Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Baqisiklik sistemi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Konu: Baqisiklik sistemi
    Gönderim Zamanı: 07-Kasim-2015 Saat 22:40
Selamun aleykum arkadaslar Dr Murat Aydin hocam gecenlerde hiv + bireylerin paylasim yaptiqi bir forumda hiv + birey baqisikliqinin zayif olduqundan aqzinda koku yapan bakterilerin coqaldiqi ve koktuqunu yazmis.Hiv +bireylerde baqisikliqin zayiflaqi icin mantar vs durumlarin olduqunu biliyoruz .Aklima soyle bi durum geldi acaba bizlerin baqisikliqi zayif olduqu icinmi aqzimizda koku yapan bakteriler coqliyor yani bu bakterilere uygun bir ortam mi var?Yani bu tip 1 ici ozellike baqisiklik sisteminin bir ilgisi varmi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Kasim-2015 Saat 15:04
hiv + bireylerin paylasim yaptigi forum hangisi?

IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Kasim-2015 Saat 20:52
Hocam hivve aids yazdiqinizda cikiyor
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Kasim-2015 Saat 12:38
Orjinalini yazan: Arayan

Hocam hivve aids yazdiqinizda cikiyor

http://www.hivveaids.com/forum sitesini mi kast ediyorsunuz? Ben o forumda her hangi bir sey yazmadim? Hayret? Bir daha kontrol edip url adres verebilir misiniz?
-M
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Kasim-2015 Saat 13:14
Hocam yanlis anlattim sanirim siz oraya herhangi birsey yazmadiniz. O foruma (blue) nickli bir hiv+ birey yorum yazmis + olduktan sonra bagisikliga bagli olarak agzinda koku yapan bakterilerin çogaldigini yazmis bende böyle bir sey olabilirmi diye sordum hocam.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Kasim-2015 Saat 19:22
Hah tamam simdi oldu.

Hiv + bireylerin paylasim yaptigi bir forumda hiv + bir birey bagisikliginin zayif oldugundan agzinda koku yapan bakterilerin cogaldigi ve koktugunu söyledigimi söylediniz sandim.

Yanlis anlasilmaya sebep olduysam pardon
-M
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasim-2015 Saat 18:15
Dr Murat Aydin hocam cok sacmami sordum boyle bi ihtimal varmi sizce?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2015 Saat 07:47
Soru nedir, net sorabilir misiniz
-M
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2015 Saat 08:49
Hocam baqisiklik sistemi zayif kisilerde aqizda koku yapan bakteriler coqalirmi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2015 Saat 11:01
Fakat bunun bir anlami olacagini sanmiyorum. Söyle ifade edeyim:

Bagisiklik sistemi azalmis bir insanin agiz kokusundan ÇOOOK daha büyük problemleri vardir. Agiz kokusunu düsünecek durumda degildir.

Bu sebeple sorunuzun cevabi evet, fakat bu evet cevabinin pratikte bir anlami olmayabilir. Bu evet, agiz kokusu olan bireylerin kendisinde bagisiklik sistemi problemi aramasina sebep teskil etmez.

AIDS hastalarinda bagisiklik sistemi sifir veya sifira çok yakindir. Bagisiklik çökmüstür. Eger bagisikligin her çöktigi durumda agiz kokusu oraya çikacak olsaydi biz aids hastalarinda agiz kokusunu baskin bir belirti olarak görürdük. AIDS vakalarinda agiz kokusu ölüme yakin dönemde belirti degil sonu olarak belki! görülür.

Söyle bir örnek daha vereyim. Kanser agiz kokusu yapar mi?
Cevap evettir. Bilhassa organ iflasi yaklasinca kanserin son asamalarinda siddetli nefes kokusu ortaya çikar. Ama kanser olan sahisin o kadar büyük ve ciddi problemleri vardir ki, ortaya çikan agiz kokusu çok degersiz bir problemdir. Agiz kokusu kanserin belirtisi degil sonucudur. Bu sebeple olayi tersten yorumlamak, agiz kokusunu kanserin isareti olarak görmek, agiz kokusu olan bireyde kanser aramak dogru degildir.

Trafik kazasi geçiren bir insan saçlarini taramalidir dersem yanlis olmaz gereksiz olur. Çünkü trafik kazasindan ölümden dönen bir insanin saçlari elbette dagilabilir fakat öncelikle hayati fonksiyonlarini güvence altina almalidir, daha sonra saçlarini taramak isterse tarayacaktir. Simdi bu örnegi tersinden yorumlayalim:
"Bir insanin saçlari dagilmissa, ve saçlari bozulmussa trafik kazasi geçirmis olabilir" dedigimiz zaman iyice gereksiz bir sey söylemis oluruz. Yanlis degildir ama gereksiz bir önermedir. Burayi okuyunuz:
http://www.murataydin.org/yonlendirilmis-abarti.html

Agiz kokusu olan bireyin bagisikik sistemi azalmis olabilir dedigimiz zaman da buna benzer gerekli olmayan bir düsünceyi dillendirmis oluruz.

Simdi sordugunuz sorunun cevabi zihninizde daha da netlesmistir umarim.
-M

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu