Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Anket Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Anket Sorusu: Muayene olduğunuz hekim ağzınızı koklamak isterse be düş
Oy Anket Seç Oylar Anket İstatistikleri
31 [45.59%]
19 [27.94%]
18 [26.47%]
0 [0.00%]

Yazar Mesaj
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Konu: Anket
    Gönderim Zamanı: 11-Subat-2013 Saat 11:45
Bazı meslektaşlar hastanın ağzının koklanmasında ısrar ediyorlar. Bu şekilde muayene yapılmasının hasta üzerinde nasıl etkisi olduğunu bilmek için bu anketi düzenledim.

Muayene olduğunuz hekim bir boru yaklaştırarak veya doğrudan ağzınıza eğilerek nefes vermenizi isterse, ağzınızı kendi burnu ile koklarsa neler düşünürsünüz. ?
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Subat-2013 Saat 07:46
Teknik olarak bilmem ama psikolojik olarak çok iyi bir yöntem . Hasta, doktordan net bir onay alınca en azından sorununun gerçekliğini anlamış olur. Ağzını koklamasa bile "kokunuzu alıyorum, ama rahat olun vs" şeklinde bir yaklaşımda da bulunabilir. Ben de sorunumu doktorlara söylemeye utanırdım , utana sıkıla söyleyince de "dişlerini düzenli fırçala" şeklinde cevap alırdım. Şimdi daha rahat konuşuyorum, soruyorum, fikir alıyorum.

Bu forumların en faydalı yanı, insan sorunu çeken bir sürü kişiyi görünce problemini kabulleniyor, rahatça her şeyi söylüyor.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Subat-2013 Saat 07:54
Bu da yeni öğrendiğim değişik bir yöntem. Tabii, bir yöntem mi bilmiyorum. Diş hastanesi, dolgu için uzak tarihe randevu verince diş eti uzmanı bir diş hekimine gittim. Hem dolgu yaptırırım, hem diş etine bakar diye düşündüm. Çürük dişimi gösterdim, ayrıca "ağız kokusundan şikayetçiyim" dedim. Ağız içine baktı, kontrol etti: " Bir çürüğün var ama ağız içinden kaynaklandığını sanmıyorum, dişlerin iyi, hepsini yaptırmışsın" dedi. Ben ısrar edince "şimdi anlarız" dedi. Eline bir cihaz aldı -heralde detertraj için kullanılan cihazdı - dişlerimin üstünde gezdirdi, koku alıyor musun dedi. Almadığımı söyledim. Demekki ağız içinden değil dedi.

Ben "Allah Allah nasıl olur" falan deyince boğazıma baktı " Boğazın çok kötü, karnıbahar gibi olmuş; Kbb uzmanına görün" önerisinde bulundu. Onların da bir sorun bulmadığını öğrenince "Nasıl olur, hiçbir doktor bu boğazda sorun yok diyemez" dedi.

Şimdi, KBB uzmanı dört beş doktora gittim, son gittiğimde özellikle ağız kokusu için geldiğimi söyledim. Sinüs tomografisi de çekildi, doktor rapora baktı "bunlar ağız kokusu yapmaz" dedi. ( 'Bunlar' dediği kronik sinüzit , burun eti falan ...)

Hadi, devletteki doktor usanmış, yorulmuş diyelim özeldeki doktorların biraz daha dikkatli olması gerekmez mi? Diş hekiminin gördüğü sorunu KBB uzmanı nasıl göremez, anlamak mümkün değil.

Bu başlıkla alakası yok ama ekleyeyim; doktor diş etlerine masaj yapmamı önerdi, elinizle fazla bastırmadan dişetlerinizi fırçaladığınızı düşünün. ( Çok ilginç, sempatik bir doktor. Dolgu yaptırdığım beşinci altıncı doktor, ilk kez iğne yapmadan dolgu yapıldı ve de hiç acıtmadı. Nasıl oldu anlamadım. )
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Subat-2013 Saat 20:48
Bu da yeni öğrendiğim değişik bir yöntem. Tabii, bir yöntem mi bilmiyorum. Diş hastanesi, dolgu için uzak tarihe randevu verince diş eti uzmanı bir diş hekimine gittim. Hem dolgu yaptırırım, hem diş etine bakar diye düşündüm. Çürük dişimi gösterdim, ayrıca "ağız kokusundan şikayetçiyim" dedim. Ağız içine baktı, kontrol etti: " Bir çürüğün var ama ağız içinden kaynaklandığını sanmıyorum, dişlerin iyi, hepsini yaptırmışsın" dedi. Ben ısrar edince "şimdi anlarız" dedi. Eline bir cihaz aldı -heralde detertraj için kullanılan cihazdı - dişlerimin üstünde gezdirdi, koku alıyor musun dedi. Almadığımı söyledim. Demekki ağız içinden değil dedi.

:-)))))
Müsaadenizle yukarıdaki paragrafı 1580 diş hekiminin bulunduğu bir eposta grubunda paylaşmak istiyorum.
Ne durumdayız. üzülüyorum üzülüyorum üzülüyorum üzülüyorum ....
-M

IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Subat-2013 Saat 06:46
Tabii paylaşabilirsiniz. Yalnız doktorun da günahını almayayım, bayağa ilgilendi, açıklamalar yaptı ; çekilmiş dişlerim vardı, onların yerine şöyle yap böyle yap falan tavsiyede bulundu. Elime bir ayna verip dişlerimi göstererek izahat verdi. Yirmilik dişlerimi çektirmem lazım mı diye sordum, çektikleri ağız röntgeninden dişlerimi gösterip, alt dişle teması var, çekmek gereksiz dedi. O cihazla ne yapmaya çalıştı ben de hiç anlamadım, koku gelseydi "diş taşından" diyecekti belki de.

Kafama takılan tek bir nokta oldu, ilk baktığında "detaylı bir detertraj yapalım" dedi, ben: "15 - 20 gün önce diğer şubenizde detertraj yapıldı" dediğimde , hımm iyi o zaman falan diye geçiştirdi.

Anketle alakalı söylersem, hastanın rahatça konuşabileceği bir doktor.
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Mart-2014 Saat 11:23
Murat hocam öncelikle böyle bir durum etik ve psikolojik bakimindan tartismaya açik ve konu yorumu olarak da göreceli bir yapiya sahiptir.

Etik olarak hekimin hastasindan böyle bir talepte bulunmasi ne kadar dogru bir davranis oldugu tartisilir.
Sonuçta karsisindaki bir insan evladidir. Normal insanlar gibi onun da kendince bir hayata bakis tarzi,duygu ve düsünceleri vardir.
Hemde karsisindaki insan duygusal manada daha da hassas bir yapiya sahip oldugu bilinmelidir.
Çünkü bu sorun insani gerçekten derinden etkileyecek boyuttadir. Simdi hekim bu yapiya sahip bizlere böyle bir talepte bulunmasi bizim gözümüzden nasil algilanabilir sizce? yada kendimizi nasil bir ruh hali içinde bulabiliriz?
Bunlarin yaninda ayrica psikolojik olarak zaten iyi bir durumda oldugumuz söylenemez.Bu sorunu yasayanlar olarak az yada çok psikolojimizin kötü bir durumda oldugunu düsünüyorum.
Dolayisiyla böyle bir davranis bizlere (belli etmesekte) ne denli etkileyecegini düsünebiliyor musunuz? ( Sayin hocam buraya kadar yazdiklarimdan hekimin davranisinin yanlis oldugu anlasilmasin lütfen. Aksine ben böyle bir onura sahip hekimin elleri öpülesi insan olduklarini düsünüyorum. Sadece bir genelleme yaptim. Bu konuda asagida düsüncelerimi belirtecegim.)

Peki bütün bunlara ragmen böyle bir yöntemin disinda nasil bir yol izlenebilir?
Öncelikle herseyden önce böyle bir sorun nedeniyle hekime gidip kendimizi anlatabiliyorsak daha dogrusu sorunumuzu anlatmaya çalisabiliyorsak (kendimizi ne kadar ifade edebilecegimiz de ayri bir durum zaten) hekimlerin yukaridaki sorulari sorgulamalari veya düsünmelerine emin olsunlar hiç gerek yok. Neden mi?
Bir insan böyle bir sorun için kolay kolay hekime gitmez/gidemez. Dolayisiyla hekime böyle bir sorunun oldugunu söylüyorsa bir insan, aslinda bu sorunu kafasinda kabullenmis, çözümü için herseyi yapmaya ve yaptirmaya zaten hazir oldugunu bilmeli hekimin. Ayni zamanda psikolojik olarakta belli bir seviyeye çoktan gelmis veya asmis bir durumdadir. Yani hekime gelebilecek cesareti ve güveni varsa psikolojik anlamda kendini buna çoktan hazirlamis ve kabullenmistir. Bu durumda hekimlerin yukaridaki sorulari ciddiye almamalari gerektigini düsünüyorum.

Asil bu konu hakkinda sunlar söylenebilir; Eger gerçekte hekim iyi niyetle , karsisindaki hastaya da bu güveni verebiliyorsa ve yöntemde israr ediyorsa bir hekim kardesimiz( bu yöntemi israr edenin oldugunu da düsünmüyorum açikçasi) bu yöntemin böyle degil de bu yöntemi baska bir yolla yapabilirse daha saglikli olacagi kanaatindeyim.
Hem insani olarak hemde karsisindaki insanin kendini kötü bir durumda hissetmeyecegi bir sekilde yapabilirse çok daha iyi olacagini düsünüyorum.

Hem hekim böyle bir yöntemi uygulatmak isterse hasta ya utancindan ya çekinmesinden yada hekime rahatsizlik vermemek için yaptirmasini istemeyebilir. (ki benim de düsüncem bu yönde. Ben herseyden önce sirf karsimdaki insana rahatsiz vermemek için yaptirmak istemeyebilirim. Yine de çogumuzun sorunundan gerçekten emin olmak için bunu yapmak istedigini düsünüyorum.)

Bu yöntemin yukarida yanlis oldugunu söylemistim. Peki ayni uygulamaya farkli bir yöntem nasil izlenebilir?
Yazdiklarim lütfen yanlis anlasilmasin. Benim siz saygideger hekimlere bir yol-yöntem göstermeye çalismak gibi bir amacim yok. Haddim de degil zaten.
Sadece kendimce bir fikir belirtmek istiyorum. Söyle bir yol izlenebilir belki: Hekim ayni uygulamayi hastanin karsisina geçip hohlamasi veya boruya üflemesi seklinde degil de, yapilabilirse(hatta böyle olursa çok daha makul olur) hastanin gözünü kapatmasini hatta gözünün görmeyecegi bir sekilde bir bez veya gözlük takip formalite icabi birkaç degisik kokuyu burnuna yaklastirip test etmesini isteyebilir ve sonucunda da ayni durumdaki hastaya bir boru vasitasiyla nefes egzersizleri yapmasini isteyebilir. Tabi kisinin karsisinda hekim olacak ve tekrar bir iki koku testi yapip bitirebilir. :D
Böyle olmasi hekim açisindan çok mesakkatli ve yorucu olabilir ama eminim hasta açisindan çok faydali olur. Hasta bu durumda fazla utanma duygusu içinde olmayacak ve kendini kötü bir durumda hissetmeyecektir.

Diger yandan da hekimin nasil bir durumda olacagi da az çok tahmin edebiliyorum.Zaten böyle bir davranisi yapabilecek hekimin kardeslerimiz de ya olmayacagini yada çok az kisinin yapabilecegi kanisindayim.

Velhasil çok iyi bir uygulama oldugunu ancak yöntem olarak baska bir yol denenebilinirse çok daha saglikli olacagini söylemeye çalistim.

Yine de degerli arkadaslarima umudumuzu kaybetmememizi, elbet birgün hayat bize de gülecek deyip Allahtan sifalar diliyorum..
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu