Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari » S�yleyeceklerim var
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Dis ipi gerekli mi?

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Dis ipi gerekli mi?
    Gönderildi: 15-Agustos-2016 tarihinde 18:16
Abd saglik bakanligi kafalari karistirmis. Uzun s�reli arastirma yapilmadi diyorlar. Dis plagi olusmasini engellemede etkisi kanitlanmadi sadece hijyenik y�ne bakildi demisler.

http://www.ntv.com.tr/saglik/dis-ipi-gerekli-mi-gereksiz-mi,eWwtwgoe7UuE2bGfR8xTsA
Başa Dön
gececek Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı gececek Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Ekim-2016 tarihinde 11:55
bence cok gerekli bisey hatta onsuz yapamiyorum desem yalan solemis olmam.. hergun kullaniyorum dis taslarimi temizlettikten sonra... haziranda temizlettim 4-5 ay oldu disimi fircalamadan once dis ipi kullaniyorum dis plaklarini aliyor ve unutmayin ki dis plagi koku yapar internette bununla ilgili bir suru kaynak var ayrica kendim de sahit oldum dis plaginin koku yaptigina

ben kokudan kurtuldum gibi biseyim, hatta konu bile acmistim forumda. Hergun dis ipi ve dislerimi fircaliyorum koku sabahlari cok cok az oda acliktan ve agiz kurulugundan zaten normal o olmasi gereken yani , kahvalti yaptiktan snra geciyor

suna inanin agiz bakimi gercekten cok onemli ben bide dislerimi fircalamadan once dilimi de temizleyip dislerimi fircaliyorum
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Ekim-2016 tarihinde 17:29
hocam sizce gereklimi dis ipi?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Ekim-2016 tarihinde 17:35
İlk gönderen: bazenhissediyor bazenhissediyor yazdı:

Sik ve birbiri �zerine binmis disleri olan bireytlerde ve k�pr� g�vdesinin altini temizlemek i�in gerekli olabilir.

Fakat seyrek dislilerde dis ipi kullan diye israr edilmesine gerek yoktur
-M
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Ekim-2016 tarihinde 18:30
İlk gönderen: aydinmur aydinmur yazdı:

Sik ve birbiri �zerine binmis disleri olan bireytlerde ve k�pr� g�vdesinin altini temizlemek i�in gerekli olabilir.

Fakat seyrek dislilerde dis ipi kullan diye israr edilmesine gerek yoktur
-M

dislerim �ok yapisik aralarinda sari tabaka gibi seyler g�rebiliyorum yani demek oluyorki bana lazim tesekk�rler hocam yorumunuz i�in
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Ekim-2016 tarihinde 14:00

dislerim �ok yapisik aralarinda sari tabaka gibi seyler g�rebiliyorum yani demek oluyorki bana lazim tesekk�rler hocam yorumunuz i�in

Evet disleriniz fazla sikisik bitisik ve �aprasik ise dis ipi iyidir.

Ama dislerinin arasinda bosluklar bulunan, seyrek disli birisine dis ipini telefuz bile etmiyorum.

Insanlari biktirmamak lazimdir. Bu g�n dis fir�alamaya bile vakit ayiramayan insana her defasinda ip kullanmayi sart kosarasaniz, ip kullanmaya zorlarsaniz, mutlaka ip kullan diye yola �ikarsaniz, bireyler ka�ar. Sogur. Fir�adan bile uzaklasir.

Hatta dis fir�alamayi tarif ederken dis etinden dise bilmem ka� derece ile tarif etmeyi bile yanlis bulurum. Yukari asagi fir�alayin tanjant-kotanjant d�s�nmeyin diye tarif ederim.

Dis ipi de b�yledir. Seyrek disli ise vaktiniz yoksa dis ipi kullanmayabilirsiniz derim

-M

Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.