|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj | ||||
ormes
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 93 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16-Mart-2013 Saat 17:21 |
||||
Merhabalar bu sorum hem kendi kafamdaki soru işaretlerin kalması hemde diğer arkadaşlara yardımcı olabilir düşüncesiyle soruyorum. Öncelikle MURAT HOCAM a ve bu soruna sahip olankişilere
Tonsilit yani bademcik taşı(iltihaplanması) olayında belirtiler nelerdir yaşayanların düşüncelerini merak ediyorum tonsilit boğazda balgam tarzı koyu sıvının birikmesine neden olurmu bunuda merak ediyorum teşekkür ederim. Tonsilitle alakalı ameliyat olan doktora giden vs arkadaşlarım abilerim başından geçenleri yazarsa sevinirim Teşekkür Ederim |
|||||
![]() |
|||||
doksaniki
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Subat-2013 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 34 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Tam olarak bunu mu soruyorsun bilmiyorum ama bademciklerimden beyaz parçacıklar geliyordu ve çok kötü kokuyordu. Bütün sorunun bademciklerden kaynaklandığını düşünüp bademciklerimi aldırdım ama hiç bir değişiklik olmadı. Belki senin için aynısı söz konusu değildir ama kokunun bademcik kaynaklı olduğuna emin olmadan ameliyat olmamanı tavsiye ederim kardeşim.
|
|||||
![]() |
|||||
poyraz
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20-Subat-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Benım de şüphelendigim yer bademcik.Size bir kaç belirti yazayım.
~Koku 13-14 yasımda basladı dıslerımı fırcalayınca gecmıyor dılımı fırcalamam lazım 4-5 saat koku yok oluyor.En arkalara kadar sokuyorum fırcayı. ~Herhangı bır antıbıyotık kullansam koku yok oluyor. ~Su ıle gargara yapınca tukuruk yapıskan oluyor zor tukuruyorum. ~Bademciklerimden beyaz beyaz parcalara raslamadım ama bı doktor bademcık gelısımın kotu olmus gırıntı cıkıntı cok demısdı. |
|||||
![]() |
|||||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
||||
Tükürüğün yapışkan olması benim de sorunum. Ağız kokusuyla bir alakası olduğunu sanmıyorum. Yapışkan, kıvamı yoğun bir yapısı var. Bir dişçiye gittiğimde tükürürken, zorla çıkıyor ağzımdan. Sanki tükürük değil bali.
|
|||||
![]() |
|||||
poyraz
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20-Subat-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Bakalım yarın bir kbb ye gıdıyorum.Onada gosterıcem.Gelısmelerı buraya yazarım...
|
|||||
![]() |
|||||
ormes
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 93 |
![]() ![]() ![]() |
||||
eğer koyu sıvı olan tükürük kokuyorsa ilgisi olabilir adanalı mantık olarak, vallahi kafam aşırı karıştı ne diyeceğimi bilemiyorum hani başından geçen bademcik aldırdım sorun geçti diyenlerde belirti yazsa daha güzel olabilir lütfen arkadaşlar yardım edin
|
|||||
![]() |
|||||
poyraz
![]() ![]() ![]() |
||||
Bugun ılk defa özel hastaneye gittim ve gercekden ilgilendi benimle.Dişlerinde problem yok gerıye gastro veya KBB kalıyor dedı bademciklerime bakdı gorunumu ıyı degıl koku kaynagı olabılır dedi.Fakat bısey denıyelım sonra amelıyat konusunda karar veırrız dedi ve bana 2 tane ılac yazdı 1 ay bunları kullan ve bana gel dedı.İlaçları açıklayayım bnlar mıde asıdını önlüyorlarmıs koku eger gecmez ıse koku mıdeden kaynaklı degıl bademcıklerı almak ıcın daha kuvvetlı bı sebebımız olur dedi
|
|||||
![]() |
|||||
poyraz
![]() ![]() ![]() |
||||
İlaçların adınıda yazayım Rennie ve Pulcet adlı 2 ilaç.
|
|||||
![]() |
|||||
ormes
![]() ![]() ![]() |
||||
hocam merhaba birkaç soru sormak istiyorum, şimdiyeli 4 doktora gittim hiçbiri sağolsun yardımcı olmadılar ben artık ne yapabilirim bilmiyorum, boğazım ağrıyor ağzım kuruyor dilimde sarı-beyaz yoğun pas, iki burnumdan biri garanti tıkalı açık oldugu çok nadir oluyor, beyaz balgam sabah akşam ağzıma kokan tonsilit parçaları gelmesi, bademciklerime baktığımda şiş değil fakat ara cepesini açtığımda kulak temizleme çubuğuyla rahatça alabiliyorum çoğu sabah geliyor ayrıca boğazıma birşey takılmış gibi oluyor doktor kronik faranjitin var dedi ilaç verdi ne ağız kokusuna ne de boğazıma etki etti ama ağız kokusu 3.5 seneden beri var fakat 4 doktorun hiçbirisi bir sorunun yok dedi hatta dalga geçer gibi senin bir sorunun yok psikoloji bozuk insanmış gibi muamele yaptılar anlayamıyorum gidiyor çok bunaldım faranjit, tonsilit, reflü araştırdım ama ne oldugunu çıkaramadım ne yapacağımı bilmiyorum yardım edecek yokmu allah aşkına ? hocam sizede çok soru soruyorum ama hakkınızı helal edin
|
|||||
![]() |
|||||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Helallik verecek kdar emeğim geçmedi. Rahat olun.
|
|||||
![]() |
|||||
ormes
![]() ![]() ![]() |
||||
yardımcı olsanız hocam lütfen bu belirtiler nedir nelere işaret eder kafam çok karışık vallahi
|
|||||
![]() |
|||||
hakan44
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20-Ocak-2013 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 30 |
![]() ![]() ![]() |
||||
ormes bademcikten parça alıp magmaları temizleyebiliyorsan demekki bademcikte yemek artıkları birikmesi mevcut, bu bademcik içinde biriken yemek artıkları yoğun koku yapabilme özelliğine sahip murat hocamızın dediği gibi dile
sürekli bakteri kaynağı verir en iyisi iyi bir kbb uzmanına görün bu durumu anlat .seçtiğin doktor halden anlayan bir doktor olursa sana yardımcı olacaktır :) |
|||||
![]() |
|||||
ormes
![]() ![]() ![]() |
||||
samimi olarak 4 doktora gittiğimi belirttim zaten yaşımın ufak olması da beni ciddiye almamalarını kolaylaştırıyor sanırım önemsemiyorlar anlayamadım gitti
|
|||||
![]() |
|||||
ormes
![]() ![]() ![]() |
||||
murat hocam siz cevap vermeyeceksiniz sanırım
|
|||||
![]() |
|||||
ormes
![]() ![]() ![]() |
||||
ek olarak ağzım bi müddet kapalı kaldığında koku yüzde yüz artıyor
|
|||||
![]() |
|||||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Cevabı olan hiç bir soruyu atlamadım. Buraya bi göz atabilirseniz memnun olurum. Soru Sormanın etik durumu (tıklayınız) -M |
|||||
![]() |
|||||
effect
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Hocam harikasınız. Sonsuz sabrınız, yardımınız icin tekrar tekrar teşekkürler.
Müsaade ederseniz arkadaşa kendi deneyimlerimden 1-2 cümle aktarayım. 5-6 yıl kadar önce bademciklerimden beyaz parcalar geldigi icin ameliyat oldum, tek amacım kokudan kurtulmaktı, yılda 4-5 kere boğazımın şişmesi umurumda bile değildi. Doktor ameliyatın ardından çıkardığı bademciklerin çok kötü bir duruma gelmiş olduğunu söyledi.. Yaralar iyileştikten sonra tarifsiz bir rahatlık hissettim ve sürekli şişen boğazım çok rahatladı. Ağız kokusu yapar mı derseniz bende yapıyordu çok kişide de yaptığını biliyorum. kara kara düşündürecek kadar ciddi bir ameliyat değil merak etmeyin. hatta yaşam kalitesini çok artıran bir sonuç aldım ben. |
|||||
![]() |
|||||
ormes
![]() ![]() ![]() |
||||
yalnız belirttiğim gibi bademciklerim şişkin değil önündeki cephe aralandığında iltihap belli olabiliyor yada kulak çubuğu soktuğumuzda aşırı pis bir koku hissedebiliyorum
|
|||||
![]() |
|||||
cihat1762
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21-Temmuz-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
![]() ![]() ![]() |
||||
arkadaslar ben çok uzun zamandir agiz kokusu sikayeti yasiyorum. belkide çocukluktan beri. Bugün dislerimi firçalarken bogazimdan bisey çikti. Internetten baktim bademcik tasiymis. Vede agiz kokusunun baslica sebeplerinden biriymis. aynada bademciklere baktim. tamda dendigi gibi arka tarafta beyaz beyaz taneler var. Birde sorum olacak bademcik tasi dil pasi yaparmi?
|
|||||
![]() |
|||||
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
||||
onu bilmiyorum ama bademcik tasi koku yapar. bademcigin üstüne hafif bastir çikiyordur zaten .
dil pasi ise benim kanimca dil pasi böyle yapiskan ve balgam gibi oldugu için alt tarafli degil sorun üst solunum yollari buna bagli geniz akintisidir. geniz akintisi arkadan mukus akiyor asagiya dogru ve dil yutkundumu mukusu aliyor arka dil uygun ortama hazirliyor. bir sey yedimi içtimi yapisiyor sonra al sana koku. o yüzden burun sinüzit burun egriligi, burun eti geniz akintiniz varsa baktirin |
|||||
![]() |
|||||
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 527 |
![]() ![]() ![]() |
||||
s.a kardesim peki ameliyat oldunuz gelisme ne yönde 2.cisi özeldemi oldunuz 3.sü devlette veya özelde olduysaniz hekiminize ne dediniz ve o ameliyati kabül etti bendede bu tarz tonsilit olayi var fakat tek bademcigimde ve devlette gittigim doktolar basindan saviyor :'( |
|||||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
|||||
![]() |
|||||
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
||||
devlete gitme sende. bademcik fiyati 1000 tl ortalama ve thermal welding yöntemi var artik o eski yöntemler yok 3 güne ayaktasin. özel hastaneler bir bakimdan iyi sorgulama yok istedigini yapiyorlar senin. tabi senin bademcik duruma bagli . fiyatta pahali degil o kadar özele gözük |
|||||
![]() |
|||||
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 527 |
![]() ![]() ![]() |
||||
tesekkürler peki siz oldunuzmu ameliyat |
|||||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
|||||
![]() |
|||||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
||||
http://www.faranjit.gen.tr/kronik-faranjit.html
ayni benim agzimin fotografi |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
ahmetmehmet1
![]() ![]() ![]() |
||||
evet oldum bende bademcik büyümesi vardi ve takilma oluyordu. o yüzden oldum . devlet önce randevu aldim ameliyat günü sonra iptal edip özelde yaptim |
|||||
![]() |
|||||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
||||
e oldugunuz halde geçmedimi? siz belkide bademciginiz iyi oldugu halde bosyere aldirdiginiz iyi geçmemis olabilirmi? çünkü bademciginizde problem oldugu halde aldirdiniz ve geçmediyse demekkisikinti bademcikte olmasa gerek. |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
||||
Murat hocam Bademcikten gelen koku veya tasin kokusu Nefes kokusu sinifina girmez degilmi agiz kokusu olarak sayilir
|
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
||||
Hava yolu kokusu. Tip 2 olur Ayrica Tip 1 kokuyu da artirir -M |
|||||
![]() |
|||||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
||||
bademciklerini aldirip iyilesen abilerim sizlere su sorum var lütfen önemli yanitlarinizi en kisa zamanda her zaman bakicam
Bademciginizi aldirmaadan önce agzinidaki kokuyu ttarif edebilirmisiniz açlik nefes kokusu yada diski ve açliga benzer bi kokumuydu? |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
||||
hocam ben doktora en uygun zamanda gitmeyi düsünüyorum ama sizin bilginiz varsa benle paylasirsaniz sevinirim , bademcik bezesi olayi var ise kiside bademcik ameliyati olmasi ile düzeliyormu yoksa o kisi ameliyat olmamali mi
|
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
||||
"bademcik bezesi" ile neyi kast ettiginizi bilmiyorum. Ancak bilsem de fark etmez, kisiye özel sorulari zaten istesem de yanitlayamiyorum, çünkü bilemiyorum -M |
|||||
![]() |
|||||
bad-i saba
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Bunu daha önce de yazmistim saniyorum ama yine yazmakta fayda görüyorum. Bademcik tasindan dolayi yillar önce ameliyat oldum ama koku geçmedi. Bu ameliyatla kokudan kurtulmanin garantisi yok, bilin istedim.
|
|||||
"Ne yanar kimse bana ates-i dilden özge
Ne açar kimse kapim bad-i sabadan gayri" |
|||||
![]() |
|||||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
||||
Evet. Dogru. isabetli tespit. Güzel ifade. -M |
|||||
![]() |
|||||
Mnsm
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
![]() ![]() ![]() |
||||
Sendeki sorun bademcik degilmis demek mesela bi arkadasimda tas koku e ararsan varmis sonra sadece burun ameliyati oluyo ve tas sorunuda bitiyo sebebi anladigim kadariyla bogazindaki hava akisi normale dönüs yapiyo koku bitiyo kardesim olayi bi bütün olarak degerlendirin bence
Bende yarin o doktora gidecegm burun eti kemik egriligi ve bademcik tasi vede akut faranjit tanilari konuldu bana ama anliyorum artik hepsi oksijensiz ortamda olusan bakterilerin ürettigi taslar iltihaplar hatta dis tasi bile bence agizdan sürekli nefesten kaynaklaniyor Önce burnu bi açtirmak lazim sonra bakacaz Arkadasin dedigi gibi koku geçmeyebilir ama bi etken ortadan kalmis çözüme bir adim daha yaklasmis olurum |
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |