![]() |
Dis hastahanesi |
Yanıtla
|
| Yazar | |
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Dis hastahanesiGönderildi: 30-Ekim-2012 tarihinde 20:29 |
|
Arkadas iyi g�zel yaptiniz, ayri bir dis hastanesi a�tiniz da ne hasta mahremiyeti ne birebir d�zg�n g�r�sme var.
Ayni odada ��-d�rt doktor, bir sekreter var. �� d�rt de hastayi ekleyin etti mi 9-10 kisi. Arada i�eri girip �ikan teknisyenler -veya baska bir sey, adini bilmiyorum- ; �st�ne "on dakika �nce igne yapmistiniz, agzim uystu" diye gelenler vs tam bir curcuna ortami. Kim bu kadar kisinin i�inde "agzim kokuyor" diyebilir?Biz mecbur muyuz baskasinin yaninda bu konuyu konusmaya! Genelde �zelde de ayni durumlar oluyor ama hi� olmazsa orada sadece bir sekreter oluyor i�eride. Düzenleyen: aydinmur - 30-Ekim-2012 tarihinde 20:36 |
|
![]() |
|
compor
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Ekim-2012 tarihinde 01:22 |
|
Ben artik �ekinmekten, saklanmaktan, endiselenmekten yoruldum. O kadar yoruldum ki direk s�yl�yorum. Ge�en g�n KBB'ye gittigimde odada 3 doktor ve benden baska 2 hasta daha vardi. Sorun ne diye sordular, direk s�yledim. Zaten doktora gidecek enerjiyi zor buluyorum kendimde, bir de sorunumun ne oldugunu bile s�yleyemezsem bittim demektir. Iyilesme sansimin �ok az oldugunun farkindayim, yine de hi� olmamasindan iyidir. Ben b�yle d�s�n�yorum.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Ekim-2012 tarihinde 14:32 |
|
Bundan sonra anamnez sirasinda hastayi yalniz muayene etmeye karar verdim.
Sizlerden �ok sey �greniyorum. Hepinize tesekk�r bor�luyum. |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Kasim-2012 tarihinde 22:35 |
|
�ok �ok �ok �nemli bir konu.O kadar temel bir sey ki bu hasta-doktor mahremiyeti, durumun bu olmasi hayret verici ve �ok �z�c�.
Ben de ayni deneyimleri yasadim.A�ik kapidan i�eriyi izleyen hastalar y�z�nden de,anamnez sirasinda i�eri dalan ila� saticilarindan da bazen uydurma bir rahatsizlik gelistirip re�etemi alip direk eve gittigim de oldu,eczandeden ila�lari almaya gerek bile duymadan. Fiziksel ortam uygun olmadigi i�in panik i�erisinde derdimi anlatmaya �alisirken doktorun tavrimdan dolayi bu adamin derdi kafasinda heralde diye d�s�n�p beni psikiyatriye y�nlendirdigi bile oldu. Murat Bey sizi tebrik etmek istiyorum, bunun farkinda oldugunuz i�in.Son derece insani bir muayene ortami gelistirdiginizi g�rebiliyorum,ve genel anlamda yaklasiminiz �ok dogru gibi geliyor bana. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Kasim-2012 tarihinde 18:56 |
|
Ben kendi klinigimde daima hasta ile yalniz kalirim. En basindan beri bu hep b�yleydi. Fakat bazen baska kliniklerde hasta muayene ettigim oldu. Misafir klinikte o klinigin kurallarina uymak zorunda kaldim, yanima asistan bir bayan verdiklerinde bayani disari �ikarmadan muayene ettigim olmustur.
Bu arada neden yanimiza asistan aldigimizi a�iklamak istiyorum: Hasta "doktor bana sarkintilik etti" diye sikayet edebiliyor. Veya "benden fazladan para istedi" diye sikayet edebiliyor. B�yle iftira veya k�t� niyetli dedikodulardan korunmak i�in yanimiza sahit anlaminda asistan aliyoruz. -M |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |