![]() |
bademcik ameliyati |
Yanıtla
|
| Yazar | |
mmervve
�ye
Kayıt Tarihi: 02-Ekim-2014 Konum: Mersin Durum: Çevrimdışı Puan: 42 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: bademcik ameliyatiGönderildi: 10-Subat-2015 tarihinde 14:35 |
|
Merhaba hocam.ben dun bademcik ameliyati oldum.fakat dilimde asiri bir beyazlik var ve uyusuk gibi birde agzimda koku var.hos olmayan bir koku.hocam sizce normalmi bu durum.
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 231 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Subat-2015 tarihinde 15:55 |
|
�ncelikle ge�mis olsun.
ins iyilesme s�recinin sonunda g�zel bir netice alirsin. bu ameliyati olan biri olarak m�sadenle fikrimi belirtmek isterim herseyden �nce o bahsettigin dil �zerinde ve agiz i�inde(bogaz kismi dahil) olusan beyazlik gayet normal bir durumdur. ameliyattan sonraki ilk g�nlerde agiz i�i tamamiyle beyaza b�r�nebilir.korkulacak bir durum yok. genel olarak 2-3 g�n i�inde azalmaya baslayacaktir ve iyilesme s�recinle beraber yok olup bitecektir. dildeki uyusma da ayni sekilde 1-2 g�ne kalmaz bitecektir. bununla beraber tad da alamiyorsundur b�y�k ihtimalle. yine korkulacak bir sey yok. bu da ge�ici bir durumdur tahminimce bu uyusukluk ve tad alamama sorunu ameliyat esnasinda dili disari �ikarmak i�in kullanilan aletlerden dolayi olusuyordur. Olusan koku ise yine tahminimce o olusan beyazlik sebebiyle ve uzun bir zamandir yeterince beslenemedigindendir. ancak bunlarin hepsi emin ol ge�icidir. ortalama 1-2 hafta i�inde iyileseceksin. bu arada ameliyatini hangi y�ntemle oldun? ben Termal Welding ile olmustum da. iyi bir netice de almistim. yine de umarim bademcik sorunundan tamamiyle kurtulursun. |
|
|
�areSiZseniz ! �are SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
mmervve
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Subat-2015 tarihinde 11:20 |
|
Tsk ederim sen yenimi oldun ameliyati.bende s�rekli mide bulantisi oluyor buda narkozdanmis galiba.ama bademcik taslari y�z�nden olmustum ameliyati agzimda farkli birkoku olunca ve dildeki beyazlamadan dolayi korktum biraz.sen ii bir sonu� aldin mi ameliyattan.ben hangi yontemle oldugumu bilmiyorum ama yakildi demisti galiba.
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Subat-2015 tarihinde 07:07 |
|
ben bu ameliyati olali yaklasik 4-5 sene oldu. bademcik sorunumdan tamamiyle kurtuldum.
ameliyat olmakla iyi ettin. ins. sen de benim gibi olumlu bir sonu� alirsin. bu bademcik taslari sorununda seni en iyi anlayan benim herhalde. s�rekli agza taslar gelmesi insanda psikoloji felan birakmiyordu yemin ediyom. agiz kokusu konusunda ise eger sadece bademciklerinden sikayet�iysen o zaman hayirli olsun bu sorundan tamamiyle kurtuldun:) tabiki bunu zaman g�sterecek. suan bilemeyiz b�yle bir seyi. mesela ben ameliyatlarimdan sonra sanki hi� fayda alamadigimi d�s�n�yordum.ta ki 1 bu�uk 2 sene sonrasina kadar. bende ne degisti bilmiyorum ama ancak o zamandan sonra verim aldigimi d�s�n�yorum.(tahminimce o zamanlar hijyenime de yavas yavas dikkat etmeye baslamistim. bununla beraber kendimi iyi hissetmeye basladim.o y�zden tavsiyem bundan sonra hijyenine daha fazla dikkat et) suan olan koku ise ins. sadece o beyazliktan veya ameliyat yarasindandir.yine de bademcik ameliyati olarak iyi bir karar verdigini d�s�n�yorum. |
|
|
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Subat-2015 tarihinde 07:18 |
|
bu arada ameliyat olmadan �nce dilinde beyazlik varmiydi?
suan olan asiri beyazlik kesinlikle ge�ici bir durumdur. bu ameliyati olan her kiside mutlaka olusan bir durumdur. yanilmiyorsam ameliyat olan b�lgenin iyilestiginin, iyilesmeye basladiginin bir g�stergesidir bu durum.(b�yle bir sey aklimda kalmis.) o y�zden korkulacak bir durum yok. |
|
|
|
|
![]() |
|
mmervve
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Subat-2015 tarihinde 12:19 |
|
Yardimci oldugun i�in �ok tesekk�r ederim.evet ameliyat olmadan �nce beyazlik vardi dilimde ama bu kadar asiri yoktu bug�n 4.g�n�m dilim uyusuk yutkunurken yanik tafi geliyo ve dilim yine beyaz bekliyorum sabirla insallah degisiklik olur.�ok dua ettim insallah bu sefer olur
|
|
![]() |
|
mmervve
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Subat-2015 tarihinde 23:38 |
|
Bademcik ameliyati olali 2 haftayi gecti evet o igrenc bademcik taslarindan kurtuldum agzimdaki kokuda hafifleme oldu bunu farkediyorum AMA malesef koku gecmedi ve ameliyattan sonra iyice anladim dildeki pasta aka gecmezse kokuda ge�mez.pisman degilim ameliyat i�in en azindan kokunun bir kaynagindan kurtuldum sira diger kaynakta
|
|
![]() |
|
chocalate
�ye
Kayıt Tarihi: 27-Eyl�l-2014 Konum: Balikesir Durum: Çevrimdışı Puan: 68 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Subat-2015 tarihinde 19:49 |
|
Benim dil pasim k�t� kokmuyor ama hala agiz kokum devam ediyor
|
|
![]() |
|
delikanli06
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 11-Eyl�l-2014 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 13 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Subat-2015 tarihinde 21:57 |
|
Merve kokunun siddetinde bir azalma oldu mu ?
|
|
![]() |
|
mmervve
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Subat-2015 tarihinde 23:23 |
|
Evet oldu hafifleme ama �ok az benim koku birsyler yedikten sonra artiyo.agzimda daha dogrusu dilimde eksimsi tat oluyo kbb doktoruna gidicem.mantar olma olasiligi var.belki onda kaynaklaniyordur
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Subat-2015 tarihinde 00:47 |
|
mmervve,bundan sonra dis ve dil temizligine daha �ok dikkat et.daha iyi olacagina inaniyorum.
ikincisi eger dil i�in doktora gidecegim diyorsan bence cildiyeye git. internette bir�ok doktor sitesinde dermatologlar agiz i�inde olan enfeksiyon ve mantarlar i�in degisik ila�lar �nermisler.. dil pasina da genel olarak agiz i�indeki mantarlardan s�pheleniyorlar. Ben de su aralar olmasa da b�y�k ihtimalle yaza dogru dil pasim i�in gitmedigim tek b�l�m olan cildiyeye gitmeyi d�s�n�yorum.. artik bu dil pasi sorunum ya mantarlardan kaynaklaniyor ya da midemden kaynaklaniyor. Eger cildiyeden bir sonu� almazsam tekrar gastroentolojiye g�r�necegim. veya ilk �nce gastroentolojiye de gidebilirim belli olmaz. |
|
|
|
|
![]() |
|
mmervve
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Subat-2015 tarihinde 19:22 |
|
Daha �ok dikkat ediyorum dis macunu gargara ayri ayri kullaniyorum fakat yemekten sonra dilim beyazlasiyor.ameliyat oldugum doktora sorcam pazartesi bakalim ne dicek belki o yonlendirebilir cildiyeye.bu arada dahiliyenin ilgisi olabilir mi agiz kokuyla dahileyeye gidip agiz kokum var desek bir �ozum bulabilir mi acaba
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Subat-2015 tarihinde 20:56 |
|
merve, dilde beyazlik olmasi dogal. Bademcik alinan yer yeni dokuyla kaplandigi i�in bogaz da bembeyazdir. Beyazlik ameliyattan sonra ortaya �iktiysa b�y�k ihtimalle sebebi budur.
Bir de arkadaslar biraz daha kisa �z yazarsaniz �ok iyi olur. Mesajlari okumasak bile baska birinin verdigi cevabi g�r�nce "hangi konuya cevap vermis acaba?" diye upuzun mesajlari okumak zorunda kaliyoruz. Hi� olmazsa farkli konulari ayri mesajlar olarak g�nderirseniz herkes kendini ilgilendiren konuyu okur. |
|
![]() |
|
mmervve
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Subat-2015 tarihinde 13:31 |
|
Ameliyattan �ncede beyazlik vardi ameliyattan sonra ge�er diye dusundum ama ge�medi bug�n 15.gunum pazartesi kontrolde doktorun diceklerini buraya yazarim bakalim ne tur bilgi vericek
|
|
![]() |
|
01adanali
�ye
Kayıt Tarihi: 29-Nisan-2013 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 54 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Haziran-2015 tarihinde 15:00 |
|
mmervve kardesim o beyazliklar normal 1 ay kadar s�rer
|
|
![]() |
|
Bet�l
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 06-Aralik-2015 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Mayis-2016 tarihinde 09:41 |
|
Merve durumun nasil gidiyor
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |