Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Psikolojik Olabilir Mi? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
scharbone
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 3
Alıntı scharbone Cevaplabullet Konu: Psikolojik Olabilir Mi?
    Gönderim Zamanı: 24-Subat-2015 Saat 22:25
Merhaba ben uzun zamandir agiz kokumun oldugunu düsünüyordum bundan dolayida sosyal hayatim baya kötü oldu.
Öncelikle birsey sormak istiyorum normal agzi kokmayan bir insanin agzi nasil olur yani hiç kokmazmi yedigi yemeklerden sonra tadi hemen kaybolurmu.Çünkü ben o yemek kokulari agzimda kaldigi sürece agzim kokuyor diye düsünüyorum.Birde bogazimda hep balgam hissi var bende daha dogrusu his degil balgam var ama çikaramiyorum balgami bundan dolayi o balgam orda durdukca agzim kokuyor saniyorum.Yemek yedikten sonra 3 4 saat hiç birsey yemeden dursam bile elimi agzima dayayip kokladigimda koku hissetmiyorum kolumu yaladigimda 5 10 sn sonra kokladigimda koku neredeyse tamamen kayboluyor.Sabah uyanip kolumu yaladigimda koku hiç yok.Acaba psikolojik olabilirmi kendi kendimemi yapiyorum bunu??
IP
erkannn1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 105
Alıntı erkannn1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Subat-2015 Saat 17:57
Yemek kokulari tadlari agzinda kalmasi normaldir bu kotu koku yaptirtmaz tabi ne yedigine bagli gidipde sarimsak sogan yersen olurda bu agiz kokusu deil kotu sarimsak ve sogan kokusu olacaktir ve gecicidir.bogazimda balgam var diyosun eger geniz akintin varsa buda sinuzite bagliysa vay senin haline berbat bi koku yapar devamli vardir hic gecmez tedavi gerektirir.geniz akintisi bogazda balgam hissi olusturur.
IP
scharbone
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı scharbone Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Subat-2015 Saat 23:25
Evet sinuzitim var bu balgamda neredeyse 3 4 yildir var arada bir kaybolur geri gelir.Bugün bir ara balgam gitti gibi oldu acayip derecede rahattim hiç koku falan hissetmedim galiba balgamdan kaynaklaniyor bir doktora görünmekte fayda var.Yorum için tesekkürler.
IP
erkannn1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı erkannn1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Subat-2015 Saat 14:08
Seninkisi psikolojik kokuda olabilir seni yaniltmak istemem ama sende belirtiler var zaman kaybetmden kbb doktoruna danis akut sinuzit ilacla tedavi olunuyor kronikde genelde ilac tedavisi ise yaramiyor kanimca genelde kroniklesen durumlarda hastanan burun yapisi ise girio iste egrilik deviasyon konka yada sinuzlerin dolmasi ilac tedavisi cevap vermez ise kronikde cerahi islem sartdir ondan sonra duzelebilir.ben 1.5 aydir antibiotik kullaniom daha gecmedi geniz akintisi benim yapacagim is belli ameliyat olup kusurlari ortadan kaldirmak.
IP
scharbone
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı scharbone Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Subat-2015 Saat 23:13
Sorun çözülsünde gerisi hiç önemli degil ameliyatda olabilirim.Birde birsey sormak istiyorum benim burnumun içi genellikle hep tikali oluyor yani çok tikali degilde içinin dolu oldugunu hissedebiliyorum ama çikaramiyorum çikarsam bile geri geliyor bu geniz akintisi oldugunun belirtisimidir?
IP
erkannn1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı erkannn1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Subat-2015 Saat 10:48
Burunda tikaniklik farkli bisi heralde onu etkileyen yine yapisal faktorlerdir buyuk ihtimal,ozelden ulas bana varsa sk y pe adresin ozel olarak konusalim sorunlarimiz bir heralde
IP
fenerbahce20
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 9
Alıntı fenerbahce20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2015 Saat 13:37
Benim murat hocama bir sorum var.Hocam annem agzimi kokladigindq cok hafif herkeste olan bi koku var diyo oda genelde ac oluyorum filan koklattigimda.Ama ben israrla koktugunu dusunuyorum bana mi denk geliyir bilmiyorum ama konustugum zaman insanlar ya burnunu kasiyor yada dokunuyor bisey yapiyolar buna dikkat etmeye basladigimdan beri huzurlu tek bi gunum kalmadi o kadar mutsuzum ki yemek bile yiyemiyorum artik.Annem derhal bi psikiyatriye basvurmami dis taslarimi temizlettikten sonra hic koku almadigini soyluyor.
Nasil koktugunu dusundugumede gelince elimi dilime surdugumde daima bi koku aliyorum,elime hohladigimdaysa cok siddetli olmasada(cok hafifte degil cok siddetlide degil) yinede bi koku aliyorum.
Psikolojik sanip agzim koktugu halde bunu gormezden gelirsem isler iyice sarpa saracak.Ne yapmaliyim bilmiyorum..
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2015 Saat 17:11
Sn fenerbahce20
Ifadeniz olfaktör referans sendromu düsündürdü. Delüsyonel tipte bir agiz kokusuna benziyor.

Psikojenik agiz kokusu

Bir psikiyatrist ile görüsmenizde fayda olabilir.
-M
IP
fenerbahce20
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı fenerbahce20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2015 Saat 21:56
hocam cevap için çok tesekkürler.artik psikolojimin bozuldugu asikar. pazartesi günü randevum var psikiyatrise gidecegim,ama söyle bir seyde var ya agiz kokum gerçekten varsa? ya israrla bunu söylüyorum kendime hatta annemle tartisiyoruz bazen o israrla yok sadece ac oldugunda hafif koku var olsa dikkat etmen icin söylerim diyor diyor,bense israrla koku var dyorum.Elimi dilime sürüp o kokuyu aldigimdaysa bütün günüm mahfoluyor.O dildeki koku olmasa gerçekten kokunun olmadigina inanicam
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2015 Saat 07:55
Herkesin salyasi kuruyunca az veya çok daima kokar. Bu bir hastalik degildir. Bir yerlerde yazmistim göz atiniz

http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=804

http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=960&PN=1

IP
fenerbahce20
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı fenerbahce20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ekim-2015 Saat 21:54
hocam ama benimki islakkende kokuyor yani elimi dilime sürüp kokladigimdada kokuyor buda normal mi peki?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ekim-2015 Saat 11:12
Islak salyanin kokmasi da bir hastalik olarak kabul edilmez. Kurumaya yakin kokusu artar. Bu çok normaldir.

Çayin içerisine 1 tane kesme seker atip karistirsaniz nereye gider ? Çözünür. Sivinin içinde seker molekülleri gezinir ama biz görmeyiz. Ancak tadina bakarsak anlariz o sivinin içinde seker bulundugunui. Disardan sekeri bilmeyiz.

Bu da böyledir.
Salya içinde gazlar çözünür. Bu durum bu sahisin agizi kokuyor demek degildir. herkeste hep bulunan fizyolojik agiz kokusunu olusturan gazlar salya içinde çözünür hatta bazen kondanse olup sümüksülesir. Bu hastalik degildir, bunu alip koklamayi aliskanlik haline getirmek hastaliktir.
-M

IP
sifaas
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 10
Alıntı sifaas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Eylül-2023 Saat 21:56
Hocam agzim koktugu için mi insanlar öksürüyor? Evde ailemin yaninda,yakin arkadaslarimin yaninda hiç bir koku yok diyorlar.Disarida nedense hep benim yakinimda öksürük tutuyor insanlari.Benden degildir diyorum ama hep benim yakinimda oluyor?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Eylül-2023 Saat 22:11
Orjinalini yazan: sifaas

Hocam agzim koktugu için mi insanlar öksürüyor? Evde ailemin yaninda,yakin arkadaslarimin yaninda hiç bir koku yok diyorlar.Disarida nedense hep benim yakinimda öksürük tutuyor insanlari.Benden degildir diyorum ama hep benim yakinimda oluyor?

- Kendiniz koku duymuyorsunuz,
- çocuklugunuzdan beri var veya kendinizi bildiginizden beri agiz kokunuz var,
- 1 dk bile kesilmiyor,
- baskalari firçalamiyor ve kokmuyor ama siz firçaliyorsunuz ama agziniz kokuyor.
- Sizi uzaktan bile görenleri öksürük tutuyor
- ne yaparsaniz yapin koku azalmiyor

Dogru mu?

IP
sifaas
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 10
Alıntı sifaas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2023 Saat 01:04
Evet hocam kendim kokuyu almiyorum 8.siniftan beri var çözemiyorum azalip azalmadigini tamamen tepkilere bagli hareket ediyorum
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 220
Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2023 Saat 23:07
Ben aliyorum mesela kendim siddetli aliyordum hatta eskiden daha fazla aliyordum ama onaylattir yokmus nasil oluyor
IP
kaderarkadaslar
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 162
Alıntı kaderarkadaslar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2023 Saat 23:32
Bende mesela kötü bir tat da oluyor. Hele sabah kalktigimda dilimi siyirmadan güne baslayamiyorum. Biseyler yiyene kadar gitmiyor kötü tat ve koku. Sürekli de yenileniyor. Direk zaten o tat gelince anliyorum koktugunu. Bide agzimin tadinin bozuklugu beni cidden çok yoruyo 😔
IP
Melina
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 220
Alıntı Melina Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Eylül-2023 Saat 07:16
Bendede kötü tat aliuor ama arkadasim koku yok diyor mesela onunda agzinda igrenç bir tat oluyormus suan kokmasi lazim diyor ama sifir koku çözemedim hala durumu
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 395
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Eylül-2023 Saat 19:30
Orjinalini yazan: aydinmur

Orjinalini yazan: sifaas

- Kendiniz koku duymuyorsunuz,
- çocuklugunuzdan beri var veya kendinizi bildiginizden beri agiz kokunuz var,
- 1 dk bile kesilmiyor,
- baskalari firçalamiyor ve kokmuyor ama siz firçaliyorsunuz ama agziniz kokuyor.
- Sizi uzaktan bile görenleri öksürük tutuyor
- ne yaparsaniz yapin koku azalmiyor

Dogru mu?

Hocam devamini getirmediniz?
IP
kaderarkadaslar
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 162
Alıntı kaderarkadaslar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Eylül-2023 Saat 22:17
Ne tuhaf ya

Orjinalini yazan: Melina

Bendede kötü tat aliuor ama arkadasim koku yok diyor mesela onunda agzinda igrenç bir tat oluyormus suan kokmasi lazim diyor ama sifir koku çözemedim hala durumu
IP
kirmizi
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 21
Alıntı kirmizi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Mart-2024 Saat 16:48
Merhabalar arkadaslar, bütün tipler için soruyorum. Psikolojinizi nasil koruyorsunuz? Belki burada birbirimize tavsiyeler verebiliriz diye düsündüm 🙏
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu