Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: sinuzit ve geniz akintisi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Nisan-2013 Saat 06:55
Orjinalini yazan: evian

efendim sorun degil ama turkce degil rapor !rapor aynen su murat bey! CYTOLOGIQUE = rares leucocytes nombreuses cellules épithéliales (olu doku çok yogun)

Orada aynen şöyle yazıyor:
Nadir lökosit çok sayıda epitel hücresi

Vücuttan ölü doku atılması önemli bir durumdur. Bu sebeple üzerinde duruyorum. Başka ölü doku yazan rapor varsa görmek istiyorum. ?
-M
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Nisan-2013 Saat 10:25
Gerçekten bu yazının neresinde "ölü doku" kelimesi geçiyor ben de anlamadım. Sen bence ingilizce sözlüğünü değiştir evian.

IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 220
Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2013 Saat 02:43
http://evianm.skyrock.com/ buyrun doktor bey resultalari ve scanlari ekledim foto olarak
IP
ormes
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 93
Alıntı ormes Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2013 Saat 04:42
hocam kronik sinuzitte geniz akintisi sari mi olur beyazmi ? Farki nedir ya da beyaz geniz akintisi varmidir
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2013 Saat 07:51
Orjinalini yazan: evian

http://evianm.skyrock.com/ buyrun doktor bey resultalari ve scanlari ekledim foto olarak

Verdiğiniz linkteki belgeleri inceledim.
Boyun fıtığı ve sinüs için tomografi çektirip salyanız biyokimyasal olarak incelenmiş.
Yolladıklarınız bundan ibarettir.

Sinüs görüntüleriniz hem küçük hem net değil hem de fasyal olanı koymuşsunuz frontal kesitleri koysanız inceleyebilirdim. Fakat raporunuzda sinüzit bulunduğunu yazdıklarına göre doğru olabilir.

Gelelim salyanıza
Nadir lökosit çok sayıda epitel hücresi görüldü, normal mikroplar üredi mantara rastlanmadı diyor.
-----
Ölü doku falan yokmuş sevindim.
Siz ölü doku deyince aklıma tüberkülozdan, cüzzama veya kansere kadar çeşitli hastalıklar gelmişti. Korkmuştum.
-M

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2013 Saat 08:09
Orjinalini yazan: ormes

hocam kronik sinuzitte geniz akintisi sari mi olur beyazmi ? Farki nedir ya da beyaz geniz akintisi varmidir

Floranın içerisinde yer alan bakterilerin metabolizması, pigment üretimi, salgının kan ve protein içeriği rengi belirler. Rengin ne olduğunun pratikte fazla bir anlamı olmaz.

-M

IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2013 Saat 08:26
doktor bey daha net bir sekilde eklemeye calistim resultalari rinoskopi sonuclarini ve akciger radiolari ve sinus face scanlarini da ekledim (çok rahatladim hocam oludoku mevzusunda ama labordan niye bole bir terimde bulundular anlamadim bugun kapali paartesi arayip sorucam )
IP
admin
Yönetici
Yönetici

Gönderilenler: 10025
Alıntı admin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2013 Saat 10:08
Ağız mukozasında her gün yüzlerce hücrenin alttan yenisi geldiği için üsttekiler dökülür. Buna deskuamasyon (desquamation) denir.

Muhtemelen siz bu epitel hücreleri nedir dediniz. Karşı taraf deskuamasyon kelimesini size uzun uzun anlatmaktansa kısaca ölerek uzaklaşan epitel hücresi demiştir.

Siz bu cümleyi algılarken ölü doku olarak algıladınız, bu sebeple burada ölü doku terimini kullandınız.

Olayların bu şekilde geliştiğini tahmin ediyorum.
-M
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2013 Saat 11:28
sagolun murat bey tesekurler
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Mayis-2013 Saat 01:51
benim sorunum kesinlikle geniz akintisi ama hangi doktora gitsem ilac verip gecistiriyor
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Mayis-2013 Saat 10:56
Arkadaslar geniz akintisi ve sinüzit için papatya kürü denemeye basladim dün. Artik dayanilmaz boyutlara gelmisti bende buna basladim. Yarim Litre kaynamis suyun içine 3 yemek kasigi papatya atiyoruz, bu aktarlarda kurutulmus poset içinde satiyorlar. Daha sonra 1 dk bekliyoruz ve 5 dakika boyunca, bir havlu yardimiyla buharini içimize çekiyoruz burun yoluyla. Daha sonra 30 saat dinlenip tekrardan ocagi açip kaynatip bunu yapacagiz. Daha dün yaptim geniz akintim azaldi. Buna dewvam ediyoruz ve ne zaman sinüsler bosalmaya baslarsa 3 gün ara veriyoruz. Ondan sonra tekrar... böyle böyle 2 hafta yapalim sonuçlari paylasalim.
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Mayis-2013 Saat 10:56
Pardon ya saat demisim 30 dk bekleyecegiz :D
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Haziran-2013 Saat 16:44
valla dun ben denedim canima tak etti sordum kuzenime tuzlu sicak suyla iyice temizledim genzimi koku yok oldu ama on dakika bile surmedi genzime bir sey takilmis hissi basladi ve geri gelio
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Haziran-2013 Saat 18:29
Evian sonuçta bu geniz akintisi büyük ihtimal sinüzitten ötürü meydana geliyor. Bu sinüziti ortadan kaldirmak lazim nasil geçecek bilmiyorum ama :(
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Haziran-2013 Saat 01:49
bilmiyorum ayin 17 sinde stamotolog da rdvum var 27sindede kbb ile bakalim ne diycekler ? evet ya burnumu geriye akiyo genzimizde ve dilimizin kokunde topla,iyor akinti onuda bakteriler yiyince sulfur kokusu yapior (sozde) bakalim mantikli bir hipotez bence deneylerimden sonra !!
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Haziran-2013 Saat 12:07
Aynen öyle sanki bir tabaka orada katilasip kalmis gibi, çkartsan çikartamiyorsun, sürekli öksürük yapiyor :( . Bu dilin beyaz olmasi peki, mideden mi yoksa bagirsaklardan dolayi mi oluyor?
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 123
Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Haziran-2013 Saat 12:07
herkese merhaba

uzun süredir forumu pasif olarak takip ediyorum. arkadaslarin yaptirdiklari tetkikleri ben de kendi imkanlarimla yaptirmaya çalistim. son olarak KBB uzmaniyla görüstüm, kendisinden sinüs tomografisi çektirmemizi istedim. iste sonuç;

BT, parazanalsinüs.
IV opak madde verilmeden koronal planda 3 mm kesit kalinliginda elde edilen tetkikin incelenmesinde;

Bilateral frontal sinüs, ön ve arka etmoidal cellüller, her iki maksiller sinüs ve sfenoid sinüs havalanmalari normaldir.

Bilateral maksiller sinüs tabaninda milimetrik mukozal kalinlasmalar izlenmistir.

Nazal septumda minimal S seklinde açikligi sola bakan deviasyon ve spur mevcuttur.

Bilateral konkalar dogal görünümdedir.

Nazal hava pasaji açiktir.

Sag osteomeatal birim açiktir.

Sol osteomeatal birim arkasinda yumusak dokunun eslik ettigi mukozal kalinlasma ile daralmistir.

Sagda orbita medial duvar komsulugunda olasilikla ethmoid sellüle ait yumusak doku dansitesi mevcuttu.

Bu düzeyde lamina kriboza görünümü ayirt edilememistir.

Nazofarenks süperiorunda adenoide ait yumusak doku dansitesi mevcuttur.

bu bilgiler isiginda sorunun kaynagini bulduk diyebilir miyiz?
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Haziran-2013 Saat 22:07
Bilgisayarli sinüs tomografisi, bayaga radyasyon veren bir uygulama. Bir kere yaptirdiysaniz cd'sini alip bir kaç yil saklayin. Röntgenden 450 kat fazla radyasyon geçiyormus.

Bir yilda üç dört kez BT çektirmis biri olarak söylüyorum, sakin bir kereden fazla çektirmeyin. Ingiltere'de veya Almanya'da tomografi çekilmesi çok siki sartlara baglanmis.
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2013 Saat 16:03
adanali merhaba

tomografi sonuçlarini 3 kbb uzmanina gösterdim. hepsi de ameliyat olmam gerektigini söyledi. biri digerlerinden farkli olarak, istersem burun etlerimi de yakip küçültebilecegini söyledi. ameliyat için kararsizim. olsam bile kisa dogru olmayi düsünüyorum. murat hocam tomografi sonuçlarim hakkindaki görüslerinizi ögrenebilir miyiz?
tesekkürler...
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2013 Saat 16:52
Lütfen görebilir miyim?
-M
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2013 Saat 19:31
BT, parazanalsinüs.
IV opak madde verilmeden koronal planda 3 mm kesit kalinliginda elde edilen tetkikin incelenmesinde;

Bilateral frontal sinüs, ön ve arka etmoidal cellüller, her iki maksiller sinüs ve sfenoid sinüs havalanmalari normaldir.

Bilateral maksiller sinüs tabaninda milimetrik mukozal kalinlasmalar izlenmistir.

Nazal septumda minimal S seklinde açikligi sola bakan deviasyon ve spur mevcuttur.

Bilateral konkalar dogal görünümdedir.

Nazal hava pasaji açiktir.

Sag osteomeatal birim açiktir.

Sol osteomeatal birim arkasinda yumusak dokunun eslik ettigi mukozal kalinlasma ile daralmistir.

Sagda orbita medial duvar komsulugunda olasilikla ethmoid sellüle ait yumusak doku dansitesi mevcuttu.

Bu düzeyde lamina kriboza görünümü ayirt edilememistir.

Nazofarenks süperiorunda adenoide ait yumusak doku dansitesi mevcuttur.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Haziran-2013 Saat 12:21
Ben KBB'a bes alti yil önce agiz kokusu için degil hapsurma, burun akintisi için gitmistim. O zaman beni de hemen ameliyat edeceklerdi. Olmadim ilaç kullandim sikayetlerim geçti; simdi gidiyorum, doktorlar gerek yok hafif geniz akintin var, rahatsiz ediyorsa alerji ilaci yazalim diyorlar. Üstelik bir raporda kronik sinüzit baslangici yaziyordu. Ameliyat için bence bir iki doktora daha görün. Sirf agiz kokusu için ameliyat olma diyen çikabilir, kararini acele verme.

Forumda magdur nickli bir arkadas vardi, sikayetleri bana çok benziyordu. Agir, ortami dolduran bir agiz kokusu vardi. Özelden görüstüm, o da bir çok KBB uzmanina gitmis bir sey yok demisler. Sonra kendisi ayna karsisinda bademmciklerini falan eliyle kontrol etmis, bir sürü magma (tonsilit) çikmis. Bademciklerimi aldirdim kurtuldum dedi. Uzun zamandir da bir sikayeti yokmus. Ben de onun dedigi gibi üç dört gündür bademcikelrimi kontrol ediyorum, gerçekten içi beyaz magma dolu, hatta bazilari yesil gibi olmus. Kokusunu da bilen bilir zaten, diskidan bile pis kokuyor. Bir süre daha bademciklerimi kontrol edecegim, magma çikmaya devam ederse ben de bademcikleri aldirmayi düsünüyorum.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Haziran-2013 Saat 13:20
Orjinalini yazan: Helicobacter

BT, parazanalsinüs.
........

Ben raporlari pek degerlendirmem.
Onlarin ve benim kriterlerim ve aradigimiz seyler farkli olabilir. Görüntüyü yollamanizi tercih ederim
-M
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Haziran-2013 Saat 14:57
vay be ! millet aids çare ariyor biz halitosis in nedenini bulamiyoruz !
IP
allahkurtarsin
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 15
Alıntı allahkurtarsin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Mart-2017 Saat 15:20
Arkadaslar herkese merhaba genel bi soru sormak istiyorum acaba sinüzit ve yesil olmayan beyaz geniz akintisi koku yapar mi (kokudan kastim diski ve dilde pas)
Ayrica flagly nidazol anaerob bakterileri hedef aliyor diyoruz anaerob bakteri vücudun her yerinde mi var öyle olursa teshis çok zor olmaz mi
Saygilarimla
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Mart-2017 Saat 23:27
Bence yapar çünkü ben yasiyorum. Bende sinüzit degil de diger dedigin durumdan var.
IP
allahkurtarsin
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı allahkurtarsin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2017 Saat 11:42
Sinüzit olup olmadigimi bende bilmiyorum sadece hani tahmin belirtiler üstüne
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 527
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2017 Saat 17:04
1 asirlik mevzu oldu geniz akintisi bence koku yapmaz birton geniz akintili insan görüyorum sadece su var sürekli tükürdügünüz için bogaziniz tahris olursa bence o yapar
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 527
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2017 Saat 17:06
bide sunu merak ediyorum geniz akintim var diyenler doktora gittilermi ve doktor evet var deeyip onayladimi? onayladiysa ne gibi tedaviler verdi ve iyilesmedinizmi? bunlara cevap verebilirmisiniz
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2017 Saat 22:34
@evian.. sana özel den mesaj atmistim ama ya almadin ya da cevap vermedin :) burda bu yaziyi yazdigina göre bir neticeye ulasmadin demektir.. su an neredesin koku da yani : ilerleme kaydettin mi ? Yoksa basa mi dondun ?
IP
allahkurtarsin
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı allahkurtarsin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Mart-2017 Saat 19:44
Gittim var dedi alerji ilaci sinüs rinse felan yazdi gelisme yok bütün cesaretimi toplayip ailemden birine söyleyip onunla kbbye gidip sinüs filmi cektirecem
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Mart-2017 Saat 23:43
Orjinalini yazan: allahkurtarsin

Gittim var dedi alerji ilaci sinüs rinse felan yazdi gelisme yok bütün cesaretimi toplayip ailemden birine söyleyip onunla kbbye gidip sinüs filmi cektirecem

sinüs rinse ameliyatin yapamadigini yapiyor. sinüziti maf ediyor sende nasil etkili olmadi ? tekte gidebilirsin ne olacak :)
IP
allahkurtarsin
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı allahkurtarsin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Mart-2017 Saat 01:19
Yani sinüs rinse kullanirken Sadece burundan yesil sümük tarzi bisey akiyordu ama koku neredeyse hiç gitmiyordu gittim ama amcam hemsire oldugu için onun hastanesinde ki kbb ye gideyim diyorum ama cesaretimi toplayip söyleyemiyorum
IP
hasta31
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 47
Alıntı hasta31 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Eylül-2017 Saat 14:59
Murat hocam sinüzit kötü agiz kokusu yapar mi? Yaparsa ne kadar yapabilme kapasitesi var ?
Ya iyilesemezsem ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Eylül-2017 Saat 15:29
Orjinalini yazan: hasta31

Murat hocam sinüzit kötü agiz kokusu yapar mi? Yaparsa ne kadar yapabilme kapasitesi var ?

Evet tabi elbette sinüzit agiz kokusu yapar.
Kapasite derken ?
-M
IP
hasta31
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 47
Alıntı hasta31 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Eylül-2017 Saat 19:55
Orjinalini yazan: aydinmur

Orjinalini yazan: hasta31

Evet tabi elbette sinüzit agiz kokusu yapar.
Kapasite derken ?
-M

Yani insanlari çok mu rahatsiz eder? Insanlari etrafimizdan kaçiracak kadar yapar mi?
Ya iyilesemezsem ?
IP
Maybeoneday
Üye
Üye

Gönderilenler: 56
Alıntı Maybeoneday Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Nisan-2023 Saat 23:24
Arkadaslar ben kötü besledigimde özellikle de fazla yedigimde geniz akintim fazlalasiyor ve sabahlari tikali burunla uyaniyorum. Dikkat ettigimde burun tikanikligi yasamiyorum pek fazla. Bu durumu yasayan var mi aranizda veya neden olabilir bir fikri olan?
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 395
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Nisan-2023 Saat 05:35
Orjinalini yazan: Maybeoneday

Arkadaslar ben kötü besledigimde özellikle de fazla yedigimde geniz akintim fazlalasiyor ve sabahlari tikali burunla uyaniyorum. Dikkat ettigimde burun tikanikligi yasamiyorum pek fazla. Bu durumu yasayan var mi aranizda veya neden olabilir bir fikri olan?

Bazi arkadaslar açiklamisti bu durumu, yediginiz seyler özellikle de histamin içeren gidalarsa bu sizde alerji yapip burun tikanikligi ve geniz akintisina, hapsiriga vs neden oluyor olabilir. Hangi gidalari alinca geniz akintisi artiyor ona odaklanin ve onlari ya hiç yemeyin ya da tadimlik yiyin,
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu