![]() |
Agizda tad |
Yanıtla
|
| Yazar | |
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Agizda tadGönderildi: 16-Subat-2014 tarihinde 10:55 |
|
1 gr H2S gazi sadece 242 ml su i�erisinde kolayca ��z�nebiliyor.(Amoore JE, 1983)
Sivi i�erisinde ��z�nen miktar 0.05 - 0.1 mg/litre ye ulastigi zaman tadini algilamak m�mk�n olur. (WHO, 1993) Bu bize agiz kokusu gazlarinin salya i�erisinde ��z�nd�g�n� ve dilde hosa gitmeyen bir tad olusturabildigini g�sterir. -M |
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 231 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Subat-2014 tarihinde 13:57 |
|
Hocam bu verdiginiz bilgi ile ne kadar alakali oldugunu bilmiyorum ama s�yle bir durumu aktarmak istiyorum.Aklima geldi yazmak istedim sadece.
Benim mesela eskiden dilimin �st�nde (nasil tarif etsem bilmiyorum) s�yle metal tadi mi desem ,paslanmis demir tadi mi desem tam betimleyemeyecegim ilginc bir tad ve koku vardi. Ancak suan yani uzun bir s�redir b�yle durumum yok ve o ilginc tadin oldugu zamanlarda agiz kokumun oldugunu hissediyordum. Simdilerde ise bu tadin olmadigini ve buna paralel olarak agiz kokumun b�y�k oranda azaldigini s�yleyebilirim. Belki bu durumun s�ylediginiz bilgiyle bir iliskisi oldugunu ve o tadin oldugu zamanlarda bende b�yle d�s�n�yordum a�ik�asi. Herkese Allahtan sabir ve selamet diliyorum.Bir g�n bu dertten hepimizin kurtulacagiz arkadaslar yeter ki umudumuzu kaybetmeyelim.. |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 388 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Subat-2014 tarihinde 15:13 |
Iste anlatmak istedigim bu. Degisik bir pas tadi gibi tam adini koyamadigim bir tat, bu k�t� kokuya sebep oluyor. Ama bunu olusturan sey nedir tam olarak bilemiyorum |
|
![]() |
|
Helicobacter
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Subat-2014 tarihinde 22:58 |
|
geniz akintisindan olabilir mi? veya midede fazla asit salgisindan? bence ikisinden biri ve bir�ok kiside bu sorun var.
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 388 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Subat-2014 tarihinde 10:54 |
|
Refl� tanisini artik 4 doktor birden koydu bana bundan kaynaklaniyor olabilir. Geniz akintisi da var tabi :))
Refl� ila�lari refl�y� ge�irmedigi i�in kullanmiyorum, geniz akintisi i�inse tedavi yok :) Ise bak ya, ancak operasyonlar gelisiyor. |
|
![]() |
|
Helicobacter
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Subat-2014 tarihinde 19:26 |
|
mide asidini azaltan ila�lar kullandim, sonu� sifir.
geniz akintisi i�in de ila�lar kullandim sonu� yine sifir. ila�larla ge�ebilecek sorunlar degil benimkisi. kisa zamanda ben de operasyon d�s�n�yorum. ilki geniz akintisi i�in olacak. |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |