![]() |
iyilestim... |
Yanıtla
|
| Yazar | |
afaff
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: iyilestim...Gönderildi: 09-Eyl�l-2015 tarihinde 19:42 |
|
arkadaslar uzun zamandir bisey yazmadim ��nk� emin olmak istedim ama sonunda bu hastaliktan kurtuldum hem de hi� beklemedigim bir sekilde siz de eminim duyunca �ok sasiracaksiniz hastaligimi psikolojik bir ila� ��zd� psikolojik deyince benim tip5 hastasi oldugumu d�s�nebilirsiniz ama alakasi yok kokunun varligini son derece hissedebiliyordum gittigim doktora asil sikayetimi s�lemedim �ogumuzun diyemedigi gibi farkli seylerden yakindim ama nasil olduysa verdigi ila� ise yaradi hem de bu ila� bir antibiyotik vb. bisey degildi evt kokuyu antibiyotikler de ge�iriyordu ama herkeste oldugu gibi ge�ici olarak neyse lafi uzatmayayim su an toplam 3 ila� kullaniyorum 2 si antidepresan digeri kokuyu ge�irdigini d�s�nd�g�m ila� antidepresanlarin koku �zerinde etkili oldugunu d�s�nm�yorum ama diger ilacin etkisini artirmada ise yariyor olabilirler ilacin adi solian sol�syon ilacin adini verdim ��nk� yazmasam bile isteyecektiniz biliyorum AMA KESINLIKLE DOKTORA DANISMADAN KULLANMANIZI �NERMIYORUM BIR PSIKIYATRI DOKTORUNA DANISIP KULLANACAKSANIZ �YLE KULLANIN!!!! doktora danismadan kullanmanizi istemedigim i�inde ilaci nasil kullandigimi yazmak istemiyorum herkesin b�nyesi farkli ��nk� g�nde ne kadar ka� ml almaniz gerektigine doktor karar vermelidir.
bazi sorulari siz sormadan cvplayayim koku evt burnumdan da geliyordu hatta agzimdan daha �ok burnumdan geliyordu �zellikle yemek yedikten sonra bariz sekilde artiyordu iyileseli birka� ay oldu ama bekledim ki emin olmak istedim ilaci birakmis degilim hala kullaniyorum antibiyotik gibi bisey olmadigindan uzun s�reli kullanabiliyorum ilaci ilk kullandigimdan itibaren etkisini g�rmeye basladim tam etkisini ise 1-2 ay sonra g�rd�m bug�ne kadar denemedigim sey kalmadi diyebilirim ama hepsi hayal kirikligiyla sonu�landi hep ge�i�i ��z�m oldu artik dayanma g�c�m�n kalmadigi bi anda Allah karsima b�le bi mucize �ikardi ama bunun i�in �ok dua ettim ger�ekten ilk defa b�le uzun s�reli bir iyilesme yasiyorum diyebilirim sosyal hayatim yavas yavas iyiye gidiyor ama hala psikolojik a�idan tam olarak bu travmayi atlatamadim her iyilesen insanda oldugu gibi ama g�n ge�tik�e tamamen (yani psikolojik olarak ta) bu travmadan kurtulacagima inaniyorum murat hocamin da bu ila� hakkinda yorumlarini merak ediyorum sorulariniz olursa her daim yanitlamaya hazirim ��nk� sizi en iyi ben anlarim daha �nce de s�ledigim gibi iyilessem dahi burayi terk etmiyecektim ve bunu sizinle paylasacaktim ki �le de yaptim bazilari gibi iyilesip sonradan da forumdan �lece bi s�r� soruyu yanitsiz birakip gitmek istemedim Allah hepinize hepimize sifa versin. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Eyl�l-2015 tarihinde 19:57 |
|
Bravo.
Sizin durumunuzda olan �ok sayida Tip5 vaka var. Ben deli degilim deyip psikiyatriye gitmiyorlar. Sizin yaziniz umarim onlari cesaretlendirir. Iyilesenler genellikle grupta yazi yazmazlar, geri d�nmezler, eski g�nlerini hatirlamak bile istemezler. Siz geri d�n�p yadiginiz i�in tesekk�r ederim. Arkadaslarinizin sorularini yanitlayin temasi kesmeyin l�tfen. -M |
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Eyl�l-2015 tarihinde 23:54 |
|
insallah iyilesmisindir. stresten kaynaklida agiz kokusu oluyor. burundan geliyorsa burun kaynakli sin�zitten dolayidir. ila�lari kesince koku devam edebilir.antidepresanlarda zararlidir bende bir aralar i�tim tabi o zamanlar bir sey yoktu.kilo aldim baya verdm sonra. beyini uyusturucu etkisi yapiyor.
|
|
![]() |
|
psikiyatr-ozen
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 09-Haziran-2015 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Eyl�l-2015 tarihinde 12:29 |
|
Merhaba,
Psikiyatri uzmani Dr.Murat Eren �ZEN ben. Bu yazinizi okuyunca tip d�nyasi ve bilimi adina �ok umutlandim. Bu deneyiminiz beni sasirtmadi degil, harikulade. Bu tip durumlar i�in bizler bu konuda muzdarip olanlara �are bulmaya gayret g�steriyoruz. Takip ettiklerimiz arasinda �ok olumlu sonu�lar alanlar oldu, sabretmek en �nemlisi; sizin yaptiginiz gibi. �nce kendinin doktoru olacaksin demek tam sizin i�in uygun, ama diger kendi basina iyilesmesini beklemek gerek diyenler i�in degil. Her ne kadar bu konuda muzdarip genis bir topluluk olsa bile bu sorunun (hastalik/bozukluk/veya adina ne derseniz deyin) dogasi geregi, kisiler bunun psikolojik oldugunu d�s�nmemekte veya inanmamaktadirlar. Ya da inanasi gelmemektedir. Kisilerin bu burundan, agizdan veya agizdan-burundan koku yayma sorununun psikiyatrik/psikojenik oldugunu kabul etmeleri, psikiyatrik yardimlara motive olmalari, verilen tedavi ne ise (gereken tedaviyi) kabul edip sabir g�stererek iyileseceklerine inanmalari �nemli basamaklardir. �ok �nemli bir nokta var ki, bunu g�z ardi etmemek gerekir. S�yle ki; kisiler muhakkak ki sorunlarina �are bulmak i�in arastirmalidirlar, okumalidirlar, gerekirse iletisime ge�ebilirler. Ancak, bu paylasimlar kisilerin tedavi ama�li girisimlere y�nlenmesini saglamiyorsa, sadece olumsuzluklar �zerinde odaklanmasini saglayip tedaviye engel oluyorsa internet �zerinde binlerce sayfa okumak, deneyim veya sikayet okumak bosa ge�irilmis hayatlar olacak ve ruh sagligimizin basi bu "koku" ile dertte olacaktir. Tedaviler konusunda cesaretli olalim, kesin h�k�ml� olmayalim. Burada paylasilan ila� bir baskasina iyi gelmeyebilir. Bir psikiyatri uzmani ile tedavinizi s�rd�rmenizi �neririm. Bana bir hipnoz yapilsin ve bu koku bitsin demenin �are �retmeyecegini bilelim. Ila�sa ila�, terapiyse terapi, veya her ikisi ise �yle olmali ama buna gideceginiz psikiyatri uzmani karar versin. Psikiyatri ila�lari bagimlilik yapmiyor; birakmada sorun yasatan ila�lar bagimlilik yapiyor aslinda, bu bagimlilik degildir. Psikiyatri ila�lari kilo aldiriyor veya uyku yapiyor denir hep. Kisiye g�re ila� se�imi yapilmaz veya takip edilmezse, veya ila� verilen kisi bunu ila� veren doktoruna s�ylemezse sorun d�zeltilemez. Ancak, bu paylasimi yapan kisi de g�r�yor ve onu paylasiyor ki, ger�ekte de b�yledir, psikojenik koku sorunu olanlarin psikiyatri uzmani olmadan bir Dis Hekimi tarafindan tedavi olmasi da �ok m�mk�n g�r�nm�yor. Sevgi, saygi ve h�rmetlerimi Sunarim. Dr.Murat Eren �ZEN, Ruh Sag ve Hast Uzmani, ADANA www.stres112.com (soru sorabileceginiz bir adrestir) Düzenleyen: aydinmur - 10-Eyl�l-2015 tarihinde 12:39 |
|
![]() |
|
afaff
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Eyl�l-2015 tarihinde 12:56 |
|
bende sin�zit yoktu ayrica burundan da koku geliyorsa buna sadece sin�zitin ndn oldugunu s�yleyemeyiz tip4 hastaliklarinda da koku burundan gelebiliyor ve ben tip4 olduguma inaniyorum
ila�larin zararina gelince doktorum bu ila�larin v�cuda herhangi bi zarar vermedigini s�yledi ayrica bu ila�lar bende beyni uyusturma gibi bi etki yapmiyor sadece normalden brz daha fazla uyumami sagliyor o kdr |
|
![]() |
|
Aleho
�ye
Kayıt Tarihi: 24-Kasim-2014 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 98 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Eyl�l-2015 tarihinde 16:36 |
|
Ataff benim anlamadigim ge�meyen agiz kokusu bakteri kaynakli olur sen Psikoloji ila�lari kullanmissin nasil fayda sagladi anlamadim baskalarida aliyodu heralde senin agiz kokunu sadece sen alsan neyse Psikolojik deriz eyw ama simdi baskalarininda aldgi koku nasil ge�er bilemedim ben simdi sol�syonada baktim oda Psikoloji ilaci Tuhaf :)
|
|
![]() |
|
psikiyatr-ozen
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Eyl�l-2015 tarihinde 16:45 |
|
Tekrar Merhaba,
Koku ve koku algisi �zerine yapilan �alismalar beyinde birtakim kimyasal d�zeneklerin normalden farkli �alistigini g�stermistir. Bu d�zenekler serotonin basta olmak �zere diger n�rotransmiterler (noradrenalin, dopamin, histamin gibi) tarafindan d�zenlenmektedir. V�cudun kendi kendini d�zenleyememe veya ayak uyduramamasi sonucu bu d�zeneklerde de bozukluklar ortaya �ikmaktadir. Bazi hastaliklarda bu dogrudan iliski tespit edilmis olsa bile diger koku yaydigini s�yleyen kisilerin sikayetleri ile hastaliklar arasinda iliskiyi g�sterememistir. O zaman "koku yayma" sorunu baska bir sinif altinda incelenmelidir. Serotonin sadece mutluluk hormonu olarak bilinirse de aslinda sinir sisteminin ahenk i�inde �alismasina aracilik eden bir�ok madde ve hormondan sadece birisidir. Serotonin mutluluk dahil olmak �zere kas tonusu, barsak hareketleri, kalp atis hizi, tansiyon d�zeni, sindirim sistemi, agriyi hissetme kabiliyeti, koku algisi, �fke kontrol�/saldirganlik, hormon salgilarinin d�zenli �alismasi gibi bir�ok duygu ve davranislarimizi kontrol etmemizde yardimci olan sinir sisteminde iletimi saglayan bir maddedir. Ileride bu konu �zerinde yorum ve katkilarima devam edecegim. Selam, sevgi saygilarimla Dr.Murat Eren �ZEN, Adana www.stres112.com (soru sorabileceginiz bir sayfadir) |
|
![]() |
|
afaff
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Eyl�l-2015 tarihinde 18:27 |
|
aleho inan bu sorunun cvbini ben de bilmiyorum ben de iyilesmeden �nce bakteri kaynakli olduguna y�zde y�z emin gibiydim ��nk� antibiyotikler ge�ici de olsa ise yariyordu ama bu ilacin ise yaramasini ben kendimce s�yle a�ikliyorum bu ila� benim v�cudumda ters giden birseyleri d�zene soktu bence bu ters giden seyleri bir bakteri de tetikliyor olabilir baska bir sey de tetikliyor olabilir ama dedigim gibi bu ila� o ters giden durumu d�zeltti bende
ayrica psikiyatr-ozen in kokuyla ilgili yazdigi seyler �ok mantikli ve bu durumu a�ikliyor olabilir |
|
![]() |
|
psikiyatr-ozen
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Eyl�l-2015 tarihinde 12:57 |
|
Merhaba,
Kullandiginiz ve sizi iyilestirdigini d�s�nd�g�n�z ilacin etki mekanizmasi konusunda akliniza bir soru geldi mi? Dr.Murat Eren �ZEN, Ruh Sag ve Hast Uzm., ADANA www.stres112.com (soru sorabileceginiz sayfadir) |
|
![]() |
|
afaff
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Eyl�l-2015 tarihinde 21:12 |
evt nasil etki ettigini merak ediyorum ger�ekten a�iklarsaniz sevinirim |
|
![]() |
|
ncort
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Eyl�l-2015 tarihinde 23:44 |
|
Benim de bir tane psikiyatrik sorunum var ve bu sorun ile agiz kokusu ayni zamanlarda basladi. Psikolojik degil agiz kokum burasi kesin. Bu konu acilmadan oncede bunu dusunmustum. Ikisinin arasinda bir baglanti aramistim.
Bu arada bende dil arkasi diski kokusu var. |
|
![]() |
|
psikiyatr-ozen
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Eyl�l-2015 tarihinde 23:17 |
|
Merhaba,
Serotonin aslinda v�cudun ahenk i�inde �alismasini birtakim islevleri saglar ve aracilik eder. Serotonin bir n�romod�lat�rd�r, d�zenleyicidir. Bir hormon degildir. Serotonin sinirlerin iletiminde yer alan bir maddedir. V�cudun "b�t�n islevlerini" d�s�nmeliyiz. Yukarida saydigim ilk mesajlarimdaki gibi bir�ok v�cut fonksiyonunu da saglar, d�zenler ama tabii ki tek basina bunu yapmaz. Sinir (n�ron) h�creleri yoluyla v�cuda sinyaller gittigine g�re serotonin de neredeyse t�m sinir h�crelerinin iletiminde rol alir. Agri algisi, istah (acikmak, tok hissetmek), sevin�-�z�nt�, uyku d�zeni, kan sekeri dengesi, koku algisi, tansiyon dengesi (dengesizligi/asabi tansiyon), barsak hareketleri (kabizlik, ishal) vs. gibi v�cut fonksiyonlari da sinir sinir sistemi ile d�zenlenir. Dogal olarak "koku" da bu d�zenleme i�indedir. (�nemli not: Serotonin olmazsa hayat olmaz). Serotonin ahenkli (d�zensiz) �alismazsa v�cut fonksiyonlari da d�zenli olmaz. En �nemli �rneklerden birisi de asabi tansiyon y�ksekligidir (Sinirsel hipertansiyon diye de anilan). Tansiyonu birka� tansiyon ila� kombinasyonuna (birlikteligine) ragmen d�zenlenemeyen kisilerde asabi tansiyon oldugu d�s�n�l�r ve psikiyatrik yardim istenir. Bir sekilde altta yatan ruhsal s�re�/sebep bulunur veya bulunmaz ama psikiyatri tarafindan bir d�zenleyici verilir. Bu d�zenleyicinin amaci v�cutta d�zenli gitmeyen tansiyonun d�zene girmesi ve y�ksek veye oynak seyreden tansiyonun d�s�r�l�p belirli (normal) sevieyede tutulmasinin saglanmasidir. Serotonin de yine sinir sistemi yoluyla tanssiyonu d�zenledigi i�in "serotonin d�zenleyici" verilmelidir. Bu, su anlama gelir; v�cudun kendi basina yapamadigini veya d�zenleyemedigini disridan vermek gerekir. Tansiyon kendi basina d�zene girememekte, hatta tansiyon d�zenleyiciler dahi etkili olamamaktadir. Serotonin psikiyatride su an en �ikan ila�larin i�inde bulunan ve tedavide �ok etkili maddedir. Yani disaridan bir d�zenleyici olarak belli s�reler (bazen iyilesmeyen psikiyatrik bozukluklarda aralikli veya s�rekli) verilmelidir. Ancak, gereken s�re ve dozda verilmedigi (gereken s�re ve doz= tedavi edici) s�rece de etkisini g�stermeyecektir. Serotonin d�zenleyiciler belli s�re kullanilmadiginda ise etkili olmayacaktir, yani iyilesme g�r�ld�g�nde ve iyilestikten sonra da bir s�re kullanilmalidir. Asabi tansiyonu olan kisilerin serotonin d�zenleyicilerini almalari ile tansiyonlarinin d�zene girdigi g�r�l�r. Sinir sistemi ahengini bun d�zeneyiciler (ila�lar) sayesinde kazanir. Fonksiyonlar olmasi gerektigi gibi islemeye baslar. Serotonin tansiyon �rneginde oldugu gibi saydigim ve sayamadigim bir�ok v�cut islevi i�in gereklidir. Serotonin ayrica bir�ok v�cut b�lgesinde ayri islevleri yerine getirmede araclik eder. Kullanip da iyilestiniz s�yleyen ve buraya yazan danisan kisinin bahsettigi ila� da serotonin �zerinden etki eden ila� grubundandir. Dogrudan etki olarak serotonin degil ama bir yerde serotinin'i d�zenleyici etkiye sahiptir. Beynin belli b�lgelerinde serotonin i�in d�zemleyici islevi saglar. Ancak, belli s�re veya belli doz degil, "belli s�re ve dozda" kullanilirsa etki g�stermeye baslayip tedavi etkinligi ortaya �ikar. Koku �zerindeki d�zenleyici islevi de bu sekilde olur. Akademik bilgi kismi ise s�yledir; Serotonin bir�ok resept�r (alma�) �zerinden etki eder ve degisik v�cut islevleri i�in bu resept�rleri kullanir, kullandiginiz ila� 5HT2a resept�r� �zerinden etki eder. Bu resept�rler d�zenli olarak disaridan verilen ila�larla uyarilir ve d�zen altina alinirsa (d�zene sokulursa) islevler de normale d�necektir. Koku algisi da sadece burunda degil ayni zamanda beyne giden bazi sinir u�lari yolu ile algilanir. Duyularin algilanma bi�imi de serotonin araciligiyla olur. Yeterli veya d�zenli algi i�in serotonin d�zenli �alismalidir. Olfakt�r (olfaktor/olfactory) sistem (beyindeki koku algilama sistemi) serotonin islevini kullanir. Kokunun dogru algilanmasi, olan kokunun algilanmasi veya olmayan kokunun algilanmamasi serotonin ve sinir sistemi sayesinde olur. Olfakt�r sistemin dogru �alismasi i�in de disaridan psikiyatrik destek vermek gerekebilir (asabi hipertansiyonda oldugu gibi). Eger, olfakt�r sistemde algilama sorunu disinda baska bir nedeni yoksa olmayan kokunun algilanmasi psikiyatrik yardim gerektirir. Bu sekilde olfakt�r sistemin serotonin d�zenlemesi saglanmalidir. Maalesef ki, bunun bilinmemesi nedeniyle "koku yaydigini", "koku algiladigini" veya baskalarinin kendisinin burun ve/ya agzindan �ikan kokudan rahatsiz olduklari d�s�ncesine kapilabilirler. Bu ama�la bir�ok hekimi gezip �are arayabilirler. Psikojenik (psikiyatrik) kisminin olabilecegini ise neredeyse �ogu kisi kabul etmemektedir. Yukaridaki nedenlerden dolayi tedavi olma /�are bulma noktasi psikiyatri (ruh sagligi ve hastaliklari) uzmanlaridir. Dr.Murat Eren �ZEN, Ruh Sag ve Hast Uzmani, ADANA www.stres112.com |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Eyl�l-2015 tarihinde 19:37 |
|
Merhaba, foruma hosgeldiniz Murat Eren Bey. Insallah, KBB ve Gastroenteroloji uzmani arkadaslariniz da bu sorunun b�y�kl�g�n�n farkina varip aramiza katilirlar.
Ben de agiz kokusu sorunu sikayetim sebebiyle birka� kisi tarafindan "psikolojik, psikologa g�r�n." �nerisi aldim. Hatta bir doktor n�rolojiye gitmemi istedi, psikolojik degilmis ama bazen beyin olmayan kokuyu varmis gibi algilayabiliyormus. Aklimi karman �orman ettiler, neyseki agiz kokusunu �l�t�rd�m �ok y�ksek degerde �ikti da koku olduguna emin oldum. Buna bile sevindim neredeyse yani... Kokunun psikolojik oldugunu nasil anlayabiliriz veya o ruh hali i�inde kabul etmesek de psikolojik boyuttan ne zaman s�phelenmeliyiz? |
|
![]() |
|
afaff
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Eyl�l-2015 tarihinde 22:12 |
|
@asdf psikolojik ila�larla iyilesmen i�in illaki olmayan bir kokuyu algilaman gerekmiyo eger bi yanlis anlasilma varsa onu da d�zeltmek istiyorum benim kokum psikolojik degildi yani olmayan bi kokuyu algiliyorum gibi bi durum yoktu koku baskalari tarafindan da algilanabiliyordu b�le bir durumda olmama ragmen psikolojik ila�larla kurtuldum yani bir psikologa g�r�nmeniz i�in illa tip5 hastasi olmaniz gerekmiyo tip ka� olursaniz olun bi g�r�nmekte fayda var bana fayda eden ila�lar size de fayda edebilir bunu bilin
|
|
![]() |
|
News
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Eyl�l-2015 tarihinde 14:19 |
|
Arkadaslar daha once psikoloji olarak var olan bu kokudan bahsetmistim hala daha destekliyorum bu gorusu ama eksik olan noktalar var mesela evde yalnizken neden hala koku hissediyoruz simdi yeni bir tartisma konusu baslatacagim bende dahil bu forumdaki herkes gunde bogazini en az 20 30 defa temizliyor oguruyor gargara vs bunun cok yanlis oldugunu farkettim sizden 3 gun hi� bogazinizi m�dahale yapmamanizi isteyecegim dusunsenize banyo yaparken Adil dis siralarken surekli �g�r�yoruz bogazini tahris oluyor bogazinizda doluluk husus varsa sicak birseyler i�ebilirsiniz sanki bogaz temizligi sonrasi bende burun ve agiz arasi mesafe kisaliyor aldigim nefes bogazimi kurutuyor ben bu testi yaptim cok ferahladim farenjit ten kurtulmakta artisi birde siz deneyebilirmisiniz sadece 3 gun en ufakta olsa gargara ogurme veya sizi bogaz temizligine itecek diger faaliyetlerden uzak durun sonu�lari yazarsaniz diger uyelerede faydasi olur diye dusunuyorum
|
|
![]() |
|
Meari
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Haziran-2016 tarihinde 11:46 |
|
Sanirim bu hastaliktan sadece tip5 olanlar kurtuluyor tip5 hastalari disinda iyilesen var mi ger�ekten merak ediyorum :(
|
|
|
Ya Safi
|
|
![]() |
|
G�sta
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Aralik-2019 tarihinde 18:14 |
|
Kokum 19 yaslarinda baslamsti 5yildir vardi doktora pek gozkmedm bi sikinti yoktu agiz ici problemlerim vardi sadece dolgu yapildi dis tasim temizlendi ama ge�memisti 20lk disim hala cikmamisti arkadaslar bi g�n �ok agriyla doktora gittim �ekilmesi gerektigini s�yledi iki hafta �nce �ekildi 2 hafta oldu ve k�kum yok kullandigim ila�lardan degilse eger kokum simdilik ge�ti diyebilrm eger sizinde varsa d�s�nmeden �ektirin.
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |