![]() |
sinuzit ve geniz akintisi |
Yanıtla
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |
evian
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Durum: Çevrimdışı Puan: 220 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: sinuzit ve geniz akintisiGönderildi: 30-Mart-2013 tarihinde 11:29 |
|
�ogumuzun sorunu kronik sinuzit ve buna bagli geniz akintisi mukos yani sumuk protein icerikli geniz akintisi bu akinti sinuzit olanlarda olu dokularida supuruyor bogaza dogru mideye gitsin diye ! olu dokularda protein icerikli mikroplar yiyor ve ucucu kokular olusuyor !! kbb ugrasmiyor bile adama geniz akintisi kokuyor test ettik sole bole diyosun alkollu sprey iki tanede antibiyotik veriyo hadi gazla !!!! doktorlar ezberi doktor kitap doktoru sanki anti biotikler otomatik kimse sinuzitle ugrasmak istemior o ona salliyo bu buna yolluyo ha sorun disindeyse dis etinde bademcigindeyse zaten bu formda olmassin ilk gittigin doktor bulur sorunu cagin en buyuk vebasi KRONIK SINUZIT ama doktorlar yaz ciz doktoru ila� firmalariyla anlasmalari olup tatil kazanan doktor lar var hersey commersialisasyon sakizcilar milyarder ama bir tane metronidazol bazli pudrasiz gargara yok senin sagligin kimin umrunda agiz kokusu hastalik bile degil gulup dalga gecerler oldu bitti
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Mart-2013 tarihinde 04:10 |
|
Evian, bu kadar kesin konu�man yanl��. Ge�meyen a��z kokusu var diye herkes kronik sin�zit olacak diye bir �ey yok. Geniz ak�nt�s�, kronik sin�zit d���nda sebeplerle de olu�ur.
Sen ille kronik sin�zit oldu�unu d���n�yorsan, doktora git, bilgisayarl� sin�s tomografisi iste. Orada her �ey a��k�a g�r�n�r. Ben geniz ak�nt�s� bile hissetmiyordum kronik sin�zit ��kt�. (Yaln�z, benim raporda "kronik sin�zit geli�imi var" yaz�yordu. �imdi bu, kronik sin�zit oldu�um anlam�na m� geliyor; yoksa kronik sin�zitin yeni olu�maya ba�lad��� anlam�na m� geliyor, akl�m kar��t�.) |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Mart-2013 tarihinde 04:11 |
|
Forumda zaman zaman bir hastal�k �ne ��k�yor. Herkes o hastal���n �st�ne gidiyor. Di� ta��, h. pylor, refl� - gastrit , farenjit, kronik sin�zit ... Normal muayenelerde sorun ��z�lm�yorsa yap�lacak tek �ey var. Bu hastal�klar� tek tek elemek. Oturun liste yap�n, hangi hastal�klar�n ara�t�r�lmas�n� istiyorsan�z doktora onu sorun.
Bu sefer de ��yle bir sorun ��kacak. �rne�in; " A�z�m kokuyor, refl� ara�t�r�ls�n" dedi�inizde doktor bunu do�al olarak umursamaz. ��nk� refl� i�in a��z kokusu yan�nda ba�ka �ikayetlerin de olmas� laz�m. Kronik hastal�klar genellikle belirti vermiyor, bunlar d���ndaki hastal�klar kendini g�steriyor. Peki, ne yapaca��z derseniz, usanmadan birka� doktora gideceksiniz. Doktorlara a��k�a a��z kokusu i�in geldi�inizi s�yleyin. �ok seyrek g�r�len bir hastal���n�z yoksa eninde sonunda sorun ��z�l�r. |
|
![]() |
|
ormes
�ye
Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: �stanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 93 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Mart-2013 tarihinde 04:15 |
|
Ya aramizda bir tane akrabasi kbb doktoru olan yokmu allah rizasi icin bari tanidiktan cozelim olayi bir cozum bulalim su ise
|
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Mart-2013 tarihinde 08:40 |
|
kesin ve net konusuyorum birader disinde �uruk yoksa disetinde enfection yoksa bademcikleri kizarip duruyor yutma zorlugu cekmior ve bademcik tasin yoksa agzina aci su gelmiorsa midende yanma olmuyorsa halitosis yuzde 90 kbb kaynaklidir !!!!!!!!!!!!! bu sebeplerden dolayi halitosis sorunu var ise bunu disci veya stamotolog yada otorhino gorur!!!!!!! dilde pas kalinlasmis veya cok incelesmis yada transparent yada beyaz renkli yada koyu renkli geniz akintisi var ise bogazina bir sey takiliyormus hissi veriyor ise cronique sinuzit tir ve doktorlarin yuzde ikiyuzu ugrasmak istemez ve sebep budur !!!!!!! midene ve on iki parmak bagirsagina yapilan esnek kamera gozlemi ile mide kapakcigin kontrol edilir ve refluye bagli irritasyon belirtileri aranir bu sekilde gastrique seviyesi belirlenir mideden kucuk bir esantiyon alinarak hp mikrobu aranir halitestlede hp testi desteklenir bu sekilde olusan agiz kokulari yok denecek kadar az bir yuzdeye sahiptir !!!!!! akciger bronche larina yapilan fobroscopique camera incelemsiyle iltahaplanma olup olmadigi arastirilir ayrica radyologie ile akcigerler kontrol edilir bu sekilde nefes kokusu arastirilir yuzdesi cook dusuk bir ihtimaldir yine !!!!! geri kalan tum sorunlar kbb ve agiz bolumunun isidir ve halitoss yuzde 90 kaynakli burdandir sinusler disler disetleri bademcik larenx ve yemek borusu !!!!! tekrar ediorum kronik sinuzit cagin vebasidir neden hi� bir doktor ugrasmak istemior ben sadece yuzdelerle mantiksal olarak soyluyorum hem scanerde sana demezlerki sinuzitin var !!!!! sinus lerde milimetrik koyulasma var derler !! sinuzitten geniz akintisi kaynakli sorulara bunca arastirmaya ragmen murat hoca bile cvp vermior neden cunki geniz akintisin nedeni farkli nedenlerden olabilir alerjiden refluye kadar ama kokulu akintida olay ortadadir sende sinuzit var diyosun ne ariyorsun sorunu midende orda burda sorunun ortada
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Mart-2013 tarihinde 12:49 |
|
Evian, �aresizlik yanl�� �arelere s�r�klemesin. Ben senden y�z kat dertliyim, merak etme. Sen en az�ndan sadece konu�unca bu koku duyuluyor. Bendeki koku derdini Allah d��man�ma vermesin. Ben otob�se bile zorla biniyorum; s�n�fa, mezara girer gibi giriyorum. ��rencilerle aram her zaman iyiyidi ama �imdi sanki onlara iyi davranmak zorundaym�� gibi hissediyorum, bu beni daha �ok �z�yor. S�rf kokuyu y�z�me vurmas�nlar diye...
Kanaatim, bendeki a��z kokusu de�il sadece, v�cut kokusu da var. Herkesin di� hekimlerinde, KBB uzmanlar�nda ya�ad��� sorunu ben �st�ne cildiyecilerde ya��yorum. "Koku yok, koku var , krem kullan, ilaca gerek yok ..." . Bir de kar��ma ge�ip hijyen dersi verdiler mi de�me keyfime! A��z kokusunu bile �evreden birine soramazken ben bu kokuyu nas�l soray�m, kime ak�l dan��ay�m. Senin KBBa dedi�in gibi ben de cildiyecilerin bu sorunu ��z�ms�z olarak g�rd�kleri i�in umursamad�klar�n� d���n�yorum. "Bromhidros" deniyor, yurtd���nda bir�ok ilac�, bitkisel y�ntemi ve AMEL�YATI var. Doktor bana a��k a��k "Sende koku var ama bu ge�mez, ��z�m� yok" dese ben ona g�re ��z�m arayaca��m. |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Mart-2013 tarihinde 12:54 |
|
Kronik sin�zite gelince, ameliyat� her doktor yapar. �yle aman aman zor bir ameliyat de�il ki doktorlar yapmaktan ka��ns�n. Ben de olmay� d���n�yorum, olursam sana sonu�lar�n� yazar�m. Sorunun geniz ak�nt�s�ysa yap�lacak en mant�kl� i� buna sebep olacak sorunlar� ara�t�rmak.
www.sin�zit.gen.tr Al sana adres, sin�zitle, geniz ak�nt��syla ilgili her �ey var. Ben de mesaj att�m bu siteye , sa� olsun cevap geldi. Ameliyat �art de�il, kronik sin�zitte i�e yarar m� bilmiyorum ama ��yle s�per bir y�ntem var. "" �la�l� balon tedavisi. Frontal (al�n) ve etmoid sin�zitlerin tedavisinde ila�l� balonlar kullan�lmaya ba�lanm��t�r. Bu y�ntemde ��i ila� ile dolu balonlar sin�s i�inde b�rak�l�r. Yirmi g�n boyunca ila� balondan sin�s i�ine sal�n�r. Sal�nan ila�lar sin�slerdeki �dem ve t�kan�kl��� gidererek sorunu ��zer. ��i biten balonlar hekim taraf�ndan ofis ortam�nda kolayca d��ar� al�n�r. "" |
|
![]() |
|
�ifa
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 12-Mart-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 38 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Nisan-2013 tarihinde 00:22 |
|
http://www.sinuzit.gen.tr/ S�TES� g�zel ve a��klay�c� bir site. Ziyaret etmeniz de fayda var. Ayr�ca evian kronik sin�zit ise problemin yani tedavi olupta elemedi�in bir tek bu hastal�k kald�ysa bu sitede yazan adanal�n�n da bahsetti�i ila�l� balon tedavisini neden denemiyorsun?? Bence bir ara�t�r ve bu tedaviye ba�la. Ha e�er yine ge�mezse bu hastal��� da elemi� olursun. Misal ben de kronik sin�zit yok ama endoskopi, gastroenteroloji sonu� vermezse tekrar kbb a y�klenip sin�zitin ara�t�r�lmas�n� isteyece�im. Ve e�er varsa da bu ila�l� balon tedavisi mant�kl� gibi g�r�n�yor.
|
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Nisan-2013 tarihinde 03:07 |
|
adanali gardas sen hi� akciger bronchelarina fibro yaptirdinmi dedigin gibi diyorsan olay bence akciger yada karacigerinde bir anomali �ok uzuldum valla sana Allah yar yardimcin olsun !! benimkisi karamsarlik degil adanali ben sorunumu biliyorum sadece tedavisi kaldi. karanlikta kara karincayi goren Allah yardimcimiz olsun
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Nisan-2013 tarihinde 00:42 |
|
Ben bu a��r kokuyu 4 - 5 y�ld�r fark ediyorum. A��z kokusu ise y�llard�r var. Akci�erde veya karaci�erde bir sorun olsayd� �oktan belirti vermesi laz�md�. Doktorlar�n ilk sorusu " Koku oldu�unu kim s�yledi?" . Bir ki�i s�yledi. 1 - 2 a��k�a s�ylemeye yak�n ima d���nda s�yleyen olmad�. Psikolojik ben mi tak�yorum dedim ama �yle de�il, �imdilik amac�m kokunun kayna��n� bulmak. Ke�ke sadece a��z kokusu olsa .
Ben kokunun ciltle - v�cut kokusuyla alakal� oldu�unu d���n�yorum. Terleme de�il normalde dahi olan bir koku. Bir ihtimal a��z kokusu olur diye d���n�yorum , a��z kokusundan kurtulabilirsem ger�ek ortaya ��kar. |
|
![]() |
|
gluten
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 02-Nisan-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Nisan-2013 tarihinde 10:33 |
|
ben de geniz ak�nt�s� problemi ya��yorum. zaten alerjim var toz, polen v.s. doktorlar�n kokuya sebep olabilece�ini s�ylemeleri sebebiyle endoskopi yapt�rd�m. helipak kulland�m ama koku ge�medi. ka� kere di� hekimi kbb ye gitti�imi bilmiyorum bile. her seferinde de a��z kokusu problemim oldu�unu s�yledim, di� hekimleri a��z i�i bir sebep yok dediler. kbb ciler sin�s problemim olmad���n� bademci�imde bir iltihabi durum olmad���n� s�ylediler. ama ben her seferinde geniz ak�nt�m oldu�unu s�yledim. o herkeste vard�r dediler a��z birli�i yapm�� gibi. bir keresinde di� eti �i�mesi nedeniyle di� hekimine gittim. bana bir antibiyotik yazd� ve bir hafta sonra gel tekrar bakal�m dedi.ila� di� etime iyi gelmedi ama a��z kokumun yok oldu�unu hissettim.bir hafta sonunda tekrar hekimime gitti�imde durumu s�yledim 'ne g�zel sizin ad�n�za sevindim'dedi. tabi ben o s�rada �ocuklu�umdan beri ya�ad���m bu sorunun tamamen ��z�ld���n� san�yordum. maalesef ge�iciymi�. derken ilac�n etken maddesine bakt�m 'spiramisin' diye bir madde ve �st solunum yolundaki bakterilere kar�� etkiliymi�.e tabi bunu ��renince ben de bir uzman yerine bu sefer bir kbb profes�r�ne muayene olmaya karar verdim ve gittim. olup biteni anlatt�m ayn� bir uzman gibi muayenesini yapt� burnuma, kula��ma ve bo�az�ma bakt�, hi� bi �ey yok dedi. geniz ak�nt�m var dedim koku bundan kaynaklan�r m� dedim bi tomografi �ekelim bakal�m dedi. �ektirdim ama neredeyse bi �ey ��ks�n diye dua ediyodum.��nk� g�r�n�r bir �ey varsa ��zmek de kolay olur bana g�re. sonu�: hi� bi �ey yok. profes�r�n geniz ak�nt�s� i�in s�yledi�i �ey ise normalde her insanda g�nl�k bilmem ka� cc ak�nt� olurmu� zaten.ben geniz ak�nt�s�n�n test edilip edilemeyece�ini i�eri�inde bakteri olup olmad���n� �ok merak ediyorum...
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Nisan-2013 tarihinde 10:49 |
|
Forumda bir arkada� geniz ak�nt�s�n� inceletmi�ti. Ne hakk�nda ara�t�rma yapm��lard� hat�rlam�yorum. Geniz ak�nt�s�n�n herkeste oldu�u do�ru. Ne kadar� koku yapar kimse bilmiyor . Bilimsel bir �neri de�il ama madem sin�slerden ��pheleniyorsunuz doktordan " Bilgisayarl� Sin�s Tomografisi " isteyin.
�ifa, �zelden mesaj yazm��s�n, ben sana bir t�rl� mesaj yollayam�youm . Nickindeki "�" harfi sorun ��kar�yor. Belki sana mesaj yollayamayan ba�ka arkada�lar da vard�r, nickini sifa vb olarak de�i�tirirsen �zelden ula�mak kolay olur. |
|
![]() |
|
Helicobacter
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Nisan-2013 tarihinde 13:45 |
|
adanal�, �zel bi hastahaneyi arad�m. bilgisayarl� sin�s tomografisi �ekiyor musunuz diye sordum? ba�ka t�bbi bi i�lemden bahsetti�i i�in emin olamad�m. size de ba�ka bi i�lem ad� alt�nda m� �ektiler tomografiyi? bilgisi olan arkada�lar...
|
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Nisan-2013 tarihinde 00:39 |
|
ozur dilerim ama sinusler bos olabilir tomografide ama mukos burun icerisinde bir yerde (anatomik bir bozukluk yuzunden) birikiyor olabilir ve yapisinda bulunan protein baz yuzunden airobique bacteriler tarafindan koku yapar buda ne scanerde nede tomogrefide �ikar !!! denilen tek sey milimetrik kalinlasma insanda birazda sans olucak :)
|
|
![]() |
|
�ifa
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Nisan-2013 tarihinde 01:09 |
|
Geniz ak�nt�s�ndan testi ben yapt�rm��t�m. Daha do�rusu Kbb Doktoru a��z kokum var deyince geniz ak�nt�s�ndan kaynaklan�yor olabilir diye bir numune alm��t�. Ama testin ad�n� bilmiyorum. Sonu� Raporunda " Normal a��z floras� �redi" yaz�yordu. Yani koku yapabilecek bir bakteri ak�nt�n da yok dedi. Kayna�� bu de�il dedi g�nderdi:)Ama her hangi bir Kbb Dokturun dan ak�nt�mdan numune al�n�p test yap�lmas�n� istiyorum derseniz, yaparlar san�r�m. �ok kompleks bir �ey de�ildir. Mikrobiyolojik bir test neticede. Her yerde yap�labilir.
|
|
![]() |
|
�ifa
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Nisan-2013 tarihinde 01:19 |
|
Bu arada nickimi de�i�tirmeye �al��t�m ama kullan�c� ad� k�sm� aktif de�il. De�i�tiremiyorum malesef. Ama �zelden ben mesaj att���m zaman bana geri d�n�lebildi. Yani ben att���m zaman mesaj ta bana gelebiliyor. Senin neden gelmiyor anlamad�m adanal�.
|
|
![]() |
|
�ifa
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Nisan-2013 tarihinde 01:37 |
|
Bir de geniz ak�nt�s�n�n kendi ba��na bir tedavisi yok. Yani �nce ak�nt�n�n hangi hastal�ktan kaynakland���n� bulmak gerekiyor. Bu refl� olabilir, kronik sin�zit olabilir vs. Bunlardan kaynaklan�yorsa tedavisi yap�ld�ktan sonra ge�er. Tabi bir de faranjit var ki illet hastal�k:) Benim ki muhtemelen faranjit kaynakl� ama faranjit i�in kesin bir tedavi yok. Ayr�ca ak�nt� ne zaman ortaya ��kt� sizler de. Benim a��z kokum 10 y�ld�r var lakin ak�nt� meselesi ge�en y�l ortaya ��kt�. Bu da bana a��z kokusunun ak�nt� kaynakl� olmad���n� sadece �iddetini art�rabilece�ini d���nd�r�yor.
|
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Nisan-2013 tarihinde 03:45 |
|
bende geri yazamadim sana !!
|
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Nisan-2013 tarihinde 03:47 |
|
benim anlamadigim her sey iyide hocam neden resim falan paylasamiyoruz burda scanerleri irm leri vsss
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Nisan-2013 tarihinde 05:17 |
Sn �ifa, kullan�c� ad�n�z� y�netici men�s�nden de�i�tirmek m�mk�n olmuyor. kendinize ba�ka bir kullan�c� ismi ile ba�ka bir hesap a�abilirsiniz. Bir mesaj� ALINTI se�ene�i ile yan�tlayarak Bir resim g�nderme denemesi yapal�m:
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Nisan-2013 tarihinde 06:11 |
|
Bu yeni adresim, buradan ula�abilirsiniz. in�aAllah bunda bir s�k�nt� ya�ayamay�z.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Nisan-2013 tarihinde 11:07 |
|
Helicobacter, hastaneye g�re de�i�iyor demekki. �smi daha �nce yazd���m gibi. Arad���n hastanenin tomografisi olmayabilir. Ben de �re nefes testi i�in gitti�imde doktor hemen yapmak istemedi, en son bana gel dedi. Doktorla bir g�r��, yard�mc� olabilir. Sen a��k�a konu�, bir tek tomografi kald���n� s�yle. Umursamaz bir doktor de�ilse, tomografi �ektirir veya ba�ka yol g�sterir.
|
|
![]() |
|
RoyalAlbert
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 15-Ekim-2012 Konum: Antalya Durum: Çevrimdışı Puan: 21 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Nisan-2013 tarihinde 12:24 |
|
Arkada�lar �u kronik sin�zit geniz ak�nt�s� yapar mant���na yada iddias�na ben de kat�lm�yorum.��nk� ben ameliyat oldum ve olmadan �nce sin�s tomografisi �ekildi doktor sin�zitimin olmad���n� tomografiye bakarak s�yledi.�yle s�yleyince bende bu ak�nt�n�n sin�zitle alakas� olmad���n� anlad�m.Peki bu ak�nt� nas�l kesilecek dedim ameliyattan sonra kesilir dedi.Ameliyattan sonra ger�ekten kesildi ama �ok s�rmedi yeniden ba�lad�.Hatta doktorum i�inde �ok uzman olmas�na ra�men (Ona herhangi bir su� atfetmiyorum) yeniden burnum t�kanmaya kula��m a�r� yapmaya ve u�ultu ��karmaya ve o lanet ak�nt� hi� durmadan bo�az�m� t�kamaya ba�lad�.Ve tabiki en �nemlisi de koku o hi� gitmedi.Kronik sin�zit ile geniz ak�nt�s�n�n ne kadar ba�lant�l� oldu�unu bilemem ama bende sin�zit olmad��� halde �e�me gibi hi� kesilmeden bu s�v� geliyorsa gerisini sizin takdirlerinize b�rak�yorum.
|
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Nisan-2013 tarihinde 06:03 |
|
bir seyi a�ik�a belirtelim bende siler gibiyim doktor degilim arastirmalarim neticesi olay !!! insan agzi nekadar temiz olursa olsun bakteri ve mikrop yuvasi! tukruk dogal bir temizleme araci! her insanda geniz akintisi olur! ama kisinin hissettigi ve rahatsiz edici bir hal aldiginda sorundur! mukos ust solunum yollarimizi temizleyen ve nemli tutan vucut tarafindan salgilanan bir salgidir kucuk kilcal tuyler sayesinde supurme islevi uygulanarak bogaza dogru gonderlir! i�erigi protein bazlidir ve bakteri mikrop vs bunlari par�alar ve parcalanan protein hos olmayan ucucu gezlara donusur! sinuzit olanlarda ve alerjik geniz akintii olanlarda mukos daha degisik yapiskan renkli mat ve olu hucre i�erikli olur! transparan veya normalden beyazda olabilir ! bu tur akinti tamamen bir koku sebebidir! hepimiz bu illet sebebiyle burdayiz demiyorum �ogumuz diyorum nedenmi 1 geniz akintisi kisi tarafindan hissediliyor 2 dilde pas denilen bir charge olusturuyor 3 halitosis 4 yemek borusunda giciklanma 5 bogazda takinti hissi!! burundan genze akan bakteri yuklu mukos dil kokune ordan yemek borusuna ordanda mideye gidiyor !! once ust solunum yollarini hasta ediyor,sonra agiz icini ve dil kokunu,sonra bogazini ki farangit e en buyuk sebep,sonrada midende probleme hatta akciger bronclarina kadar bakterilerin inip daha buyuk rahatsiliklara neden oluyor! (sabah kalkar kalkmaz yarim su bardagi su i�ine normal tukurup tukrukteki baloncuklari ve tukrugun suyun yuzeyinde kalip kalmadigini bardagin merkezinde kalip kalmadigini veya kenara yerlestigini deneye bilirsiniz paris amerikan hastanesinde kbb bunu oneriyor bagirsaktaki floral yapinin durumu hakkinda bilgi sahibi olmak i�in bu testin ismi salivo test) diger bir test isemicrobacteriel mucosaliver test bunun icinde sabah kalktiginizda bogaziniz veya genzinizde birikme oluyorsa bir bokala tukurup goturup labaratuara veriyosunuz mikozik veya enfectional andikaplari arastirmaya yardimci oluyor! nasil bir agiz i�i kokuyu arastirirken bileginizi dilinizle islatip 30,40 saniyee sonra kokluyorsunuz bu akintiyida koklaya bilirsniz!
|
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Nisan-2013 tarihinde 06:07 |
|
doktor bey demekki sorun bende ben gonderemiyorum uc dort kez denedim olmadi o yuzden sormustum tesekkur ederim
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 02-Eyl�l-2012 Konum: Denizli Durum: Çevrimdışı Puan: 299 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Nisan-2013 tarihinde 07:27 |
|
sen sansl�s�n benim geniz ak�nt�s� da yok ama sorun burnumun sag taraf�nda. egrilik de d�zeltildi 1-2 ay koku gitti sonra baslad� tekrar.
@Murat Hocam, Bir miktar kuruyemis yedigimde koku hemen ve kesin bicimde kayboluyor (benim bile hissettigim o ��r�k et kokusu gidiyor). Cinko icerdigini biliyorum kuruyemi�in... �inko t�m gazlar� ��kt�r�r m� yoksa �zel etki ettigi gazlar bulunur mu? Burdan spesifik bir�eyler bulabilir miyim sizce? |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Nisan-2013 tarihinde 11:04 |
Do�ru biliyordunuz, bilgiyi k�vam�nda kulland�n�z. �erezdeki �inko kokuyu kesiyorsa bunun alt�ndan sadece kokunun Tip 1 oldu�u veya i�inde Tip 1 bile�eni bulundu�u bilgisi ��kar. �inko k�k�rtl� gazlar� �ncelikli ��kt�r�r. Daha sonra organik gazlar� ba�lar. azotlu gazlar �zerine etkinli�i azd�r. -M |
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Nisan-2013 tarihinde 23:50 |
Te�ekk�rler Hocam. �n�m�zdeki hafta di� hekimi ve kbb muayenesinden ge�ece�im. �n�allah sonu� al�r�(z)m. |
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Nisan-2013 tarihinde 09:43 |
|
http://www.saglikvediyet.info/suregen-burun-iltihaplari/
Arkada�lar �u sitede burun iltihaplar�yla ilgili ayr�nt�l� bilgiler var. |
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Nisan-2013 tarihinde 03:35 |
|
Effect link i�in te�ekk�r ederiz. Linkte bende var olan ama kokuya pek ba�lamad���m bir �ey dikkatimi �ekti. Ben de yaz k�� s�re�en bir burun ak�nt�s� var. Ama geniz ak�nt�s� gibi yo�un de�il. Su gibi ama s�rekli. Ama sin�zit yok kbb kontrol�mde hi�bir �ey ��kmad�. Geniz ak�nt�s� var sadece. Belki burun ak�nt�s�ndan bile bir yere gidebiliriz? Bilemiyorum bunun i�in �e�it �e�it doktora muayene olmak laz�m galiba:)
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Nisan-2013 tarihinde 10:58 |
Bende de sin�zit ��kmad� hatta doktora kalsa hi�bir �ey yok ama ben %100 eminim sadece sa� tarafta bir sorun oldu�una. Sabahlar� t�kr���m sar� oluyor. ki o kadar dikkat ediyorum ki a��z hijyenine yediklerime ictiklerime ama hi�bir i�e yaram�yor bu kadar temizlik. Burun ameliyat�ndan sonra deviasyon giderildi sorun da baya azald� ama ge�medi i�te. �stelik o ameliyat� ka� doktor geri �evirmi�ti �ok �nemsiz bir e�rilik diye. Hayat�m�z� ne kadar cehenneme �evirdi�ini bilseler 1 dk durmazlar san�r�m. |
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Nisan-2013 tarihinde 11:04 |
|
Murat Hocam,
Birka� g�n sonra kbb muayenem var. Doktora ne demeliyim, nas�l bir yol izlemeliyim bilmiyorum. ��nk� bizi birer paranoyak hasta gibi g�r�yorlar, tahliller-testler konusunda ayd�nlatabilir misiniz? K�lt�r, test ne gerekiyorsa yapt�rmak istiyorum, yani asl�nda doktoru y�nlendirmek istiyorum ama testlerin ad�n� san�n� bilmiyorum. Netten de ara�t�rd�m ancak bulamad�m. Ge�en defalarda sadece fiziksel bir muayene yapt�lar ve geniz ak�nt�s� hiii�� yok dediler. Tomografi de rinit ��km��t�. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Nisan-2013 tarihinde 21:02 |
Hi� birimiz mezun olurken a��z kokusu e�itimi alm�yoruz. Ne arad���m�z� bilmeyince bir �ey bulunam�yor. Benim vakay� uzaktan kumanda etmem etik de�il, bir ipe 2 cambaz ��kmaz, ayr�ca s�yleyece�im her �ey sizi olumsuz etkiler. Ben o topa girmeyeyim m�saadenizle. �zliyorum. Sadece bir konuya temas etmeden ge�emeyece�im. Rinit tomografi ile tespit edilemez. -M |
|
![]() |
|
sifa
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Nisan-2013 tarihinde 00:44 |
|
Alerjik Rinit ��kt� da peki doktor bir tedavi s�reci belirlemedi mi?? Yani bunun kesin tedavisi yokmu� ama en az�ndan ya�am kalitesini art�ran bir �ok y�ntem varm��.
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Nisan-2013 tarihinde 11:36 |
Hocam �ok te�ekk�rler, sizin alan�n�z olmamas�na ra�men her bran�ta, kafam�zdaki soru i�aretlerini gideriyorsunuz. Zaten �yle yada b�yle hic sonuc alamad�g�m icin testleri tekrarlat�p duruyorum. Bug�n alan�nda cok basar�l� bir doktora muayene oldum. (Burun ameliyat�m� da o yapm�st�.) Fiziksel muayenede ses tellerinin arkas�nda g�r�nt�den (k�zar�kl�k tahris vs.) refl�den s�phelendi. (2 kez endoskopi ve 24 saatlik ph testi yapt�rm�st�m. burundan mideye hortumla 24 saat gecirdim. sonuclar negatifti). Buna bile itimat etmedi ve bana mide asit asit azalt�c�, burun damlas� gibi bi ilac, ve antibiyotik yazd�. �simleri; rovamyc�ne, mukotik fort, raneks, majezik (majezik sadece 2 g�n kullan�lacak) yazd�. �la�lar� 1 hafta kulland�ktan sonra radyololojiden tomografi istedi. (Neden 1 hafta bekleyece�imi sordum, ila�lar�n i�e yaray�p yaramad���n� test etmek i�inmi�). ila�lar� i�ece�im (majezik d���nda). sonucu bildiririm. |
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Nisan-2013 tarihinde 11:38 |
Sadece alerji ila�lar� yazm��t�, birde antibiyotik. Burun spreyi ... |
|
![]() |
|
ugur8051
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 15-Kasim-2011 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Nisan-2013 tarihinde 07:21 |
|
Ba�ka forum ve sitelerde g�rd���m kadar�yla bir�ok insan geniz ak�nt�s�ndan muzdarip.Ancak bizim gibi daha k���k bir grupta bu kokuyla beraber kendini g�steriyor.�lgin�tir koku olu�turmayan geniz ak�nt�lar�nda da bir ��z�m elde edilemiyor.Basit antialerjik tabletler ve burun spreyleri yeterli gelmiyor.Bu y�zden 3-4 sene s�ren i�ne tedavisi yap�ld���n� okudum.�lk 1 ya da 2 sene haftada bir olup di�er y�llar 2 haftada bir �eklinde uygulan�yormu�.Ayr�ca orada da tart���lan konu kokunun ba��rsak floras�yla alakal� olup olmad���.Sn.Evian'�n dedi�i gibi b�y�k �o�unlumuzun sorunu geniz ak�nt�s� ancak bu geniz ak�nt�s�n� tetikleyen,olu�turan sebep nedir hen�z bilinmememkte.
|
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Nisan-2013 tarihinde 09:47 |
|
murat bey ! genzimizi balgam �ikarma refleksiyle temizledigimizde gozle gorulur koyulukta renkli parcacik gorunumlu olu doku �ikmasi neden olabilir ? enfection olabilirmi test yaptirdim ama yogun olu doku yaiyor baska herhangi bir eksplikasyon yok ! sahsi deneyimlerinizce bir fikriniz varmi aceba ? tesekkur ederim
|
|
![]() |
|
admin
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Nisan-2013 tarihinde 10:03 |
|
�l� doku g�r�ld� diye yazan raporu t�klayarak g�rebilece�imiz bir yere koyabilir misiniz?
-M |
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Nisan-2013 tarihinde 04:34 |
|
efendim sorun degil ama turkce degil rapor !rapor aynen su murat bey! CYTOLOGIQUE = rares leucocytes nombreuses cellules �pith�liales (olu doku �ok yogun)
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
Sayfa 12> |
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |