Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Kokunun kaynagini teshis edemiyorum

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı gepupagep Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Kokunun kaynagini teshis edemiyorum
    Gönderildi: 03-Agustos-2014 tarihinde 11:13
Merhaba,
�ncelikle ayagina gitmis olmamiza ragmen derdimizle ilgilenmeyip basindan savan doktorlarin yani sira bu kadar uzaktan bile ilgilenebilip faydali bilgilerini bizimle paylastiginiz i�in size �ok tesekk�r ederim.�agiz�kokusu�sorunu utanga�liktan dolayi cogu insanin gercek ortaminda bahsedemedigi bir durum. Bu yuzden kimin boyle bir sorunu var ya da kim iyilesmis nasil iyilesmis gercek hayatta bu orneklere sikca rastlayamiyoruz.Yani sanki kimsede b�yle bir sikinti yokmusta sadece bende varmis gibi hissediyorum. Eminim�bu durumdan sikayetci olan cogu�insanda benim gibi hissediyordur.�Kisaca b�yle bir yalnizlik i�inde bize umut olmaniz gercekten en ihtiyacimiz olan sey bu yuzden tekrar tesekk�r ederim. Ben bu sorunu 5 yildir �ekiyorum ve nereden kaynaklandigini ger�ekten bulamiyorum ama sikayetci oldugum ve bu sorunlardan dolayi kaynaklanabilecek durumlari s�yle toparladim
1. 3 yil �nce yaptirdigim endoskopiyle 1 mm boyutunda�
�lser �ikmisti. Mide yanmasi sikayetiyle gitmistim. O zamanlar �ok fazlaydi. Simdi �ok olmasada yine mide yanmalarim devam ediyor. Yedigim �ogu sey yapabiliyor bu yanmayi. Bu yanma sanki midemden yukari dogru �ikiyor. S�rekli acikma hissi oluyor ve a� olmasam bile midemden g�n i�inde sesler geliyor surekli gegirme istegi oluyor hafifte siskinligim oluyor tam olarak midemin sorunun ne oldugunu anlayamiyorum hocam ama bunun�agiz�kokusu�yapabilecegini dusunuyorum.�
2.Bogazimda sanki balgam var ama ne kadar yutkunsamda orda gitmiyor. Tukurmeye �alissamda gitmiyor hatta yapiskan bir t�k�r�k geliyor. Ve agzimda ger�ekten �ok k�t� bir tat var dislerimi fir�alamadigimda bu tat ciddi manada midemi bulandiriyor. Dislerimi fircaladiktan yarim saat sonra bu kotu tat tekrar geliyor. Bu tada ne sebep olabilir hocam sanki bu tat gitse agiz kokumun buyuk bir kismida gidecekmis gibi geliyor.
3. Yaklasik 2 yil once egilmis bi konumda ayakkabilarimi baglarken agzima pirinc tanesi gibi beyaz bir sey gelmisti ama ondan sonra hic gelmedi burda okudugum kadariyla bademcik tasida agiz�kokusunda buyuk bir etken. Acaba bende de olabilir mi? Olsaydi tasin surekli olarak gelmesi mi gerekirdi cunku o gunden sonra daha hic gelmedi. Ayrica dislerimde bir problem yok dilimi fir�aliyorum ve dis ipi kullaniyorum. Tedavimde nasil bir yol izlemeliyim hocam sikintinin kaynagi sizce nedir cevabiniz i�in simdiden tesekkurler

Başa Dön
zeynep Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı zeynep Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Eyl�l-2016 tarihinde 14:04
merak ettigim en �nemli soru bu agzim mi kokuyor nefesim mi? agzimin kokmadigini d�s�n�yorum. konusmadigimda da koktugundan dolayi burnumdan verdigim nefesin koktugunu d�s�n�yorum ��nk� kisa s�reli nefesimi tuttugumda kimse y�z�n� burusturmuyor gibime geliyor. burundan koku gelip gelmedigini ya da agzimizdan gelen kokununu agiz kaynaklimi nefes kaynaklimi oldugunu anlayabilecegimiz kendi yapabilecegimiz ufak tefek testler var mi? nasil anlariz bunu?
Başa Dön
denizedogru Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı denizedogru Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Eyl�l-2016 tarihinde 18:55
Agiz kaynakli ise pharmol zn etkili olur dene eger ise yaramazsa agiz kaynakli degil diyebiliriz sanirim
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Eyl�l-2016 tarihinde 02:40
Yani benim sorunlarimin aynisi. Ben de mide ve geniz akintisi arasinda gidip geliyorum. Karnotla iyilestim ve elma sirkesi basliklarini incelemenizi tavsiye ederim.ben a�tim o basliklari. Kesin degil ama ani kurtaracak ��z�mler. Aci ama ger�ek bu ..��z�m� suan i�in yok.. ama umutlari tuketmiyoruz yinede. Ben de sorunumun kaynagini kesin olarak bilemiyorum. Aslinda semptomlar hepimizde ayni. .hepimizde bitmek bilmeyen bogazda yapiskan bi akinti var dil �st�nde pas var.bunlar hepimizde ortak..ama nedendir fermani nedir maalesef bunun ��z�m� yok. Biz burda kendi cabalarimizla ge�ici
��z�mler bulup biseyler yapmaya �alisiyoruz. Insallah kurtuluruz bu dertten
Başa Dön
Misafir Açılır Menüyü Görüntüle
Misafir
Misafir
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Misafir Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Eyl�l-2016 tarihinde 02:48
Bunu anlamanizin tek yolu var o da su. Ailenizin yardimiyla ya da cevrenizdeki insanlarin tepkisine bakmaniz. Arkadasinizlayken agzinizi kapatin burnunuzdan nefes alip verin.ve hi� konusmayin. Ne bileyim biseyler izleyin bi kitaba bakin vs. Yakin olmaniz gerek. O esnada koku burundan gelirse zaten arkadasiniz dayanamaz ve uzaklasir geri �ekilir. Yok koku burundan gelmiyorsa o zaman sizin sadece agziniz kokuyordur.ben b�yle yaparak sadece agzimin koktugunu kesfettim. Emin olmak i�in bir�ok arkadasim �zerinde denedim ailemde de tabi burnundan da koku gelen arkadaslarimin isi daha zor agiz kokusu ayri bi dert bi de kokunun kaynagi nefes olunca insan nefes bile almak istemeyebiliyor b�yle bi arkadasim vardi nefes kaynakli koku yasayan.cok zor hepimiz i�in de. Allah yardimcimiz olsun
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Ekim-2016 tarihinde 21:18
merhaba arkadaslar dilimin �zeri genellikle beyaz ama doktora gittigimde pas olmadigini s�yleyip ge�istiriyor ama normal pembemsi bi halde �ok nadir aliyor yada genellikle beyaz g�r�n�me sahip bende s�yle bi durum var dilimi fir�aladim mesela az �ncede fir�alarken fir�anin arkasiyla fir�aliyorum oraya akan t�kr�k �zellikle dilin kenarlarindan bulasan t�kr�k hani agzinizi a�tiginizda �st disinizle dil kenarinizla �r�mcek agi gibi bi t�kr�k uzanir sanirsam o kisimdan akan veya gelen t�kr�klerim k�t� koktugunu farkettim bu ne anlama gelir bilgisi olan varsa bilgilendirebilirse sevinirim :/
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Ekim-2016 tarihinde 21:20
t�kr�k kurumasini falan beklemedim hemen aniden kokladigimda bu geldi basima bunun haricinde bogazimdan s�rekli beyaz balgam iniyor arada zorlayip t�k�rmek zorunda kaliyorum yutkunurken hissediyorum burnumda kemik egriligi var tekinden nefes alamiyorum daha �ncede sin�zit migren astim gibi problemler yasadim ila� kullandim tedavi oldum zaman zaman ataklarda gene ila� kullandim su son 1 2 yildir bi problemim yok doktora gitmelik Allaha s�k�r fakat agiz kokusu problemim var ge�miyen bunlarla alakasi olabilirmi? ne t�r tedavi uygulayabilirim ila� hari� ��nk� ge�ici oluyorr :(
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı denizedogru Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Ekim-2016 tarihinde 19:01
Kbb uzmanina gorun burnunda egrilik oldugunu soyle ona gore tedavi uygular sanirim. Nefes alis verisi cok onemli burunla ilgili sorunlarini coz geniz akintisi buyuk ihtimalle gececektir.
Başa Dön
Mnsm Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mnsm Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Ekim-2016 tarihinde 23:12
Arkadaslar merhaba
Biraz bizden kaynakli birazda doktorlardan kaynakli olan yanlis y�nlendirmeler Sonucu aslinda ve bana kalirsa sorun Aradigimizdan yakinda.
Iki tane doktora �zel rica ile baktirdim bademciklerimde g�remedikleri taslari sirke tuz karbonat gargarasi ile �ikarmayi basardim
Yanlis y�nlendirmeden kastim bademcik tasinin aslinda bazen bekten kaynakli bir sorun olmadigini anladim neden oldugunu da gayet a�ik
Tas mideden gelen gazlar Sonucunda orada.birikiyor Teshis dogru tedavi yanlis yapiliyor yapilmasi gereken gasitin tedavisi iken daha acili ve kanli olan ameliyat yolu se�iyor ikincisi ise;
Geniz akintisi sonucunda olusan kokuda aslinda ona yapisan gaz ve koku partik�lleridir. Akinti kokuyu v�c�tta dolastirip duruyor. Burun ameliyati sonucunda bir rahatlama oluyor ama oda tam anlamiyla bir sonuca varmiyor Sebebi ise mideden gelen gazlarin devam etmesidir.   
Tanidigim bir �ok insanda refl� var ama koku yok
Koku var ama refl� yok akinti var koku yok
Dislerini aydan aya fir�aliyor ama yine yine yok

Bizdeki olay biraz farkli ama benim kanim bu sekilde tedavi y�ntemi biraz yanlis sanirim. Biraz daha olaya teknik bakmak istedim sadece insallah hepimiz kurtulacagaz bu sikintidan.
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mnsm Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Ekim-2016 tarihinde 23:42
Arkadaslar bide ingilizcesi olan yabanci siteleride takip etsin. Belki isimize yarayacak bir yazi bulabiliriz
Başa Dön
cihat1762 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı cihat1762 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Ekim-2016 tarihinde 10:24
soru a�ik. kokunun nereden geldigini nasil anlayabilirim. Ben kesin olarak sindirim sisteminden geldigini d�s�n�yordum. d�n dahiliyeciye gittim. �esitli tatliller yapildi (idrar ve 2 kan testi). tahliller temiz �ikti. dis�iye gittim r�ntgen �ekildi 1 disimde hafif bir ��r�k �ikti o kadar. doktorun yanina �iktim kesin bir dille koku agiz kaynakli dedi. Sindirim sistemini hi� irdelemedi bile. cumartesi dis�iye gidecegim ama birde size sorayim dedim
Başa Dön
Funda Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Funda Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Ekim-2016 tarihinde 20:04
Msnm benim safra refl�s� �ikmisti son enfoskopide.Karacigerin safrasi alt mide kapak�igindan mideye siziyor.Benim fikrim ise safra mideyi tahrip ediyor dedigin gibi bademcikletde tas burun tikanikligina neden olarak dilde tabaka ve agiz kokusu nedeni oluyor.Safra reflusunun en b�y�k nedeni de stresmis.Strese girince ben dildeki tabaka artiyor.. 🔔
T�kenmislik
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mnsm Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Ekim-2016 tarihinde 00:12
Funda endoskopi oldum ama safra denmedi antral gastirit ve h.bakteri �ikti tedavi kitinden sonra koku geri geldi
Aslinda dahada derinde su bogazda hi� gitmeyen lanet yumru denilen balgamsi yapismis maddeyi koyu ve kokulu halde orada kalmasini saglayan etken her neyse sanki agzimizdada �ok ince olmak kaydiyla var ve dis plagi dil pasi gibi zincirleme sorunlara yol a�ip t�k�r�g�n dogal temizleme mekanizmasini bozarak agzin hep bozuk tadli kokulu ve koyu kivamda kalmasini sagliyor.

Eger bu safra dediginde �yle sizinti falan yapmissa bulundugu keseden ondan hersey beklenir. Bildigim kadariyla safra zaten zehirli istenmeyen maddeler i�erir ve v�c�d�n t�m mekanizmasina zarar verir. Mide bagirsak florasini bozarak candida sandigimiz sey veya mide sorunlarinin temel ve gizli nedeni olabilir. Arastirilmasi gerekerir.

T�m bu sorunalar silsilesi bize agiz kokusu olarak d�nm�s de olabilir ve agiz kokusu bazi �nemli hastaliklarin habercisi olabilir efsanesinide �agristirmiyor degil.

Ilk yapmamiz gereken tam anlamiyla kokunun kaynagini tespit etmek ordan haretle ilerlemek ben defalarca farkli doktorlara giderek hala tam manasiyla kaynagi bulmus degilim.

Sunada inaniyorum sorunun tek bir yerde degil tamamen bagli oldugu ve birbirini tetikledigidir.

Ge�mis olsun
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı denizedogru Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Ekim-2016 tarihinde 14:42
Arkadaslar, sizden parmaginizla bademciklerinizi kontrol etmenizi istiyorum. Koku var mi yok mu kesin anlayacaksiniz. Dokundugunuzda kokuyu hissedersiniz eger hissetmezseniz parmaginizi koklayin. Cevaplarinizi bekliyorum.
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Ekim-2016 tarihinde 18:20
İlk gönderen: denizedogru denizedogru yazdı:

Arkadaslar, sizden parmaginizla bademciklerinizi kontrol etmenizi istiyorum. Koku var mi yok mu kesin anlayacaksiniz. Dokundugunuzda kokuyu hissedersiniz eger hissetmezseniz parmaginizi koklayin. Cevaplarinizi bekliyorum.

Bunu yapmayin . V�cut �ukurlarinizi koklamayin. Ruh sagliginizi bozabilir.

Her v�cut �ukuru kokuludur Bu normaldir
-M
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı denizedogru Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Ekim-2016 tarihinde 18:31
Hocam surekli hissettigim kokunun yogun halini aldim bademcigimden. Elbette kokacak ama bu kadar degil.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Kasim-2016 tarihinde 11:14
hocam nefes kokusu herzaman akcigerle baglantilimidir? yani akcigerimizde bi problem oldugunumu anlatir
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Hope85 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Hope85 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Ocak-2019 tarihinde 23:58
Merhaba Murat Hocam,

sizi rahatsiz etmek istemiyorum ama 2-3 g�nd�r ciddi ciddi bende retronasal olfaksiyon durumu oldugunu d�s�nmeye basladim. 4-5 kisiye cesaret edip kokuyu sordum ve almadiklarini s�ylediler. Hatta bir arkadasim 10 senedir 1 kez bile senden k�t� koku almadim dedi. Ama ge�miste 1-2 k�t� tecr�bem olmustu agiz kokusu dogrudan y�z�me vurulmustu, birde ben kokuyu aliyorum, dil sirtimdan geliyor, nefes verirsem gelmiyor ama bir sekilde aliyorum o kokuyu.

Belkide eskiden agzim dis taslari y�z�nden kokuyordu ama simdi kokmuyor bilemiyorum. bir ka� g�nd�r Tip 5 miyim diye kafayi yemek �zereyim. Retronasal olfaksiyon durumunu arastirdim ama bulamadim.(sizin yazdiklariniz disinda) Eger durumum b�yleyse ne yapmaliyim? L�tfen yol g�sterin.Hala �evreme inanmiyorum, koktugunu d�s�n�yorum ��nk� kokuyu aliyorum.

Koku ger�ek degil mi? yada disariya �ikmayan bir koku mu aliyorum? Tedavi olabilir miyim? veya �evreme inanip kokuya ragmen, kokmadigina kendimi mi inandirmaliyim?
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.