Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Makale Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
compor
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 44
Alıntı compor Cevaplabullet Konu: Makale
    Gönderim Zamanı: 28-Mart-2013 Saat 23:01
Ağız kokusuyla ilgili birçok konuya değinen bir makale:

http://www.nature.com/ijos/journal/v4/n2/pdf/ijos201239a.pdf
IP
şifa
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 38
Alıntı şifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Mart-2013 Saat 01:14
Teşekkür ederiz compor, makale çok aydınlatıcı bir makale gibi. Tabi ingilizce olduğundan çözümlemek için uğraşmak lazım. Ama kendi adıma dikkatimi çeken yer halitometre de 300-400 ppb çıkan sonuca sürekli ve kalıcı koku tanımı yapmış. Buradan kasıt bu kokunun kalıcı olacağımı anlamadım ama inşaAllah öyle değildir. Benim ki 374 ppb çıkmıştı. Bir de kokunun tanımına göre hastalık tanısı koymuş. Güzel lakin ben makaledeki kokulara göre kokunun tanımı yapamadım. Ne yanmış şeker ne lahana, ne fare, ne başka bir şey. Neyse netice de okunabildiğinde faydalı bir makale olduğu kanısındayım.
IP
şifa
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı şifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Mart-2013 Saat 01:59
Aslında evet ya pişmiş lahana kokusu sanırım makaledeki tanımlamalardan en uygun olanı bana. O zaman makaleye göre Metiyonin adenozil transferaz eksikliği var. Yani Bu da bir koenzim olan B 12 vitamini eksikliğine götürür beni ki doğru tespittir. Ben de B 12 vitamini bayağı düşük hatta şu anda bunun için iğne kullanıyorum. Bir de yapılan araştırmalara göre h. pylori enfeksiyonu olan hastalarda B 12 seviyesi çok düşük çıkmış. Yani aynı zaman da midem de muhtemelen bu bakteri var. Şu endoskopi sonucu ne çıkacak merakla bekliyorum bakalım. Ayrıca makaleleri incelerken kronik böbrek yetmezliği de dikkatimi çekti. Kronik böbrek yetmezliği hiperhomosisteineminin bir nedeniymiş. hiperhomosisteineminin izlendiği durumlar da da B 12 vitamini eksikliği var. Çok mu geniş çapta düşündüm acaba:) nereden nereye geldim ya, ama artık öyle bir konuma geliyorsunuz ki herşey den şüpheleniyorsunuz:)
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Mart-2013 Saat 05:53
Şifa, İngilizce bilmiyorum, senin yazdığından şu sonucu çıkardım. Kalıcı koku derken, sürekli koktuğunu kastetmişlerdir. Yani ara sıra olan ağız kokusu değil, bir nedene bağlı olarak süren koku. Bu da doğal olarak hastalık olarak adlandırılmıştır. Doktorlara veya tıp öğrencilerine yönelik bir makale olabilir. "Size gelen hastanın ağız kokusu bu seviyelerdeyse araştırın" demek istemişlerdir.
IP
şifa
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı şifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Mart-2013 Saat 04:03
Evet adanalı haklısın sanırım. Dediğin gibi ara sıra gidip gelen değil de ağızda her daim var olan bir kokudan bahsetmişler sanırım. Neyse ki kalıcı değil küçükte olsa bir ihtimalimiz var;)Ama keşke makalenin muhatap kitlesi okusa da buna göre yönlendirse doktorlar bizi ne kadar da sağlam olurdu bu tedavi süreci.
IP
compor
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 44
Alıntı compor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Nisan-2013 Saat 21:46
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Nisan-2013 Saat 22:22
Orjinalini yazan: compor

Bu da başka bir makale:
http://www.nature.com/srep/2012/120109/srep00215/full/srep00215.html

Paylaştığınız için teşekkür ederiz.
Bu makalede yazarın aradığı şey, gaz üreten bakteriyi isimlendirmek, yakalamak, etiketlendirmektir. Böylece tedavide bu bakteriyi hedef göstermektir.

Bu, sık yapılan bir hatadır. Daima en az 1 bakteri tespit edilir. Daima çözüm olmaz. Literatürde bu hata sayısız defa tekrarlanmıştır. Her bakteri her(hangi) bir anda ağız kokusu gazlarını üretebilir / üretmekten vaz geçebilir.

-M
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2013 Saat 07:16
''Her bakteri her(hangi) bir anda ağız kokusu gazlarını üretebilir / üretmekten vaz geçebilir.''

hocam bu nasıl oluyor? o zmn resmen onların keyiflerine göre yaşıyoruz onları tetikleyen bişey oluyor demekki mesela kendimi ele alırsam ben de onları tetikleyen en çok şey şeker gibi duruyor
IP
admin
Yönetici
Yönetici

Gönderilenler: 10025
Alıntı admin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2013 Saat 10:31
Bakteriler birer hücredir. Yani sitoplazması , dna'sı, ribozomu vs bulunur. Kendi metbolizması kendi beslenme alışkanlıkları vardır, enerji temin ederken bilinen bazı yollardan önceden kestirilebilen kimyaal reaksiyonlar gerçekleştirirler.

Örneğin bir bakteri proteini yakalayıp parçalayıp H2S gazı üretebilir, ağız kokusu yapabilir. Böyle bir yeteneği vardır. Bu kabiliyeti genetik olarak bulunabilir. Bunu kodlayan genleri bulunabilir. Fakat ortamda ucuz enerji bulursa proteinlere parmağını bile dokunmaz, koku yapmaz.

Eğer bu bakterinin beslenmesini zora sokarsanız, ortamda karbonhidrat bulamıyorsa, yaşayabilmek için proteinleri enerji kaynağı olarak kullanır ve H2S gazı üretmeye başlar.

Buraya kadar anlattıklarımın tersi de mümkündür.

Yani proteinden H2S üretemeyen bir bakteri, farklı yollar ile bunu sonradan komşu bakterilerden öğrenebilir. Bu öğrendiklerimizden bir kural çıkarabiliriz:

Ağız kokusu yapamayan bakteri yoktur.
-M
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu