Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: cb12 agiz kokusu icin gargara Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
anamuur
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 53
Alıntı anamuur Cevaplabullet Konu: cb12 agiz kokusu icin gargara
    Gönderim Zamanı: 05-Nisan-2014 Saat 21:29
hocam yeni bir gargara cikmis agiz kokusu icin reklamlarda gordum icerigi hakkinda bir.bilginiz var mi etkili olur mu sizce
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Nisan-2014 Saat 11:11
Sordunuz, Simdi düsüncemi yazayim.
1- Bu ürün alkol içeriyor bu sebeple tek kalemde üzerini çizerim. gerisini konusmaya gerek yok. Fakat madem klavye basina oturdum o halde devam ediyorum:

2- Tatlandirici ve koku vericiler içeriyor. Bu maddeler saatler sonra koku yapicidir.

3- Bir haftadan uzun kullanirsaniz agzinizi dislerinizi ve dilinizi kahverengine boyar

4- Yapisinda birden fazla sayida alkol bulundugu için yapacagi koku spektrumu genistir.

5- Türkçe sayfada gebeler kullanabilir diye yazilmis. Böyle bir sey ingilizce sayfada yazmiyor.

6- Türkçe sayfada "Dinlenin, bol su için ve maydanoz çigneyin" yazdigina göre isin içerisinde saticinin da kendi ürününden süphesi olabilir veya cehaletin web sayfasina izdüsümü olabilir.

Böyle gereksiz ürünlere pirim vermeyin.
=======================================

ODEROL gargara bu üründen daha iyidir , daha etkilidir, daha kalitelidir, daha dürüst bir firmasi vardir, daha ucudur, kimyasal yapisi mükemmele daha yakindir.

Fikrimi sordugunuz için tesekkür ederim
-M

Düzenleyen aydinmur - 02-Haziran-2014 Saat 10:13
IP
anamuur
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 53
Alıntı anamuur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Nisan-2014 Saat 17:38
ben tesekkur ederim hocam siz olmasaydiniz boyle bir urunu coktan alip kullanmistim bile.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Nisan-2014 Saat 20:38
Gargaranin adi yurtdisinda sb12 olarak geçiyor, neden böyle bir seye ihtiyaç duymuslar acaba ?

Tablet seklinde olani da var. Ilk defa tablet seklinde bir agiz kokusu ilaci gördüm.

Hocam, agzi dili boyayacak olsa mutlaka uyarirlardi. Yurtdisinda bu tür uyarilari yapmayanlar büyük ceza aliyor. Içindeki Chlorhexidine Diacetate miktari düsük olabilir mi ?

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Nisan-2014 Saat 20:44
(her konsantrasyonda) CHX sert ve yumusak dokulari boyar.
IP
evian
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 220
Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Nisan-2014 Saat 06:48
daha beter edio bu gargara ! ben denemistim buunu alcool dolu bu resmen votkayla gargara gibi oluyo ! signal expert alkolsuz ve aquafresh alkolsuz var aktif zincli çinko yani birmilyon kez daha guzel etkili ha birsey daha diycem bunlar iki uç sene once yoktu ! murat hocanin gargarasi çikmadan ordan yururttuler bence ! Turkiyeden 3 sise almistim buralarda yoktu diye bir sene sonra listerine ve signal sonrada aquafresh çikardi ! adamalr yenilik nerde tak aninda goruntu ! bizdede tesvik engelliyolar neymis surmak yok yola devammis murat hocanin burun damlasi çiksin en az uç ay sonra burdada çikar adamalrin internet arastirma sistantlari var forumlarda ne oluyo ne bitiyo tum arastiriyolar! bizdede muzik dinleyip twit atmaktan baska film izlemeye yariyor internet sorsan internetsiz yapamiolar ama hiç faydali kullanilmiyor internet yasalari bile yok bizde millet milyar odlarlar kazaniyor tek kurus vergi vermiyor. ista adamalr bundan ileri bizim darmayi dolmayi bile bir senedir farsi diye biberi patlicani tomatesi dondurulmus yemek olarak satiyolar!neler neler sonra efendim avrupa soyle boyle hayatlari arak bunlarin
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Nisan-2014 Saat 11:38
Mideden gelen koku için freshies veya crystal breath kullanan var mi ? Sadece sogan sarimsak kokusu için mi etkilidir yoksa gastrit, kabizlik gibi kokulara da faydali olur mu ?
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 123
Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2014 Saat 08:45
mideden olma ihtimali ile freshies kullandim ama faydasi olmadi. bunun yaninda normal kudret nari macunu ile zeytinyagli kudret narini denedim, hiçbirinin faydasini görmedim. sadece kudret nari macunu mideyi rahatlatiyor ve siskinligi azaltiyor.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Nisan-2014 Saat 20:36
Freshiesi migrostan aldim, görünce hatirladim daha önce kullanmistim. Geçen sefer biraz ise yaramisti bu kez sanki midem agzima geldi. Agzimda aci bir tat oldu, biraz susup konusmaya basladigimda yanik gibi kömür gibi tuhaf bir koku geldi. Freshiesi kullanirken , eucarbon diye gaz için bir ilaç da kullandim onda kömür içerigi var eucarbonun etkisi de olabilir.

CB12 'nin en büyük yarari , agiz kokusu sorununu normallestirmeye yarayacak olmasi. Yani söyle, insanlar bu reklami izleyince, agzi kokan tanidiklarina " sende de agiz kokusu var, bu gargarayi denesene " diyebilecek. Gargarayla sorunu çözülemeyen kisiler doktorlara gidecek, hastalar çogaldikça doktorlar kendilerini gelistirmek zorunda kalacak. Biraz uzun bir yol gibi ama hiç yoktan iyidir.

Simdilik tek sorun, reklamlarin Müge Anli 'nin programinin arasinda yayimlaniyor olmasi. Saat 7 - 10 arasinda prime timeda yayimlansa daha dogru hedef kitlesine ulasir.
IP
biyologokhan
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1
Alıntı biyologokhan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mayis-2014 Saat 09:55
Orjinalini yazan: aydinmur

Sordunuz, Simdi düsüncemi yazayim.
1- Bu ürün alkol içeriyor bu sebeple tek kalemde üzerini çizerim. gerisini konusmaya gerek yok. Fakat madem klavye basina oturdum o halde devam ediyorum:

2- Tatlandirici ve koku vericiler içeriyor. Bu maddeler saatler sonra koku yapicidir.

3- Bir haftadan uzun kullanirsaniz agzinizi dislerinizi ve dilinizi kahverengine boyar

4- Yapisinda birden fazla sayida alkol bulundugu için yapacagi koku spektrumu genistir.

5- Türkçe sayfada gebeler kullanabilir diye yazilmis. Böyle bir sey ingilizce sayfada yazmiyor.

6- Türkçe sayfada "Dinlenin, bol su için ve maydanoz çigneyin" yazdigina göre isin içerisinde saticinin da kendi ürününden süphesi olabilir veya cehaletin web sayfasina izdüsümü olabilir.

Böyle gereksiz ürünlere pirim vermeyin.
=======================================

ODEROL gargara bu üründen daha iyidir , daha etkilidir, daha kalitelidir, daha dürüst bir firmasi vardir, daha ucudur, kimyasal yapisi mükemmele daha yakindir.

Fikrimi sordugunuz için tesekkür ederim
-M

Sayin aydinmur,
söylediklerinize katilmiyorum ve insanlari yanlis yönlendirdiginiz için de sizi kiniyorum. ürünü tam olarak bilmeden ön yargili biçimde insanlari yanlis bilgilendirmissiniz. Simdi sizin söylediklerinize gelince;

1-Evet ürün Alkol içeriyor! içermesi de gerekmektedir. Çünkü içerisindeki klorhexidin in stabil hale gelmesi için alkol ihtiva etmektedir yoksa klorhexidin tam olarak etkisini göstermez. içerisindeki Alkol oranida %1.8 dir. Sizin örnek gösterdiginiz piyasadaki diger ürünlerdir ve içeriginde %21.6 alkol vardir.%1.8 alkolün zararlarini oturup konusabiliriz.

2-Tatlandirici ve koku içermesi kozmetik amaçlidir bu ürün 12 saat boyunca agzinizda nane ferahligi saglamaz, kozmetik olarak geçici ferahlik ve koku verir.ASIL ETKISI AGIZDAKI KÖTÜ KOKUYA SEBEP OLAN GAZLARI PARÇALAMASIDIR!!!

3-Senelerce kullansaniz dahi agizda ve dislerde renklenme yapmaz klorhexidin miktari optimum düzeydedir. Yapilan klinik çalismalarda yapmadigi ispatlanmistir. Eger yaparsa bana ulasin paranizi iade edelim.Sizin söyledikleriniz agiz antiseptiklerinde kullanilan klorhexidinin uzun süre kullanimindan dogan yan etkilerdir. Bu ürün antiseptik degildir!

4-Alkol konusunu zaten yukarida yazdim. Bu konu literatürde ribaund atak diye geçer. Yani çok alkollü ve antiseptik ürün kullanip birakirsaniz agiz florasini bozdugunuz için bu ürünleri biraktiginizda koku daha siddetli bir sekilde geri gelebilir.

5-Evet gebelerde dahi kullanilabilir. Yapilan çalismalarda sistemik dolasima geçmedigi gözlemlenmistir.
Çalismalari özelden paylasabilirim.

6-Normal ilaç alimlarinda bile doktorlar hastalarina tavsiyelerde bulunurlar. (bol bol su iç, C vitamini al, terleme, protein al vb.) simdi doktor bu ilaçlari verirken aslinda ilaç bir ise yaramiyor sen dinlen vitamin al bu hastalik geçer mi demek istemistir??
Her hastalikta tavsiyelerde bulunulur.

Asil gelelim Oderol tanitimina!
1-Oderolün yapilan bir klinik çalismasi yoktur ve CB12 nin klinik çalismalarini kullanmaktadir.Aksini ispat ederseniz buyrun kanit gösterin!!
2- Oderol ucuz dediginiz; uzun süre kullanimda CB12 daha ucuzdur! CB12 250ml ve günde 2 defa kullanimi vardir.   Oderol günde 3 defa ve 200ml dir. Matematigi olanlar farki görebilir.
3- Firma konusu arastirilabilinir. Global bir firmanin ürünüdür.
4-Kimyasal formülü mükemmele yakin demissiniz, ellerinde literatür bile yok; ki CB12 nin çalismalarini kullaniyor.
5-Yukarida Klorhexidin i bombalamissiniz ama Oderol de Klorhexidin içeriyor?

Düzenleyen aydinmur - 02-Haziran-2014 Saat 10:14
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mayis-2014 Saat 13:04
Chlorohexidin (CHX) hem glukonat hem asetat formunda deri ve mukozalarda ve apatit yüzeylerde kümülasyon gösteren glukonik asit esteridir ve kisa sürede kahverengiye boyar. Biz klinikte ortalama 7 inci günden sonra bu renklesmeyi tesppit ediyoruz. Bu sebeple chx içeren gargaralari en uzun 1 hafta veririz. Oderol de 1 haftadan sonra boyar, çünki onda da CHX bulunmaktadir.

Biliyorsunuz alkol, alkolik fermentasyon yapan bakteriler tarafindan aldehitlere formol'e dönüstürülür. Bunlar keskin kokulu hidrokarbonlardir. Bu sebeple agiz kokusu ürünleri alkolsüz imal edilmektedir. Bu çok bilinen basit-temel bir bilgidir. Adeta ilke'dir. Agiz kokusu ürünlerine çözücü olarak su veya gliserin kullanilmaktadir.

Bilmem açiklayici oldu mu?
-M
IP
evian1
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 7
Alıntı evian1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mayis-2014 Saat 15:58
yuzde doksan dokuz muslim ulkeyiz diyor genel anketler ! cogu haram olanin azida haramdir efendi ! isterse bir damla olsun !
IP
buket
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 15
Alıntı buket Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mayis-2014 Saat 16:44
hocam parodontax agiz gargarasi için ne düsünüyorsunuz? sürekli kullanima uygun mudur?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mayis-2014 Saat 16:54
Onun kimyasal yapisini bilmiyorum Buket hanim.
Neler var içinde ?
-M
IP
buket
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı buket Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mayis-2014 Saat 11:02
D-glukonik asit, N,N''-bis(4-klorofenil)-3, 12-diimino-2,4,11,13-tetraazatetradekanediamidin bilesigi(2:1)(klorheksidin diglukonat) 0,2%w/v
çözücü(78,8%w/v),çözünmeyi arttirici madde (0,8%w/v),nem tutucu(20%w/v) ve aroma(0,2%w/v)
hocam sisenin üzerindeki içerigi aynen yazdim :)bunu doktor dis etlerim hassas oldugu için verdi.
IP
buket
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı buket Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mayis-2014 Saat 11:07
klorheksidin için yazdiklarinizi okudum, bu lekeler geçici mi, ben de oldu. Sürekli kullanimi leke disinda bir sorun yaratir mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mayis-2014 Saat 12:08
Bu ürünün yapisina göre biyo davranisi su sekildedir:

D-glukonik asit esterlenip hyaluronic acid'e dönüsen çekirdek moleküldür. Bu madde eklemlerin içerisine injekte edilen, bag dokusu tamir maddesidir. Bir gargara içerisine konulmasi dis etinin tamir olayina yardim etmesi amaci ile olabilir.

Klorheksidin antiseptiktir fakat disleri ve dili boyar. Bu sebeple 1 haftadan uzun kullanilmamalidir.

Yapisindaki aroma ise ürünü kullandiktan saatler sonra kokuya dönüsebilir.
-M
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mayis-2014 Saat 12:10
Orjinalini yazan: buket

klorheksidin için yazdiklarinizi okudum, bu lekeler geçici mi, ben de oldu. Sürekli kullanimi leke disinda bir sorun yaratir mi?

Evet geçicidir.
1 haftadan uzun kullandiysaniz kahverengi renklesme henüz basladiysa 1-2 hafta içinde tamamen kaybolur. Eger daha uzun kullandiysaniz kaybolmasi aylar sürebilir.
-M
IP
buket
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı buket Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mayis-2014 Saat 18:02
çok tesekkür ederim hocam, iyi ki varsiniz...
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Haziran-2014 Saat 10:22
Geçtigimiz cumartesi günü Izmir'de meslektaslarima hitaben agiz kokusu üzerine bir konferans verdim.

Bu ürünün ithalatçisi firmanin ürün sorumlu müdürünü konusmama davet ettim. Gelemedi isi çiktigi için Istanbul'a dönmüs, yerine bir baska kardesimizi dinleyici olarak vekaleten göndermis.

Alkolun neden ve nasil koku yaptigini orada anlattim. Bütün meslektaslarimi alkollü ürünler konusunda aydinlattim. Agiz kokusundan baska, alkollü gargaralarin agiz kanseri ile iliskili oldugunu söyledim, Isterdim ki, bu ürünün sorumlusu da orada olsun ve onu da ikna edeyim, böylece bu ürünün ithalatini durdursunlar ve ilaci piyasadan çeksinler keske. Paramiz yurt disina gitmesin, gereksiz yere insanlar umutlanmasin keske.
-M
IP
buket
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı buket Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Haziran-2014 Saat 20:53
Hocam emekleriniz için sonsuz tesekkürler, sayenizde çok yararli bilgiler ediniyoruz. Arkadaslar ben cb12 adli gargarayi denedim, parami çöpe atmis gibi hissettim, Pharmol Zn kullaniyorum simdi,çok memnunum :) Daha önce parodontax'i tavsiye etmistim ama Murat hocamin dedigi gibi bir haftadan fazla kullanilmiyormus...
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu