Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Ben iyilestim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

genetik agiz kokusu

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Y�netici
Yönetici

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: genetik agiz kokusu
    Gönderildi: 20-Nisan-2014 tarihinde 14:12
Idrar basta olarak beden kokusu var mi?
Varsa eposta ile benimle temas ediniz l�tfen
-M
Başa Dön
Kader Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kader Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 20-Nisan-2014 tarihinde 19:01
hayir idrar kokumda beden kokumda yok Alaha s�k�r fakat babamda beden kokusu biraz var
Başa Dön
Helicobacter Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Helicobacter Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 20-Nisan-2014 tarihinde 22:13
hocam idrar degil de gaitada benzer sorunlar var gibi. baglanti kurulabilir mi?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Nisan-2014 tarihinde 12:10
Soru i�in tesekk�r ederim.
Benim s�phelendigim ve incelemek istedigim durum metillenmis amin emisyonudur. Bu idrar ile baslaayaan bir olaylar zinciridir. �nce idrar kokar, sonra nefes, kasik, ter, ten, agiz kokar. Sahisin ifadesi bu y�nde oldugu i�in idrar kokusu var mi diye sordum.

Diskidaki k�t� koku mekanizmasi bundan farklidir. Sindirilmemis besinlerin bakterilere terk edilmesi ile olusur. Kabizliktan tutunuz, pankreas enzim eksikligine varincaya kadar her hangi bir seyden olabilir.
-M
Başa Dön
bir hayalim var Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bir hayalim var Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Nisan-2014 tarihinde 23:23
Hocam, agiz kokusu ger�ekten genetik olabilir m? Dogrusu ben b�yle bir ihtimal oldugunu d�s�n�yorum.
Tabi siz ve bu konularda bilgi sahibi insanlar daha iyi bilirsiniz hi� s�phesiz.
Benim s�yledigim sadece bireysel bir d�s�nce.
Niye b�yle d�s�nd�g�me gelince de bu sorunu �ekenler olarak hepimizin az �ok ortak noktalari mevcut.
Genel olarak �ogumuzun sorunu ergenlikle veya �ocuklugumuzdaki birtakim sebeplerle baslamis.
Bu da demek oluyorki v�cudumuz gelisimini tamamlarken ve �evre kosullari ile �esitli bireysel nedenlerle birlikte
aksakliklar meydana gelmis ve sonu� olarak bu sorundan muzdarip olduk.
Veya bir �ogumuz �esitli hastaliklar (mide ve bagirsak hastalklari, �st solunum hastaliklari, bademcik iltihabi vb.)
sebebiyle bu sorunu yasiyoruz. B�t�n bunlar g�steriyor ki agiz kokusu dogrudan degil de dolayli olarak olusan bir hastaliktir.
Ben bundan yola �ikarak agiz kokusunu bir yan �r�n olarak g�r�yorum. Aslinda doktorlarin da bu sorunu bir hastalik gibi g�rememelerini buna bagliyorum.
Bilmiyorum bu s�ylediklerim ne derece dogru, bunlar benim kisisel d�s�ncelerimdir. Tabi bu konuda sizler, dogrusunu daha iyi bilirsiniz muhakkak.

Bunlari d�s�nd�g�mde agiz kokusunun genler nedeniyle degil de �evresel ve bireysel fakt�rler sonucu olustugu sonucunu �ikariyorum.(beden kokusunu kastetmiyorum)

Genetik olabilecegini varsayarsak da ben daha �ok bu soruna neden olabilecek genetik hastaliklardan yola �ikmamiz gerektigini d�s�n�yorum..
Bu y�zden �zlem arkadasima babanizla veya babaannenizle daha �ok ne t�r ortak y�nleriniz veya hastaliklarnz (varsa)mevcut oldugunu s�ylese belki daha �ok yardimci olabilir hocamiza diye d�s�n�yorum.
Allahtan sifa versin.
�areSiZseniz ! �are SiZsiniz !!
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Nisan-2014 tarihinde 07:10
Agiz kokusu aktarilan bir hastalik degildir fakat agiz kokusunu hazirlayan sebepler soydan aktarilabilir. �rnegin bireyin uzun y�z� ve uzun y�z kemikleri sebebi ile burunu kapalidir s�rekli agiz solunumu yapmaktadir ve agiz kuruluguna bagli agiz kokusu vardir. Dogacak �ocuk ebeveyundeki uzun y�z �zelligini alirsa burun pasaji dar olabilir veya yas ilerledik�e burun pasaji daralmaya megilli olur. Dolayisiyla �ocukta da agiz kokusu olabilir.
Burada soydan aktarilan sey agiz kokusu degildir, agiz kokusunu hazirlayan �zelliklerdir.
-M
Başa Dön
bir hayalim var Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bir hayalim var Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Nisan-2014 tarihinde 11:32
pardon hocam genetik denince yanls anladm galiba. �zlem'in anlatmaya �alstigini nesilden nesile genler yolu ile aktarlan bir hastalk olarak algiladm..

Benimde aslnda anlatmaya �alstgim d�s�nceleri dile getirmissiniz. yukarda tam anlatamdm kendimi. cevapldginz i�in tesekkrler
�areSiZseniz ! �are SiZsiniz !!
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kader Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Nisan-2014 tarihinde 13:38
ben her y�nden babama benzemisimdir hatta annem dalga ge�er bu konuda agiz kokunuz bile dahil herseyini babandan almisin der.babamdaki hangi sey bana ge�tiki benim agiz kokum var diye hep d�s�nm�s�md�r ama babam gayet sagliklidir bu yasina kadar hastanee gittigini bile bilmem yanliz �ocuklugumdan hatirladigim kadariyla babamin b�brek tasi vardi bi ara bu sebep olamaz dimi onun disinda bug�ne kadar babamin bi sorunu oldugunu g�rmedim sunuda eklemek isterim bababm sik sik yurt disina �ikardi ve evine d�nd�g�nde onun agiz kokusu olmazdi sonra hemen yine baslardi neden babam bi baska �lkelere gittiginde agiz kokusunda azalma olurki hava degisikliginden mi?ve de tatile gittigimiz d�nemlerdede bi azalma olurdu sonra detaya inmek gerekirse benim kansisligimda var demir eksikliginden kaynaklaniyo olabilir mi ��nk� ispanak felan yedikten sonra kokum tamamen yok olmustu
Başa Dön
Josephine Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Josephine Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Nisan-2014 tarihinde 22:39
İlk gönderen: özlem �zlem yazdı:

ben her y�nden babama benzemisimdir hatta annem dalga ge�er bu konuda agiz kokunuz bile dahil herseyini babandan almisin der.babamdaki hangi sey bana ge�tiki benim agiz kokum var diye hep d�s�nm�s�md�r ama babam gayet sagliklidir bu yasina kadar hastanee gittigini bile bilmem yanliz �ocuklugumdan hatirladigim kadariyla babamin b�brek tasi vardi bi ara bu sebep olamaz dimi onun disinda bug�ne kadar babamin bi sorunu oldugunu g�rmedim sunuda eklemek isterim bababm sik sik yurt disina �ikardi ve evine d�nd�g�nde onun agiz kokusu olmazdi sonra hemen yine baslardi neden babam bi baska �lkelere gittiginde agiz kokusunda azalma olurki hava degisikliginden mi?ve de tatile gittigimiz d�nemlerdede bi azalma olurdu sonra detaya inmek gerekirse benim kansisligimda var demir eksikliginden kaynaklaniyo olabilir mi ��nk� ispanak felan yedikten sonra kokum tamamen yok olmustu

Ispanagin ge�ici olarak agiz kokusunu bastirdigini ben de farkettim. Ayrica ispanagin agzin i�ini temizleme �zelligi de var, ne zaman haslanmis ispanak yesem dilimi dislerimi s�rtt�g�m zaman dislerimin adeta misvakla kazinmis gibi tertemiz plaksiz oldugunu farkediyorum. Ne g�zel bir bitki. Murat hocam siz ispanakla ilgili ne d�s�n�yorsunuz ?

Sevgili �zlem, hastalik sikayetlerimiz �ok benzer. Bu arada demir eksikligi bende de hep var ve bende s�phelenilen "ozena" adinda bir burun hastaliginin demir eksikligi d�nemlerinde ortaya �iktigi yaziyor literat�rde.
Ayrica yurtdisi seyahati dedigin i�in benim aklima sorunun "alerjik" olabilecegi geldi, bir insanda alerjik rinit varsa hava degisiminde ge�ici d�zelme olabiliyor. S�yle ki ben istanbuldan ankaraya gittigimde, nem olmadigi i�in karasal iklim dolayisiyla alerjik belirtiler azaliyor. Bu hep b�yledir.
Ayrica hocamin da dedigi gibi Genetik olarak burnunuzun fizyolojisinde bir sorun olabilir. Senin babanin ve babannenin burnunda mesela kemik deviasyonu olabilir, muhtemelen burun sekilleriniz de aynidir. Yada burun mukoza yapiniz ���n�z�n de sagliksiz olabilir.... gibi gibi.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kader Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Nisan-2014 tarihinde 08:44
bende ilk basta sizin gibi d�s�nd�m acaba genetik olarak burunla ilgili sorunlarimiz olabilir mi diye ama kbb ye gittigimde doktor burnunumla ilgili herhangi bi sorun olmadigini benim takintili oldugumu s�yledi sin�slerimde temiz �ikti sadece kansizlik sorunum var bide hormanlarma baktiracagim ben hep hormanlarimdan s�phelenmisimdir.sey bide belki sa�ma bulcaksiniz ama bi ara bu lanet olasi agiz kokusundan dolayi �ok aglardim ve ozamanlar agiz kokum azaldi aglamalarimdan sonra burun felan bosaliyo temizleniyo yani bununla bi ilgisi olabilirmi? sonra agzim kapali uyudugumda sabah birden kalkinca hi� koku olmamisti 6 saniye sonra tekrar gelmisti daha bir�ok agiz kokumun gittigi zamanlar hakkinda tespitim var
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Josephine Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Nisan-2014 tarihinde 16:50
İlk gönderen: özlem �zlem yazdı:

bende ilk basta sizin gibi d�s�nd�m acaba genetik olarak burunla ilgili sorunlarimiz olabilir mi diye ama kbb ye gittigimde doktor burnunumla ilgili herhangi bi sorun olmadigini benim takintili oldugumu s�yledi sin�slerimde temiz �ikti sadece kansizlik sorunum var bide hormanlarma baktiracagim ben hep hormanlarimdan s�phelenmisimdir.sey bide belki sa�ma bulcaksiniz ama bi ara bu lanet olasi agiz kokusundan dolayi �ok aglardim ve ozamanlar agiz kokum azaldi aglamalarimdan sonra burun felan bosaliyo temizleniyo yani bununla bi ilgisi olabilirmi? sonra agzim kapali uyudugumda sabah birden kalkinca hi� koku olmamisti 6 saniye sonra tekrar gelmisti daha bir�ok agiz kokumun gittigi zamanlar hakkinda tespitim var

sen o KBB hekimlerine pek g�venme:)�ok iyi ve �nl� bir profes�r�n istanbuldaki muayenehanesine gittim. Heryere kamerayla bakti hi�bisey diyemedi. 2 g�n sonra basit bir devlet hastanesinin asistan doktoru bakti. Bak arka duvarin hep enfekte, sari sari iltihaplari g�r�yomusun diye bir de bana g�sterdi. Ben o iltihaplari ilk gittigim profes�r�n muayenehanesinde de ekranda g�rm�st�m, ama adam orayi transit ge�ti. Ben �ok KBB hekimine gittim, devlet veya �zel. Bunlarin �ogu antibiyotik verip yollamistir, k�lt�r bile yapmadan. Bir de kortizonlu burun spreyi verenler var ki, cehaletin dibi. ��nk� kortizonlu burun spreylerinin prospekt�s�nde su yazar: Burnunda enfeksiyon s�phesi olan kisiler kullanmamalidir. Bu spreyler benim kokumu arttirmistir. O y�zden bence en az 10-20 doktora g�r�nmekte fayda var. ��nk� birisi allerjik diyor, birisi enfeksiyon, birisi kuruluk. Tedavim devam ediyor, bakalim hangi doktor kazanacak ? :)
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Josephine Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Nisan-2014 tarihinde 16:53
Ayrica "koku" deyince direkt "sin�zit"i hedef aliyorlar, sin�sler temiz �ikinca da KBBden degil, git baska yerde ara diyorlar. Halbuki �yle degil. Arastrmaya �seniyorlar. Devlet hastanesiyse kapida bakmasi gereken 70 hasta daha var, sen kokmussun sosyal hayatin bitmis umrunda mi ? Saat 4'e yetistirmeye bakacak 70 hastasini. Digeri desen 300 TL almis, burun spreyi ver kontrole gel bir 300 TL daha alayim'in derdinde.

Sekt�r i�ler acisi.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kader Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Temmuz-2014 tarihinde 21:20
iki kere gittim biri �zelde kamerayla benim dememle iyi bi sekilde bakti ikincisi ise devletteydi oda bi sorunum olmadigini s�yledi k�lt�rdede bisey �ikmadi dahiliye gittim dilimdeki tabakayi g�rd�g�nde direk refl�n var deyip ila� yazip yolladi
Başa Dön
bad-i saba Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bad-i saba Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Ocak-2018 tarihinde 13:39
https://www.google.com.tr/amp/s/m.sabah.com.tr/saglik/2017/12/22/agiz-kokusu-genetik-bozukluktan-olabilir/amp

Sanirim bu yeni bir bilgi. Murat hocam d�s�nceniz nedir konuyla ilgili bir hekim olarak?
"Ne yanar kimse bana ates-i dilden �zge
Ne a�ar kimse kapim bad-i sabadan gayri"
Başa Dön
bad-i saba Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bad-i saba Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Ocak-2018 tarihinde 13:45
https://www.google.com.tr/amp/s/www.cnnturk.com/amp/saglik/agiz-kokusunun-kaynagi-belirlendi
Ayni haberin baska bir linki.

A
"Ne yanar kimse bana ates-i dilden �zge
Ne a�ar kimse kapim bad-i sabadan gayri"
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Ocak-2018 tarihinde 19:59
Bu haberi okumustum. Enzimatik seviyede ikincil derecede veya hatta ���nc�l derecede etkilidir, Klinikte pratige yansiyan bir cephesini g�remedim. Bu sebeple bu haberi forum i�erisinde sizlere duyurmamistim
-M
Başa Dön
Burazin Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Burazin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Ocak-2018 tarihinde 01:45
Konuyla alakasiz olacak ama bedbahtadamdan haberi olan var mi?
Bedbahtadam kardesim g�r�rsen mesaj atar misin?
Baska hesap aldin sanirim.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.