Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Ben iyilestim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Ve olay bitmistir...

Yanıtla Yanıtla Sayfa  123 7>
Yazar
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Ve olay bitmistir...
    Gönderildi: 07-Mayis-2015 tarihinde 22:14
Allah'ima s�k�rler olsun kurtuldum sonunda.

��z�m: SODYUM BIKARBONAT

G�m�s suyunu arastirirken bir sitedeki videolar ilgimi �ekti. Videolar; belgesel tadinda hazirlanmis ve kanserin ��z�m�n� bulan bazi kimselerin ki; bazilari doktordular, baslarindan ge�en hikayeleri anlatiyordu. �ok ilgin� ki bu doktorlar; b�t�n elimizdeki verileri g�stermeye haziriz, istediginiz testleri yapalim, tomografi vs. her seyi sunabiliriz size, iste sizin �l�r diye eve g�nderdiginiz hastalari biz iyi ettik demelerine ragmen bir takim gruplar bunlari susturup, kamuoyu �n�nde itibarsizlastirma harekatina baslayip en sonunda hayattan bezdirerek bir k�seye sinmelerini sagliyorlardi.

Her neyse gelelim asil konuya agiz kokum nasil ge�ti.

Sifayi sodyum bikarbonatta buldum. (Yukarida anlattigim doktorlardan sadece bir tanesi karbonati kullaniyordu digerlerinin kanser tedavileri farkliydi yani karbonat kesin kanseri tedavi eder gibi bir sey demiyorum yanlis anlasilma olmasin.)

Simdi olayi kisaca �zetleyim;
Kokuya neden olan sey nedir?
Bakteriler. Dil arkasina yerlesen seyler anaerob bakteriler.

Yani ne demek?
Oksijensiz ortamda yasayan �ogalan koloni kuran bakteriler.

Peki biz flagly yada nidazol kullandigimizda neden ge�iyor bu bakteriler?

��nk�; o bakterileri antibiyotik yok ediyor.

Peki biraktiktan en ge� 1-2 g�n sonra neden tekrar olusuyor?

��nk� biz ekolojiyi degistirmiyoruz! D�smanin lojistik destegini kesemedikten sonra "�ld�rsekte" yeni birlikler �st�m�ze gelir de gelir.

Peki neden ameliyatlar, haplar, testler vs. seyler fayda vermiyor yada kisa s�re sonra etkisi ge�iyor?

��nk� ortam ayni ortam.

Nasil bir ortam?
ASIDIK bir ortam.

Bu asidik ortami ne yapmamiz gerekiyor?
Alkali yapmamiz gerekiyor.

Peki ortami alkali yaptigimizda ne oluyor?
Hayatimizi kabusa �eviren bakteriler oksijensiz ortamdan oksijenli ortama ge�tigi i�in geberip gidiyor!

Iste b�t�n mesele bu! Bakteriye o kadar kafayi taktik ki, o bakterinin neden olustuguna kafa yoramadik.

Tedavi s�reci kesinlikle disiplin gerektiriyor. Yemeklerden �nce yarim saat �nce su i�eceksiniz, yemeklerden sonra ise 2 saat boyunca su i�meyeceksiniz. Bunu yapmazsaniz karbonatli su bir halta yaramaz s�yleyeyim.

Kullanim sekli; Sabah a� karnina yarim litre suya yarim �ay kasigi karbonat. �nce karbonati bardaga koyun daha sonra �zerine �ok az kaynar su, fokurdayip erimesi i�in ondan sonrada �zerini su ile doldurun 1-2 dk. bekletip kasikla karistirin ve i�in!

�glen yemekten sonra (2 saat kurali!) gene ayni seyi yapin. Aksam yemekten sonra gene ayni seyi yapin.

3. g�nden sonra �glenden sonra i�meyin yani 4.g�n sadece sabah ve aksam yarimsar �ay kasigi.

G�nde en az 2,2.5 lt. su i�eceksiniz. Hatirlarsaniz bir konu a�mistim su i�mek ve agiz kokusu diye...

Karbonati eczaneden ingiliz karbonati olarak alabileceginiz gibi ki ben �yle yaptim ilk deneyecegim i�in, marketten de alabilirsiniz, sahsen bir fark olacagini zannetmiyorum.

Peki karbonatli su mu olacak illaki? Hayir! Eger elinin altinda zemzem suyu varsa (PH degeri 8-9 civari) karbonat atmadan da bu isi halledebilirsin �nemli olan asitik ortami alkali ortama �evirmek. Yani yiyeceklerinize de baslarda dikkat edin.

Iste arkadaslar olay bundan ibaret. Bir hafta bekleyeyim diyordum ama dayanamadim. Sabah kalktigimda agiz kokum %80 yok sekilde uyaniyorum. Normal g�n i�inde %90 yok! Daha sadece 3-4 g�n oldu. Belki diger y�zde kisimlari psikolojiktir. Daha demin salata yedim sogan falan g�t�rd�m :) Ve bir saat ge�ti, koku moku yok! �nceden olsa yarin �glene yada aksama dogru kaybolurdu :)

Evet tekrar ediyorum; su saatleri en m�him olay! 2 saat su i�mek yok! Yemek sirasinda su i�mek yok. Yemekten �nce yarim saat ge�ecek unutmayin. Dis fir�alamayi da ihmal etmeyin koku gitti diye.

Ve son olarak ekleyeyim; Sakin karbonat zararli mi, mide mi deler, �lser mi yapar gibi seyler sormayin. Ben doktor degilim. Kendi arastirmanizi kendiniz yapin. Antibiyotik i�ecek kadar kafayi siyirmisken karbonatin zararini konusmak komik olur Deneyin, sonu�lari yazin bekliyorum. Ise yarayan olursa Allah razi olsun demesi kafidir.
Başa Dön
zeynep Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı zeynep Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Mayis-2015 tarihinde 10:36
birakinca koku tekrar gelmezse yazin denicem
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Mayis-2015 tarihinde 12:30
abi valla cok sevindim adina gercekten...

birazda ben anektod vermek istiyorum asidik ortami degisitrmek derken bazik yapmak demektir asidik eksi bazik acidir

zemzem suyunun pH i 8-9 civari demissiniz buda bazik oluyor... yani ph i 7den yukari olan sulari icsekte bize yardim edebilir

burdaki en onmli sey bazik yapmak midir? asidik ortamdan uzaklastirmak mi gerekir?

peki madem oyle neden yemekten sonra 2 saat su icmicez hocam

bide bu testi ypamissiniz guzelde 2-3 hafta uygulasaniz cok daha iyi olurdu bence.. bi deneyin derim arkadslar bisey kaybetmessiniz bende memlekete gitcem haftaya o zaman denemeyi dusunuyorum

diger arkadslardan da bu yontemi bekliyioruz... bu yonetmi deneyip agiz kokusu gidipte bi daha bu foruma girmeyen insanlarda olur yapmayin , ltfen burdaki herkesin yorumu cok degerli...
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Mayis-2015 tarihinde 12:35
asil soruyu sormayi unutmusum , bazi ilaclari kullanildiginda koku gidiyor ilac birakinca geri geliyor koku... peki bu sodyum bikarbonat i biraktigimizda geri gelcek mi? koku tamamen kalici sekilde gidecek mi asil sorular bunlar
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Mayis-2015 tarihinde 12:42
flood yapiyorum ama k usura bakmayin

bakin internette soyle bi yazi buldum

Alıntı Bakliyatlar ve sert sebzeler haslanirken, haslama suyuna karbonat
eklenirse daha �abuk yumusamalari saglanir. Karbonatin bazik �zelligi
sel�lozun kabarmasina yardimci olur. Karbonat yine bazik �zelligi
sayesinde istenmeyen kokulari yok eder. �rnegin agiz kokusu, lavabo ve
tuvaletlerdeki atik su akim yerleri, kokan ayakkabilar, buzdolabi gibi.
��nk� karbonat kokulari kendine baglama �zelligine sahiptir. Lahana,
karnabahar gibi sebzeler k�k�rt�e zengindirler. Bu k�k�rt, bu gibi
sebzeler haslanirken ��z�n�r ve hos olmayan kokuya sebebiyet verir. Bu
t�r sebzeleri haslarken haslama suyuna biraz karbonat eklemek istenmeyen
kokularin olusumunu azaltir. Bazik ortamda havadaki oksijen bu k�k�rt
bilesenlerini y�kseltger. Ayni zamanda karbonat bu t�r sebzelerin gaz
yapici �zelligini de azaltir. Deodorant yerine ve terlemis ayaklar i�in
ayak banyosunda kullanilir. Bu uygulama en fazla haftada bir
yapilmalidir. B�cek sokmasindan sonra o b�lgeye karbonatli su ile
pansuman uygulanirsa kasintiyi ve kabarmayi hemen azaltir. Genel olarak
yarim litre suda bir kasik karbonatla yapilan karisim kasintilara karsi
iyi gelir. G�nes yanigina maruz kalan b�lgelere de karbonatli su
faydalidir, aninda agri kesici �zelligi vardir. Karbonat mide yanmasi
i�in de kullanilir. Mide yanmasi, midenin gereginden fazla mide asidi
salgilamasindan kaynaklanir.
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Mayis-2015 tarihinde 13:12
murat hoca burda tam tersini soylemis? kafam karisti simdi

http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1737
Başa Dön
Mehmet Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Mayis-2015 tarihinde 16:53
Karbonati sadece ortami bazik yapmak i�in kullaniyoruz arkadaslar. Onun yerine market sularindan bir tanesinin PH derecesi 8 'in �zerinde onu da i�ebilirsiniz ama ilk baslarken karbonatla baslayin. Peki nereden mi biliyorum. Su diyetine baslarken Eri..li marka su ile denedim bu olayi ve sonu� bu kadar etkili olmasa da %40-%60 arasinda kokuda azalma olmustu. PH derecesi 7.5 olan suyu 8.5 yapiyoruz karbonatla.

Zeynep hanim, hayatimiz boyunca su i�ecegiz bildiginiz gibi o y�zden ne sormak istediginizi anlamadim.

G�rkan33 kardesim, yemeklerden sonra 2 saat su i�emeyecegiz ��nk� mide asidinin yuttugumuz lokmalari eritip sindirmesi gerekiyor. Bu da iki saat s�r�yor. Bu ger�egi modern beslenme uzmanlarinin yani sira asirlar �nce yasayan ibni sina dahi dile getirmis. Yemekle beraber su i�ilmez, yemeklerden sonra 1.5,2 saat su i�ilmez. Yemeklerden �nce 30 dk. �nce su i�in.

Bilimum asitli gazli i�ecekleri de hayatinizdan �ikartin.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Mayis-2015 tarihinde 17:03
Bu arada bende geniz akintisi var, sin�zit var, septumum deviasyon ve konkalarimda sislik var bunun karbonatla ne alakasi var demeyin, ��nk� b�t�n bunlarin hepsi bende de var. Hala geniz akintisi var ama koku yok konkalar arada sisiyor ama koku yok, dilimin �zerindeki beyazlikta azalma var vs. yani deneyin ve sonu�lari buraya yazin 3-5 g�n i�inde.
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Mayis-2015 tarihinde 23:01
ahahahah bombasin kardesim suyu surekli icicez aynen de zeynep sanirim karbonati ne zmana birakcaz dye sordu :))))

bundan sonra dkikat etcem yemekten sonra hemen su icilmesi yanlis o zaman...

ya herseye cozum var su burundaki konkoa sismesi bende de var gece burnumu tikiyor agizdan nefes aliyorum horluyorum dun cok kotu horlamisim arkadasim soyledi... yani ne yaparsak konkalari kucultebilirz evde? diyinki buhar soluyun ne bilyim baska cozumu olan var mi ya bu konkalari kuculttugmuzde sorun ortadan kalkar
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Mayis-2015 tarihinde 18:47
G�rkan kardesim, zaten anlattim bunu. Karbonatli suyu ph seviyesini y�kseltmek i�in kullaniyoruz yada ph seviyesi 8 �st� su i�ecegiz. Arastirip o suyu kullanacagiz. Hani en basit islerden biri bardaga karbonati koy �st�ne su d�k daha ne yapayim ben :) G�nl�k bir bardaga indirecegim 1 hafta sonra. Aksam yada sabah farketmez deneyecegim.

Bu arada cidden bu is ��z�m olabilir hepimiz i�in! Yeteri katilim g�remedim ben deneyen yok mu arkadaslar geri d�n�s yapin l�tfen.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Mayis-2015 tarihinde 18:51
Konka sismesi olayina cevap vermeyi unuttum. Septum deviye ameliyatindan sonra konkalar gene sisti! karbonat kullanimina basladiktan sonra s�rekli sisen konkam 3 g�nd�r sismiyor! Acaba v�cud alkali olunca alerji yapan seyler ortadan kalkiyor mu ki?
Başa Dön
ncort Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ncort Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Mayis-2015 tarihinde 00:37
Iyide omur boyu boyle yasanmaz ki. O dil beyazligi tamamen gecmezse bende surekli bi acaba kokuyor mu diye dusunce oluyor.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Mayis-2015 tarihinde 09:08
Ncort kardesim sende tip-5 koku olabilir. Bende de su anda tip 5 semptomlari olusmaya basladi. Koku falan yok gayet rahatim ama onca zamanin psikolojisi kolay atilmiyor.

Arkadaslar �m�r boyu ila� kullananlar var! Uzun bir s�re mide ila�lari kullananlar var ve bu ila�lar insana fayda verdigi oranda zarar da veriyor. Antibiyotik kullaniyorduk bir ara hatirlatirim! L�tfen bana karbonatli su zararli olabilir diye kullanmiyorum demeyin. Ne zarari olabilir ki eger dozunda kullanirsak. Sadece su i�me saatlerinizi d�zenleyin. Bunu yapmak zor geliyorsa zaten agziniz koksun bos verin. Onu yemeyin bunu i�meyi demiyorum. Gazli i�ecek i�mezseniz �ok iyi olur diyorum ama bunu b�t�n doktorlar s�yl�yor zaten. Sadece su i�eceksiniz i�ine de biraz karbonat.

Kim basladi su ana kadar merak ediyorum l�tfen buraya yazin. Size verdigim form�l �m�r boyunca agiz kokusuna elveda demek oluyor.
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Mayis-2015 tarihinde 11:41
İlk gönderen: Mehmet Mehmet yazdı:

Konka sismesi olayina cevap vermeyi unuttum. Septum deviye ameliyatindan sonra konkalar gene sisti! karbonat kullanimina basladiktan sonra s�rekli sisen konkam 3 g�nd�r sismiyor! Acaba v�cud alkali olunca alerji yapan seyler ortadan kalkiyor mu ki?

evet burda guzel bi bilgi olabilir bu sorunun cevabini bende merak ettim simdi Murat bey ne dusunuyor bu konu hakkinda?
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ncort Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Mayis-2015 tarihinde 20:08
Evet b vitamini kullandiktan sonra konkalatda hafif degisim oldu. Alerjilere daha mi kolay savasiyor vucut nedir. Bende tek tarafta konka sisik. Ayrica bendeki koku tip 5 degil eminim.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Mayis-2015 tarihinde 10:44
�zelden yazan arkadaslarin bazilarinin mesaj kutulari dolu o y�zden cevap atamiyorum yanlis anlamasinlar. Sonu�larini l�tfen bizimle paylassinlar.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ncort Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Mayis-2015 tarihinde 20:02
Mehnet sende durum nedir? Pas tamamen gitti mi?
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Mayis-2015 tarihinde 21:10
Agiz kokusu olan arkadaslara bir sorum olacak? Kronik yorgunluk hissediyor musunuz?
Başa Dön
delux Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı delux Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Mayis-2015 tarihinde 23:04
mehmet bey mide kaynakli (gastrit reflu ) agiz kokusu olanlar icin ise yararmi sizce ?
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ncort Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Mayis-2015 tarihinde 23:31
Evet hissediyorum.
Başa Dön
latte Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı latte Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Mayis-2015 tarihinde 00:06
evet hem de nasil! ne kadar uyursam uyuyayim dinlenirsem dinleneyim hep yorgunum hep.bunun halitozisle ne gibi bi baglantisi olabilir??
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Mayis-2015 tarihinde 11:59
Pas tamamen gitmedi agiz kokusu %95 yok.
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Mayis-2015 tarihinde 13:13
İlk gönderen: latte latte yazdı:

evet hem de nasil! ne kadar uyursam uyuyayim dinlenirsem dinleneyim hep yorgunum hep.bunun halitozisle ne gibi bi baglantisi olabilir??

Ben de bundan s�pheleniyorum.
H2S gazi uzun s�re solundugu zaman unutkanlik basta olmak �zere beyinde bazi degisiklikler olabiliyor. Hen�z ispatlanmis bir sey yok. Hpotez olarak insan d�s�nmeden edemiyor
-M
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Mayis-2015 tarihinde 16:00
İlk gönderen: delux delux yazdı:

mehmet bey mide kaynakli (gastrit reflu ) agiz kokusu olanlar icin ise yararmi sizce ?

4 doktordan tescilli (2 dis hekimi, 1 kbb, 1 dahiliyeci) refl�m var. Dis hekimim bu dislere y�ksek miktarda asit degmis cola falan da i�medigimi beyan edince kesin refl� dedi.

Askerde 500 km ye yakin kostum. Her kosu sonrasi dudak �evrem ve alt �enem yaniyordu. Kosu sirasinda �ok t�k�rd�g�mden refl�n�n bu yanmaya sebep verdigi asikardi.

Bende refl� vardi ve iyi geldi. Tuvalet problemim vardi 3 g�nde 1 �ikiyordum. Karbonat miktarini biraz artirdigimda g�nde 2 sefer bile tuvalete �ikiyorum. Hazimsizlik %60-70 azalmis durumda. Yani hem mide problemi olanlar hem sindirim problemi olanlar i�in kesinlikle �neririm.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Mayis-2015 tarihinde 16:12
Hocam mutlaka o igren� koku kronik yorgunluk yapiyordur, hatta bas agrisi bile yapabilir! ��nk� bende hep olan seylerdi.

Benim netten buldugum bir paragraf s�yle;

Insanlara zarari ise bu mantarlar asiri �ogalarak bagirsaklarda alkol ve �esitli zararli kimyasal maddeler �retirler. Mantarlar ne kadar artarsa, �rettikleri zararli maddeler de o kadar artiyor. Bu maddelerin kana karismasi ile karaciger tarafindan temizlenmeye �alisiliyor ama bu da v�cudun bitkin d�smesine, yeterince temizlenememesi sonucunda da bagisiklik sistemi zayiflayarak akliniza bile gelemeyecek ve ucu kansere kadar dayanacak binbir �esit hastaligin (allerjik kasintilar, gida allerjileri, sivilce, akne, astim, yorgunluk, uykusuzluk, hafiza kaybi, ..vs)   ortaya �ikmasina zemin hazirliyor.

Bizdeki kokuya neden olan mantar ve bakterilerin etkileri.

Birde dr robert young s�yle diyor;

ALKALI GIDA VE ELKTRON A�ISINDAN ZENGIN GIDALAR T�KETMELERINI �NERIRIM. 30 YILLIK ARASTIRMAMA G�RE ASIDIK GIDA T�KETILDIGINDE BU YASAM BI�MIMIZI OLUMSUZ Y�NDE ETKILEYEREK BIZIM KENDIMIZI HASTA HISSETMEMIZE, BEYNIMIZIN D�ZG�N �ALISMAMASINA, DEVAMLI YORGUNLUK HISSI I�INDE OLMAMIZA SEBEBIYET VERIR. v�CUDUMUZ ASIDIK OLDUGUNDA BEYNIMIZ GEREKLI ELEKTIRIGI ASIDIK ORTAMDA ILETEMEZ VE BU BIZIM DOGRU D�S�NEMEMEMIZE SEBEBIYET VERIR.

B�y�k harf olmasi yazinin orjinalinden dolayidir. Bende k���ltemedim. Kusura bakmayin.

Başa Dön
latte Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı latte Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Mayis-2015 tarihinde 23:20
evet hocam �zellikle son bika� yildir unutkanlik had safhada.kokuyla uzun yillardir savastigimi da d�s�n�rsek yazdiginiz gayet mantikli geldi.acaba benim gibi olan baska arkadaslar var mi ??
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Mayis-2015 tarihinde 11:23

Hocam mutlaka o igren� koku kronik yorgunluk yapiyordur, hatta bas agrisi bile yapabilir! ��nk� bende hep olan seylerdi.
Benim netten buldugum bir paragraf s�yle; .....makas...

Alkali diyet hurafesi ile ugrasmayin. Alkali diyet diye bir sey yoktur. Bagirsakta da zaten mantar vardir ve hep olacaktir. Zaten bulunmalidir.
-M
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Mayis-2015 tarihinde 11:43
Bunlar asiriya ka�mis mantarlardan bahsediyorlar zaten. Bu mantarlarin �nce bakteri formunda olduklarindan ve daha sonra mantar ve en son kanser formuna d�n�st�klerinden bahsediliyor. Bizim sikintimiz bu devirde her yedigimiz ve i�tigimiz seyin katki maddeli, koruyucu maddeli ve bilimum zararli maddeler ihtiva etmesi sonucu v�cudumuzun dengesinin bozulmasidir.

Peki bir soru sormak istiyorum doktor bey; Madem ki alkali olmak diye bir sey yok, bu i�tigim karbonatli su anaerob bakterileri nasil �ld�r�yor? Bunca yildir �ektigim agi kokusu nasil oldu da yok oldu? Yillardir benimle yasayan dilimin arkasindaki bakteriler nereye kayboldu?

Benim bunlara cevabim; karbonat suyun PH derecesini degistirerek, bu bakterilerin yasamsal ekolojilerini bozup, oksijensiz ortamdan oksijenli ortama yani alkali ortama ge�isidir.

Sizce neden?
Başa Dön
umit Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı umit Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Mayis-2015 tarihinde 14:17
Bu yorgunluk ve unutkanlik bende de var s�rekli.

Asagida v�cudun nasil asitlestigini ve sonu�larini, asitlesmeyi �nleyici �nemli bilgileri a�iklayan g�zel bir yazi var. �zellikle mide-bagirsak sorunlari olanlarin yaziyi okumasinda fayda var.

http://www.tijenacarkan.com/icerik/10/bedenin-asitlesmesine-neden-olanlar.html
Başa Dön
Aleho Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Aleho Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Mayis-2015 tarihinde 16:19
Kardesim bu kronik yorgunluk bendede var bezdim valla senin bu dedigim olaya gelince eskiden Peygamber efendimizde b�yle yaparmis adida Su i�me adabi bana Ibs hastasi tavsiye etmisti bunu ama pek yapmadim yemekten 2 saat sonra su i�meye gelince mide asidi bakterileri ge�erimemesi i�in ��z�m su i�ince mide asidi seyreliyomus
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Mayis-2015 tarihinde 16:26

Peki bir soru sormak istiyorum doktor bey; Madem ki alkali olmak diye bir sey yok, bu i�tigim karbonatli su anaerob bakterileri nasil �ld�r�yor? Bunca yildir �ektigim agi kokusu nasil oldu da yok oldu? Yillardir benimle yasayan dilimin arkasindaki bakteriler nereye kayboldu?

Karbonatin agiz kokunuzu yok ettigi sizin tespitinizdir. Aritmetik sayilar ile �l��m yapilmadan bilinemez. Eger iyi geldiyse l�tfen devam edin. Karbonatin zarari olmaz fakat "ge�ti" diyen sizsiniz. Yani bu sizin g�r�s�n�z.

Ikinci konu karbonatin mikrop �ld�rd�g� yolunda elimizde kesin bir delil yoktur. Karbonat i�eren antiseptik veya dezenfektan animsamiyorum.

Bir kimyasal maddenin kokuyu ortadan kaldirmasi i�in mikrop �ld�rmesine gerek yoktur. Kokulu maddeyi ��kt�rebilir, sizin algi esiginizi y�kseltebilir, kokulu maddeyi reaksiyona zorlayabilir, sudaki ��z�n�rl�k katsayisini azaltabilir, kokusunu degistirebilir ve daha d�zinelerce sebebi olabilir. Bir madde kokuyu kesti diye mikrop �ld�rd�g�n� s�ylemek aceleci bir yaklasim olur.

Anaerobizmi bozan her madde anaerop bakterileri rahatsiz edecektir. �rnegin uzun zincirli hidrokarbonlar mesela benzin, (naftalin, toluen, oleik asit, fenolftalein, vesaire) anaerobizmi bozar. Agzimizi benzin ile gargara yaparsak veya naftalin �gnersek yine anaerobizm bozulur ve koku kaybolur. Simdi biz benzin anaerop bakterileri �ld�r�r diyebilir miyiz?

B�t�n metaller kokulu u�uculari ��kt�r�r. Agziniza 1 lira demir para alin. Koku kaybolur. Simdi biz metalik para anaerobik bakterileri �ld�r�r diyebilir miyiz? Agziniza �inko klorit alionca koku kaybolur. Simdi biz �inkoklorit anaerop bakterileri �ld�r�r diyebilir miyiz?

nerde yanilgi bulundugunu umarim a�iklayabilmisimdir
-M
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Mayis-2015 tarihinde 16:52

Benim bunlara cevabim; karbonat suyun PH derecesini degistirerek, bu bakterilerin yasamsal ekolojilerini bozup, oksijensiz ortamdan oksijenli ortama yani alkali ortama ge�isidir. Sizce neden?

Bu sorunuz ayri bir baslik hak ediyordu.

Bir ortamdaki hidrojen (H) iyon konsantrasyonunun kologaritmasina o ortamin pH derecesi adi verilir.

Kologaritma, logaritmanin �arpma islemine g�re tersidir yani 1/log seklinde d�s�n�n.

N�t�r ortamlarin pH derecesi 7 'dir. Eger pH=7 ise ortamin 1 litresinde 100 nmol hidrojen iyonu vardir. �l��len pH derecesindeki 1 birimlik artis, ortamdaki H+ iyonu konsantrasyonunda 10 kati azalma demektir. pH=8 olunca H iyonlari 10 kati azaldi demektir.

H+ iyonlari ile hdiroksil (OH) iyonlari arasinda bir tahterevalli bulunur. H+ artarsa OH- azalir. tersi de dogrudur.

Bir ortamin asitliginin artmasi H iyonlarinin artmasidir. pH derecesi 7 nin altina iner. OH- iyonlari azalir.

Bir ortamin alkaliliginin artmasi H iyonlarinin artmasidir. pH derecesi 7 nin altina iner. OH- iyonlari artar.
---
Buraya kadar anlaiysak bir sonraki basamaga ge�elim b�ylece Tip 1 agiz kokusu kavrayin.

OH- y�kselince, yani pH y�kselince, yani H+ azalinca, yani sizin ifadenizle alkali ortam olusunca, beklenen felaket olur ve Oksijen ortami terk eder. Aslinda oksijen ortami terk etmez, ortamdaki oksijen gaz halinde iken H+ ile birlesir ve OH- seklinde d�n�st�g� i�in mevcut H+ azalmis gibi olur. Mekanizmasini bir kenara koyarsak alkali ortamda oksijenin baglanarak dokuyu terk ettigini g�zlerinizin �n�nde canlandiriniz, bir kenara yazniz, tespit ediniz. Bunu aklinizda tutunuz. Biraz sonra lazim olacak.
-
Mukoza y�zeyinde gelisen bir ka� redoks reaksiyonu daha vardir. redoks h�crelerinin elektron vermeye istekliligini ifade eden envanter voltajina red�ksiyon potansiyeli adi verilir. pH ile Eh tahterevalli yaparlar. Bir ortamda birisi y�kselirken digeri d�ser.

Yani bir doku, ortam veya sivi k�tlesi elektron vermeye ne kadar istekli ise voltaji o kadar negatiftir ve pH y�ksektir. (Sistein, sistin, Vitamin K3, lisin, methionin ve diger aminoasitler vs)

Elektron almaya ne kadar istekli ise voltaji o kadar pozitiftir. (ozon, oksijen, metallerin hepsi, kan vs..)

Red�ksiyon potansiyeli d�s�k olanlarin anaerop bakterileri destekledigine, red�ksiyon potansiyeli y�ksek olanlarin anaerobizmi engelledigine dikkat ediniz.

Simdi yukaridaki satirlarda aklinizda tutunuz dedigim bilgi ile son verdigim bilgiyi birlestirelim. Alkali ortamda agiz kokusunun kolaylastigini kolayca g�rmeye basladik mi?
-M

Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Mayis-2015 tarihinde 17:35

sorununuzun cevabi cok acik uzaklara gitmeye gerek yok...

yorgun uyanmanizin tek sebebi agiz acik yatmaktir nokta. agiz acik yatarsaniz vucut yeterli sekilde oksijeni alamaz en saglikli olani burundan olandir bende ameliyettan sonra uyandigimda dinc kalkardim enerjik dinamik... nerde simdi o gunler... konkalar sis sanirim benim

sizin anlicaginiz sey ; agiz acik uyudugunuz icin emin oalbilirsiniz
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ncort Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Mayis-2015 tarihinde 20:39
İlk gönderen: Gurkan33 Gurkan33 yazdı:

sorununuzun cevabi cok acik uzaklara gitmeye gerek yok...

yorgun uyanmanizin tek sebebi agiz acik yatmaktir nokta. agiz acik yatarsaniz vucut yeterli sekilde oksijeni alamaz en saglikli olani burundan olandir bende ameliyettan sonra uyandigimda dinc kalkardim enerjik dinamik... nerde simdi o gunler... konkalar sis sanirim benim

sizin anlicaginiz sey ; agiz acik uyudugunuz icin emin oalbilirsiniz

Ya arkadasim sen herkesi kendin gibi saniyorsun ve bir de kesin ifadeler kullaniyorsun. Diger mesajlarinda boyle. Sen agzin acik yatabilirsin ve yorgun olabilirsin ama her yorgun olan agzi acik yattigi icin yorgun degil. Bu kadar kesin nasil konusabiliyorsun?
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Mayis-2015 tarihinde 21:09
Hocam tesekk�r ederim bilimsel bir sekilde a�iklama yaptiginiz i�in. Ben sizin bildiklerinizi bilmiyorum tabiki de ve normal bir vatandas olarak sadece tecr�belerimi paylasabilirim. Tecr�be konusuna gelirsek;

Bize ikaz ettiginiz dil arkasina parmak s�r�p koklamak isini buradaki herkes maalesef yapiyor ve bende yapiyorum :( ve kokladigimiz zaman o igren�, insani kusturacak kokuyu ne yazik ki hissederiz. Ben annemden dahi bununla ilgili bir �ok uyari aldim hatta yaninda konusurken araba i�inde vs. beni ulu orta �ok azarlamistir baskalarinin yaninda, utancimdan yerin dibine girmisimdir.

Yaklasik olarak 1 haftadir karbonatli su i�iyorum (miktari g�nde 1 �ay kasigi kadar azalttim) ve anneme kokuyu bir test eder misin deyip 5 cm yanina yaklasip hohluyorum, inadina burnuna burnuna dogru konusuyorum ve koku var mi diyorum. O da iste b�yle d�zenli dis fir�alarsan koku falan kalmaz diyor. Bende evet �yle diyorum :)

Buradaki arkadaslardan ricam ve Murat hocanin tesviki ile sadece 1-2 kisi denek olarak yapsin bunu ve hatta sadece 2 g�n devam etsin ve sonu�lari bizimle paylassin! Tek istedigim bu arkadaslardan. Onlardan antibiyotik i�mesini yada zar zor hazirlanan k�rler yapmalarini istemiyorum. Sadece su i�me saatlerini ayarlasinlar ayni dedigim gibi ve g�nde �� defa yarim litre suya yarim �ay kasigi ingiliz karbonati d�k�p i�sinler. Kendimi deli gibi g�stermek istemiyorum. Koku gitti arkadas! Bilerek insanlarin yanina sokulup konusuyorum ve en ufak bir tepki vermiyorlar. L�tfen deneyiniz 2 g�n!
Başa Dön
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Mayis-2015 tarihinde 00:26
murat hocaminda fikrini almak istiyorum....

Ncort ; arkadasim akil var mantik var sakin bana bi bakterinin vucudunuzu yoracagini soylemeyin guldurmeyin

yorgun uyanmanin tek sebebi vardir istediginiz kbb uzmanina gidin doktor bey benim sorunum var sabahlari uyaninca yorgun uyaniyorum diyin bakalim doktor bey sizin ilk burnunzun icine bakcak konkalar sis mi diye bakin olacak seyleri soyluyorum size ve konkalarin sis oldgunu gorup eklicek burnunuz tikal mi vs tarzi sorular soracak emin olmak icin...

kisacasi istedigniz kbb uzmanina gidin diyin sabahlari yorgun uyaniyorum , diyecegi laf budur ; agzinizdan nefes aldiginiz icin oluyor...
Başa Dön
Aleho Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Aleho Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Mayis-2015 tarihinde 10:14
Mehmet kardesim suyu b�yle i�meye baslayali yorgunluk gittimi senin G�rkan senin dedigine gelince herkezde ayni olmaz �rnegin ben sadece sabah lari degil g�n boyu halsizim ve konustugum birisi 1 hafta ari �r�nleri kullanarak anlatti bu halsizligi yani isin i�inde bakteri var bende bu halsizligi candida mantarina bagladim 3 ay sarimsak yuttum s�ylemesi ayip diskilama sirasinda kasinti oluyordu 1 hafta sonra bitti ama halsizlik ge�medi yani ortada bakteri s�z konusu bu ari �r�nleri bakterilerin duvarini par�alar hatta yok eder arastirin propolis antibiyotigin etkisini artirdigi kanitlanmis.
Başa Dön
cuma Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı cuma Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Mayis-2015 tarihinde 11:17
Gurkan33 kardes doktorlar bile senin kadar kesin konusmuyor.tipta kesin bisey yok diyorlar ki kardesim doktor onun demesi.seni tebrik ediyorum bu konuda:)
Başa Dön
mahoni Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mahoni Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Mayis-2015 tarihinde 14:58
Butun bilgi paylasan arkadaslara ve Murat Hocamiza tsk ederim.
Bu arada bendede hep bir yorgunluk var ve bende de burun deliklerinden biri tikali.
Bu arada Mehmet kardesin paylastigi bilgiyi denemekte fayda vardir zarar yoktur,diye dusunuyorum.Yani kim ne emek harcayip care olacak bir bilgi bulup paylasirsa minnettar olurum kendi adima. Gecmis olsun hepimize
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Mayis-2015 tarihinde 16:54
İlk gönderen: cuma cuma yazdı:

Gurkan33 kardes doktorlar bile senin kadar kesin konusmuyor.tipta kesin bisey yok diyorlar ki kardesim doktor onun demesi.seni tebrik ediyorum bu konuda:)

Birbirinizi mahcup etmeyin, ezmeyin arkadaslar. Incitmeyin. Muhtemelen mesgul iken yanlislikla klavyeden d�k�lm�s bir ka� s�z olabilir. Affedici olun.

Basit burun tikanikliklarinin uyku derinligini azalttigi ve horlamaya sebep oldugu bilinir. Farinjiti baslatir ve azdirir. B�ylece Tip 2 agiz kokusunun sebebi olabilir. Bu zaten bilinen bir seydir. Fakat beyinde oksijensizlik ortaya �ikabilmesi i�in uyku apnesine d�n�smesi gerekir. Ancak o zaman oksijensizlik belirtileri ortaya �ikabilir. Bu sebeple her burun tikanikliginda sistemik bir hipoksi durumu aranmasi pek gerekli olmayabilir.

Ancak horlamanin minimal de olsa g�n i�erisinde dikkat daginikligina sebep oldugunu iddia eden yayinlar okumustum. Altinda yatan sebep, daralan burun deliginden az hava ge�mesi degil, horlama sirasinda uyku derinliginin azalmasi olarak degerlendirilir.
-M
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla Sayfa  123 7>

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.