|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
MMMM
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Nisan-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06-Nisan-2013 Saat 04:09 |
Küçüklükten beri kafamda biriyle konuşurken hep ağzım kokuyor mu diye düşünüyordum. Yani basit birşey gibi görünse de insanın hayatını tümüyle etkileyecek bir hastalık bu. Asosyalliğimin de bir sebebi bu :(
Bende de koku oluyor bazen şöyle açıklayayım. Yemek yedikten sonra (tabi sarımsak, soğan değil) hiç bir koku yok. Yemek kokuyor tabi ama kötü koku yok. Dişlerimi fırçaladıktan ve dilimi fırçaladıktan sonra da koku yok. Hatta şuan 3 saat önce dişimi ve dilimi fırçalayıp Listerine kullandım yine koku yok. Listerinenin ferahlık hissi geçmesine rağmen. Ama bazen de koku oluyor. Dilimin arkasında beyazlık ve kalın tabakalar var. Yani ön taraflarında ince ince çıkıntılar var ya arka tarafında onlar kalın ve uzun. Ben sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. Çünki yemek yerken orası da siliniyor süpürülüyor ( beyazlık gitmese bile ). Bunun sebebi ne olabilir? |
|
![]() |
|
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
Siz tip 1 gibi görünüyorsunuz. Çünkü dişlerinizi fırçaladıktan 3 saat sonrasına kadar ağız kokusunu hissetmiyorsunuz ve ayrıca gargara bile iyi geliyor, kaldı ki bu gargara listerine:)Siz pharmol Zn kullanırsanız düzenli olarak muhtemelen size yetecektir. Niye tip 1 dedim çünkü eğer tip 1 olmasaydınız ne diş fırçalama ne de gargaralar fayda etmezdi biz de olduğu gibi. Sadece azaltırdı ama siz kokunun sıfıra indiğinden bahsediyorsunuz sanırım.
|
|
![]() |
|
MMMM
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Nisan-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() |
Neden kaldıki bu listerine dediniz ki? Ne varmış listerine de :)
Mesela listerine kullanmazsam dilimin arkasında beyazlık birikiyor. Listerine kullanırsam azalıyor ama yine de oluyor. Ayrıca koku yapan bir yiyecek yedigimde koku oluyor. Ama normal bir kişi koku yapacak bir şey yese biraz kokar sonra geçer. Demek istediğimi anlamışsınızdır. Yani benimde ağız kokusu problemim var ama leş gibi kokmuyor yani. Mesela benim odama gelseniz hiç koku hissetmezsiniz. Yani burnumdan verdigim nefes kokmuyor sanırım. Pharmol ZN nedir bilmiyorum şimdi bakacağım. Benim kokunun sebebi sanıyorum ki geniz akıntısı. Geniz akıntısı da o beyaz beyaz şeyleri oluşturuyor sanırım. Bilmiyorum tam. Mesela çinko içeren bir yiyecek yediğimde iki elimle ağızımı kapatıp hohluyorum sadece yedigim yiyecek kokuyor, kötü koku yok yani. Ama listerine kullanmayayım akşama ağzımda kötü bir tat oluyor. Burnumdan akan sıvı da leş gibi kokuyor gibi geliyor. İnsanın kendi ağız kokusunu anlaması da zor oluyor bu yüzden tedirgin oluyorum şimdi kokuyor mu acaba diye. Siz benden daha bilgilisiniz sanırım. Bu dilimin arkasındaki beyazlıkların sebebi tam olarak ne olabilir? |
|
![]() |
|
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
Neden kaldı ki listerine dedim? Çünkü listerine de alkol var, çinko yok. Alkol ağız kokusunu artırır, çinko ise hele ki tip 1 iseniz muazzam bir temizlik sağlar. Ben de kullandım listerine ama kendi ağız kokumdan daha berbat bir koku oluştu bu yüzden kaldı ki dedim:) Siz bence pharmol zn gargara alın, bir de bunu deneyin çok memnun kalırsınız. Hatta bunu sabah akşam kullanınca belki cerrahi hiç bir işleme gerek kalmadan size yetebilir ve kokudan kurtulabilirsiniz. Oxyfresh diş macunu var bir de. Bu da iyi gelir, güzel temizlik sağlar tavsiye ederim.
Geniz akıntısı bu forumda ki hemen hemen herkeste var. Ama ağız kokusunun sebebidir diyemeyiz. Evet sebep olabilir ama belki sizde ki etkeni bu belirti değildir. Geniz akıntısından bir numune aldırıp analizi yaptırabilirsiniz. Bakalım içinde kokuya neden olabilecek bakteriler barınıyor mu diye? Ve dil kökünde ki beyaz- sarı tabaka mide ve bağırsaklarda bakteri ve mantar olabileceğini düşündürür. Yada gastrit gibi bir mide enfeksiyonu da olabilir. Ama ihtimal dahilinde tabi. Mesela forumda ki bir arkadaşın dilindeki sarı pasın nedeni orta kulak iltihabı çıktı. Ve iltihap için kullandığı ilaçlar sayesinde geçti ve kurtuldu bu hastalıktan. Bizler tam bilemeyiz sadece arkadaşlarımızın deneyimlerinden öğrendiğimiz bilgileri paylaşıyoruz. Bence siz önce tip 1 hastasının kullanabileceği ürünleri kullanın tepki vereceğini düşünüyorum siz de ama vermezse ilk iş bir diş hekimine gidin. Diş eti, 20 lik dişler, çürük, dolgu vs. kontrol ettirin. Sonra kbb sonra dahiliye ye gidin. |
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Bir de tek tip beslenme de dilde beyaz tabakaya neden olabilir. Düzenli ve dengeli beslenme bu hususta çok çok önemli.
|
|
![]() |
|
MMMM
![]() ![]() ![]() |
Evet beslenmem tek tip sayılır. Yemek seçiyorum :)
Dilimin arkalarında beyaz tabaka var. Heleki küçük bir kısım var orası tam beyaz. Bembeyaz görünüyor ama küçük bir daire gibi. Mide, bağırsak ağrılarım falan yok. Dilimin sağ taraflarında da diş izleri var. |
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Mide deki ve bağırsaktaki bakteriler bazen çoğumuzda olduğu gibi belirti vermeyebiliyor. Misal h.pylori yi duymuşsunuzdur. Hemen hemen her insan da olan bir bakteriymiş. Ama bu bakterinin verdiği tepkiyi vücudumuz da fark etmiyoruz ve sadece endoskopiyle anlaşılabiliyor. Bu yüzden mide ve bağırsaklarınızda sıkıntı olmasa bile bir sorun olabilir. Diş izleri bende de var, internette yazdığına göre karaciğerde bir sorun teşkil ettiğini gösterirmiş ama ne kadar sağlam bilgilerdir bilemiyorum. Doktora sormak lazım. Ayrıca dengeli ve düzenli beslenmeye önem verelim;)
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |