|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
blck
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29-Haziran-2012 Saat 15:46 |
hocam tip3 agiz kokusunda sitenizde böle bir yazi var
''Bu tip agiz kokusunda mide ile yemek borusu arasindaki gastroözefajial kapak gevsemisse daha fazla çirkin kokulu gaz agiza dolacaktir.'' benim sorum su bu kapak gevsek olmasaydi yine de bu gazlar agiza yükselebilir miydi? |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Normalde 0.6 ml /dak gaz mideden agiza sizar.
Mideleri isaretli CO2 ile doldurulan saglikli gönüllülerde agiza yükselen isaretli karbon atomu sayilarak yapilan ölçümler bu kapakta kesin bir sizdirmazlik bulunmadigini göstermektedir.
|
|
![]() |
|
blck
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
cvbiniza tesekkür ederim ayriyeten hocam orda bi sizinti olmasa bile gazlarin kana karisip akcigerden nefes yoluyla çikma ihtimali de var degil mi
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Evet tabi var. Bravo.
Fakat o zaman Tip 4 agiz kokusu adini alir.
Üst sindirim kanalinda en sik rastlanan sebep erozif gastrit ve erozif olan bütün lezyonlardir.
H.pylori tasiyan bireylerin mide suyu incelenmis. Erozif gastriti olanlarin mide suyunda 8.5 ppm H2S tespit edilmis. Bu, epey yüksek bir konsantrasyondur. Bu gaz kapak sizintisi var ise Tip3, yok ise Tip4 agiz kokusu sebebidir.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Yanlislikla silinen bir soruyu cevapliyorum:
Yemek borusunun mideye baglanan yerindeki kapagin açikligi durumunda koku agizdan gelir. Tespit edilmesi kolaydir. Toklukta koku bulunur. Buz ile durmaz, eforlaninca kaybolur.
Silinen bir soru daha vardi.
Hem Tip 2 hem de Tip 4 burundan gelir. Sisirilen balonun kokusunu ölçerek ve bazi sorularin cevaplarina bakarak birbirinden ayirimi yapilabilir.
|
|
![]() |
|
compor
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Kasim-2011 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 44 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam buz ve balon örneklerinde oldugu gibi, sorunun kaynagini ögrenmemize yardimci olacak evde uygulayabilecegimiz yöntemleri yazar misiniz?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Su kitapçiga buna benzer seyler yazdim:
http://www.kitapsan.com.tr/fo/Product.asp?id=274970 Burdan okuyabilirsiniz.
|
|
![]() |
|
kutluhan2017
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26-Kasim-2012 Konum: Erzurum Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam ilginiz için tesekkür ederim.
Size mail atmistim hocam. Mide kapakçigi gevsekligi söz konusu ben de. Bundan daha da emin olmak için ph metre testi yaptirdik. Ayrica yemek borusundaki basinci ölçmek için de bir test yapildi. Sonuç: 24 saat içerisinde 80 defa reflü oldu. yemek borusundaki basinç ise biraz düsük çikti. Doktor bey (isim vermek yanlis degildir umarim Prof. Dr Ahmet G türkçapar) ameliyat yanlisi olmadigini ve ameliyat olursam agiz kokusunda %60 düzeyinde bir azalma olabilecegini söyledi. Hocam kafam karmakarisik. Düzenleyen kutluhan2017 - 26-Kasim-2012 Saat 17:04 |
|
![]() |
|
compor
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Kasim-2011 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 44 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam bu kapakçigin gevsek olmasi sebebiyle ortaya çikan agiz kokusu nasil engellenir?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Gastrocular kapali ameliyatla düzeltiyorlar.
Nasil emin oldunuz böyle bir durum bulunduguna bilmiyorum ama bu, teshisi çok zor bir durumdur. -M |
|
![]() |
|
compor
![]() ![]() ![]() |
Bildigimden degil hocam, diger ihtimallerden çözüm çikmazsa aklimda olsun diye sordum.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |