Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Geniz Akintisi Tip 2 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   4 Sonraki >>
Yazar Mesaj
misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı misafir Cevaplabullet Konu: Geniz Akintisi Tip 2
    Gönderim Zamanı: 22-Kasim-2011 Saat 11:17
Merhaba,

Sigara içmiyorum ve içilen ortamlarda da pek bulunmuyorum,ve uzun süreden beri agiz hijyenime dikkat ediyorum (dis firçalama,ip temizligi, doktor kontrolleri vs), buna ragmen israrci bir geniz akintisina sahibim.Bunun nedeni ve çözümleri hakkinda fikri olan var mi ?

Ayrica gün içerisinde agiz kurulugu ve özellikle sabahlari uyandugimda bogaz kurulugu yasiyorum.Sabahlari yasadigim bogaz kurulugu inanilmaz boyutta, ama agzimin içerisinde çok miktarda salya birikmis oluyor, bununla beraber neredeyse beyaz-sarimtirak renkli bir dil yüzeyi var.Uyandigimda agzim aci ve bozuk hissettigi için bu salyayi yutmamaya çalisiyorum,genelde sabah ilk isim banyoya gidip tükürmek ve dislerimi firçalamak oluyor(genelde kahvaltidan sonra disler firçalaniyor sanirim ).Geceleri uyurken agzim kapali, disler temassiz uyumaya çalisiyorum, ve horlama veya agzim açik uyuma gibi problemlerimin olmadigini düsünüyorum.Yasadigim bu kurulugun nedeni ne olabilir ?

Son zamanlarda normal bir insanin günde 2 lt sivi tüketmesi gerektigini okumustum, buradaki sivi tanimi yemeklerle beraber aldigimiz su miktarini içeriyor mu yoksa 2 lt su mu içmemiz gerekiyor ? Ben gün içerisinde 3-4 bardaktan fazla su içmiyorum(600-800 ml) ve içme ihtiyaci da hissetmiyorum.Yanlis mi hissediyorum acaba?

Benzer durumlari yasayan ve çözen, ve ya konu hakkinda bilgili birisi sorularimi cevaplarsa sevnirim.
IP
hakan44
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 30
Alıntı hakan44 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Mayis-2013 Saat 14:13
hocam   sinüzit ve ya alerjik kaynali geniz akintilari için ileride bir gargara sprey ürünü yapmak gibi bir planiniz mi var mi ? alerjik kökenli beyazimsi akintilar için önerebileceginiz herhangi bir uygulama var mi ?

tesekkürler...
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Mayis-2013 Saat 17:28
Can evimden vurdunuz beni.
Tam 12 den vurdunuz.

Ben uzun zamandan beri Tip 2 agiz kokusu için burun damlasi üzerine çalisiyordum.

Yaptim zaten. Önce kendi üzerimde suni tip 2 koku olusturup denedim aylarca. Gayet basarili ve formül hazir.

Bir ilacin ülkemizde piyasaya çikabilmesi için ruhsatlandirma islemi 8-10 yil sürmektedir. Milyarlarca (yeni para ile binlerce) lira dosya parasi, ruhsat harci, üniversite inceleme raporu harci (ne oldugu bilinmez) ödenmesi gerekiyor. Önüm kapali. Orva ilaçlari ile konustum. Tirsti, çekindi, ben ugrasmaktan yoruldum dedi. Fako (?) ile konustum, yeni ürün kabul etmiyoruz bu kanunlar sebebi ile ruhsat alamayiz dediler. PharmolZN'yi çikaran ülaç firmasi da aynisini söyledi. Yürümekten vaz geçtim. Durdum.

Bütün bu firmalara ayni teklifi yaptim. " 1 (bir) tek lira istemiyorum, bütün kazanciniz sizin olsun, formülü ben verecegim siz ruhsati alip piyasaya sürün" dedim.

Ayni teklifi 2008'de PharmolZn firmasina yapmistim. Simdi bu kosullarda piyasada satilmaktadir. Firmadan 1 kurus para almadim ve almiyorum.

Bizim ülkemizde üretene ceza verilir. Ilaç ithal etmek, gavurun toksik bile olsa çöplerini toplayip ülkeye sokmak serbesttir. Listerin, Sensodyne, oral-b bunlardan hatirlayabildigim bazilaridir. Dünyanin en kötü dis firçalarini ithal edip fahis fiyata satiyorlar. Çok üzülüyorum.

Durum böyle olunca, Bunun üzerine benim tip 2 burun damlasi formülüne yakin bir ilaç yurt disinda satilmakta midir diye incelemistim. Istedimki, eger yurt disinda bu ilaç varsa gidip gavurun kucagina oturalim, hiç degilse insanlarimiz agiz kokusu çekmesin istedim. Ithal edilsin istedim.

Trakya'da dogal gazi Amerikan sirketine çikarttirip, ayni sirketten dogal gaz satin almak gibi yurt disindan bir firmaya ürettirip saha sonra ithal etmeyi düsündüm. Çünkü ancak o zaman devletten izin alabiliyorum.

(Bor ve zeolit'i kamyonla Amerikan sirketine verip borohidriti 100 gramini 130 Euro fiyattan geri aliyoruz).

Geçen sene benim gelistirdigim burun damlasi formülüme yakin bir pastilin yurt disinda satilmakta oldugunu ve patentli oldugunu tespit ettim. Sevindim. Soguk alginliginda kullanilan bu pastili ithal edip reçete edip hastanin sulandirip buruna damlatmasini istemeyi düsündüm. Incelemeye devam ettim. ve gördüm ki, bundan 4 sene önce firma bu pastili üretmekten vaz geçmis. Neden vaz geçildigini ögrenemedim. Elim kolum bagli olarak bildiklerimi mezara götürecegim günü bekliyorum.

Kanunlarimiza, devletimize, yasalarimiza, küskünüm, kirginim, buruk ve elem yüklüyüm.
-M

IP
hakan44
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı hakan44 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Mayis-2013 Saat 21:18
hocam pharmol çikarttiginiz gibi burun damlasini çikartsaniz çok iyi olur aslinda keske yapabilseniz
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Mayis-2013 Saat 11:08
Inanamiyorum cidden ya nasil bir türkiye de yasiyoruz. Bizim sifamiz hocamizin ellerinde belki de. Belki o burun damlasiyla sorunumuzdan tamamen kurtulacagiz ama sirf kimse kabul etmedigi için güzelim formül rafa kalkacak. Çok aci çokkkk....
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 220
Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Mayis-2013 Saat 11:33
ah bey hocam birde dindariz diye geziyolar !! politikamizda agiz sorunlari gibi ! yazinizi okuyunca birden imitlenmistim belki avrupada buluruz ilaci diye
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Mayis-2013 Saat 11:37
peki hocam bu geniz akintisi ile ilgili sikayetleri en askariye indirebilicek seceneklerimiz nelerdir piyasada ulasabilecegimiz
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Mayis-2013 Saat 16:47
Hocam siz formülü verseniz bizde evde ugrassak :)) ya da su bitkisel saçmaliklar nasil çikartiyorsa sizde o sekilde piyasaya sürseniz olmuyor mu öyle. Gerçekten sinirlerim bozuldu. Tedavisi orada ve biz ulasamiyoruz! Allah bu hükümeti bildigi gibi yapsin yerli ilaç denen sey öldü gitti sunlar yüzünden ayni ilacin 10 kat pahalisi yabanci diye satiliyor. Hocam elinizde varsa numune bana yollayabilir misiniz ben kendimi , onca ilaçtan ve deneyde. Sonra %90 tip 2 hissediyorum
IP
hakan44
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı hakan44 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Mayis-2013 Saat 18:03
Hocam n e olur postnazal akinti icin bir.formul soylryin yada yaptiginiz formulu bize verin:))
IP
compor
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 44
Alıntı compor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Mayis-2013 Saat 09:46
Ben de denemeye gönüllüyüm.
IP
hakan44
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı hakan44 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Mayis-2013 Saat 14:47
hocam sinüzit veya alerji kaynakli tip 2 postnazal akintilir sinüs rinse yaninda deniz suyu sprey sikmak faydalimi
IP
hakan44
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı hakan44 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ekim-2013 Saat 15:42
murat hocam burun damlasi çalismalariniz sürüyor mu bu ürün piyasaya çikabilecek mi ?
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ekim-2013 Saat 17:40
ben bir haftadir prednisolone (dci)20.00 mg,naphazoline(dci)25.00mg sprey kullaniyorum geniz akintimi YUZDE 90 dan fazla azaltti birde cok guzel nefes aliyorum burnumdan normalde kokuyu hissediyordum ama artik sanki koku gitti gibi bide alerji ilaçi iciyorum 3aydir alerji ilaci tek basina bir sey yapmamisti mesela aksam sikiyorum ta ertesi gune kadar burnum cok ferah ! etkisi gidince sanki burnumda bir sey varmis gibi oluyo yapiskan bir geniz akintisi oluyo ve bogazima birikio tahris edio ve koku yapio :(( gitmedigim doktor kalmadi
IP
jazeera
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 16
Alıntı jazeera Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ekim-2013 Saat 04:21
Hocam yazinizi okuyunca içim burkuldu, ciddi ciddi kederlendim, üzüldüm... Neden böyle demekten usandik artik, acaba diyorum ki bizim yapabilecegimiz ne olabilir? Siz elinizden geleni fazlasiyla yapiyorsunuz zaten (Allah razi olsun!) Saglik bakanligina mi yazalim, dilekçe mi verelim, vekillere mi gidelim ne yapalim? Siz bizi yönlendirseniz en azindan ona göre örgütlensek.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ekim-2013 Saat 14:50
Yillardir saglik bakanligina israrla dilekçe yaziyorum. Ne olur dis macunu kutularina nasil dis firçlanacagini anlatan resimli bir prospektüs koyun diyorum. Basaramadim.

Agiz kokusuyle ilgilenen doktorlari "Türk agiz kokusu birligi" altinda toplamaya çalistim kanunlarimiz dernek vakif benzeri kuruluslari yokusa dogru sürüklüyor.

Kbb, gastro, psikiyatri, nefroloji hekimlerini biyokimya laboratuarini ve kafama göre gaz ölçen bir laboratuari "Agiz kokusu merkezi" adi ile açmak istedim. Kanunlarimiz izin vermedi.

Burun damlasi üretemiyoruz. Türk lirasini disari ödeyip ithal ederseniz bu serbest, üretmek biraz zor.

Çözüm ilaç'tan Allah razi olsun hiç olmazsa PharmolZn üretti. Helba ilaç tan da Allah razi olsun. Oderol'u üretti.

Önümüzdeki seçimlerde degisecek hükümetin saglik bakanini bekliyorum. insallah bu kanunlar düzelir.
-M

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ekim-2013 Saat 15:15
Türk agiz kokusu birligini kurabilseydim, internette gördügünüz agiz kokusu üzerine çalisan bütün doktorlari ayni çati altinda toplamak mümkün olacakti. Deneyimlerimizi paylasabilir, kim ne tecrübe edindiyse birbirimize aktarabilirdik. Sizler için aylik bir ücretsiz dergi yayinlayip ücretini ilaç firmalarina ödettirmeyi hesaplamistim. Azerbeycan, kafkasya ve diger Türki cumhuriyetlerin dis hekimligi fakültelerine haber verdim 1 üniversite destek verecegini yazdi. Türk agiz kokusu birligi için bir kaç amblem bile hazirlamistim.

Vakif ve dernekler kanununu okuyunca bu hayalden vaz geçtim.

- M

IP
hakan44
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı hakan44 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ekim-2013 Saat 12:31
öncelikle basta murat hocam olmak üzere herkesin kurban bayramini kutlarim.. bir yazi buldum ve sizinle paylasmak istiyorum sunu belirtmeliyim ki tip 1 ve tip 2 kokular için dili her sabah kaltiktan sonra firçalamak ve günde 2 defa çinko ve benzeri bir türü ilaçla gargara yapmak kalici olmasada yinede rahatlatir düsüncesindeyim ve internette söyle bir yazi buldum eger murat hocam izin verirse belki yardimci olabilirim diye buraya aynen kopyaliyorum ;

Bu makalemizde agiz kokusunun nasil giderileceginden bahsedecegiz. Agiz kokusu insanin hem kendisi için hemde etrafi için rahatsiz edici bir hastaliktir .Herseyden önce kokunun nereden kaynaklandigi doktor tarafindan belirlenmelidir bu yüzden agiz kokusunu gidermeden önce agiz kokusu neden olusur ve agiz kokusuna neden olan hastaliklari tespit etmeliyiz. Agiz kokusunu gidermek için bitkisel önerilerimiz vardir.
Agiz kokusu nedenleri ; çürük disler, bademcik iltihaplanmasi, agiz içindeki çiban,burunda sümük fazlasi ve mide asidi azligi veya kabizlik bu kokuya sebep olabilir.
agiz yaralarinda yogurt otu çayi ile sicak gargara yapilir.
bademcik iltihabinda adaçayi ile gargara iyi gelir.
burunda sümük fazlasi için ise,burun içine ilik adaçayi çekilir.
ardiç yaginin bir kaç damlasi ilik suya konup yudum yudum içilirse agiz kokusuna iyi gelir.
tereotu tohumunu çignemekte agiz kokusunu yok eder.
agiz kokusu sayet agizdaki bir çürükten geliyorsa Mür agaci hülasasindan 30-40 damlayi ilik suyun içine damlatarak siksik gargara yapin.
pelin otu çayi,paslanmis dil ve agiz kokusuna iyi gelir.
pelin otunun herseye faydali oldugu inanci tamamen yanlistir.bilakis pek az kullanilmalidir.mesela bir fincan çayin içine ancak yarim kasik konulmalidir.
Agiz kokusuna iyi gelen sifali bitkiler ve dil pasi tedavisi için yukaridaki önerilerimizi uygulayabilir bu sayede agiz kokusundan ve dil pasindan kurtulabilirsiniz.
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2013 Saat 12:35
ne bicim genzim varsa bu seferki doktorda kronik ritin var dedi :((
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Ekim-2013 Saat 21:26
Murat Hocam, ne diyecegimi bilemiyorum. Bu basligi ve yazinizi nasil kaçirdim saskinlik içindeyim.

Ülkemizin hali içler acisi, igne iplige kadar ithal hersey. "Made in Turkey" yazisi gördügümde sevinir oldum. Allah sonumuzu hayir etsin.

hakan44 e öncelikle çoook tesekkür ki bu konuyu açmis. yoksa sizden daha alamayacaktik sanirim bu haberi. Ve hocam bikmadan yilmadan onca isinizin arasinda bize cevap veriyor olmaniz desteginiz, emeginiz, bizi "görüyor" olmaniz, insana verdiginiz degerdir.
Hissettigim tesekkürden çok ötedir.

Gerçekten inanamiyorum benim de tam da hep sormak istedigim seydi. Ise yarar belki diye antibiyotigi sulandirip burun damlasi gibi kullanmayi düsündüm bi ara.   

Forumda ilk kez sorunuma bu kadar yakin bir baslik buldum ve çok umutlandim. Hocam saglik bakanligi izni olmadan da bu ürünü çikabilirsiniz ama degil mi? Piyasada böyle birçok ürün yok mu? Ben kendi adima sabirsizlikla bekliyorum.

Bu konuda bizim verebilecegimiz bir destek varsa seve seve hocam.
Ümit ediyorum ki,isine gönül vermis doktorlarimizin emekleri bosa gitmesin. Bu vebalin de altina kimse girmesin!!!
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Ekim-2013 Saat 21:28
Hocam bu arada ürünü direkt sizden alamaz miyiz? Lütfen bizi mahrum etmeyin daha fazla.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Ekim-2013 Saat 22:07
Orjinalini yazan: effect

Hocam bu arada ürünü direkt sizden alamaz miyiz? Lütfen bizi mahrum etmeyin daha fazla.

110 dolarlik ithal ilaci 6 liraya mal edecek sekilde nasil hazirlayacagimizi web sitemde yazdigim için beni sikayet ettiler. Klinigimde ruhsatsiz ilaç satarsam neler olabilecegini düsünmek bile istemiyorum.

Helba ilaç ile yeniden görüstüm. Rusya'da benim formülüme benzer bir burun damlasi varmis. Siparis vermisler. Göreyim diye 1-2 kutu getirtiyormus. Elime geçince inceleyecegim, karsilastiracagim. Vakit bulabilsem Çin'de ilaç firmasi arayacagim.

Hayirlisi olsun.
-M
IP
hakan44
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı hakan44 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Ekim-2013 Saat 22:44
Murat hocam genellikle sari dil pasina sahip kisilerde özellikle dilin kök kisminda uçucu sülfür bilesikleri daha yüksek bulundugu dil kaziyici ile dil kökünün kazindiginda sari bir birikinti oldugu ve bu birikinitinin postnazal akinti(geniz akintisi) nin yaptigi ve dil üzerinde ilk basta birikmesinde koku olmasada daha sonra birinkintinin fazlasalarak koku yaptigini bir arastirmada buldum sizin sayet burun damlasinin çikartirsaniz bu olaya bir çözüm getirebilecekmidir yani dil kökünde postnazal akinti birikse bile kokusuz birikmesi gibi..

saygilarimla...

ayrica buldugum kaynak bir pdf dosyasi murat hocam izin verirse paylasip diger arkadaslarinda okumasini isterim halitosis ile ilgili anlatim , yapilabilecekler ve degerli bilgiler var ..
Link:
http://guncel.tgv.org.tr/journal/42/pdf/100082.pdf
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Ekim-2013 Saat 22:49
Saka gibi. Hayirlisi olsun Hocam.
IP
hakan44
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı hakan44 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Ekim-2013 Saat 21:50
Agiz kokusu ile ilgili amerikali dr harold katz bu hastalikla ilgiienen bir doktor ve dis hekimi bizim murat hocam gibi lafin kisasi doktorubn sitesi var ve turkiyeye gonderim yapilabiliyor yani yurtdisindan g9nderim california breath yazip siteye girebilirsiniz euro ile satisi var ayrica geniz akintisi icin burun damlasi var cinkolu gargara sprey sakiz probiyotik ler datiyor inceleyin ltfn
IP
ornitop
Üye
Üye

Gönderilenler: 80
Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ekim-2013 Saat 01:07
murat hocam harold katz burun damlasi hakkinda fikriniz var mi? siparis verelim mi?
IP
ornitop
Üye
Üye

Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ekim-2013 Saat 01:13
Burun damlasi için

Malzemeler:           Saf su, ksilitol, gliserin, sodyum hidroksit, sitrik asit, PEG-40 hidrojenize edilmis kastor yagi, Konsantre OXYD-8? (Tescilli stabilize Oxychlor bilesikler), Lezzet, Sodyum benzoat, Melaleuca Alternifolia (Çay Agaci) Yaprak Yagi, Sodyum Bikarbonat.
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ekim-2013 Saat 21:47
valla ben bir haftadir fexofénadine 180mg,rhinurflex ve derinox kullaniyorum yillardir santim ilerleyemedim ne koku kaldi ne geniz akintisi sabah uyaninca acicik bir bogazimdan balgam cikiyo okadar iki gundur çok rahatim bilmem artik devamli olurmu olmazmi orasini ama insAllah kurtuldum sanirim
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ekim-2013 Saat 23:09
Orjinalini yazan: ornitop

murat hocam harold katz burun damlasi hakkinda fikriniz var mi? siparis verelim mi?

Benim bu konuda hiç bir bilgim yok.
Formülasyonu nedir acaba?

-M
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ekim-2013 Saat 23:16
Orjinalini yazan: evian

valla ben bir haftadir fexofénadine 180mg,rhinurflex ve derinox kullaniyorum yillardir santim ilerleyemedim ne koku kaldi ne geniz akintisi sabah uyaninca acicik bir bogazimdan balgam cikiyo okadar iki gundur çok rahatim bilmem artik devamli olurmu olmazmi orasini ama insAllah kurtuldum sanirim

Evian ilaçlari degistirdin sanirim. Önceki kullandiklarinin sonuçlarini paylasir misin?
(prednisolone (dci)20.00 mg,naphazoline(dci)25.00mg sprey)

suanki kullandigin fexofénadine antihistaminmis, digerlerine dair bilgilerden bisi anlamadim fransizca hepsi.
IP
ornitop
Üye
Üye

Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ekim-2013 Saat 01:28
evian bahsettigin ilaclarin tam isimi bu mu? turkiye'de satilmiyor mu?
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ekim-2013 Saat 12:07
Evian çok sevindim senin adina tedavi sürecin daha da iyiye gider umarim. Bu kullandigin ilaçlar ne ilaci?? Sanki önceden alerji ilaçlari kullaniyordun onlar ise yaramadi mi?? Bu ilaçlari ne kadar zamandir kullaniyorsun ve ilaçlari biraktiginda koku geri geliyor mu denedin mi?? Rica etsek tek tek yazabilir misin?
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ekim-2013 Saat 16:50
evet o ilaçlari aylarca kullandim infilamasyonu azaltti sadece ama okadar tesadufen internette bir yere girdim oyle dolasirken birisi yazmis bu ilaclari doktora gittim soledimoda dedi vucudun icin bir zarari yok yazayim al kullan ama 6 gunden fazla kullanma dedi birisini oburkinide bir aylik yazdi bakalim hayirlisi simdilik ise yariyor gibi sonuç ne olur bilmiyorum
IP
ornitop
Üye
Üye

Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ekim-2013 Saat 16:54
bulabildigiM kadari ile evian arkadasn kullandigi ilaçlarin türkiye karsiligi:

fexofenadine- telfast

rinurelflex- nurofen cold and flu

derinox adli spreyin karisimi: Naphazoline Nitrate 0.25 mg; Prednisolone.

ikisinin bulundugu bir sprey bulamadim fakat su belki yerini tutabilir.

ENFLUCIDE :Etken Madde
Nafazolin Klorhidrat 0.01 gr
Yardimci Maddeler

Borik Asit 0.03 gr

Benzalkonyum Klorür 0.000125 gr

Sodyum Klorür 0.052 gr

IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ekim-2013 Saat 16:58
fexofénadine 180mg =telfast 180 ile ayni !rhinurflex (geniz akintisi renksiz ve seffaf bas agrisi veates için)içerigi=ibuproféne 200mg ve pseudoéphédrine 30 mg var , derinox=prednisolone,naphazoline,nitrate var bu içerikli ilaclar vardir belki turkiyede bilmiyorum . fiyatlarida 3£89,4£50,8£19 cts
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ekim-2013 Saat 21:04
Türkiyede satilmiyor sanirim, ingilizce bile bulamadim ilaç açiklamalarini..

Valla ben kullanacagim bulursam ilaçlari. Çünkü Evian la birebir ayni sorunum.

Murat Hocam ilaçlarin endikasyonlarini siz yazabilir misiniz?
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ekim-2013 Saat 12:56
ornitop bulmus ilaçlarin turkçesini yalniz arkadaslar o sprey i en fazla bes alti gun kullaniyoruz rhinurflex de alti gun ona gore birde doktorunuza danisin !!
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ekim-2013 Saat 15:31
Hocam bir el atarsaniz çok seviniriz. Ilaçlarin Türkiye'de ki karsiligi ve nasil kullanmamiz gerektigi ile ilgili. Sanirim evian ile ayni sorunlari yasayan bir çok arkadas var forumda.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2013 Saat 14:11
Orjinalini yazan: Mehmet

Hocam bir el atarsaniz çok seviniriz. Ilaçlarin Türkiye'de ki karsiligi ve nasil kullanmamiz gerektigi ile ilgili. Sanirim evian ile ayni sorunlari yasayan bir çok arkadas var forumda.

Beni suç ortagi yapmayin arkadaslar :-)
Dokorunuzun reçete etmedigi ilaci kullanmayin.

Ayrica yukarida yazan etken maddelerin su ortak özellikleri vardir:

1- kullanildigi süre boyunca etki eder
2- uzun süre kullanilamaz

Selam
-M

IP
ornitop
Üye
Üye

Alıntı ornitop Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2013 Saat 17:04
aydin hocam ' Çare burun damlasi ' bence :)
IP
albay-1
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 4
Alıntı albay-1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2013 Saat 20:50
hocam herkes burun damlasini bekliyor ne olur elinizden geleni yapin bu konuda allah sizden razi olsun..
IP
Sayfa   4 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu