Agiz Kokusu Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Yap Giriş Yap

Baskasinin kokusu

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni Üye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dertbuyuk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja Doğrudan Bağlantı Konu: Baskasinin kokusu
    Gönderildi: 26-Eylül-2015 tarihinde 23:39
Merhaba. Oncelikle herkesin bayramini kutluyorum hayirli bayramlar :) hocam benim size bir sorum olacakti. Arkadasimn agiz kokusuyla benim diskim ayni kokuyor ben burdan benim agiz kokumuna akadasiminkiyle ayni oldugu sonucuna varabililr miyim? Ve hocam ben kendi kokumu alamamiyorsam o bilesendeki hicbir kokuyu alamam o zaman arkadasiminkini nasil aliyorum? Celisen sorularim var kusura bakmayin
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Yönetici
Yönetici

Durum: Çevrimiçi
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja Doğrudan Bağlantı Gönderildi: 27-Eylül-2015 tarihinde 09:04
Her birey hep kokladigi gaza sagirdir.
Yani örnegin butandiol üreten birey disardan butandiol verilirse duymaz. H2S üreten birey disardan H2S verilirse duymaz.

Siz kendi agiz kokunuzu duymuyorsaniz sizin agiz kokunuzu olusturan gazlar kombinasyonuna sagir davraniyorsunuz demektir. Bu çok normaldir. Arkadasinizin agiz kokusunu duyuyorsaniz demekki onun agiz kokusunu olusturan gazlar sizinkinden farkliymis diyebiliriz.

A ve B ve C gaz karisimina sagirlasan bireye disaran A veya B veya C gazi koklatilirsa hiç birini duymaz. Bireyin D gazina olan hassasiyeti bu sagirlasmadan bagimsiz kalir.

Ayni özellik kulakta da vardir. Sabit frekansta bir ses ortamda var iken bir süre sonra o sesi duymaz oluruz.
---
Diger sorunuz:
2 koku birbirine benziyorsa kokulari olusturan gaz karisimlari da birbirine benzer.

-M

Başa Dön
Dertbuyuk Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dertbuyuk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja Doğrudan Bağlantı Gönderildi: 27-Eylül-2015 tarihinde 10:26
Cok tesekkurler hocam :) Allah razi olsun
Başa Dön
mahoni Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mahoni Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja Doğrudan Bağlantı Gönderildi: 14-Ekim-2015 tarihinde 20:07
Mukemmel bir aciklama!
Murat Hocam tesekkur ederim bu kisacik detaylari aciklama tarziniza bayiliyorum! Tebrikler
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Yönetici
Yönetici

Durum: Çevrimiçi
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja Doğrudan Bağlantı Gönderildi: 14-Ekim-2015 tarihinde 20:35
estagfurlah
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.