![]() |
Dilimdeki sikinti |
Yanıtla
|
| Yazar | |
eyasta
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2013 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 7 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Dilimdeki sikintiGönderildi: 24-Nisan-2013 tarihinde 09:45 |
|
Hocam merhaba,
Dilimde �atlaklar var ve daha �nceleri gittigimde bana dilimin cografik dil yapisi oldugunu ve bu durumun normal oldugu s�ylendi. Bu �atlaklarin yani sira dilimin ucuda dis izleri seklinde iz hali almis bir yapida. Benim bir sikayetim var ve inanin bu sikayet artik psikolojimi bozmus durumda. Daha �nce olmayan yaklasik 2 aydir dilimde �zellikle ucunda beyaz beyaz lekeler oluyor, �zellikle sabahlari kalktigimda yogun g�r�nmekte, daha sonra g�n basladiktan sonra yemek vb.. gibi seyler yedikten sonra hafifliyor ancak agrim sizim g�n i�inde devam ediyor.Doktora ( Dis hekimi, Dermatoloji ve KBB ) gittim ve tam tesekk�ll� bir tahlilde yaptirdim ancak tahlilerde hi�birsey �ikmadi. Kullandigim ila�larda ( Benexol B12 vitamini, prednol, geral oral sprey, andorex gargara ve en son imunex' e basladim. ) a�ikcasi fayda etmedi, ge�iyor gibi oluyor ancak sonra tekrar �ikiyor, sizin tavsiye edeceginiz bir ila� varmidir yada bitkisel bir �r�n ? Bana yardimci olabilirseniz �ok sevinirim. Allaha emanet olunuz. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Nisan-2013 tarihinde 12:31 |
|
Cografik dil, papillerin belirginlesmesi bir hastalik degil ki tedavi edilsin?
-M |
|
![]() |
|
eyasta
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Nisan-2013 tarihinde 20:19 |
|
Hocam ben dilimdeki �atlaklardan sikayet�i degilim zaten benim sikayetim yaklasik 2 aydir dilimde �zellikle ucunda beyaz beyaz lekeler oluyor, �zellikle sabahlari kalktigimda yogun g�r�nmekte, daha sonra g�n basladiktan sonra yemek vb.. gibi seyler yedikten sonra bbeyazliklar azaliyor, ancak agrim sizim g�n i�inde devam ediyor.Doktora ( Dis hekimi, Dermatoloji ve KBB ) gittim ve tam tesekk�ll� bir tahlilde yaptirdim ancak tahlilerde hi�birsey �ikmadi. Kullandigim ila�larda ( Kenakort-A, Benexol B12 vitamini, prednol, geral oral sprey, andorex gargara kullandim ancak etki etmedi bende tavsiye �zerine en son imunex' e basladim. ) a�ikcasi fayda etmedi, ge�iyor gibi oluyor ancak sonra tekrar �ikiyor, sizin tavsiye edeceginiz bir ila� varmidir yada bitkisel bir �r�n ? Bana yardimci olabilirseniz �ok sevinirim.
Hayirli aksamlar |
|
![]() |
|
admin
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Nisan-2013 tarihinde 22:15 |
|
Sikayetinizi yazmayi yine unuttunuz.
Sizin sikayetiniz nedir? 1 (bir) c�mle i�inde kisa ve net yazin. -M |
|
![]() |
|
eyasta
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Nisan-2013 tarihinde 07:56 |
|
Sikayetim yaklasik 2 aydir dilimde �zellikle ucunda beyaz beyaz lekeler oluyor, �zellikle sabahlari kalktigimda yogun g�r�nmekte, daha sonra g�n basladiktan sonra yemek vb.. gibi seyler yedikten sonra beyazliklar azaliyor, ancak agrim sizim g�n i�inde devam ediyor. �stte yazdigim gibi bir �ok ila� kullandim ama nafile, bunun sebebi nedir ve tavsiye edebileceginiz bir ila� varmidir ? Saygilar
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Nisan-2013 tarihinde 11:54 |
|
"Dil ucunda agrili sizili beyaz lekeler"
Sikayetiniz bu mudur? Dogru mu anladim? Bir fotograf g�relim m�mk�nse l�tfen. En beyaz oldugu tarihte ve en beyaz olan yerden �ekin fotografi. |
|
![]() |
|
eyasta
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Nisan-2013 tarihinde 14:31 |
|
Evet hocam �zellikle sabahlari dilimin ucunda, saginda, solunda ve bazende ortada beyaz lekeler oluyor, yemek yedikten sonra ge�iyor sadece g�n i�inde de ara ara agri ve yanma oluyor. Bu yaklasik 2 aydir b�yle. Bu sebeple psikolojim bozuldu diyebilirim, ne tavsiye edersiniz, ne yapmam lazim hocam, ne kullanmaliyim ?
Resimlerini sitenize y�klemeyi basaramadim, asagida 3 tane resim var, �st�ne tiklarsaniz a�ilir hocam. http://k1304.hizliresim.com/18/u/mgdcl.jpg http://p1304.hizliresim.com/18/u/mglyv.jpg http://m1304.hizliresim.com/18/u/mgm77.jpg Saygilarimla Tayfun BULUT |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Nisan-2013 tarihinde 15:21 |
|
Kortizol olayi kesmemis. Incelemek lazim. Asagidakileri yaptirip sonu�lari bana eposta ile yolarsaniz fikir �retmeye �alisirim.
1) Kanda: Hemogram, demir , �re, �rik asit, Mg, K, Na, Cl, P, folat, B12, ASO, CRP, T3,T4, seker 2) Diskida: sindirim, parazit 3)Dislerinizin (�zellikle alt disler) fotograflari 4) Panoramik rontgen (hepsini ayri-ayri yollamayin. Bitirin 1 tane epsota ile yollayin) Ka� yasindasiniz, �nemli bir hastalik, s�rekli kullandiginiz ila�? Alkol? Kola? Sikayetlerinizin basladigi 2 ay �ncesinde ge�irdiginiz bir trafik kazasi, zehirlenme, ameliyat var mi? -M |
|
![]() |
|
eyasta
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Nisan-2013 tarihinde 17:15 |
|
Tamam hocam yaptirip size g�ndereyim, e posta derken burdan mi g�ndereyim hocam yoksa baska e posta adresinizmi var ?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Nisan-2013 tarihinde 17:28 |
|
Ayni evde (/odada) yasadiginiz birisinin geceleri siz uyurken yaniniza gelip uykunuzda dilinizi emip emmediginizi incelemesini de istiyorum.
En az 1 hafta boyunca her gece bir ka� defa sizi yoklamasini istiyorum. Sonu�lari buraya: [email protected] -M |
|
![]() |
|
eyasta
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Nisan-2013 tarihinde 10:00 |
|
Hocam bahsettiginiz testleri ben yaptirmistim hatta daha fazlasini diyebilirim, esim hemsire olunca sagolsun kanimi aldi ve b�t�n testleri yaptirdi, vitaminlerden tutunda karaciger testlerine kadar ancak hi�birsey �ikmadi. Parazit olabilir dediler ancak birsey �ikmadi hatta andozol kullandim. Alkol kullanmiyorum kolada arada bir �ok nadir i�iyorum. Dilimi emme gibi bir durumda s�z konusu degil, 9 senelik evliyim esim rastlamamis bu duruma yine ara ara geceleri bakacak.
37 yasindayim hocam, hipertansiyon hastasiyim ve g�nde sabahlari bir tane diovan 80 mg hap aliyorum, buda etkilimidir ? Hayatim boyunca sadece bir kez bundan 5 sene �nce apandisit ameliyati oldum bunun disinda ciddi bir rahatsizligimda olmadi. �alistigim i�in uygun bir zamanda bu testleri bir daha yaptiracagim ve dis filmi �ektirecegim ve diger istediklerinizle birlikte size mail olarak g�nderecegim. Insan derler ya kendisinin doktorudur, ben acaba diyerek kendime teshis koydum, burnumda polipler var ve burnumdan nefes alamiyorum devamli bir delik tikali bu durumda s�rekli agzimdan aliyorum, bu nefes alisveris geceleri dahada zor oluyor ( hatta horluyormusum ) bu dilimin ucundaki yaralarin olusmasini sebep oluyor olabilir mi hocam, ��nk� sadece sabahlari kalktigimda yogun g�r�yorum sonra g�n i�inde azaliyor.Birde alt dislerim dilime s�rt�yor, �st�nede buda eklenince sanki sebep bunlar gibime geliyor hocam. Bu yaralar yada beyaz lekeler tehlikelimidir hocam ? Ilgi ve alakaniz i�in tesekk�r ederim. Saygilarimla |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Nisan-2013 tarihinde 10:37 |
|
Tek tek bir seyler s�ylemek yerine, hepsini g�relim sonra konusalim olur mu?
Simdi bir test daha ilave ediyorum (yapmanizi istiyorum): Kullandiginiz ilacin i�inde amlodipin varsa (hekiminizin bilgisi dahilinde) en az 3-4 g�n bu ilaci kesmenizi (veya baska ila� ile degistirilmesini) daha sonra dil ucunuzu yeniden kontrol etmenizi istiyorum l�tfen. -M |
|
![]() |
|
eyasta
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Mayis-2013 tarihinde 11:12 |
|
Tamam hocam hepsini birlikte hazirlayayim size g�nderecegim. Bu arada bazi dis macunlari i�inde sls daha fazla olan yada flor�rl� olanlar dile zarar veriyor deniliyor.Dilimdeki bu sorun s�recinde kullanmami tavsiye ettiginiz bir dis macunu varmidir ?
Saygilarimla |
|
![]() |
|
admin
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Mayis-2013 tarihinde 20:32 |
|
Sodium Lauril Sulphate (SLS) bu g�ne kadar durdu, son 2 ayda mi tahris etmeye basladi diye d�s�n�yorum. Ayrica neden dil ucunu tahris deiyor da dilin gerisini ve dis etini thris etmiyor ? diye d�s�n�r�m. Yani macunun bunu yaptigina ihtimali d�s�k buluyorum.
Her g�n kullandiginiz ilaci en potansiyel su�lu olarak g�r�yorum. Doktrunuzdan izin alip o ilaci 3-4 g�n kadar hemen terk etmenizi tavsiye ederim -M |
|
![]() |
|
hamza171
�ye
Kayıt Tarihi: 11-Haziran-2016 Konum: Isparta Durum: Çevrimdışı Puan: 45 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Ekim-2016 tarihinde 00:19 |
|
Murat hocam anladigim kadariyla ben tip1im.
-Dil fir�alama yapinca uzun s�re dilimde agirlik olmuyor(pas devam etse de) sorduklarim koku yok diyor ve ben de kokunun ge�tigini hissediyorum. -Pharmol Zn etkili oluyor. -Ge�enlerde agzimda sakizla uyuya kalmisim sabah kalktigimda koku yoktu eger nefesten gelseydi o koku sabah da belli olmaz miydi sakiz agzimda durdugu i�in oraya o kokunun olusmasina izin vermemis nefesten gelseydi sabah sakizi �ikardigimda duyardim kokuyu ama 2-3 saaat koku olmadi. Simdi ana sorun elimizde dilpasi.Kaynaklandigi sey bu. Bu hangi tibbi durumlarda ortaya �ikar kalici olarak kaldirmak veyahut azaltmak i�in ne yapilabilir ne eksikliginde ortaya �ikar veya hangi ortam saglanirsa pas olusumu yavaslar? |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Ekim-2016 tarihinde 17:09 |
|
benim anlamadigim tip1 de dil deki koku olayi tip1 in tedavisi hijyenik olmak bakim yapmak ama bakimi birazcik aksattigin anda hemen eski hale d�n�yor dilde diste
|
|
![]() |
|
Lavi
�ye
Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2022 Konum: Hatay Durum: Çevrimdışı Puan: 53 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Agustos-2022 tarihinde 10:47 |
|
Arkadaslar dilinizde kenarlarindan ortaya dogru ilerleyen kirmizi noktalar varmi bu tek basina koku sebebi degil ama farkli hastaliklarin semptomlari olabilirmis
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |