Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

mide ve barsak gazlari

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ümitvar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: mide ve barsak gazlari
    Gönderildi: 24-Ocak-2015 tarihinde 18:52
Arkadaslar Murat Hocam in bahsettigi tip 3 ve tip 4 �zerinde yogunlastim bu aralar.Afedersiniz diski benzeri koku alanlar bunu d�s�nmeli bence

Buna sebep olan;

1-Midenin alt ve �st yiyeceklerin giris ve �ikis yaptigi yerlerde a�iklik gevseklik olmasi.

2- Barsakta sindiririm esnasinda a�iga �ikan bazi gazlarin karacigerde islem g�rmeden kana karismasi ve akcigerden gecen bu kan gazlarinin ''nefesi kokulu ''yapmasi.

Murat Hocam acaba dogru anlamismiyiz?Birde sorunun kaynagi buysa teshis ve tedavisine nasil baslanmali?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Ocak-2015 tarihinde 19:50
İlk gönderen: ümitvar �mitvar yazdı:

Murat Hocam acaba dogru anlamismiyiz?Birde sorunun kaynagi buysa teshis ve tedavisine nasil baslanmali?

Tip 3 ve 4 agiz kokusunun mekanizmalari birbirinden �ok farklidir. Koku, birinde reflu, digerinde kan gazlari �zerinden (nefesten) gelir.

Ingilizcesi iyi olan arkadaslarim suraya bakarsa tatmin edici olur:

http://aydinmur.com/halitosis-definition-classification.pdf
-M
Başa Dön
News Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı News Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Ocak-2015 tarihinde 21:32
Hocam ben yemek yedikten 10 dakika sonra bagirsaklarimdan ses geliyor ve yogun gaz olusuyor ve nefesten agir koku geliyor tip 3 veya 4 den suphelenmelimiyim gunde en az 3 kez tualet ihtiyacim oluyor.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Ocak-2015 tarihinde 21:49
Agizda olmayan ama nefeste olan >10 ppm Hidrojen gazi, agir kokulu diski, sesli bagirsak hareketleri, sik diskilama varsa Gastroenteroloji hekimi sizi g�rse iyi olur. Laktoz intolerans, Celiac, SIBO, ve malabsorpsiyon dahil baska bazi seyler olabiliyor. Fakat bunlar (agiz degil) nefes kokusu sebebi olabiliyor.
-M
Başa Dön
�mitvar Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ümitvar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Ocak-2015 tarihinde 23:16
Murat Hocam bircogumuzda zaten nefes kokusu mevcut.Buradaki arkadaslarin cogu dis hekiminden agiz kokusu olmadigini teyid ettirmistir.
Hocam birde yukarida yazdiginiz hastaliklardan genetik gecisli olan var mi? ��nk� benim oglumda da var nefes kokusu,�stelik agzinda da tek ��r�k yok.Sadece dili surekli pasli ve geniz akintisi var.Bende de ayni durum.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Ocak-2015 tarihinde 13:59
Ben �yle g�r�yorum ki: bazi kardeslerimiz, hi� bir sey yapmadigi halde hi� kokusu olmasin istiyor. Dis hekimine gitmek bir yana dis fir�alamayi bile l�zumsuz bir eylem olarak g�r�yorlar. G�nde 1 defa sabah uyanir uyanmaz fir�aladigi halde neden agzim kokuyor diye Malatya'dan gelen arkadaslarimiz var.

Agiz kokusu genetik ge�mez. Agiz kokusunu hazirlayan fakt�rler genetik olarak egilim yaratabilir.
-M
Başa Dön
Magdur42 Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Magdur42 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Ocak-2015 tarihinde 21:28
hocam merhaba. benimki de ayni bu konu.. ��z�m� yok mu hocam bari onu bilelim. nereye kadar ila�. veya �ok g��l� ila�lar alip �ld�rebilir miyiz bu bakterileri. sizde bir ��z�m var mi. biz ��z�m bulun hocam. buradaki b�t�n insanlar sizin agzinizdan bir sey bekliyor. yardimci olun l�tfen
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Ocak-2015 tarihinde 19:51
Estagfurlah.
B�yle bir beklentiniz olmasin.
Ben agiz kokusu tedavi etmiyorum. Sizlerde b�yle bir beklenti olusmasina sebep olduysam �z�r dilerim. Sadece cinsini ve yerini bulmaya �alisiyorum. Her organdan gelen her kokuyu benim bransim olmayabilecegi sebebi ile taktir edersiniz ki ben tedavi edemem. B�yle bir beklentiniz olmasin.
-M
Başa Dön
Magdur42 Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Magdur42 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 02-Subat-2015 tarihinde 14:30
hocam diyelim ki kokunun nereden geldigini bulduk. bunu tedavi edecek doktor yok hocam piyasada. konyada yasiyorum. devlet hastanesine gittim adam basindan savdi. �zele gittim. adama anlatiyorum bakin b�yle b�yle. ne demek istiyosun diyor biz 6 sene tip okuduk bilmiyor muyuz diyor. ben de bagirdim artik bilmiyorsunuz. kendinizi gelistirmiyorsunuz diye. hocam bilin�li doktor var mi bildiginiz konyada ?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 03-Subat-2015 tarihinde 12:15
Simdi anladiniz mi neden agiz kokusu tedavisine giremedigimi? Hi� kimsenin kefili olmak istemiyorum. Baska bir hekimin basarisi(/zligi)na ortak olmak istemiyorum. �lkemizde tibbi bir es g�d�m, ortak konsept, standart bir tedavi protokolu, kendisini ispatlamis ge�erli y�ntem ve klinik yok. Varsa da benim haberim yok.

-M

Başa Dön
�mitvar Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ümitvar Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Subat-2015 tarihinde 01:57
B�yle doktora gidipte hicbir sonuc alamayan arkadaslarin mesajlarini okudukca �midim bitme noktasina geliyor . Ge�tigimiz g�nlerde kalabalik bi arkadas ortaminda bulundum.Resmen ecel terleri d�kt�m. S�rekli yerimi degistirdim. Uzak uzak durdum hep.Psikolojimin iyi olmadigini hepsi anlamistir b�y�k ihtimalle.Bu baska hastaliklara benzemiyor. Etrafimdaki ve birlikte yasadigim insanlari rahatsiz ediyorum

Bunun bi yolu olmali , bi ��z�m� olmali !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hayat boyu b�yle nasil yasanir....

Allahim sik�yet�i degilim halimizi en iyi sen biliyorsun.Beni ve bu dertten muzdarip olan kardeslerimi sen selamete �ikar ve bize tam bir sifa nasip et
Başa Dön
erkannn1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı erkannn1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Subat-2015 tarihinde 08:21
Hocam genetik olanlar hicmi gecmezz?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Subat-2015 tarihinde 17:14
"Agiz kokusu genetik ge�mez." dedim
"genetik olanlar hicmi gecmezz?" dediniz

Tam olarak anlayamadim? :-)
-M
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı erkannn1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Subat-2015 tarihinde 06:24
Genetik olan agiz kokulari tedavi edilemezmi yani
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Subat-2015 tarihinde 11:15
S�yle ifade edeyim:
Agiz kokusu genetik degildir. Soydan gelen bir hastalik degildir. Yani anne ve babadan kalitsal olarak �ocuga ve alt kusaklara ge�mez.

Bazi hazirlayici fakt�rler (mesela y�z sekli) ve bazi nadir hastaliklar (mesela tmau) ge�ebilir.
-M

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı erkannn1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Subat-2015 tarihinde 13:30
Anladim hocam. Tesekkurler neden sordum size anlatayim babaminda ayni dilinde beyaz kaplama var ve agzi koku yapiyor aynisi bendede var yani koku tipatip ayni hocam bunun farkina kendim vardim tekrardan tesekkir ettim cevabiniza
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Subat-2015 tarihinde 14:39
5 milyar insanda aynisi var.

D�nya �zerinde hastalikli ve saglikli olan her keste tam olarak babanizda ve sizdeki dil kaplamasi var.

Trilyonlarca canlida, kedilerde, leoparda, fil, timsah, gergedan, zebra, k�pek, kertenkele, yilan, ayi, kurt, tilki, �akal, sirtlan ve digerlerinde de tam olarak ayni dil kaplamasi var ve hepsi koku yapiyor.

Dilimizi fir�alarsak (/dik�a) dil kaplamasindan saatlerle �l��lebilecek s�re boyunca kurtulmus oluruz.

Olayin kadraji bundan ibarettir. Ne daha azina razi olun, ne daha fazlasini bekleyin.
-M

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı erkannn1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Subat-2015 tarihinde 07:28
Hocam cevaplariniz icin tesekkurler ben siddetle koku ve pasin icerden kaynakli oldugunu dusunmekteyim zamaninda mide rahatsizliklarida gecirdim ama bagirsagi bilemiyorum nasil bi yol izlemeliyim ilk olarak dahiliye doktoru uygunmudur ordan bi sonuc cikmaz ise gastroentoloji iyimidir tesekkirler
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Subat-2015 tarihinde 21:10
Asagidaki adreste gastroenteroloji profes�r� d�zg�n bir sekilde agiz kokusu ile refl� gastrit vb sindirim sistemi hastaliklari iliskisini a�ikliyor. Ilk defa bir dahiliyecinin agiz kokusunu bu kadar ayrintili anlattigini, 'sahiplendigini' g�r�yorum.

http://www.uzmantv.com/mide-sorunlari-agiz-kokusu-yapar-mi
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı erkannn1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Subat-2015 tarihinde 05:19
Bunu izlediydim haklisin ya onemli olan iyi niyetli bi doktora denk gelmek elinden geldigince yardimci olacaktir sorunun icinde genelde devletdeki doktorlar hastayi nasil basimdan savsam diye hep ugrasirlar gunahlarini almayim bazilari vardir cok guzel tedavini yapar.
Başa Dön
subib Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı subib Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Mart-2023 tarihinde 19:38
karin gurultusu belasini nasil halledebiliriz mide asidini artir diyenler icin acaba ne kadar surede artar mide asidi
Başa Dön
Engin Aslan Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Engin Aslan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 01-Nisan-2023 tarihinde 22:51
Bende muzdaribim bu konudan. Agiz kokusu+Karin guruldamasi.
Başa Dön
subib Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı subib Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Nisan-2023 tarihinde 18:28
sibo yapiyor olabilir fodmap diyeti etobur diyeti vs. oneriliyor
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Nisan-2023 tarihinde 16:33
İlk gönderen: subib subib yazdı:

sibo yapiyor olabilir fodmap diyeti etobur diyeti vs. oneriliyor

Alinti (�eviri)

Kronik agiz kokusu, ince bagirsaktaki k�t� bakterilerden kaynaklanir.
Beyler kronik agiz kokusu mikrop veya sadece agiz bakterilerinden kaynaklanmaz!!! Bu, ince bagirsakta k�k�rt �reten bakterilerin asiri b�y�mesinden kaynaklanir... Normalde kalin bagirsakta bu t�r bakteriler bulunur ve bu t�r bakteriler, bizde �ok miktarda bulundugundan orada oksitlenebilen bu gazlari �retir, ancak ince bagirsakta yoktur. Gazlari oksitleme yetenegine sahip degiliz ve orada bu k�t� bakterilerden b�y�k miktarlarda var. Kronik agiz kokusu, akcigerlerimizden ge�en ve soludugumuz kandaki y�ksek konsantrasyonlarda metanetiol ve �zellikle dimetil s�lfitten kaynaklanir. Internetten bu gazlarin nasil �retildigine bakin. Protein sisteindeki k�k�rt i�eren amino asitler ve �zellikle metiyonin ve s�lfatlarla beslenen bakterilerden gelirler... Ayrica seker ve karbonhidratlarin durumu daha da k�t�lestirmesinin nedeni, karbonhidratlarin bagirsak bakterileri tarafindan hidrojene par�alanmasi ve k�k�rt �reten bakterilerin hidrojenle beslenmesi ve ayrica gidalardan gelen k�k�rt ve metantiol ve dimetil s�lf�re metillenebilen hidrojen s�lfit olusturmasidir. Iste bu y�zden kurtulmak bu kadar zor ��nk� yedigimiz her sey 22 fit uzunlugundaki ince bagirsakta par�alaniyor!!! Agiz kokusu olan birinin bir mas�r ziyaret ettiginde karninin alt b�lgesini itecegini ve ondan daha g��l� bir koku �ikacagini yazdigini hatirliyorum!! Ger�ek bu tamam pek �ok insan nedenini kaybetti ve kafasi karisti ama ger�ek bu....Bu duruma sahip insanlarla tanistim, bu hi� de normal bir koku degil..... Kokusunu nereden geldigini duyabilirsiniz onlarin i�inde. BEN' Insanlarin genis kapsamli agiz kokusunun sadece agizdan veya mukustan veya gerd noooooo'dan geldigini d�s�nmesinden biktim!!!!! Diyet en �nemli seydir. Bu, hafif bb'li insanlari i�ermez, ancak bu yalnizca g��l� kronik agiz kokusu olan kisiler i�indir.

Tamam, kronik agiz kokusu olan insanlar orada agiz sagligini d�zeltseler bile, bunu d�zeltmedik�e bagirsak bakterilerini degistirmezler. Insanlarin k���k bir agiz bakterisi gibi bs yaymasindan biktim, odayi asiri derecede dolduracak bb, bu sadece cahilce bir d�s�nce! T�m bu agiz sagligi testleri insanlar i�in bir bok yapmiyor, ne para israfi

Bu test, kronik agiz kokusu olan insanlar i�in para israfidir. Genetik bir agiz kokusu vakasi olan selenbp1'li insanlarin kolonlarinin u�ucu k�k�rt bilesiklerini okside edememesi gibi, akcigerleri de ortaya �ikiyor... Hepsinin dilleri, bazi agiz bakterileri y�z�nden degil, gazlar geldigi i�in beyazdir. tipki buradaki herkesin yaptigi gibi. Burada insanlarin kafasi �ok karisik

tikla
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.