüz her yere (başka forumlara veya kişilere) yollayabilirsiniz.) Selam -M Not: Bana kızmayın ama Türkçeyi daha güzel kullanırsanız memnun olurum. Bizler imla kurallarına ve cümlenin iskeletine itina etmezsek kim edecek? |
|
![]() |
|
sinan80
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20-Subat-2013 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam yaş bayağı oldu 85 liyim. Ortaokul çağlarımda ''stres'' ile yerleşti bu ağrı. Sizi, bana http://www.hizliresimyukle.com/iwO resimde yazan Confident Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önerdi. Facebook üstünden soru sormuştum oraya. Hocam yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Rica ederim hocam, size neden kızayım. Benim asıl söylemek istediğim; özel hastaneler, poliklinikler , muayenehanesi olan doktorlar internet sitesi açıyorlarsa orada bir ücret listesi de yayınlasınlar. Hastalar buna göre karar versinler. Örneğin burada bir arkadaş, mide kapakçığı ameliyatı için çok fazla para istediklerini yazmıştı. Adam, yüz tane yeri tek tek arayıp, mesaj çekemez. İnternette liste olsa ona göre kararını verir. O siteler direkt reklam amaçlı siteler. Bu ayıp değil, daha çok insana ulaşmak için interneti kullanmak doğal ve mantıklı.
Dayanışma meselesine gelince keşke yabancı ülkelerdeki "Adsız Alkolikler" gibi bir grup terapisi falan olsa da insanlar toplanıp dertlerini sıkıntılarını yüz yüze paylaşsa. Nazik uyarınız üzerine önceki yazdığım mesajı dikkatlice okudum, yazım yanlışı göremedim. Bir iki yerde anlam düşüklüğü var ama sırıtmıyor. "İskelet" meselesine gelince, herkesin okuduğu forumlarda konuşma dilini kullanmak okuyan için daha yararlı oluyor. Aşırı düzenli, kurallı, uzun paragraflar çok sıkıcı oluyor. Artık okullarda en çalışkan öğrenciler bile paragraf sorusu çözmek istemiyor. "Hocam, upuzun(!), görünce bile sıkılıyoruz" diyorlar... |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Web siteme fiyat listemi koyabilmeliyim. Emin olun bunu sizden fazla istiyorum. Fakat Diş hekimlerine uygulanan, isyan ve infial içerisinde olduğumuz bazı kurumsal yasaklar bulunmaktadır. Eğer bu yasak olmasaydı bile bu foruma yine de lira sokmazdım. Buraya lira girerse forumun kuruluş amacını kirletebilir.
Sizin bizzat şahsınıza değil grubun tamamına hitaben dilimize özen gösterelim demek istedim. Elbet konuşma üslubu ile yazışalım ama Türkçemizi kurallara uygun kullanmamız faydalı olur demek istedim. Duyarlılığınız için teşekkür ederim -M |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |