Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bunlari biliyor muydunuz?
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Agizda tad

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Y�netici
Yönetici

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Agizda tad
    Gönderildi: 16-Subat-2014 tarihinde 10:55
1 gr H2S gazi sadece 242 ml su i�erisinde kolayca ��z�nebiliyor.(Amoore JE, 1983)

Sivi i�erisinde ��z�nen miktar 0.05 - 0.1 mg/litre ye ulastigi zaman tadini algilamak m�mk�n olur. (WHO, 1993)

Bu bize agiz kokusu gazlarinin salya i�erisinde ��z�nd�g�n� ve dilde hosa gitmeyen bir tad olusturabildigini g�sterir.
-M

Başa Dön
bir hayalim var Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bir hayalim var Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Subat-2014 tarihinde 13:57
Hocam bu verdiginiz bilgi ile ne kadar alakali oldugunu bilmiyorum ama s�yle bir durumu aktarmak istiyorum.Aklima geldi yazmak istedim sadece.

Benim mesela eskiden dilimin �st�nde (nasil tarif etsem bilmiyorum) s�yle metal tadi mi desem ,paslanmis demir tadi mi desem tam betimleyemeyecegim ilginc bir tad ve koku vardi.

Ancak suan yani uzun bir s�redir b�yle durumum yok ve o ilginc tadin oldugu zamanlarda agiz kokumun oldugunu hissediyordum.

Simdilerde ise bu tadin olmadigini ve buna paralel olarak agiz kokumun b�y�k oranda azaldigini s�yleyebilirim.

Belki bu durumun s�ylediginiz bilgiyle bir iliskisi oldugunu ve o tadin oldugu zamanlarda bende b�yle d�s�n�yordum a�ik�asi.

Herkese Allahtan sabir ve selamet diliyorum.Bir g�n bu dertten hepimizin kurtulacagiz arkadaslar yeter ki umudumuzu kaybetmeyelim..
Başa Dön
Mehmet Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Subat-2014 tarihinde 15:13
İlk gönderen: bir hayalim var bir hayalim var yazdı:

Hocam bu verdiginiz bilgi ile ne kadar alakali oldugunu bilmiyorum ama s�yle bir durumu aktarmak istiyorum.Aklima geldi yazmak istedim sadece.

Benim mesela eskiden dilimin �st�nde (nasil tarif etsem bilmiyorum) s�yle metal tadi mi desem ,paslanmis demir tadi mi desem tam betimleyemeyecegim ilginc bir tad ve koku vardi.

Ancak suan yani uzun bir s�redir b�yle durumum yok ve o ilginc tadin oldugu zamanlarda agiz kokumun oldugunu hissediyordum.

Simdilerde ise bu tadin olmadigini ve buna paralel olarak agiz kokumun b�y�k oranda azaldigini s�yleyebilirim.

Belki bu durumun s�ylediginiz bilgiyle bir iliskisi oldugunu ve o tadin oldugu zamanlarda bende b�yle d�s�n�yordum a�ik�asi.

Herkese Allahtan sabir ve selamet diliyorum.Bir g�n bu dertten hepimizin kurtulacagiz arkadaslar yeter ki umudumuzu kaybetmeyelim..

Iste anlatmak istedigim bu. Degisik bir pas tadi gibi tam adini koyamadigim bir tat, bu k�t� kokuya sebep oluyor. Ama bunu olusturan sey nedir tam olarak bilemiyorum
Başa Dön
Helicobacter Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Helicobacter Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Subat-2014 tarihinde 22:58
geniz akintisindan olabilir mi? veya midede fazla asit salgisindan? bence ikisinden biri ve bir�ok kiside bu sorun var.
Başa Dön
Mehmet Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Subat-2014 tarihinde 10:54
Refl� tanisini artik 4 doktor birden koydu bana bundan kaynaklaniyor olabilir. Geniz akintisi da var tabi :))

Refl� ila�lari refl�y� ge�irmedigi i�in kullanmiyorum, geniz akintisi i�inse tedavi yok :) Ise bak ya, ancak operasyonlar gelisiyor.
Başa Dön
Helicobacter Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Helicobacter Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Subat-2014 tarihinde 19:26
mide asidini azaltan ila�lar kullandim, sonu� sifir.
geniz akintisi i�in de ila�lar kullandim sonu� yine sifir.
ila�larla ge�ebilecek sorunlar degil benimkisi. kisa zamanda ben de operasyon d�s�n�yorum. ilki geniz akintisi i�in olacak.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.