Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Ben iyilestim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Biteral tetradox !

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı hakan44 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Biteral tetradox !
    Gönderildi: 14-Agustos-2014 tarihinde 12:11
merhaba daha �nce biteral kullanipta agiz kokusu ge�en arkadaslar forumda g�rd�g�m i�in bitarel tek basina alip denemistim ancak kokuya herhangi bir etkisi olmamisti ge�enlerde doktor tetradox ve biteral verdi ila� i�eli 3.g�n�m ve kokuda yari yariya hafifleme var bu neyin ipucusu olabilir acaba?
Başa Dön
afaff Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı afaff Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Agustos-2014 tarihinde 17:17
bu ila�larin ikisi de antibiyotik biterali tek basina kullandiginda etki etmedigine g�re tetradox ise yaramis olabilir
Başa Dön
hakan44 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı hakan44 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Agustos-2014 tarihinde 10:10
sans eseri ila� iyi gelip beni iyilestirse acaba kokunun ilaci biraktiktan sonra geri gelme ihtimali var mi beni d�s�nd�r�yor ..?
Başa Dön
mahoni Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mahoni Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Eyl�l-2014 tarihinde 19:31
Ben 10 gun nidazol kullandigimda koku tamamen kaybolmustu ve dunyaya yeniden gelmis gibiydim.Ama ilaci kestikten hemen sonra koku geri geldi. Durum bu
Başa Dön
erkannn1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı erkannn1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Ocak-2015 tarihinde 10:26
Mahoni nidazol icince koku yaninda dildeki beyazlikda gitmismiydi?
Başa Dön
ncort Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ncort Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 20-Mayis-2015 tarihinde 01:00
İlk gönderen: erkannn1 erkannn1 yazdı:

Mahoni nidazol icince koku yaninda dildeki beyazlikda gitmismiydi?

Gitmedi bende ama kokuyu sifirladi.
Başa Dön
mahoni Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mahoni Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Mayis-2015 tarihinde 12:38
Erkan kusura bakma inan daha yeni gordum mesajini!
Dildeki beyazlik gitmismiydi,dikkat etmedim.
Ama bende pas rengi bir tabaka oluyordu.
Koku sifir olsa dahi o tabaka vardi.
Başa Dön
allahkurtarsin Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı allahkurtarsin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Subat-2017 tarihinde 01:05
Merhaba arkadaslar �ncelikle hepinizi sevgiyle selamliyorum Murat hocamiza da tesekk�r ediyorum
Arkadaslar bende burdaki �ogu arkadasimiz gibi agiz kokusuna sahiptim gitmedigim dahiliye kbb dis�i kalmadi �ogu sallamadi dis fir�ala vb git dedi her seferinde daha �ok bunalima girdim su an T�rkiye'nin en iyi universitelerinden birinde en iyi b�l�mlerden birini okuyorum ama 1 d�nemde gittigim ders sayisi bir elin parmagini ge�mez artik evime kapandim bu koku y�z�nden ta ki bir hafta �ncesine kadar
Arkadaslar problem agizda diski kokusu dilimin arkasinda agir koku bogazimda hafif ama s�rekli beyaz bisey dilimin yogun pasi flagly ile ge�me halsizlik yorgunluk sabah inanilmaz derecede agir koku s�rekli dis ��r�g� ( dis ipi gargara ve dis fir�alamaya ragmen ) artan g�z bozuklugu vs
Ge�enlerde surda bir arkadasimiz bi doktora online soru sormustu cevap olarak oksijenli su ve karbonatli gargarayi bir hafta �nermisti doktor bende onu yaptim koku g�n i�inde �ok azaldi ama agizda aci tat hala mevcut yani flagly etkisi yapti bu iki ayri gargara
Murat hocam peki bu yazdiklarimdan nasil bi sonuca varabiliriz simdi Saygilarimla
Başa Dön
ahmetmehmet1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Subat-2017 tarihinde 17:34
kbb gittin mi ? burun eti yada sin�zit olabilir. ek olarak ��r�k varsa yaptir.
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Mart-2017 tarihinde 21:45
İlk gönderen: ahmetmehmet1 ahmetmehmet1 yazdı:

reis sen iyilesmedinmi bademcik ameliyati oldugun halde?
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
ahmetmehmet1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Mart-2017 tarihinde 17:28
İlk gönderen: bazenhissediyor bazenhissediyor yazdı:

azaldi . tabi ben bademcik ameliyatini bademcik b�y�d�g� i�in oldum. bademcik o kadar b�y�m�s ki yutkunmada takiliyordu doktorlar ameliyat sirasinda farketmisler normalde k���k g�z�k�yor ama dalinca ameliyatta.

Bademcik tasin varsa zaten hayatin boyunca temizlecegine agiz kokusu �ok k�t� yapiyor ameliyat olmak daha iyidir. Bademcik tasi koku yapar temizlesende.

Benim sorun ise geniz akintisi ve burun kaynakli ameliyat olacam yazin.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Mart-2017 tarihinde 15:07

İlk gönderen: bazenhissediyor bazenhissediyor yazdı:

azaldi . tabi ben bademcik ameliyatini bademcik b�y�d�g� i�in oldum. bademcik o kadar b�y�m�s ki yutkunmada takiliyordu doktorlar ameliyat sirasinda farketmisler normalde k���k g�z�k�yor ama dalinca ameliyatta.

Bademcik tasin varsa zaten hayatin boyunca temizlecegine agiz kokusu �ok k�t� yapiyor ameliyat olmak daha iyidir. Bademcik tasi koku yapar temizlesende.

Benim sorun ise geniz akintisi ve burun kaynakli ameliyat olacam yazin.

hmm sagolun haklisiniz fakat devlet hastanesi doktorlarina g�re �yle bi problemim yok fakat ben bademciklerimden artik �ikartiyorum �ikarttigimda kokunun taslar dururkenkine g�re %80 civarinda oran bile s�yl�yorlar yani kafadan bayagi azaldigini s�yl�yorlar tespitime g�re sorunum orda ama sizle birlikte geniz akintimda mevcut geniz akintimla ilgili doktor sin�zit filmi �ekti bilimsel olarak g�r�nm�yor dedi ama bu nasil iski herzaman bogazimda bembeyaz balgam �zellikle aciktigim zamanlarda artiyor bu Geniz eti denen sey le bi ilgisi olabilrimi bu akintinin acaba
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
denizedogru Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı denizedogru Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Mart-2017 tarihinde 15:21
Hocam geniz akintisi direkt alerjik reaksiyon olarak ortaya �ikabilir mi yoksa alerji burnumuzu etkiledigi i�in mi geniz akintisi ortaya �ikiyor? Geniz akintisi olanlarin genelde burnundan nefes alma sorunu var.
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Mart-2017 tarihinde 21:16
Neredeyse b�t�n geniz akintilari aslinda belirli bir oranda (az veya �ok) alerjik cevap sebebi ile ortaya �ikar.

-M
Başa Dön
sifa Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı sifa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Mart-2017 tarihinde 19:10
HIMM SU MESELE.. KENDI DENEYIMLERIMI AKTARAYIM.. GENIZ AKINTIM TATLI YEDIGIMDE BOGAZIMI TIKAYACAK KADAR ARTIYOR.. �AY VE KAHVE DE DAHIL.. SIYAH �AY �ZELLIKLE MAHVEDIYOR.. BIR ANDA HIZLI VE �OK YEMEK YEDIGIM DE AKINTIM �OK ARTIYOR.. S�T I�TIGIMDE ARTIYOR.. MEYVE BILE OLSA �OK SEKERLI MEYVELER YEDIGIMDE ARTIYORDU BUNLARA DENEME YANILMA YOLUYLA KENDIM BULDUM VE SU AN HAYATIMDA YOKLAR INANILMAZ RAHATIM.. G�NDE EN AZ 2.5 LITRE SU I�IYORUM VE IKI �G�N BESLENIYORUM.. S�REKLI BIRSEYLER ATISTIRMAK VE YEMEKTE AKINTIYI ARTIRIYOR.. SABAH VE AKSAM ARASINDA SADECE SU I�IYORUM.. VE GENIZ AKINTIM �OK AZ SU ANDA EN AZINDAN BENI RAHATSIZ ETMIYOR KALDI KI BEN BU AKINTIDAN DOLAYI DIS FIR�ALAMAKTA ZORLUK �EKEN BIRIYDIM MIDEM AGZIMA GELIRDI.. EKSTRA HI�BIR ILA� HI�BIR OPERASYON SIZI IYILESTIRMEZ.. IYILESMEYE KENDINIZE IYI BAKMAKTAN BASLAYIN..
Başa Dön
allahkurtarsin Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı allahkurtarsin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Mart-2017 tarihinde 22:40
Arkadaslar �ncelikle herkese selamlar murat hocama saygilar sunu s�ylemek istiyorum 21 yasindayim Su yasta hayatimin en g�zel yillari mahvoldu daha s�yleyecek bisey de yok hepiniz hakkinizi helal edin benden bu kadar Saygilarimla
Başa Dön
denizedogru Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı denizedogru Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Mart-2017 tarihinde 09:26
��z�m� bulduk iki �g�n yiyecegiz ve atistirmak yok.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı sifa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Mart-2017 tarihinde 11:13
IRANLI DR.FERIDUN BATMANGHELIDJ
..
SADECE SU ILE �LSER TEDAVISI
..
Iranli hekim Dr. Feridun Batmanghelidj, suyun hastaliklara iyi geldigini, insani iyilestirdigini hapishanede �grenmis.
Bunu su sekilde anlatiyor:
�1979�da, Iran Devrimi patladiginda, ben siyasi bir tutuklu olarak hapiste bulunuyordum.
Bir g�n, kogusta, mahk�mlardan birinin, koridorda, iki b�kl�m olmus vaziyette, inanilmaz mide sancilariyla kivrandigini g�rd�m.
Beni g�r�nce izdirapli bir sesle ��lserim beni �ld�r�yor� diye seslendi. �Iyilesmek i�in ne yaptin?� diye sordum.
'��� adet Tagamet ve bir sise dolusu antiasit aldim ama bana misin, demedi� diye cevap verdi.�
IKI BARDAK SU
Dr. Feridun Batmanghelidj, 10 saatten beri bu sekilde izdirap i�inde sanci �eken hasta mahk�ma, gayri ihtiyari m�dahale eder ve �lmek �zere oldugunu d�s�nd�g� adama iki bardak su i�irir.
Fakat ne g�rs�n, adam �ok ge�meden kivranmaktan kurtulur.
Agri 8 dakika i�inde ge�iyor.
Daha sonra hastasi 3 saatte bir 500 mL (1 k���k pet sise ya da 2 b�y�k su bardagi) su i�meye devam ediyor.
Akut d�nem ge�tikten sonra hastaya yemekten yarim saat �nce 250mL yemekten 2.5 saat sonra 250mL ve aralarda istedigi kadar su i�mesini �neriyor.
.....
YEMEKTE SU YOK
Yemeklerde su vermiyor.Bu uygulamayi s�r�d�r�yor ve hasta iyilesiyor.
Yillarca mide agrisi �ekmiyor.
O g�nden sonra Dr. Batmanghelidj, suyun sifa verici etkisi �zerine �alismalarini yogunlastirma karari alir.
..
3000 �LSER HASTASI
SADECE SU ILE IYILESTI
Cezaevinde kaldigi 2,5 yil i�erisinde, yaklasik 3 bin peptik �lser hastasi tutuklu ve h�k�ml�y� iyilestirir.
Tabi ki ila� olarak yalnizca su kullanmistir!
..
L�TFEN BENI HAPISTEN �IKARMAYIN
Hapse girdiginden bir yil sonra ilk durusmaya �iktiginda h�kime;
insan sagligi i�in �ok �nemli bir bulus yaptigini, yaptigi bu bulusun Iran ve Bati tip dergilerinde yayinlanmasi i�in bir makale yazdigini s�yl�yor.
Idam edilmeden �nce bu yaziyi kendisine teslim etmek istiyor.
H�kim duygulaniyor ve cezasini 3 yila indiriyor.
..
2,5 yil kadar sonra tahliye vakti geldiginde,
�L�tfen izin verin, ben bir m�ddet daha burada tutuklu kalmak istiyorum, zira arastirmalarimin en �nemli evresine girmis bulunmaktayim ve bu kadar �ok hastayi, d�nyanin hi�bir yerinde bu kosullarda bulamam� diyerek, hapishane m�d�r�ne ricada bulunur.
...
G�N�LL� MAHKUM
B�ylece Batmanghelidj, bir m�ddet daha g�n�ll� olarak hapis yatar ve �alismalarini s�rd�r�r.
Hapiste iken kesfinin ilk duyurusunu Iranian Medical Association'da yayinlatir.
Tebliginin bir terc�mesini de �The Journal of Clinical Gastroenterology,
1983 Haziran sayisinda misafir edit�r olarak yayinlatir.
Bug�n, b�t�n d�nyaya sesini duyurabilmis ve ekol olusturmustur.
...
BIOSAAT
Dr. Feridun Batmanghelidj ,insanin dogal olarak bir biolojik saati oldugunu tespit eder.
Yemeklerde su i�ildigi zaman mide pH 'inin y�kseldigini tespit ederek yemekte kesinlikle su i�ilmemesini s�yl�yor.
Midenin yemek esnasindaki pH 'i 1.5
Suyun pH 'i ise 6-7 ..
Yemeklerde su i�ilirse pH y�kselecek ve kimyasal sindirim yavaslayacaktir.
Sindirim yavaslayinca besinler midede daha uzun s�re kalacaktir.
Besinler suyunda etkisiyle iyice sisecektir.Midede siskinlik nedeni budur.
Midenin salgiladigi pH 'i 1.5 olan asitler , bu siskinlikle yukari dogru basin� yapacaktir.
Mide kapagini zorlayarak yemek borusuna ka�is olacaktir.
Yemek borusu mide duvari gibi kalin ve dayanikli degildir ve �ok hassastir.
Yukariya ka�an bu asitler yemek borusunu tahris ederler ve yangi baslar.
Bu refl�d�r.
Bu asitler daha yukariya �ikarak bogazida tahris ederler ve yutkunma zorluklari baslar.
..
Bilinen yanlislik mide �ok asitlidir.
Bunun i�in antiasidler kullanilmalidir.
Antiasidler sindirimi yavaslatmaktan baska bir ise yaramaz
ve refl�y� tedavi etmez.
Dr. Feridun Batmanghelidj bu basit ama k�kl� ��z�m� bulunca su ile refl� tedavisi olumlu sonu�lar vermistir.
Midedeki besinler kimyasal sindirimden sonra oniki parmak bagirsagina ge�erler,
Oniki parmak bagirsagini pH ''i ise 9 'dur.
Alkalidir ortam...
Pankreas bu sirada devreye girer ve bikarbonat salgilar,besinleri alkali yaparak ortami uygun hale getirir.
Eger midede besinler uzun s�re kalirlarsa yukari oldugu gibi asagiya dogruda basin� uygularlar ve pH 1.5 olan asit oniki parmak bagirsagina besinlerden �nce ge�erek burasini tahris eder.
Buda oniki parmak bagirsak �lseridir..
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Mart-2017 tarihinde 13:43
Bu yaziyi internetten aldiniz. Kimbilir hangi siteden kopyaladiniz. Bu sebeple orada yazanlarin yanlis ve yalan oldugunu bilmeden topluma yayilmasina destek verdiniz. Olayin (sizin kontrolunuz disinda olarak) biraz �arpitildigini bilmiyordunuz. Ama simdi �grendiniz.

S�z konusu makalenin orjinali buradadir. Bi karsilastirin bakalim. Makalenin orjinali ile ilave edilip �arpitilmis kisimlari ayirin diye yolluyorum:

http://www.drmurataydin.com/arsiv/Peptic.1.pdf

-M
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı sifa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Mart-2017 tarihinde 21:29
Murat Hocam �ncelikle bu yaziyi internetten almadim. Takip ettigim bir doktorun paylasimini aktardim. Hem yazilanlari kendim de uyguladigim ve faydasini g�rd�g�m i�in hem de kendisine g�vendigim i�in. Ikincisi makalenin orjinalini attiginiz i�in tesekk�r ederim. Her ne kadar g�vendigimiz insanlar da olsa yazilan yazilarin ger�ekligini arastirmak gerekiyor bu konuda haklisiniz ve bu algiyi olusturmaya �alistiginiz i�in de ayrica tesekkr ederim. Lakin makaleyi okudugum da ben bir carpitilma g�remedim. Yazi da sadece makale yok makaleden kesit var diger kisimlari sahsiyetin sitesindeki biyografi den alinmis bazi kisimlari da kendisi tarafindan yapilan y�nteme a�iklama olarak yazilmis. Yani tam bir makale �evirisi oldugunu zaten s�yleyemeyiz. Elbette bu paylasim da ki c�mlelerle makalenin orjinalinde ki c�mlelerin motomot ayni olmasini bekleyemeyiz. �nemli olan su dur ki; Bilimsel veriler de bir carpitilma s�z konusu olmamasi. "Yemeklerden yarim saat �nce su ve yemekten 2.5 saat sonra su i�mek " bu c�mle makale de de aynen ge�iyor kaldi ki ben de bu c�mleye binaen bu yaziyi paylastim. Bunun dogrulugun da bir sikinti yok. Sizin tedirginliginizi anlayamadim bu y�zden. Ve yazi da bu su icme metodunun ciddiyetinden bahsedildigi i�in makalenin diger b�l�mlerin den bahsedilmemis olsa gerek. Makale de bu metodun tek avantajindan bahsedilmis o da su : y�ksek idrar hacmi bazi hastalarda sodyum kaybina neden olabilir ve bu da kramp olusturabilir ve tuz takviyesi yapmak gerekir. Bir de gece tuvalete kalkmanin zor oldugundan bahsedilmis.. bir de hematemez ve melena hastalarinin tedavi seklinden bahsedilmis.. Ben neye takildiginizi anlayamadim.. Bu su i�me y�nteminin yanlis mi oldugunu d�s�n�yorsunuz ? Yoksa bu yazinin internet paylasimi old d�s�nd�g�n�z i�in bilin�sizce paylasilmis oldugundan mi uyarmak istediniz ?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Mart-2017 tarihinde 21:37

Sifa hanim /bey

Internetten almadiginizi ifade ediyorsunuz ama bu yazi Rukiye hanimin 14 Agustos tarihli geridonusumprojeleri.com sitesindeki yazisindan kopyalanmistir. Veya bir ka� yerde aynalanmistir.

Her hangi bir seyden tedirgin degilim. Herhangi bir seye takilmadim. Su i�ilmesine de karsi degilim. Sistematik bir usul ve peryodizm ile su i�menin �lsere faydali olmasi degerlidir. Ancak agiz kokusu ile iliskilendirmekte zorluklar olabilir.

�eviri yazi kasitli veya kasitsiz yapilmis tibbi yanlislar i�ermektedir. Pankreasin bikarbonat salgilmasi, duodenal �lserin olusma mekanizmasi, asitler siskinlik yapip mide kapagini zorladigi ve buna benzer bazi noktalarda hekim olmayan birisi kendi senaryolarini yaziya monte etmis g�r�n�yor.

Makalenin baska yerlerinde de benzer m�dahaleler var. Mahkumun tahliye protokolu, tutukluluk ve mahkumiyet hikayesi de orjinaliyle �rt�sm�yor. Yazilanlar magduriyet derinligini artirmak amaciyla olsa gerek biraz dramatize edilmistir.

Internet sitelerinin i�erisinde neredeyse yok denecek kadar az sayida kaynak dogruyu ifade etmektedir. Bu haberin i�inde su i�menin �lser �zerine faydali oldugu anlatilmis. G�zel bir bilgidir. Ancak �eviren sahis yeterince tarafsiz ve zannedildigi kadar masum kalmamistir. Internet sitesi kaynaklarindan bir bilgiyi alinca saima orjinalinden dogrulamamiz iyi olur.

-M
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı sifa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Mart-2017 tarihinde 14:40
Hocam belki de rukiye hanim baska yerden kopyalamistir. Bunu bilemeyiz.. Kaldi ki ben hocanin sayfasindan aldim. Verilen bilgiler de bir yanlislik g�remiyorum. Pankreas bikarbonat iyonu salgilar sekretin hormonu ile.. Bu bir insanin uydurdugu bir bilgi degil her yerde ge�en genel bir bilgidir. Neyse konu bu degil zaten konu agiz kokusu da degil konu su i�menin bile bir prosed�r� vardir ve bunun dogru uygulanmasi bir �ok hastaligi tedavi edebilir.. Agiz kokusuna da gelince elbette direkt bir etkisi yoktur ama ek y�ntemlerle kokuya etkisi oldugunu deneyimledim. Zira sindirimi rahatlatiyor bu su i�me sekli daha kolay sindirim olmasini sagliyor.. Su an diyetime ara verdim ve bu i�me y�ntemini hala uyguluyorum ve g�nde 2,5 litre su i�iyorum koku bayagi azaldi tatli vs yedigim halde.. Ama tabi sifirlanmasi i�in uzun soluklu bir y�ntem lazim.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Mart-2017 tarihinde 14:16
Simdi s�yle bir durum var:
Mekanizmasini izah etmezsek iddia ettigimiz olgu hipotezden �teye gidemez.

S�yle bir �rnek vereyim:
Simdi 1 milyon diyabet hastasina bir anket yapsam.
Sorsam: Ka� numara pantolon giyiyorsunuz?

Cevaplarin i�erisinde elbette belirli bir beden numarasi, diger beden numarasindan biraz fazla �ikacaktir. Diyelim ki 42 beden pantolon giyenlerin sayisi fazla �ikmis olsun.

Simdi ben 42 beden pantolon giymek insani diyabet yapar diyebilir miyim?

Hayir diyemem.
��nk� mekanizma me�hul ise istatistik istatistikten ibarettir.

Su i�en mahkum �rnegine geri d�nelim.
Mesela 10000 kisi su i�ince peptik �lser agrisi kayboluyor. O halde ben simdi su �lseri iyilestirir diyebilir miyim? Hayir diyemem. Mekanizmasinin ne oldugunu a�iklamak sarttir. Zaten makalenin yazari da bunu kendi agziyla s�ylemistir.
Beni anliyor musunuz?
Bu bilgi degersizdir su i�meyin demedim. Su i�mek peptik �lseri iyilestirmez de demedim. Su i�meye karsi da �ikmadim. Ancak ispatsiz , belirsiz, yollara saplanmamak lazimdir, pesinden gitmemek, bosa mesai ve umut baglamamak lazimdir.

Benzer itirazlarimi hacamat adi verilen hurafe ve garabet temsilcisi uygulama i�in de yaptim. Orasini burasi kanatip iylestim diyen mazosist bir uygulamadir. Hi� bir ispatlanmis bilim destegi bulunmamaktadir. Alkali diyet i�in de itiraz ettim. Dikkat ediniz mekanizmasi belli degilse bilim zemininde ispatlanmis ve a�iklanmis bir mekanizma yok ise hep itiraz ettim. ��nk� sarlatanlar, para, s�kse pesinde olan sahtekarlar bu sekilde ortaya �ikarlar. mekanizmasi belli olmayan dedikodu ve hurafelerin arkasinda gizlenirler. Sizleri bunlardan korumak isterim. Uyanik olun.

Gelelim bireysel �ikarimlarin degerlendirilmesine.
Birisi gazoz i�ince dizimdeki yara iyilesti diyebilir. Kafama miknatis koydum, kabizligim iyilesti diyebilir, biyomanyetik rezonans, yaptirdim tirnagim uzadi diyebilir. Hatta bunu 20 kisi s�ylemis olabilir. Bu, onlarin bireysel deneyimidir. Genele yansitmak i�in mekanizmanin bilim zemininde ispatlanmasi gerekir. Gazoz dizdeki ekleme veya yaraya nasil etki ediyorsa bunu ispatlamak gerekir. Ancak o zaman genele seslenip davet edip gazoz i�in iyilesin diyebiliriz.

Bilmem bu konuda yeterince net olabildim mi

Ben bir burun damlasi gelistirdim. Tip 1+2 kokular i�in m�kemmel sonu�lar aldim. Hatta �igir a�acagini d�s�n�yorum. Bu kadar g�veniyor olmama ragmen ne form�l�n� verdim ne de sattim ne de hediye ettim. I�inizden bana para teklif edenlriniz oldu, imza karsiligi kendi �zerinde kullanmami isteyenleriniz oldu, Ankara'dan IstanbuL'dan buraya gelip ilaci kullanmak isteyenler oldu (arzu ederse kendisi anlatsin), ama uygulamadim. ��nk� bilim destegi ve mekanizmanin ispati hen�z yapilmamisti. Bu konuda ne kadar titiz olunmasi gerektigini �rnek vermek i�in yazdim bunlari.

Bir ka� kisi kendini jiletleyip kanatip par�alayip iyilestim dedi diye pesinden kosmayin diye anlattim. mekanizmasi ve bilim destegi olmayan yollara sapmayin. Hurafelerin pesinden umut ve paranizi harcamayin. Bu beden bizim degil.

-M

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı sifa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 22-Mart-2017 tarihinde 10:21
SIZI �OK IYI ANLIYORUM HOCAM. BU SAYFA SIZE AIT VE SIZIN A�TIGINIZ BIR PROTOKOL DE YANLIS ISLEMLERIN YAPILMASI YA DA BILIMSEL DAYANAGI OLMAYAN MEVZULARIN UYGULANMASI SIZI BIZI D�S�ND�G�N�Z I�IN �ZER. AMA SIZ DE BIZI ANLAYIN.. SU AN YAPMAKTA OLDUGUM DIYETIN BILIMSEL ISPATI OLANA VE YAYINLANANA KADAR BEKLEYEMEM.. BELKI BIR 5 SENE YA DA 10 SENE SONRA HERKES B�YLE BESLENECEK ARTIK DOKTORLAR BILE BUNU TAVSIYE EDECEK AMA BEN BU G�ZEL ZAMANLARIMI HEBA EDEMEM.. 20 LI YASLARIM KABUS GIBI GE�TI 30 YASIMA GELDIM SAYILIR.. 30 LU YASLARIMI DA HI� BIRSEY YAPMADAN VE BU KABUSLA YASAYARAK GE�IREMEM.. KBB OLAYINA �OK UGRASTIM SONU� ALAMADIM AMA SIMDI BEN YAPTIGIM BU DIYETLE IYILESTIGIMI G�R�YORUM VE SIFIRLANACAGINA DA INANIYORUM.. ��NK� SONU� ALDIM �OK AZALDI.. ELBETTE SARLATAN DOKTORLARA PARA KAPTIRMAMAK LAZIM AMA BEN BU DIYETLE ILGILI HI� DOKTORA GITMEDIM SU AN GITMEYE BASLAYACAGIM O DA TOKSINLERI VUCUTTAN ATAMADIGIM I�IN DOKTORA IHTIYACIM VAR.. YOKSA SU AN G�Z�M A�IK SAF DEGILIM.. DOKTOR NE DERSE ONU UYGULAMAYACAK KADAR BILIN�LIYIM.. YANI MURAT HOCAM BEN SIZI ANLIYORUM DA SIZ DE BIZI ANLAYIN....
Başa Dön
sorunvar Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı sorunvar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Subat-2018 tarihinde 21:19
arkadaslar merhaba ;
bundan 13 yil �nce birden bire agzim bildiginiz lagim gibi kokmaya basladi dislerimin hepsini yaptirdim gitmedi sonra hepiniz gibi kbb - i� hastaliklari sonra tekrar dis�i endoskopi ler s�rd� durdu hi� bir doktor net birsey s�ylemedi anti depresan veren oldu kokuyu tek yok eden sey alkol olarak �are buldum biraz votka i�tikten sonra arkadaslarimla y�z y�ze konusabilir hanimima yaklasabilir oldum tabi derken alkolik.��z�m�n bu olmayacagini bu durumu bir sekilde halletmem gerektigini 1 ay �nce kendi kendime s�z vererek basladim.
bu site yi buldum hepinizin �nerileri okudum biteral iyi geldi diyen yaziyi okuduktan sonra 3 g�n �nce aldim ve koku gitti .insallah gelmez.
sizlerden ricam bu durumun ilk baslangici nda neleri yanlis yapiyorduk da b�yle oldu hepimizin ortak noktalari �ikacak mi paylasalim .
ben mesela

13 yil �nce
gece uyumadan �nce yemek yeme aliskanligim oldu
3 ayda 15 kilo aldim
hi� alkol kullanmazdim 4-5 bira i�meye basladim
refl� gastirit teshisi konuldu
helikobakter �ikti

derken o nalet koku ortaya �ikti
su anda mide ile ilgili problemim yok proton pompasi bile kullanmadan durabiliyorum yanma yok helikobakter negatif ama koku duruyor �z�me isledi sanki
sizin denememi �nereceginiz bisey varsa yazin l�tfen .

Başa Dön
effect Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı effect Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Nisan-2018 tarihinde 19:13
İlk gönderen: sorunvar sorunvar yazdı:

arkadaslar merhaba ;
bundan 13 yil �nce birden bire agzim bildiginiz lagim gibi kokmaya basladi dislerimin hepsini yaptirdim gitmedi sonra hepiniz gibi kbb - i� hastaliklari sonra tekrar dis�i endoskopi ler s�rd� durdu hi� bir doktor net birsey s�ylemedi anti depresan veren oldu kokuyu tek yok eden sey alkol olarak �are buldum biraz votka i�tikten sonra arkadaslarimla y�z y�ze konusabilir hanimima yaklasabilir oldum tabi derken alkolik.��z�m�n bu olmayacagini bu durumu bir sekilde halletmem gerektigini 1 ay �nce kendi kendime s�z vererek basladim.
bu site yi buldum hepinizin �nerileri okudum biteral iyi geldi diyen yaziyi okuduktan sonra 3 g�n �nce aldim ve koku gitti .insallah gelmez.
sizlerden ricam bu durumun ilk baslangici nda neleri yanlis yapiyorduk da b�yle oldu hepimizin ortak noktalari �ikacak mi paylasalim .
ben mesela

13 yil �nce
gece uyumadan �nce yemek yeme aliskanligim oldu
3 ayda 15 kilo aldim
hi� alkol kullanmazdim 4-5 bira i�meye basladim
refl� gastirit teshisi konuldu
helikobakter �ikti

derken o nalet koku ortaya �ikti
su anda mide ile ilgili problemim yok proton pompasi bile kullanmadan durabiliyorum yanma yok helikobakter negatif ama koku duruyor �z�me isledi sanki
sizin denememi �nereceginiz bisey varsa yazin l�tfen .

Bu sekilde aniden ortaya �ikti ise anlattiklarinizdan ihtimalle sizin mideden geliyor. Benim de mide konusunda �ok fena sikintilarim oldu �ok siki bir detox ve sekerden undan uzak bir diyetle iyilesebilirsiniz bence. O d�nem g�k�ek tonik g�k�ek iksir kullandim inanilmaz iyi geldi. G�m�s suyu kullandim o da �ok ise yaradi. Yalniz su y�ntemle d�zeldim giyemem ��nk� �ok fazla y�ntem deneyerek mide kaynakli sorunlarimdan kurtuldum, bende de refl� ve gastrit vardi simdi esamesi yok.
Bu arada alerjiniz varsa (pinner test ) �neririm. Hafif alerji bile mideyi etkiliyor.
Bunlarin hepsini uyguladim.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 21-Nisan-2018 tarihinde 13:25
(A)gzinmi kokuyor derdin b�y�k :)
(G)uu diye bir nefes veriyorsun insanlar burun tutar
(I)yy diye bir ses �ikar toplumun i�inden
(Z)amaninda fir�alamadin o disleri tabi �ekiyorsun simdi

(K)oklamaktan sikildin sende kendi agiz kokunu
(O)n iki yasindan beri �ekiyorsun bu durumu
(K)urtarmadi hangi ilaci kullandiysan yinede
(U)nutma ki birg�n belki ge�ecek bu illetde
(S)adece ge�en zamana �z�l�yorsun
(U)nutmaya �alissanda o seni unutmuyor AGIZ KOKUSU :)

Dinlediginiz i�in tesekk�r ederim siirimi.
Başa Dön
Reisbey233 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Reisbey233 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Nisan-2018 tarihinde 10:04
Su olayi dogrudur gecen yaz bir hafta boyunca cok su icerdim ve bi sabah uyandim koku yok tamamen gitmisti ama kahvaltidan sonra tekrar geri geldi ve devam 4 yildir cekiyorum bu lanet kabir azabini ve surekli aile baskisi evlendirmeye calisiyorlar bunun yuzunden evlenmiyorum nasil bir aci ceken bilir ve doktorlar artik kenara cekildi hic bisey yapamiyorlar en son gittigim gastro uzmani pisikiyatriye yolladi sende saplanti olmus dedi.senin agzin koksun sende evlenme sendede saplanti olur demedim ama sessizce ve disari ciktim suan dunyayla kavga edebilecek sinirdeyim.
Allahimyardimet
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.